hayal yok hedef var...

bir de halkbankası büyüyen çocuk hesabı, vadesiz altın hesabı ve şekerbank gece gündüz hesabı ile şeker çocuk hesabı hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

günaydın kızlar
arkadaşlar aslında asıl sorun şu 2 kişi çalışıyoruz çoğumuz
ama 2 kişilik de harcıyoruz bu çok çok fazla bence.
benim hep savunduğum bi şey var 1 kişinin maaşı yenecek
1 kişinin maaşına asla dokunulmayacak eğer bu sistemde gidilirse varya
ooo bi sürü para birikir araba ev her şey alınır
sadece lüks takılmamaya özen göstermeliyiz haftada 3 gün dışarda yemek yemek gibi
bu arada kendim çoğu zaman uygulamaya çalışıyorum tek sorun bazen şaşabiliyor
onu da önümüzdeki aylarda hallediyorum
S Spizella bizimde 8000 civarı aynı sizinki gibi ayda 5 ya da 6 attığım bile oluyor

Kuşum ev kira 1000 tl oraya gidiyor
1000 küsur kredilere
Mutfak masrafına da 1000 gidiyor

Biz dışarıdan yemeyi (ayda 1 belki o da) bıraktık
Gezmemiz de yok
Ay bu parayı neden biriktiremiyoruz ya
:KK43: :KK43:

çok teşekkür ederim.. ben tabiri caizse bu ay alabildim dizginleri elime..nereye ne kadar ödeniyor, elimize ne kadar kalıyor günlerdir hesap kitap yapıyorum...sayfalarca yazıp yazıp yırtıp attım ama toparladım sonunda...aylık ödemelerimi ve elimde kalabilecek miktarı planladım...daha önce de dediğim gibi bu 3ay benim hesapladığım gibi geçerse (ki en zor durumda olacağım, belki ayda 200tl ile geçinmek zorunda kalacağım bi 3ay olacak benim için ama) allah kısmet ederse eylülde ek dersim bize kalmış olacak (maaşlar kredilere gidecek tamamen.. elektrik su doğalgaz faturaları tahmini 150tl, kira için kiracının yatırdığına ek 150tl kira, 100tl aidat ve kayınpedere 400tl araba taksidi, toplamda 800tl de benim ek dersimden düşecek)....ve inşallah o ayı ekside değil artıda göreceğim...sadece 3ay çok zor...allahım herkesi kurtarsın borç denen illetten....son günlerde takıntı haline geldi uykularım kaçıyo resmen... :KK43:
Karar verip yazıp çizmişsen mutlaka olacaktır bu hedef.
Hepimiz böyle başladık yalnız değilsin :KK66:
Yeni yıla girerken tamamen toparlamış olacaksın

8000 liralık gelirden 6000 biriktirebilmek harika ya nasıl basarıyorsun? Üstelik kiranızda varmış. Düşünüyorum da gelirden bagımsız bizim kira faturalar 1500 desek 500tl yardım, kızların kreşi 2000(yarım gundeler tama geçince 3000i geçer) arabanın masrafı benzini hiç olmasa 500 desek, el harçlığı gıda harcaması nerdeyse herAy 1-2gun gezi kaçamakları yapıyoruz hepsini hesaplasan gider 7000e gelir herhalde çok harcamamız var ya:KK43: gercekten maas yatar yapmaz once birikime ayrılmalı ama o şekilde sıkışmakta beni bunaltıyor biraz:KK43:
valla üst taraftaki msjlarda anlattım arkadaşım msjlarıma bi baksana :KK37:

Karar verip yazıp çizmişsen mutlaka olacaktır bu hedef.
Hepimiz böyle başladık yalnız değilsin :KK66:
Yeni yıla girerken tamamen toparlamış olacaksın
insanın eşinin bile destek olmadığı zamanlarda, hatta başaramayacaksın diyerek daha da beter köstek olduğu durumlarda, sizler çıkıp "başaracaksın, yalnız değilsin.." diyorsunuz ya iyi ki varsınız... :)

Selam kızlar ben de sizdenim. Kredi borcu, kredi kartları, öğrenim kredisi. Sağdan soldan vakumlanmış sıkışmıl haldeyiz. İlk hedefim bu yılın bitmesi. Öğrenim kredisi biticek kredi kartları gidecek (kararlıyım). 2019’a sadece kredi borcu ile devam etmek istiyorum.

