Hatalı mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
K.v değişik, nişanlı değişik, siz de onlara uymuşsunuz. Eltiniz ne yaptı ise yaptı , size mesaj atıp geri adım atmış işte. O yalancı bu yalancı mevzusu değil ki. Hee öyle yaptım denmez ki toplamaya çalışmış. Nişanlı bu mesaja niye kızıyor. Gerçekler ortada işte. Ama aileler bu durumlarda biraz görmezden gelmeli bazı şeyleri. Burada kimse bir yerde durmamış. Elti tam geri vitese takmış ki siz, nişanlınız tam gaz üstüne. Ne gerek var. Terbiyesiği ile kalsaydı.

Bence özür falan dilemeyin, benim iki eltime de tanışmaya gittiler, yemeğe gittiler eltilerim davet etmedi ki zorunda değiller. Hiç aklıma gelmedi böyle düşünmek. Eltiniz fazla alıngan davranmış, üstelemeyin bence.

K.v değişik, nişanlı değişik, siz de onlara uymuşsunuz. Eltiniz ne yaptı ise yaptı , size mesaj atıp geri adım atmış işte. O yalancı bu yalancı mevzusu değil ki. Hee öyle yaptım denmez ki toplamaya çalışmış. Nişanlı bu mesaja niye kızıyor. Gerçekler ortada işte. Ama aileler bu durumlarda biraz görmezden gelmeli bazı şeyleri. Burada kimse bir yerde durmamış. Elti tam geri vitese takmış ki siz, nişanlınız tam gaz üstüne. Ne gerek var. Terbiyesiği ile kalsaydı.

Benim aslında mesajı göstermeye niyetim yoktu başta. Burada arkadaşlar göstermem gerektiğini, bir şey saklamamın doğru olmayacağını söylediler. Mantıklı geldi, yani ben de sanırım benden saklamasını istemezdim. Sakin olması, olay çıkarmaması için söz aldım ama faydası olmadı. Bazı şeyler benim kontrolüm dışında gelişti, ben de gidişattan memnun değilim inanın.

Ben yemege alirdim, geleceklerse. Hadi yemek iptal dahi olsa arayip özür dilemeye calismazdim yerinizde olsam. Telefonu acmamalari ayri kotu olmaz siz de sanki suçlu gibi 2 koldan aramissiniz.

Nebileyim ben bu kadar onemsemiyorum eltimi belki o yuzdendir.
Kvyi her cagirdigimda eltimi de cagirmak zorunda olmadim hiç ve bunun icin kiyamet kopmadi 😒

Benim aslında mesajı göstermeye niyetim yoktu başta. Burada arkadaşlar göstermem gerektiğini, bir şey saklamamın doğru olmayacağını söylediler. Mantıklı geldi, yani ben de sanırım benden saklamasını istemezdim. Sakin olması, olay çıkarmaması için söz aldım ama faydası olmadı. Bazı şeyler benim kontrolüm dışında gelişti, ben de gidişattan memnun değilim inanın.
Nişanlınız yengesine laf söyleyemez. Mesajı gösterin de o mesaja o tepki olmaz. Abisi ile konuşmalıydı. Niye bizi yalancı göstetiyor yengem ? Konu ne abi? diyebilirdi...Neyse bence artık toplansın konu. Yalnız k.v fena onu söyleyeyim.
Bizde de bir durum vardı. Eşim yengesine kızacaktı, annesine laf demiş diye. Eşime dedim varsa derdin abine söyle, eltime ağzını açamazsın. Annen gelinine konuşsun ya da abin karısına konuşsun. Sana düşmez. Sizin durumda da nişanlınıza düşmez di bence.

Nişanlınız yengesine laf söyleyemez. Mesajı gösterin de o mesaja o tepki olmaz. Abisi ile konuşmalıydı. Niye bizi yalancı göstetiyor yengem ? Konu ne abi? diyebilirdi...Neyse bence artık toplansın konu. Yalnız k.v fena onu söyleyeyim.
Bizde de bir durum vardı. Eşim yengesine kızacaktı, annesine laf demiş diye. Eşime dedim varsa derdin abine söyle, eltime ağzını açamazsın. Annen gelinine konuşsun ya da abin karısına konuşsun. Sana düşmez. Sizin durumda da nişanlınıza düşmez di bence.

