• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayal mi mucize mi?

Merhaba kızlar. Şimdi normal hayatta kimse ile paylasamayacagim ama sizleri tanımadığım için paylaşmaya karar verdiğim bir durumdan bahsedeceğim. Kimseye söyleyemem çünkü anneme söz verdim ama söylemeli miyim karar veremiyorum.
Annem geçen gece bebeğime 2 saatliğine bakti. Akşam vakti idi. Annem tek yaşıyor babamı ben 6 aylık hamile iken kaybettik...Ağustosta...Annem 9 yaşından beri kapalı, namaz kılan, sürekli dua eden, hayatını eşi ve evlatlarına adamış, çok fedakar, aşırı fedakar, bi karıncayı bile incitmekten korkan şu an 78 yasinda bi kadın. Babamin sozunden asla cikmayan karsi gelmeyen ve babama yatalak iken 2 sene bakti annem. Babam vefat edince facede dua gruplarına üye olmuş , orda 1000 tane bu dua şu dua ülkemiz için diye yazıyorlar annem de onları görev adletmiş hepsini okuyor. Gece 3 te en gec 4te kalkip dualarını okumaya basliyor, tesbihlerini çekiyor namazı zaten hayatı boyunca hiç bırakmamış dualar ile günlerini geçiriyor.
Bu kadar detayı neden verdim anlatayım.
geçen gece anneme bebeği bıraktım 2 saatliğine, demiştim. Annem bugün bize geldi ve ağzından şunu kaçırdı.
-O gece de gelmezler gelmezler arkadaşlar geldi bebek varken, dedi.
-Hangi arkadaşlar, dedim.
-işte zikir yapan arkadaşlar ama ben yüzlerine bakmadım zikir seslerini duydum 5 kişi idiler siz bebeği almaya gelince dolabın içine nasıl sığdılar bilmiyorum, dedi.
-Dolaba mi girdiler , dedim.
-Evet gelirlerken de kapıdan gelmiyorlar bunu herkes göremez ben de soylememeliydim kimse bilmiyor zaten söylemem bi tek sana söylüyorum aslında söylemeyecektim söylersen feyz gider böyle şeyleri, dedi.
-Gelince napiyorlar ilk defa mı geldiler, dedim.
-Zikir çekiyorlar ben seslerini duydum hu hu Allah Allah diye zikir yapıyorlardı, siz bebeği almaya gelince hemen dolaba girdiler ama zaten gittiler siz bendeyken. sakın kimseye söyleme bunu yoksa feyz gider kızım, dedi annem.
Simdi bu hayal mi , gerçek mi , bu soruyu sormam da belki size saçma gelecek ama şimdi ben bu konuyu abilerime anlatsam doktora götürelim desem annem gelmez. Buraya geldiğinde bile vaaz dinliyor annem otururken. Sürekli ilahiler dualar sürekli evde de böyle. Babam vefat ettikten sonra vakti de olduğu için daha çok yöneldi. Martta ben işe başlayınca bebeğimi anneme bırakacaktım yarım gün yarım gün ama annem şu an iyi mi değil mi ayırt edemiyorum normal konuşmasında bisi yok facedeki dua gruplarından çıkalım diyorum musade etmiyor. Hayal mi görüyor Dr a gidelim desem gelmez bugün ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım bi de söz verdim kimse bilmeyecek diye ne yapmalıyım?
Ben bu tür şeyleri doğru bulmuyorum acikcasi hani genç yaşta bunu söyleyenlerde duydum dini saptirmak gibi bu alt psikolojiyle alakalı inanılmaz korkunç bir olay bence sizin anneniz ise yaşı gereği bence alzeimer olabilirmiki bunları dedikten sonra çocukla annenizi yanliz bırakmanız ne kadar doğru olur bilemedim