Allah hepimizin yardımcısı olsun :KK200:

yavrucum geri kalan para nerde o zaman?
ne kredisi bunlar ?

Evlendikten sonra 6,5 yılda şehirlerarası 5 kere taşındık her birinde eksi hesaptan kullanmak durumunda kaldık.
Birikimimiz olmadığından eşya alımını da kredi kartlarıyla yaptık
Kredi kartlarını arabanın masrafları ve sağlık sigortalarımızın taksitleri dışında kullanmıyoruz ama daha önceki borçları kapatmak için çekip taksitlendirdiğimiz krediler var kredi kartı borcu olarak geliyor

kızlar ya şu kredi kartını kırın atın yoksa ben gelecem evlerinize teker teker yeminlen :KK55:
Bugün kırdım bir tane. Eşimde 3 kart vardı. Evlendik bende 1 kart varken işe başladım hop bir tane daha verdi banka. Saçma sapan kart yığınının içinde buldum kendimi. Aldım elime makası 6 ayda 5 karttan dördü gitti. 1 tane kaldı. Onun da limitini ay be ay düşürüyorum. 3 bin limitli şu an. :anne:

Evlendikten sonra 6,5 yılda şehirlerarası 5 kere taşındık her birinde eksi hesaptan kullanmak durumunda kaldık.
Birikimimiz olmadığından eşya alımını da kredi kartlarıyla yaptık
Kredi kartlarını arabanın masrafları ve sağlık sigortalarımızın taksitleri dışında kullanmıyoruz ama daha önceki borçları kapatmak için çekip taksitlendirdiğimiz krediler var kredi kartı borcu olarak geliyor
peki ama 6,5 yılda dediğin şeyler 8000 maaşa göre sanki rahat olmaz mı?
bi yerlerde yanlış mı yapıyorsun
dışardan yemiyoruz diyorsun ee peki araba ne kadarlık yüksek fiyatlı mı?
borçları kapatmak için plan yaptın mı
bizde eşyalarımızı elden taksitli olarak kazık yiyerek almıştık ama o zaman paramız yoktu her şeyi kendimiz aldık şükür de hallettik gitti
yani ben borçları kapatırken kalem kalem kapattım
mesela tülcüye 2000 var diyelim bu ay koltuk 1 ay beklesin tülcünün tamamını kapattım sonra yavaş yavaş kalem kalem kapata kapata gittim ki psikolojik olarak kalem kalem bitirmek çok işe yarıyor
bi de en küçük borçlardan başla bitirmesi de kolay olur.
keşke bizimde evimizi başkaları kursaydı ama o zaman da laf ederler miydi bilemiyorum böyle çok çok iyi kafama göre aldım
tepem atarsa bi çırpıda elimden de çıkarırım kimse gık diyemez :KK11:

bizde eşyalarımızı elden taksitli olarak kazık yiyerek almıştık ama o zaman paramız yoktu her şeyi kendimiz aldık şükür de hallettik gitti
mesela tülcüye 2000 var diyelim bu ay koltuk 1 ay beklesin tülcünün tamamını kapattım sonra yavaş yavaş kalem kalem kapata kapata gittim ki psikolojik olarak kalem kalem bitirmek çok işe yarıyor
keşke bizimde evimizi başkaları kursaydı ama o zaman da laf ederler miydi bilemiyorum böyle çok çok iyi kafama göre aldım
Eşim 2 senedir çalışıyor bu işte
Evlendik ben öğretmendim eşim çalışmıyodu
2 sene sonra iş değiştirdim maaşım düştü
Eşim askere gitti 1 yıl
Sonra 1 sene kadar asgari ücretle çalıştı
Sonra atandı eşim 1 sene ayrı yaşadık
2 ev geçindirdik.
1,5 senedir aynı evdeyiz.
6 aydır maaşım ek ödemelerle 5500 oldu eşimin de 2800
Bireysel emekliliklerimize 400 falan gidiyor her ay bi de. Yani 8000 diyeyim işte elimizdeki para.