Ya işte... abisi öyle düşündüğünüz gibi bir tip değil ki. Çok pasif, bir laf söylediğinizde bön bön yüzünüze bakıp kalan, normalde de toplasanız 10 kelime konuşan birisi. Ona anlatana kadar duvara anlatmak daha mantıklı. Abisine de mesaj attı ama adam cevap verme zahmetinde bile bulunmadı. Bana zaten düşmez, ben hiç direkt muhatap olmadım bu zamana dek.

Ben yemege alirdim, geleceklerse. Hadi yemek iptal dahi olsa arayip özür dilemeye calismazdim yerinizde olsam. Telefonu acmamalari ayri kotu olmaz siz de sanki suçlu gibi 2 koldan aramissiniz.

Nebileyim ben bu kadar onemsemiyorum eltimi belki o yuzdendir.
Kvyi her cagirdigimda eltimi de cagirmak zorunda olmadim hiç ve bunun icin kiyamet kopmadi 😒

Normal tipler değiller ki, ben de düğün arefesi olay çıkmasın, kimse kötü olmasın diye aradım. Bilsem bu kadar hakaret ettiğini, arkamdan saydırdığını, telefonu elime dahi almazdım. Yemeğe almak da içimden gelmedi bu kadar olay üstüne. Bizimkiler gitmeden alacağım, aradan zaman geçsin biraz diye bekliyorum.

Nişanlı bu mesaja niye kızıyor demişsiniz de niye kızmasın? Kadın adama iftira atmış, yalancı demiş, daha ne olsun. Sadece arayıp azarladığına şükretsin. Psikolojik şiddet, yalan, iftira vs’den uzaklaştırma kararı çıkartmaya da çalışabilirdi.

Sonra ne oldu anlamadım bir şeyler dedi galiba birden parladı,"Bizden uzak dur, Astoria'ya yaklaşma. Onu bir daha üzersen bu mesajını herkese gösterir, seni ailede rezil ederim, insan içine çıkamazsın" dedi yüzüne kapattı.
Ne soylemis olabilir belki de soguk davranmasinin sebebi budur?

Bir de sanki aramasi icin ortami hazirlamis gibi olmussunuz. Icerde buyukler var deyip aramazdi, sonra paylardi eltiyi.
Ikincisi o kadar yogun calisip bunlarla ugrasmaktan sinirleri bozulmus olabilir surat yapmasinin sebebi bu da olabilir..
Aklima bunlar geldi eltinin burayi okuyor olabilecegini de dusundum. Nerden biliyor da o mesaji atarak yalan soylediklerini soyluyor?
2. Davet te cok sakin gecmeyecek gibi gorunuyor kolayliklar diliyorum

[/QUOTE]
Nişanlı bu mesaja niye kızıyor demişsiniz de niye kızmasın? Kadın adama iftira atmış, yalancı demiş, daha ne olsun. Sadece arayıp azarladığına şükretsin. Psikolojik şiddet, yalan, iftira vs’den uzaklaştırma kararı çıkartmaya da çalışabilirdi.

Diyorum ki kadın yemeğe davet edilmedi diye olay çıkarmış sonra da kıvırmış. K.V yi hala aklım almıyor ya neyse. Nişanlının ben yalancı mıyım vs. demesine gerek yok. Astoria ile şöyle boyle demesine gerek yok. K.v vermeli cevabı. Olmadı Astoria verir. Markette sıra kavgası değil. Aile olacaklar uzatmak kimseye birşey kazandırmaz. Koyarsın mesafeni bayramda seyranda sarılıp öpersin. Sonra görüşmezsin. Sokak kavgası gibi yakışıksız olmamış mı?

Merhaba herkese, umarım mutlu bir hafta geçiriyorsunuzdur.

Nişanlılık döneminde birisi olarak yine saçmasapan olayların olduğu bir süreçten geçiyorum. Bu saate kadar telefonda konuştum ve her kafadan bir ses çıkmasından başım ağrıdı artık. Sizin de bir fikrinizi almak istedim. Eski konularımı okuyanlar bilirler, konu nişanlımın ailesiyle tanıştığımdan beri benden sebepsiz bir şekilde hoşlanmayan, net bir kavgamızın olmadığı ancak aramızda bir "soğuk savaşın" olduğu (şu an pek soğuk sayılmaz ya) eltimle ilgili.