Son düzenleme:
Annenizin günlük hayattaki davranışları nasıl? Olayları birbirine bağlama, hatırlama, kendi kendine konuşma vs vs... şahsen sıkıntı yaşıyorsa acil doktora götürün derim
Gözlüğünü, tesbihini , telefonunu fln sürekli arıyor çünkü nereye koyduğunu bilmiyor. Babam vefat etmeden önce de kaybederdi ama arttı. Sorun anneme onlar hayal desem kızacak bana zaten kızdı diyemedim. Dr a nasil ikna edeceğim bilmiyorum ozel Dr a gidip önce ben görürsem unutkanliktan götürüyorum mu desem de öyle annemi götürsem... abime anlattım abim dedi ki, geçenlerde "Erdoğan " yani Tayyip Erdoğan "bana el salladı demişti annem video izledi sandim beni de korkuttun simdi", dedi. Dr a bi şekilde götüreceğim kızlar teşekkür ediyorum

Gözlüğünü, tesbihini , telefonunu fln sürekli arıyor çünkü nereye koyduğunu bilmiyor. Babam vefat etmeden önce de kaybederdi ama arttı. Sorun anneme onlar hayal desem kızacak bana zaten kızdı diyemedim. Dr a nasil ikna edeceğim bilmiyorum ozel Dr a gidip önce ben görürsem unutkanliktan götürüyorum mu desem de öyle annemi götürsem... abime anlattım abim dedi ki, geçenlerde "Erdoğan " yani Tayyip Erdoğan "bana el salladı demişti annem beni de korkuttun simdi", dedi. Dr a bi şekilde götüreceğim kızlar teşekkür ediyorum
Nöroloğa götürün sürekli kaybetme hali de demans işareti, babamdan biliyorum

Bizim bir komşumuz da kafayı zikir dua ile bozdu her dakka zikir çeker dua eder ararlar bize dua et diye etraftan da , bir ara yanında biriyle geziyordu güya birlikte yapıyorlarmış hayali biri biz görmüyorduk..
Dünyayla ilişkiyi kesince hayali şeyler yaratıyor beyin bence , sizin annenizin yaşı da var acaba alzeihmer başlangıcı olmasın 🙏🏻

Doktora ikna etmek için bir yol bulmanız lazım. Aklıma gelen, bir evrak işiniz varsa eğer, 65 yaş üstüne doktor muayenesi şartı var, kağıt üstünde önemli bir şey değil diyip ikna edebilir misiniz acaba? Sonuçta zorla giderse belki yalan söyler.

Merhaba kızlar. Şimdi normal hayatta kimse ile paylasamayacagim ama sizleri tanımadığım için paylaşmaya karar verdiğim bir durumdan bahsedeceğim. Kimseye söyleyemem çünkü anneme söz verdim ama söylemeli miyim karar veremiyorum.
Annem geçen gece bebeğime 2 saatliğine bakti. Akşam vakti idi. Annem tek yaşıyor babamı ben 6 aylık hamile iken kaybettik...Ağustosta...Annem 9 yaşından beri kapalı, namaz kılan, sürekli dua eden, hayatını eşi ve evlatlarına adamış, çok fedakar, aşırı fedakar, bi karıncayı bile incitmekten korkan şu an 78 yasinda bi kadın. Babamin sozunden asla cikmayan karsi gelmeyen ve babama yatalak iken 2 sene bakti annem. Babam vefat edince facede dua gruplarına üye olmuş , orda 1000 tane bu dua şu dua ülkemiz için diye yazıyorlar annem de onları görev adletmiş hepsini okuyor. Gece 3 te en gec 4te kalkip dualarını okumaya basliyor, tesbihlerini çekiyor namazı zaten hayatı boyunca hiç bırakmamış dualar ile günlerini geçiriyor.
geçen gece anneme bebeği bıraktım 2 saatliğine, demiştim. Annem bugün bize geldi ve ağzından şunu kaçırdı.
-işte zikir yapan arkadaşlar ama ben yüzlerine bakmadım zikir seslerini duydum 5 kişi idiler siz bebeği almaya gelince dolabın içine nasıl sığdılar bilmiyorum, dedi.
-Evet gelirlerken de kapıdan gelmiyorlar bunu herkes göremez ben de soylememeliydim kimse bilmiyor zaten söylemem bi tek sana söylüyorum aslında söylemeyecektim söylersen feyz gider böyle şeyleri, dedi.
-Zikir çekiyorlar ben seslerini duydum hu hu Allah Allah diye zikir yapıyorlardı, siz bebeği almaya gelince hemen dolaba girdiler ama zaten gittiler siz bendeyken. sakın kimseye söyleme bunu yoksa feyz gider kızım, dedi annem.
Simdi bu hayal mi , gerçek mi , bu soruyu sormam da belki size saçma gelecek ama şimdi ben bu konuyu abilerime anlatsam doktora götürelim desem annem gelmez. Buraya geldiğinde bile vaaz dinliyor annem otururken. Sürekli ilahiler dualar sürekli evde de böyle. Babam vefat ettikten sonra vakti de olduğu için daha çok yöneldi. Martta ben işe başlayınca bebeğimi anneme bırakacaktım yarım gün yarım gün ama annem şu an iyi mi değil mi ayırt edemiyorum normal konuşmasında bisi yok facedeki dua gruplarından çıkalım diyorum musade etmiyor. Hayal mi görüyor Dr a gidelim desem gelmez bugün ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım bi de söz verdim kimse bilmeyecek diye ne yapmalıyım?
Anneniz çok yaşlı babanizi da kaybedince yanliz kalmış yaşlılar çocuk gibidir lutfen bebeğinizi emanet etmeyin ve mümkünse evlatlarınız olarak yaniniza alin

