• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayal mi mucize mi?

Merhaba kızlar. Şimdi normal hayatta kimse ile paylasamayacagim ama sizleri tanımadığım için paylaşmaya karar verdiğim bir durumdan bahsedeceğim. Kimseye söyleyemem çünkü anneme söz verdim ama söylemeli miyim karar veremiyorum.
Annem geçen gece bebeğime 2 saatliğine bakti. Akşam vakti idi. Annem tek yaşıyor babamı ben 6 aylık hamile iken kaybettik...Ağustosta...Annem 9 yaşından beri kapalı, namaz kılan, sürekli dua eden, hayatını eşi ve evlatlarına adamış, çok fedakar, aşırı fedakar, bi karıncayı bile incitmekten korkan şu an 78 yasinda bi kadın. Babamin sozunden asla cikmayan karsi gelmeyen ve babama yatalak iken 2 sene bakti annem. Babam vefat edince facede dua gruplarına üye olmuş , orda 1000 tane bu dua şu dua ülkemiz için diye yazıyorlar annem de onları görev adletmiş hepsini okuyor. Gece 3 te en gec 4te kalkip dualarını okumaya basliyor, tesbihlerini çekiyor namazı zaten hayatı boyunca hiç bırakmamış dualar ile günlerini geçiriyor.
Bu kadar detayı neden verdim anlatayım.
geçen gece anneme bebeği bıraktım 2 saatliğine, demiştim. Annem bugün bize geldi ve ağzından şunu kaçırdı.
-O gece de gelmezler gelmezler arkadaşlar geldi bebek varken, dedi.
-Hangi arkadaşlar, dedim.
-işte zikir yapan arkadaşlar ama ben yüzlerine bakmadım zikir seslerini duydum 5 kişi idiler siz bebeği almaya gelince dolabın içine nasıl sığdılar bilmiyorum, dedi.
-Dolaba mi girdiler , dedim.
-Evet gelirlerken de kapıdan gelmiyorlar bunu herkes göremez ben de soylememeliydim kimse bilmiyor zaten söylemem bi tek sana söylüyorum aslında söylemeyecektim söylersen feyz gider böyle şeyleri, dedi.
-Gelince napiyorlar ilk defa mı geldiler, dedim.
-Zikir çekiyorlar ben seslerini duydum hu hu Allah Allah diye zikir yapıyorlardı, siz bebeği almaya gelince hemen dolaba girdiler ama zaten gittiler siz bendeyken. sakın kimseye söyleme bunu yoksa feyz gider kızım, dedi annem.
Simdi bu hayal mi , gerçek mi , bu soruyu sormam da belki size saçma gelecek ama şimdi ben bu konuyu abilerime anlatsam doktora götürelim desem annem gelmez. Buraya geldiğinde bile vaaz dinliyor annem otururken. Sürekli ilahiler dualar sürekli evde de böyle. Babam vefat ettikten sonra vakti de olduğu için daha çok yöneldi. Martta ben işe başlayınca bebeğimi anneme bırakacaktım yarım gün yarım gün ama annem şu an iyi mi değil mi ayırt edemiyorum normal konuşmasında bisi yok facedeki dua gruplarından çıkalım diyorum musade etmiyor. Hayal mi görüyor Dr a gidelim desem gelmez bugün ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım bi de söz verdim kimse bilmeyecek diye ne yapmalıyım?
Annenizin yaşı epeyce var demans gibi rahatsızlıklarda halisünasyonlar söz konusu olabiliyor. Bir nöroloğa götürmenizi tavsiye ederim, durumu anlatın, mr falan çekilir. Yaşlısın beyin damarları tıkanıyor yaş ilerledikçe, felç riski yükseliyor, gel bi gidelim, diyebilirsiniz. Bu durumda hafıza testi falan da yapılıyor, bir sıkıntısı varsa öğrenmiş olursunuz, direk psikyatriye götürmeyin, zaten anlatmaz.

Annenizin bir nöroloğa vs görünüp tedavi olmaya ihtiyacı var kesinlikle. Eğer doktora götürmeye ikna edemiyorsanız bebeğinizi onunla yalnız bırakmamanızı tavsiye ederim. Annem asla zarar vermez diyeceksiniz ama buna çok emin olmayın bence. Anlattığı şeyler, yaşam tarzı hiç sağlıklı değil. Bir şekilde ikna etmeye çalışın ya da gel bir kan değerlerine, şekerine vs baktıralım diyerek de ikna edebilirsiniz belki. Ama hiçbir konuda doktora gitmek istemiyorsa ve kendine ya da başkasına zarar verme ihtimali görürseniz zorla da olsa götürmelisiniz. Şifa dilerim annenize.

