Hatalı mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nişanlınızın sinirleri epeyce bozulmuş. Modunun düşmesi normal.Daha evlenmeden nur topu gibi fesat bir elti probleminiz oldu.Ama,daha da bırşey yapamaz. Siz de kendinizi suçlamayı bırakın.Bundan sonrasında yapacağınız en iyi şey. Sinirler biraz yatışınca kayınvalidegili eve davet etmek.O terbiyesiz, ara bozucu eltiye de hiç yüz vermeyin.Bırakın kayınaile kendi içinde halletsin ne yapacaksa.

Tabi ki, zaten ortalık biraz yatışsın annemler gitmeden kesinlikle davet edeceğim. Gerisi onlara kalmış.

ohoo daha 1 sene varmış. düzelir. elti de yerini öğrenmiş oldu.
sen elini suya sabuna dokunmadan gelecekte ki bütün huzursuzlukları engellemiş oldun daha ne olsun:)
nişanlın mahçup şu an ondan düşmüştür yüzü.
bir oh çek ast:1 elti : 0 ehehehe:))

Ehehe, umarım öyle olmuştur ya. Mesaj da attım, geri dönmedi herhalde uyudu cidden.

Astoria bence tek hatan daveti iptal etmen olmuş. Etmemeliydin. O yaptığı çirkinlikle kalmalıydı.
Şimdi her türlü pisliği yaparak istediğini elde edeceğine inanacak. Hoş onun neye inandığı elbette önemli değil ama keşke iptal etmeseydin.
Seni anlıyorum ama iptal etmen hata olmuş .Sakın özür de dileme .
Elticilik gelinlik entrikalarını 20 yıl sonra öğrendim.
Ne kadar eğitimliysen bu alanda o kadar başarısız oluyorsun tüm bildiğin doğruları unut çek savaş baltanı .
Manyak bir dünyaya hoşgeldin .

İçimden gelmedi ya. Bir de yani orada kimsenin eğleneceğini, kafa dağıtacağımızı düşünmüyorum. Yine o kadından bahsedip sinirimi bozacaklardı. Bu saatten sonra ne özrü, kadının bana etmediği hakaret kalmamış zaten. İnceldiği yerden koptu, nişanlım dahil oldu falan.

Eltin kurnazlık yapıp, o kadar lafın üstüne, seni kandırıp 3. Kişiler aramızı bozuyor ayağına kendini aklayacaktı. Sen mesajı nişanlına gösterince senin o kadar saf olmadığını da anlamıştır. Kimse kimseye bu kadar detay anlatmaz sandı.
Yapıp yapıp zeytinyağ gibi üste çıkacaktı, elinde patladı.

Evet, sanırım niyeti öyleydi. Umarım doğru olanı yapmışımdır söylemekle :/ Hafiften üzülüyorum yine de. Keşke çok iyi anlaşsaydım her biriyle. Böyle olmasaydı.

Aileler de işin içine girince ister istemez olacak bunlar kuzum, moralini bozma. Mesaj da çok iyi olmuş, sizi pekiştiren bir unsur oldu bu elti olayı ayrıca, bak ne güzel arkanda.
Gayri ihtiyari insan ayarını da bilemeyebilir, ağzını da bozabilir böyle musallat bir tip karşısında sürekli kavgaya çekildikçe. Ona da hayıflanma yani, nişanlının hali gayet insani, öfkelendi, sen karşısında eh rezil olmuş gibi de oldu çünkü elti de nişanlının ailesini temsil eden, tanıtan bir etken.
İmajı zedelendi, belki utandı, morali bozuldu aynı senin gibi "Şu en mutlu zamanlarımızda bunları yaşamak zorunda mıydık?" diye vb.

Senlik bir şey yok, sen ve nişanlın birbirinizin yanında, birbirinize desteksiniz tamam, gerisini düşünme.

Mesajıma da soğuk cevap verirse suçu bende buluyor demektir ama değil mi?

Yahu herkes kavgaya dişe diş göze göz hesaplaşmalara ne kadar hazır. Tamam birşeyler olmuş evet ama astoria yüz yüze gelip de direkt muhatap olmamış bu hanımla. Yapilacak en mantıklı şey sessiz ve uzak kalmak. Birileri astoria adına gereken cevabı veriyor. Car car kavga etse işler asla daha iyi olmayacak. Daha bismillah yeni başlıyor aile içi ilişkiler. 1 adım geride durmak her zaman en doğrusu. Belki bu durumlar asılacak ve düğüne kadar daha insancıl ilişkiler gelişecek. Ateşe körükle gitmek ancak astoria'nin nişanlısıyla olan ilişkisine zarar verir.