Çocuğu bir gün onlar götürüyor diye camdan ativerirse ne olacak ?
Hala nasıl çocuk bakabilir mi diye soruyorsunuz ?
74 yaşında babannem var aklı başında ben yine de yalnız bırakmıyorum çocuğa yetişemez diye iki dk bile . Sizin de mi gerceklik alginiz bozuldu anlamıyorum ki
Tam da bunu yazacaktım👍

Simdi bu hayal mi , gerçek mi , bu soruyu sormam da belki size saçma gelecek ama şimdi ben bu konuyu abilerime anlatsam doktora götürelim desem annem gelmez. Buraya geldiğinde bile vaaz dinliyor annem otururken. Sürekli ilahiler dualar sürekli evde de böyle. Babam vefat ettikten sonra vakti de olduğu için daha çok yöneldi. Martta ben işe başlayınca bebeğimi anneme bırakacaktım yarım gün yarım gün ama annem şu an iyi mi değil mi ayırt edemiyorum normal konuşmasında bisi yok facedeki dua gruplarından çıkalım diyorum musade etmiyor. Hayal mi görüyor Dr a gidelim desem gelmez bugün ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım bi de söz verdim kimse bilmeyecek diye ne yapmalıyım?S
Sizde soruyorsunuz bu gerçek mi diye.Neyi gerçek.Anneniz elinizden gidiyor farkında değilsiniz.
Siz annenize hiç bir şey demeyin.Özel bir dr götürün o muayene etsin söylesin.Durumunuz acil.Hiç bir kardeşinizden de bunu saklamayın.
Sakın çocuk falan emanet etmeyin.Kimseyi emanet etmeyin...

Dinin içine çok girmeyin derler hep bazı büyükler.Aslında bu söz çok doğru.Dualar zikirler cin şeytan böyle varlıklar var.Tetikliyor böyle şeyleri.Bazı zikirlerin anlamı farklı oluyor ama insanlara farklı gösterikdileri oluyor böyle gruplarda.Ne bileyim tövbe tövbe cin çagirmaymiş da iletişime geçme falan.Okudukca biraz daha derinlere girdikce bazıları kaldıramıyor.Ve gerceklik algısını kayb ediyor istemsiz sanki yaninda birileri varmış gibi sesler falan duymaya başlıyor.Çogusu paranoyak oluyor.Cinle melekle iletişime her yerinden kalkan yapsa ohoo.Her insan yapamaz öyle şeyleri.
Kesinlikle bunlar var olan şeyler. Herşeyin fazlası iyi değil. Kararında okumak en iyisi.