Başka varlıklara,enerjilere ben inanırım ama konu bu değil. Anneniz bildiğiniz bu varlıklarla dostluk kurduğunu düşünüyor arkadaş olmuş. Bazen insan bir gölge görür, adıyla seslenildiğini duyar hadi o anlık bir şeydi der geçeriz. Burada bir bağ kurma durumu var. Bunun yas sürecinin üstüne gelmesi aslında çok anlamlı. Babanızın kaybı annenizi çok etkilemiş. Üstüne de yalnızlık eklenmiş hayali karakterler uyduruyor. Benim anneannemin annesi de eşini genç yaşta kaybetmiş uzun süre yalnız yaşadı. O da sesler duyduğunu arada sırada gelenler olduğunu söylerdi. Bu vakalar yalnızlık, yas bağlantılı siz tek başınıza çözemezsiniz. Gerekirse tüm kardeşler para koyun eve psikolog gelsin.

6014faa8c8c37308f09fbe31.jpg
Annenizin durumu bana Kırmızı Oda dizisindeki Boncuk karakterinin yaşadıklarını anlattı. O da ailesinden uzakta başka bir yere gidince yalnızlıktan,boşluktan karakter uydurmuştu. Dedelerle konsey toplantısı yapıyorlardı. Onlar izin vermeden hareket bile etmiyordu. Aynı anneniz gibi bir tarikatın üyesi olarak kendisini konumlandırmış. Bu bölümlere bir göz atın isterseniz. Bu durumu yaşayan tek siz değilsiniz, elbette çözümü var.

Ben herkesten farklı olarak baska birşey anlatıcam. Uzun yıllar önce benimde bir yakınım ayetel kursi okurdu gunde 100e yakın. Çok detaylı anlatmadı ama bazi şeyler görmeye başlamış, ve birde gün içinde olacak şeyleri öncesinden görmeye başlamış. Bu durum ona ağır geldi bıraktı okumayı.
Olmaz diye birşey yok herşeyin bir sınırı var. Okuduğu dualarin etkisi ile olabilir. Dualarin sayılarını azaltsın.

Eger yine aynı sekilde devam ediyorsa bir doktor kontrolü öneririm.

Benimde babannem 10 sene boyinca yatalak oldu. Öldügünde yaşi 90 95 arasiydi. Ama kafasi çok iyidi her seyi hatirlar her kesi tanirdi. Uzaktan kendi akrabalarni bile tanirdi yani demek istedigim sagligi iyiydi. Iste Ben o zamanlar kucuktum 15 yaslarinda faln. Bir akrabamiza gitmistim 15 gun falan kaldim. Sonra bir gun babannem dediki dun aksam melekler geldi kafamı açtilar tedavi ettiler dedi ve bazen beni uçurarak gezdiriyorlar dedi. Iste o gittigim akrabmin ismini tutarak onlara goturdu ( biz koyluk yerde oldugumuz icin her sey evin disinda olur) suan çokta hatirlamiyorum ama biseyin ismini tutarak o havlularin filan yerine duruyordu dedi. Ve gerçekten o sey orda duruyordu. Babennm yillardir yuruyemiyor. Nerden bilicek.
Baskada iste taşinmiş ogullarinin evine gittigine söylemisti. Melekler beni uçurarak goturuyor demisti. Bilmiyorum o an inanmistim dogrusu hala inaniyorum. Cunku babnnemn kafasi yerindeydi.
Annenin durumu ne bilmiyorum ama çocugunuzu ona çokta birakmayin derim çunku hic rahat edemezsnz.

O gece de gelmezler gelmezler arkadaşlar geldi bebek varken, dedi.
-işte zikir yapan arkadaşlar ama ben yüzlerine bakmadım zikir seslerini duydum 5 kişi idiler siz bebeği almaya gelince dolabın içine nasıl sığdılar bilmiyorum, dedi.
-Evet gelirlerken de kapıdan gelmiyorlar bunu herkes göremez ben de soylememeliydim kimse bilmiyor zaten söylemem bi tek sana söylüyorum aslında söylemeyecektim söylersen feyz gider böyle şeyleri, dedi.
-Zikir çekiyorlar ben seslerini duydum hu hu Allah Allah diye zikir yapıyorlardı, siz bebeği almaya gelince hemen dolaba girdiler ama zaten gittiler siz bendeyken. sakın kimseye söyleme bunu yoksa feyz gider kızım, dedi annem.
Merhaba, öncelikle başınız sağ olsun 🙏🏻

Uzamış yas çoğunlukla depresyona evrilebiliyor, annenizde depresif yakınmalar var mı bilmiyorum, konuda bahsetmemişsiniz ama, eğer depresyonda ise, buna psikozun eşlik ettiği aşikar gibi duruyor.

Tabi bu bilgilerle net bir şey söylemek imkansız, ancak bu tablo aniden başladıysa. Öncesinde yakınması yoksa, farklı durumlar düşünürüz, ancak zaman içerisinde başlayıp arttıysa, gerçek bir psikoz olabilir gibi duruyor.

Mistik hezeyanları mevcut, muhakeme bozulmuş, bundan dolayı bebeğinizi emanet etmenizi en azından şu aşamada önermem.