Eşim 2 senedir çalışıyor bu işte
Evlendik ben öğretmendim eşim çalışmıyodu
2 sene sonra iş değiştirdim maaşım düştü
Eşim askere gitti 1 yıl
Sonra 1 sene kadar asgari ücretle çalıştı
Sonra atandı eşim 1 sene ayrı yaşadık
2 ev geçindirdik.
1,5 senedir aynı evdeyiz.
6 aydır maaşım ek ödemelerle 5500 oldu eşimin de 2800
Bireysel emekliliklerimize 400 falan gidiyor her ay bi de. Yani 8000 diyeyim işte elimizdeki para.
sen baya badire atlatmışsın canım ya ama şimdi eşin atandı ya bundan sonra eminim çok hızlı ilerlersiniz.
ben bireysel emekliliğimi iptal ettirmiştim sanırım iyiki de ettim
ona para kesileceğine her ay altın alıyorum bir miktar.
ama aldığın maaş güzel allah bereket versin inşallah bizlerde evimizi alacağız :KK23:

Arabanın değeri 32 bin tl kadar
Borcu 1 senedir ödememize rağmen halen 25 bin çünkü ihtiyaç kredisiyle almıştık
Başkasına minnet etmeden her şeyi alıp yaptık ona hiç pişman değilim ama insanlar bizi zengin sanıyor
İlk aldığım eşyalar ikinci eldi
Türkiyenin bi ucundan ucuna götürmek eşyalardan pahalıydı bıraktık onları yeni eşya aldık ama beklemeye zaman olmadığı için ilk gördüğüm şeyi mağazadan alıp getirdik
Eşyalar o kadar dandik çıktı ki kırılıp döküldü 3 senede
Beyaz eşya dışında her şeyi yenilemek zorunda kaldık.
1,5 sene önce gardırop yatak baza komidin falan aldık
Tv ünitesi ve tv aldık halı ve perde aldık.
Biraz harcamalarımızı kaçırdık playstation masaüstü bilgisayar gibi şeyler de aldık arka arkaya
Ödeme güçlüğü oldu tabi

sen baya badire atlatmışsın canım ya ama şimdi eşin atandı ya bundan sonra eminim çok hızlı ilerlersiniz.
ben bireysel emekliliğimi iptal ettirmiştim sanırım iyiki de ettim
ona para kesileceğine her ay altın alıyorum bir miktar.
ama aldığın maaş güzel allah bereket versin inşallah bizlerde evimizi alacağız :KK23:

Ben 150 tl kadar ödüyorum bireysel emekliliği bebek için devam ettiriyorum ben kullanamam belki ama ona üniversite parası olur
Eşiminki daha avantajlı oyak denen bişey bu askeri personele oluyomuş ev için de olan birikim hesabına girecek şimdi
Belki birikir yoksa biz tutamıyoruz baksana.

Benim ev alabileceğime dair hayallerim ancak emekliliğe gibi geliyo artık.
Aileden miras da kalmıyo ki
Herkese bi arsa tarla ev kalıyor ana babasından. Eşimin de benim de ailemde yok :KK70: daha borç kalır kala kala.
Düğün de yapılmadığından bi takı takan da olmadı hani insanlar altını peşinat yapıyor eve arabaya

Ben 150 tl kadar ödüyorum bireysel emekliliği bebek için devam ettiriyorum ben kullanamam belki ama ona üniversite parası olur
Eşiminki daha avantajlı oyak denen bişey bu askeri personele oluyomuş ev için de olan birikim hesabına girecek şimdi
Belki birikir yoksa biz tutamıyoruz baksana.