Ben ailemden ayrı bir şehirde kardeşimle birlikte yaşıyorum. Annemler de bana ziyarete geldiler, normalde sıklıkla gelip gitmezler. Bir süre daha bende kalacaklar. Bu arada annemlerden kastım annem ve babaannem, babam yok her zamanki gibi yurt dışında, neyse. Sağ olsunlar kayınvalidemler annemler gelince bizi yemeğe davet ettiler. Eltim tatildeydi o sırada, yemeğe katılmamıştı. Babaannem de bizim de onları yemeğe almamız lazım deyince ben de onları yemeğe çağırdım ama eltimi özel olarak aramadım yani, zaten normalde de pek hazzetmiyorum. Aklıma gelseydi arardım aslında ama kayınvalidemlerle olan yemekte olmadığından mıdır nedir, aklımdan çıkmış. Eltim tatilden dönmüş (gittiğinden dahi haberim sonradan oldu, döndüğünden hiç yok), kayınvalideme mi gelmek istemişler benim yemeğe alacağım gün nedir, kayınvalidem de "Biz Astoria'lara yemeğe gidiyoruz o gün" demiş. Tamam beni normalde de pek sevmediğini biliyordum ama kıyametleri koparmış eltim. Yok beni niye davet etmedi de bak işte görüyor musun beni ne kadar sevmiyor da benden nefret ediyor da... Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin'e kadar vardırmış. O kadar üzüldüm ki... Kayınvalidem anlattı bir de bunları bana keşke anlatmasaydı. Nişanlım da olaya dahil olmuş, "Sen Astoria hakkında nasıl böyle konuşabilirsin, onunla kendini kıyaslayacaksan sen git bu aileden" demiş o da, olaylar olmuş bir sürü. Kayınvalidem anlatınca gittim nişanlıma sordum inanamadığım için, o da böyle olduğunu söyledi. Yemek daveti iptal oldu haliyle, yani aslında onlar gelmek istediler de ben kabul etmedim böyle olunca. İçimden gelmedi. Eltimi aradım açmadı, eşini aradım o da meşgule attı geri dönmedi.

Ya kızlar, çok üzgünüm. Çok bozuldum. Hadi ben yemeğe davet etmemiş olayım, bu kadar nefret edeceğin, "Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin" dedirtecek kadar ne yapmış olabilirim sana ben? Yine de aradım, vallahi özür de dileyecektim. Mesaj falan atayım mı sabah durumu açıklayan bir şekilde, ne yapayım? Başım ağrıyor artık. Babaannem de ayrı sinirlendi evde, "Arayacağım ben konuşacağım" dedi, karışmasın diye onu zor zapt ettim. Annem deseniz ne oldu anlamadı bile. Kardeşim deseniz ayrı sinirli. Ya ben ne yapacağım böyle, bu kadın evlendiğimde beni çok yıpratacak buna eminim artık.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Ne özrü yahu.Özür dilede suçsuzken suçlu ol.Evet cagırmadın mecburmusun?Yapma allah aşkına ya.

Olaylar olaylar... Hepsini de üşenmedim okudum. Konunun gidişatından çok mutluyum öncelikle :olamaz:
Eltin tam bir sinsi. Kendi içinde ince planları olan, her adımını sonraki planında kullanmak üzere attığı bariz belli olan birisi. Öyle biriyle karşı karşıya gelmek istemezdin normalinde anlıyorum ama hayat işte rakip gibi karşına dikilmiş. Öyle ağzımızın tadı kaçmasın ali rıza bey şeklinde davranırsan bu kadın sana sağlı sollu aparkatlarla çakar, nakavt olursun. Eltim yüzünden nişanlımla aram kötü diye konu açmaktan iyidir bu durumun.
Konunda kvne pek olayda pay vermemişsin, boşboğazdır demişsin ama değil. Kv eltiden de sinsi. Yemeğe gelmeden hemen sana söylüyor ki artık sen düşün. Gelelim ısrarları hep tırı vırı. Madem çok gelesiniz vardı susup hiç bişey olmamış gibi gelseydiniz derler adama. Zaten senin birşeyden haberin yoktu o söylemese. Eltiyi senin üstüne atmaya çalışmış, kendi aradan sıyrılmış. Dikkat ettiysen hiç etkilenmeyen insan kv şu an. Savdı çünkü başından elti manyağını. Sana gelseydi elti bozulacaktı, sana gelmeseydi sen bozulacaktın. Nasıl sıyrılmış işin içinden tereyağından kıl çeker gibi.. Takdir ediyorum böyle akıllı oynayanları :KK9:
Eltinin geri dönüşünün aile baskısıyla olduğunu düşünmüyorum bu arada. Senin söylediklerini çarptırıp aile ile arayı sıcaklaştırmak istemiş. Yani kendi planı. Mesajı göstermen çok doğru olmuş. Sen niye muhatap olucaksın ki o manyakla. Nişanlın en güzelini yapmış. Her türlü hamlesinde eltiyi püskürtmeye devam edin. Pes edince salarsınız deliyi.
Nişanlının bu halleri de sinirli olduğundan dolayıdır. 2 güne toparlar kendini. Erkekler konuşarak değil susarak çözüyorlar sorunlarını. Sende suç bulduğunu düşünmüyorum. Senin bu olayla alakan yok zaten. Kendini suçlama hiç.
Dipnot: o eltin düğünde halay başı olacak içimden bir ses bunu söylüyor. :halay:

Nişanlılık döneminde birisi olarak yine saçmasapan olayların olduğu bir süreçten geçiyorum. Bu saate kadar telefonda konuştum ve her kafadan bir ses çıkmasından başım ağrıdı artık. Sizin de bir fikrinizi almak istedim. Eski konularımı okuyanlar bilirler, konu nişanlımın ailesiyle tanıştığımdan beri benden sebepsiz bir şekilde hoşlanmayan, net bir kavgamızın olmadığı ancak aramızda bir "soğuk savaşın" olduğu (şu an pek soğuk sayılmaz ya) eltimle ilgili.

Ben ailemden ayrı bir şehirde kardeşimle birlikte yaşıyorum. Annemler de bana ziyarete geldiler, normalde sıklıkla gelip gitmezler. Bir süre daha bende kalacaklar. Bu arada annemlerden kastım annem ve babaannem, babam yok her zamanki gibi yurt dışında, neyse. Sağ olsunlar kayınvalidemler annemler gelince bizi yemeğe davet ettiler. Eltim tatildeydi o sırada, yemeğe katılmamıştı. Babaannem de bizim de onları yemeğe almamız lazım deyince ben de onları yemeğe çağırdım ama eltimi özel olarak aramadım yani, zaten normalde de pek hazzetmiyorum. Aklıma gelseydi arardım aslında ama kayınvalidemlerle olan yemekte olmadığından mıdır nedir, aklımdan çıkmış. Eltim tatilden dönmüş (gittiğinden dahi haberim sonradan oldu, döndüğünden hiç yok), kayınvalideme mi gelmek istemişler benim yemeğe alacağım gün nedir, kayınvalidem de "Biz Astoria'lara yemeğe gidiyoruz o gün" demiş. Tamam beni normalde de pek sevmediğini biliyordum ama kıyametleri koparmış eltim. Yok beni niye davet etmedi de bak işte görüyor musun beni ne kadar sevmiyor da benden nefret ediyor da... Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin'e kadar vardırmış. O kadar üzüldüm ki... Kayınvalidem anlattı bir de bunları bana keşke anlatmasaydı. Nişanlım da olaya dahil olmuş, "Sen Astoria hakkında nasıl böyle konuşabilirsin, onunla kendini kıyaslayacaksan sen git bu aileden" demiş o da, olaylar olmuş bir sürü. Kayınvalidem anlatınca gittim nişanlıma sordum inanamadığım için, o da böyle olduğunu söyledi. Yemek daveti iptal oldu haliyle, yani aslında onlar gelmek istediler de ben kabul etmedim böyle olunca. İçimden gelmedi. Eltimi aradım açmadı, eşini aradım o da meşgule attı geri dönmedi.

Ya kızlar, çok üzgünüm. Çok bozuldum. Hadi ben yemeğe davet etmemiş olayım, bu kadar nefret edeceğin, "Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin" dedirtecek kadar ne yapmış olabilirim sana ben? Yine de aradım, vallahi özür de dileyecektim. Mesaj falan atayım mı sabah durumu açıklayan bir şekilde, ne yapayım? Başım ağrıyor artık. Babaannem de ayrı sinirlendi evde, "Arayacağım ben konuşacağım" dedi, karışmasın diye onu zor zapt ettim. Annem deseniz ne oldu anlamadı bile. Kardeşim deseniz ayrı sinirli. Ya ben ne yapacağım böyle, bu kadın evlendiğimde beni çok yıpratacak buna eminim artık.

keşke aramasaydın.
arama bence. sakın özür de dileme.
tepene çıkar. seni ve aileni de yıpratmasına sakın izin verme.
yemeğe de al eşinin ailesini bence konuyu da hiç açma. istiyorsan ona da bir mesaj atarsın akşama yemeğe bekliyorum sizi diye gelmezse söylersin ben çağırdım bu kez keyfi bilir dersin.
hiç sevmediğim modeldir kendini çok önemli gören modeller.
herkes herkesi sevmek zorunda değil.
canın istemiyor da olabilirdi çağırmak zorunda da değilsin.

