- 1 Mayıs 2015
- 615
- 332
- 103
- 38
- Konu Sahibi prensesilya
-
Bugün karar verdim yarım gün de bırakmayacağım işe başlayınca. Hatta artık 2 saat de bırakmam çok korktum bugünAnnenizi doktora gòtürün.
Anneniz doktora gitse de gitmese de işe başlayacağınız zaman bebeğinizi 78 yaşındaki birine bırakmayın bence.
Ben bu tür şeyleri doğru bulmuyorum acikcasi hani genç yaşta bunu söyleyenlerde duydum dini saptirmak gibi bu alt psikolojiyle alakalı inanılmaz korkunç bir olay bence sizin anneniz ise yaşı gereği bence alzeimer olabilirmiki bunları dedikten sonra çocukla annenizi yanliz bırakmanız ne kadar doğru olur bilemedimMerhaba kızlar. Şimdi normal hayatta kimse ile paylasamayacagim ama sizleri tanımadığım için paylaşmaya karar verdiğim bir durumdan bahsedeceğim. Kimseye söyleyemem çünkü anneme söz verdim ama söylemeli miyim karar veremiyorum.
Annem geçen gece bebeğime 2 saatliğine bakti. Akşam vakti idi. Annem tek yaşıyor babamı ben 6 aylık hamile iken kaybettik...Ağustosta...Annem 9 yaşından beri kapalı, namaz kılan, sürekli dua eden, hayatını eşi ve evlatlarına adamış, çok fedakar, aşırı fedakar, bi karıncayı bile incitmekten korkan şu an 78 yasinda bi kadın. Babamin sozunden asla cikmayan karsi gelmeyen ve babama yatalak iken 2 sene bakti annem. Babam vefat edince facede dua gruplarına üye olmuş , orda 1000 tane bu dua şu dua ülkemiz için diye yazıyorlar annem de onları görev adletmiş hepsini okuyor. Gece 3 te en gec 4te kalkip dualarını okumaya basliyor, tesbihlerini çekiyor namazı zaten hayatı boyunca hiç bırakmamış dualar ile günlerini geçiriyor.
Bu kadar detayı neden verdim anlatayım.
geçen gece anneme bebeği bıraktım 2 saatliğine, demiştim. Annem bugün bize geldi ve ağzından şunu kaçırdı.
-O gece de gelmezler gelmezler arkadaşlar geldi bebek varken, dedi.
-Hangi arkadaşlar, dedim.
-işte zikir yapan arkadaşlar ama ben yüzlerine bakmadım zikir seslerini duydum 5 kişi idiler siz bebeği almaya gelince dolabın içine nasıl sığdılar bilmiyorum, dedi.
-Dolaba mi girdiler , dedim.
-Evet gelirlerken de kapıdan gelmiyorlar bunu herkes göremez ben de soylememeliydim kimse bilmiyor zaten söylemem bi tek sana söylüyorum aslında söylemeyecektim söylersen feyz gider böyle şeyleri, dedi.
-Gelince napiyorlar ilk defa mı geldiler, dedim.
-Zikir çekiyorlar ben seslerini duydum hu hu Allah Allah diye zikir yapıyorlardı, siz bebeği almaya gelince hemen dolaba girdiler ama zaten gittiler siz bendeyken. sakın kimseye söyleme bunu yoksa feyz gider kızım, dedi annem.
Simdi bu hayal mi , gerçek mi , bu soruyu sormam da belki size saçma gelecek ama şimdi ben bu konuyu abilerime anlatsam doktora götürelim desem annem gelmez. Buraya geldiğinde bile vaaz dinliyor annem otururken. Sürekli ilahiler dualar sürekli evde de böyle. Babam vefat ettikten sonra vakti de olduğu için daha çok yöneldi. Martta ben işe başlayınca bebeğimi anneme bırakacaktım yarım gün yarım gün ama annem şu an iyi mi değil mi ayırt edemiyorum normal konuşmasında bisi yok facedeki dua gruplarından çıkalım diyorum musade etmiyor. Hayal mi görüyor Dr a gidelim desem gelmez bugün ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım bi de söz verdim kimse bilmeyecek diye ne yapmalıyım?