annem 65 yaşında sağlığı zihinsel olarak yerinde ama fıtığı var, fibromiyaljisi var her sene bir yerinden tedavi olur. büyük yeğenim 5 yaşında o bebekken bile annem tek bakmadı, birlikte gittik hep -en fazla ben gündüz evden çalıştığım için bazı günler daha fazla ilgilenmiştir ama tek kalmamıştır. doğumlarda bile ben kaldım kardeşimin yanında, bebekler doğumda bile 4er kiloydu indirip kaldıramazdı rahat. (kucağına alıyor ama biz kucaktan veriyoruz mesela yerden kaldırarak almıyor, gibi). psikolojik olarak ayrı fiizksel olarak ayrı zor ki annem çok sabırlı sakin namazında niyazında kadındır.

demem o ki kadın yaşına göre sağlıklı da olsaydı yapmayın etmeyin 78 yaş! nasıl bebek bakacak?
hadi gece 2 saat sadece uyurken başında durur belki acil işiniz olmuştur filan eyvallah ama düzenli bakıcı olarak 78 yaşında anneyi nsıl düşünebildiniz yahu?

Allah aşkına 78 yaşındaki kadın çocuğa normal şartlarda bile nasıl baksın? Şu durumda akıl sağlığı da yerinde değil gibi duruyor. Ama belki genel kontrol şeklinde götürülebilir, ilaçla da bir yoluna konulabilir gibi. Lütfen 2 saati bırakın yarım saat için bile annenize çocuğunuzu bırakmayın. Belki tedirginlik yaşadığı için bile o görüntüleri görmüş olabilir. Benim dedem demans o da olmayan şeyler görür bazen ama gördüklerinin gerçek olmadığının farkına varabiliyor. Gercekte olmadığını bildiğim şeyler görüyorum diyor. İlaçlarla kontrol altında şükür.

Bu olayın dinin içine girmekle de alakası yok. Sapla samanı karıştırmayın. Sonra millet dinden korkup açıp iki kuran okuyamıyor. İnandığının ne olduğunu bilmiyor şeyhe hocaya kanar hale geliyor. Lütfen aklınızı, özellikle aklınızı sonra da vicdaninizi kullanarak dinin içine dahil olun. Kandirilmayin, dinden korkmayin, neye inandiginizi bilin, cahil kalmayın. Bu şu kadar şunu oku bu kadar bunu oku işi bile cehalet...

Hiçbir şeyle ilgilenmeyip sadece dua zikir yapıyorsa tv bile izlemiyorsa kalp gözü (çakralar ) de açılmış olabilir.
O yüzden kendi başına zikir yapmayı tavsiye etmezler.
Zikir çekmeyi bıraksın biraz sosyalleştirin annenizi.

78 yaşındaki kadına çocuk baktırmayı planlamayın bir zahmet ya, yok artık.
Acilen doktora götürmeniz lazım gitmiyorsa da siz gidin en azından doktor akıl versin ilk etapta yapılacaklar için.
Canım böyle değildi yani bu kadar unutkan da değildi. Acikcasi babam vefat edince faceye çok kendini kaptırdı o dua gruplarına nasıl üye oldu bilmiyorum ara bul desen bulamaz. Bi de 4 saat ise gideceğim 4 ay böyle olsaydı zaten aklımdan bile geçmezdi baktırmak anneme. Ve zaten artık baktirmaktan vazgeçtim bugün itibari ile😪

Mutlaka ama mutlaka bir doktordan destek alın. Bu anlattıklarınız normal değil asla. Ben bir de 78 yaşındaki kadının tek başına yaşamasına takıldım. O yaştaki bir insan yalnız yaşamamalı değil bir de bebeğe bakım verecek olması. Bebeğe bakamaz ama şunu yaparsınız bakıcı tutarsınız anneniz ds bakıcıya nezaret ederdi. Ama zaten algı sorunu yaşıyor. Bu seçenek de yok.

Back