Canım elti yi mi takip edeceksin tatile gitmiş üstüne varma neyin özrünü diliyorsun bu kadar onun sıkıntı cıkarmasını anlamadım eltin yokmuş gibi davran gerisi ile aranı iyi tut nişanlın senin tarafında... Rüzgar senden tarafa eserken neden insanları önemsiyorsun ki...eltin yokmuş gibi davran..Seni mutsuz etmesine izin verme

ya neden arayıp özür dileyeceksin şimdi böyle yaparsan seni hep ezmeye çalışır senin suçun yok dimdik dur

Cordelia Cordelia Bence sokak kavgası gibi olmamış, telefonda konuşmuşlar. Nişanlısı açıp sakin sakin laflarını söylese daha iyiydi ama iftira karşısında sakin kalamadı demek. Ayrıca nişanlısı gidip annesine söylese olay daha çok büyüyecekti. Zaten kadına da “bir daha bir şey yaparsan ailedekilere mesajını gösteririm, rezil olursun” gibi bir şey demiş. Ama keşke aile de bilseydi, bu kadın mesafeden daha büyük cezalar hakediyor. Nasıl o pervasızca konuşuyorsa, laf da işiteceğini bilmeli.

Şöyle mi olmalıydı? Kadın yapsın yapsın, sonra kimse ona laf söyleyemesin, çark etti diye herkes hiç olay olmamış gibi davransın, çünkü aile arasında göstermelik huzur olsun, mesafe koyalım yeter. Aşırı sakin kocası da tek cümle söylemiyormuş zaten.

Adam abisine söylese sonuç sıfır, annesine söylese olay daha çok büyüyecek, yine orta yolu bulmuş. Keşke sakin sakin saysaymış laflarını. Gerçi küfür hakaret vs kanuna aykırı bir iş yapmamış.

Son düzenleme:
Ne kadar okursan oku, bu tarz seylerden kurtulamiyorsun bizim toplumda bence😂

Ha illa bi kiyameti koparcakti yani, cunku kavga icin yer ariyor bu kadin. Simdi olmasa dugunde birsey cikarirdi kesin. Bence iyi olmus iplerin kopmasi

Cordelia Cordelia Bence sokak kavgası gibi olmamış, telefonda konuşmuşlar. Nişanlısı açıp sakin sakin laflarını söylese daha iyiydi ama iftira karşısında sakin kalamadı demek. Ayrıca nişanlısı gidip annesine söylese olay daha çok büyüyecekti. Zaten kadına da “bir daha bir şey yaparsan ailedekilere mesajını gösteririm, rezil olursun” gibi bir şey demiş. Ama keşke aile de bilseydi, bu kadın mesafeden daha büyük cezalar hakediyor. Nasıl o pervasızca konuşuyorsa, laf da işiteceğini bilmeli.

Şöyle mi olmalıydı? Kadın yapsın yapsın, sonra kimse ona laf söyleyemesin, çark etti diye herkes hiç olay olmamış gibi davransın, çünkü aile arasında göstermelik huzur olsun, mesafe koyalım yeter. Aşırı sakin kocası da tek cümle söylemiyormuş zaten.

Adam abisine söylese sonuç sıfır, annesine söylese olay daha çok büyüyecek, yine orta yolu bulmuş. Keşke sakin sakin saysaymış laflarını. Gerçi küfür hakaret vs kanuna aykırı bir iş yapmamış.
Evet böyle olmalıydı. Onun seviyesine düşmeye gerek yok ki. Bence öykece kalsa daha hoş olurdu. Onun terbiyesizliğini herkes görmüştü haklıydılar Astoria ve nişanlısı. Şimdi sen onu dedin bende bunu dedime dönmüş. Bu benim düşüncem. Yanlış olabilir tabi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X