Gözlüğünü, tesbihini , telefonunu fln sürekli arıyor çünkü nereye koyduğunu bilmiyor. Babam vefat etmeden önce de kaybederdi ama arttı. Sorun anneme onlar hayal desem kızacak bana zaten kızdı diyemedim. Dr a nasil ikna edeceğim bilmiyorum ozel Dr a gidip önce ben görürsem unutkanliktan götürüyorum mu desem de öyle annemi götürsem... abime anlattım abim dedi ki, geçenlerde "Erdoğan " yani Tayyip Erdoğan "bana el salladı demişti annem video izledi sandim beni de korkuttun simdi", dedi. Dr a bi şekilde götüreceğim kızlar teşekkür ediyorumAnnenizin günlük hayattaki davranışları nasıl? Olayları birbirine bağlama, hatırlama, kendi kendine konuşma vs vs... şahsen sıkıntı yaşıyorsa acil doktora götürün derim
Nöroloğa götürün sürekli kaybetme hali de demans işareti, babamdan biliyorumGözlüğünü, tesbihini , telefonunu fln sürekli arıyor çünkü nereye koyduğunu bilmiyor. Babam vefat etmeden önce de kaybederdi ama arttı. Sorun anneme onlar hayal desem kızacak bana zaten kızdı diyemedim. Dr a nasil ikna edeceğim bilmiyorum ozel Dr a gidip önce ben görürsem unutkanliktan götürüyorum mu desem de öyle annemi götürsem... abime anlattım abim dedi ki, geçenlerde "Erdoğan " yani Tayyip Erdoğan "bana el salladı demişti annem beni de korkuttun simdi", dedi. Dr a bi şekilde götüreceğim kızlar teşekkür ediyorum
Anneniz çok yaşlı babanizi da kaybedince yanliz kalmış yaşlılar çocuk gibidir lutfen bebeğinizi emanet etmeyin ve mümkünse evlatlarınız olarak yaniniza alinMerhaba kızlar. Şimdi normal hayatta kimse ile paylasamayacagim ama sizleri tanımadığım için paylaşmaya karar verdiğim bir durumdan bahsedeceğim. Kimseye söyleyemem çünkü anneme söz verdim ama söylemeli miyim karar veremiyorum.
Annem geçen gece bebeğime 2 saatliğine bakti. Akşam vakti idi. Annem tek yaşıyor babamı ben 6 aylık hamile iken kaybettik...Ağustosta...Annem 9 yaşından beri kapalı, namaz kılan, sürekli dua eden, hayatını eşi ve evlatlarına adamış, çok fedakar, aşırı fedakar, bi karıncayı bile incitmekten korkan şu an 78 yasinda bi kadın. Babamin sozunden asla cikmayan karsi gelmeyen ve babama yatalak iken 2 sene bakti annem. Babam vefat edince facede dua gruplarına üye olmuş , orda 1000 tane bu dua şu dua ülkemiz için diye yazıyorlar annem de onları görev adletmiş hepsini okuyor. Gece 3 te en gec 4te kalkip dualarını okumaya basliyor, tesbihlerini çekiyor namazı zaten hayatı boyunca hiç bırakmamış dualar ile günlerini geçiriyor.
geçen gece anneme bebeği bıraktım 2 saatliğine, demiştim. Annem bugün bize geldi ve ağzından şunu kaçırdı.
-işte zikir yapan arkadaşlar ama ben yüzlerine bakmadım zikir seslerini duydum 5 kişi idiler siz bebeği almaya gelince dolabın içine nasıl sığdılar bilmiyorum, dedi.
-Evet gelirlerken de kapıdan gelmiyorlar bunu herkes göremez ben de soylememeliydim kimse bilmiyor zaten söylemem bi tek sana söylüyorum aslında söylemeyecektim söylersen feyz gider böyle şeyleri, dedi.
-Zikir çekiyorlar ben seslerini duydum hu hu Allah Allah diye zikir yapıyorlardı, siz bebeği almaya gelince hemen dolaba girdiler ama zaten gittiler siz bendeyken. sakın kimseye söyleme bunu yoksa feyz gider kızım, dedi annem.