Vasiyet vb, bu tarz durumlarda göz ardı edilebilir zira öncelikli olan sağlıktır. Ruhsal sağlık da buna dahil. Annenizin en kısa zamanda bir psikiyatriste görünmesi lazım.

( bir psikiyatrist olarak bunları söylüyorum)

Merhaba kızlar. Şimdi normal hayatta kimse ile paylasamayacagim ama sizleri tanımadığım için paylaşmaya karar verdiğim bir durumdan bahsedeceğim. Kimseye söyleyemem çünkü anneme söz verdim ama söylemeli miyim karar veremiyorum.
Annem geçen gece bebeğime 2 saatliğine bakti. Akşam vakti idi. Annem tek yaşıyor babamı ben 6 aylık hamile iken kaybettik...Ağustosta...Annem 9 yaşından beri kapalı, namaz kılan, sürekli dua eden, hayatını eşi ve evlatlarına adamış, çok fedakar, aşırı fedakar, bi karıncayı bile incitmekten korkan şu an 78 yasinda bi kadın. Babamin sozunden asla cikmayan karsi gelmeyen ve babama yatalak iken 2 sene bakti annem. Babam vefat edince facede dua gruplarına üye olmuş , orda 1000 tane bu dua şu dua ülkemiz için diye yazıyorlar annem de onları görev adletmiş hepsini okuyor. Gece 3 te en gec 4te kalkip dualarını okumaya basliyor, tesbihlerini çekiyor namazı zaten hayatı boyunca hiç bırakmamış dualar ile günlerini geçiriyor.
geçen gece anneme bebeği bıraktım 2 saatliğine, demiştim. Annem bugün bize geldi ve ağzından şunu kaçırdı.
Simdi bu hayal mi , gerçek mi , bu soruyu sormam da belki size saçma gelecek ama şimdi ben bu konuyu abilerime anlatsam doktora götürelim desem annem gelmez. Buraya geldiğinde bile vaaz dinliyor annem otururken. Sürekli ilahiler dualar sürekli evde de böyle. Babam vefat ettikten sonra vakti de olduğu için daha çok yöneldi. Martta ben işe başlayınca bebeğimi anneme bırakacaktım yarım gün yarım gün ama annem şu an iyi mi değil mi ayırt edemiyorum normal konuşmasında bisi yok facedeki dua gruplarından çıkalım diyorum musade etmiyor. Hayal mi görüyor Dr a gidelim desem gelmez bugün ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım bi de söz verdim kimse bilmeyecek diye ne yapmalıyım?
Çocugu annenize bırakmayın o zaman.🫤Doktora götürün.

Hayal de değil mucize de değil bu annenizin bilinçaltı öyle olmasını istiyor ve öyle görüyor yani bunu bilemeyiz belki de gönül gözü bu kalp gözü dedikleri şey açılmıştır belki melekler de ona zikir ederken eşlik ediyordur ama melekler insanların göreceği yapıda varlıklar değil ileri ve tehlikeli bir boyuta gelmediği sürece sorun yok bence kadın kötü tehlikeli şeyler yapmıyor sonuçta

Ben herkesten farklı olarak baska birşey anlatıcam. Uzun yıllar önce benimde bir yakınım ayetel kursi okurdu gunde 100e yakın. Çok detaylı anlatmadı ama bazi şeyler görmeye başlamış, ve birde gün içinde olacak şeyleri öncesinden görmeye başlamış. Bu durum ona ağır geldi bıraktı okumayı.
Olmaz diye birşey yok herşeyin bir sınırı var. Okuduğu dualarin etkisi ile olabilir. Dualarin sayılarını azaltsın.

Eger yine aynı sekilde devam ediyorsa bir doktor kontrolü öneririm.
Dinin içine çok girmeyin derler hep bazı büyükler.Aslında bu söz çok doğru.Dualar zikirler cin şeytan böyle varlıklar var.Tetikliyor böyle şeyleri.Bazı zikirlerin anlamı farklı oluyor ama insanlara farklı gösterikdileri oluyor böyle gruplarda.Ne bileyim tövbe tövbe cin çagirmaymiş da iletişime geçme falan.Okudukca biraz daha derinlere girdikce bazıları kaldıramıyor.Ve gerceklik algısını kayb ediyor istemsiz sanki yaninda birileri varmış gibi sesler falan duymaya başlıyor.Çogusu paranoyak oluyor.Cinle melekle iletişime her yerinden kalkan yapsa ohoo.Her insan yapamaz öyle şeyleri.

hiç bi rahatsızlığı olmasa bile yaş itibariyle tek başına bebekle bırakmak sıkıntılı. Ben 60 yaşında anneme yarım saatten fazla bırakmadım bebek ağlıyor ediyor kucak istiyor annemin beli dizi ağrıyor diye.
Hele bu durum ciddi bi durum hiç bırakılmamalı

Back