Benim ev alabileceğime dair hayallerim ancak emekliliğe gibi geliyo artık.
Aileden miras da kalmıyo ki
Herkese bi arsa tarla ev kalıyor ana babasından. Eşimin de benim de ailemde yok :KK70: daha borç kalır kala kala.
Düğün de yapılmadığından bi takı takan da olmadı hani insanlar altını peşinat yapıyor eve arabaya
siz huzurlu olun da boşver canım bak 2 kere bi de ev kurmuşsun sen eşyalar falan
zaten ev kurmak eşya mobilya o kadar pahalı ki bende en iyisi olsun dediydim gittim pahalı pahalı aldım
bi daha ki yenilememe İnegöl e gidecem aynı mobilyalar acayip ucuz hem de çok çok kaliteli
işte bireyseli kimi seviyor kimi sevmiyor böyle birikiyorsa zaten elleme kalsın biriksin bi köşede
olsun ilerde arabayı bitirince satar ev alırsınız inşallah
rabbim sağlık huzur versin hepsi oluyor cidden
ki çok şükür mesleklerimiz var bu devirde ev geçindirmek cidden çok çok güç

insanın eşinin bile destek olmadığı zamanlarda, hatta başaramayacaksın diyerek daha da beter köstek olduğu durumlarda, sizler çıkıp "başaracaksın, yalnız değilsin.." diyorsunuz ya iyi ki varsınız... :)
Eşinin bu tutumuna hiç ama hiç şaşırmadım.
Bende bu işe gönül koyduğumda eşim de alay eder gibi idi, inanmadı yapamazsın dedi.
Çünkü bende çok harcıyordum yalan değil.

Zaman geçti 2yılı geçti ben birikim yapıyorum. Eşim bazen sorar ne kadar ne oldu diye ağzı açık kalır :KK66:
İnanmayan insan şimdi öyle bakakalıyor hatta izin vereceğimi bilse harcama planı bile yapar :)
Vermeyeceğimi bilir :p

Bence biraz minimal yaşamak gerekiyor bunu anladım. Evde var olan birşey bozulmadan kırılmadan yeniden almamak gerekir sanki. İndirimleri takip etmek buzluğu aktif kullanmak . Mesela bugün maaşımız yattı ya ödemelerin tamamını yapıyoruz sonra ben birikim istediğim miktara altın alıyorum. Bizim ev kredimiz var ayrıca ev kiramız mevcut . Kredimizin 2019 aralıkta bitiyor ödememiz 2250 tl. Kiramız 750 tl kenarda 50 bin tl altınımız var . Düğünden kalma eşimin hesabı -5000 tl de . Yani baktığımız zaman 45 bin tl borcumuz var . Biz hiç kredi kartı kullanmadık bence kullanmayınca daha istikrarlı gidiliyor gibime geliyor. Arabamız var omunda değeri şuan 55 bin tl civarı . Birikim işini daha iyi götürmek istiyorum aslında off :sopa:

Bence biraz minimal yaşamak gerekiyor bunu anladım. Evde var olan birşey bozulmadan kırılmadan yeniden almamak gerekir sanki. İndirimleri takip etmek buzluğu aktif kullanmak . Mesela bugün maaşımız yattı ya ödemelerin tamamını yapıyoruz sonra ben birikim istediğim miktara altın alıyorum. Bizim ev kredimiz var ayrıca ev kiramız mevcut . Kredimizin 2019 aralıkta bitiyor ödememiz 2250 tl. Kiramız 750 tl kenarda 50 bin tl altınımız var . Düğünden kalma eşimin hesabı -5000 tl de . Yani baktığımız zaman 45 bin tl borcumuz var . Biz hiç kredi kartı kullanmadık bence kullanmayınca daha istikrarlı gidiliyor gibime geliyor. Arabamız var omunda değeri şuan 55 bin tl civarı . Birikim işini daha iyi götürmek istiyorum aslında off :sopa:
Minimalizm nasıl cep dostu. Mutfakta sadelik, gardropta sadelik, yaşamda sadelik ve dinginlik. Hem cep dostu hem zihin.

Minimalizm nasıl cep dostu. Mutfakta sadelik, gardropta sadelik, yaşamda sadelik ve dinginlik. Hem cep dostu hem zihin.
Bencede herşeyin fazlası zarar zaten. Fazla eşyamız olduğu zaman onların kölesi oluyoruz. Sonra fazla yiyecek alışverişi yaptığımız zaman bozuluyor israf oluyor mesela gibi gibi

X