Simdi bu hayal mi , gerçek mi , bu soruyu sormam da belki size saçma gelecek ama şimdi ben bu konuyu abilerime anlatsam doktora götürelim desem annem gelmez. Buraya geldiğinde bile vaaz dinliyor annem otururken. Sürekli ilahiler dualar sürekli evde de böyle. Babam vefat ettikten sonra vakti de olduğu için daha çok yöneldi. Martta ben işe başlayınca bebeğimi anneme bırakacaktım yarım gün yarım gün ama annem şu an iyi mi değil mi ayırt edemiyorum normal konuşmasında bisi yok facedeki dua gruplarından çıkalım diyorum musade etmiyor. Hayal mi görüyor Dr a gidelim desem gelmez bugün ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım bi de söz verdim kimse bilmeyecek diye ne yapmalıyım?
Tam da bunu yazacaktımÇocuğu bir gün onlar götürüyor diye camdan ativerirse ne olacak ?
Hala nasıl çocuk bakabilir mi diye soruyorsunuz ?
74 yaşında babannem var aklı başında ben yine de yalnız bırakmıyorum çocuğa yetişemez diye iki dk bile . Sizin de mi gerceklik alginiz bozuldu anlamıyorum ki
Sizde soruyorsunuz bu gerçek mi diye.Neyi gerçek.Anneniz elinizden gidiyor farkında değilsiniz.Merhaba kızlar. Şimdi normal hayatta kimse ile paylasamayacagim ama sizleri tanımadığım için paylaşmaya karar verdiğim bir durumdan bahsedeceğim. Kimseye söyleyemem çünkü anneme söz verdim ama söylemeli miyim karar veremiyorum.
Simdi bu hayal mi , gerçek mi , bu soruyu sormam da belki size saçma gelecek ama şimdi ben bu konuyu abilerime anlatsam doktora götürelim desem annem gelmez. Buraya geldiğinde bile vaaz dinliyor annem otururken. Sürekli ilahiler dualar sürekli evde de böyle. Babam vefat ettikten sonra vakti de olduğu için daha çok yöneldi. Martta ben işe başlayınca bebeğimi anneme bırakacaktım yarım gün yarım gün ama annem şu an iyi mi değil mi ayırt edemiyorum normal konuşmasında bisi yok facedeki dua gruplarından çıkalım diyorum musade etmiyor. Hayal mi görüyor Dr a gidelim desem gelmez bugün ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım bi de söz verdim kimse bilmeyecek diye ne yapmalıyım?S
Kesinlikle bunlar var olan şeyler. Herşeyin fazlası iyi değil. Kararında okumak en iyisi.Dinin içine çok girmeyin derler hep bazı büyükler.Aslında bu söz çok doğru.Dualar zikirler cin şeytan böyle varlıklar var.Tetikliyor böyle şeyleri.Bazı zikirlerin anlamı farklı oluyor ama insanlara farklı gösterikdileri oluyor böyle gruplarda.Ne bileyim tövbe tövbe cin çagirmaymiş da iletişime geçme falan.Okudukca biraz daha derinlere girdikce bazıları kaldıramıyor.Ve gerceklik algısını kayb ediyor istemsiz sanki yaninda birileri varmış gibi sesler falan duymaya başlıyor.Çogusu paranoyak oluyor.Cinle melekle iletişime her yerinden kalkan yapsa ohoo.Her insan yapamaz öyle şeyleri.
Canım böyle değildi yani bu kadar unutkan da değildi. Acikcasi babam vefat edince faceye çok kendini kaptırdı o dua gruplarına nasıl üye oldu bilmiyorum ara bul desen bulamaz. Bi de 4 saat ise gideceğim 4 ay böyle olsaydı zaten aklımdan bile geçmezdi baktırmak anneme. Ve zaten artık baktirmaktan vazgeçtim bugün itibari ile78 yaşındaki kadına çocuk baktırmayı planlamayın bir zahmet ya, yok artık.
Acilen doktora götürmeniz lazım gitmiyorsa da siz gidin en azından doktor akıl versin ilk etapta yapılacaklar için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?