Tabi ki, zaten ortalık biraz yatışsın annemler gitmeden kesinlikle davet edeceğim. Gerisi onlara kalmış.

Ehehe, umarım öyle olmuştur ya. Mesaj da attım, geri dönmedi herhalde uyudu cidden.

İçimden gelmedi ya. Bir de yani orada kimsenin eğleneceğini, kafa dağıtacağımızı düşünmüyorum. Yine o kadından bahsedip sinirimi bozacaklardı. Bu saatten sonra ne özrü, kadının bana etmediği hakaret kalmamış zaten. İnceldiği yerden koptu, nişanlım dahil oldu falan.

Evet, sanırım niyeti öyleydi. Umarım doğru olanı yapmışımdır söylemekle :/ Hafiften üzülüyorum yine de. Keşke çok iyi anlaşsaydım her biriyle. Böyle olmasaydı.

Mesajıma da soğuk cevap verirse suçu bende buluyor demektir ama değil mi?

Astoria soğuk mu sıcak mı mana çıkarmaz konuşursunuz aklına takılan noktaları devamında açıkça, seyrine göre. Daha olay taze ve rica edeceğim stresinin seni liseli kız haline döndürmesine izin verme. :)

Yahu herkes kavgaya dişe diş göze göz hesaplaşmalara ne kadar hazır. Tamam birşeyler olmuş evet ama astoria yüz yüze gelip de direkt muhatap olmamış bu hanımla. Yapilacak en mantıklı şey sessiz ve uzak kalmak. Birileri astoria adına gereken cevabı veriyor. Car car kavga etse işler asla daha iyi olmayacak. Daha bismillah yeni başlıyor aile içi ilişkiler. 1 adım geride durmak her zaman en doğrusu. Belki bu durumlar asılacak ve düğüne kadar daha insancıl ilişkiler gelişecek. Ateşe körükle gitmek ancak astoria'nin nişanlısıyla olan ilişkisine zarar verir.

Biraz zor gibi duruyor aşılması ama haklısınız, ben de zaten direkt muhatap almadım hiç kendisini. Teşekkür ediyorum :)

Astoria soğuk mu sıcak mı mana çıkarmaz konuşursunuz aklına takılan noktaları devamında açıkça, seyrine göre. Daha olay taze ve rica edeceğim stresinin seni liseli kız haline döndürmesine izin verme. :)

Hahaha ne bileyim ya hiç alışkın değilim ki böyle şeylere. İyi ki bu forum var yoksa bu kadın beni top gibi elinde oynatırdı.

Merhaba herkese, umarım mutlu bir hafta geçiriyorsunuzdur.

Nişanlılık döneminde birisi olarak yine saçmasapan olayların olduğu bir süreçten geçiyorum. Bu saate kadar telefonda konuştum ve her kafadan bir ses çıkmasından başım ağrıdı artık. Sizin de bir fikrinizi almak istedim. Eski konularımı okuyanlar bilirler, konu nişanlımın ailesiyle tanıştığımdan beri benden sebepsiz bir şekilde hoşlanmayan, net bir kavgamızın olmadığı ancak aramızda bir "soğuk savaşın" olduğu (şu an pek soğuk sayılmaz ya) eltimle ilgili.

Ben ailemden ayrı bir şehirde kardeşimle birlikte yaşıyorum. Annemler de bana ziyarete geldiler, normalde sıklıkla gelip gitmezler. Bir süre daha bende kalacaklar. Bu arada annemlerden kastım annem ve babaannem, babam yok her zamanki gibi yurt dışında, neyse. Sağ olsunlar kayınvalidemler annemler gelince bizi yemeğe davet ettiler. Eltim tatildeydi o sırada, yemeğe katılmamıştı. Babaannem de bizim de onları yemeğe almamız lazım deyince ben de onları yemeğe çağırdım ama eltimi özel olarak aramadım yani, zaten normalde de pek hazzetmiyorum. Aklıma gelseydi arardım aslında ama kayınvalidemlerle olan yemekte olmadığından mıdır nedir, aklımdan çıkmış. Eltim tatilden dönmüş (gittiğinden dahi haberim sonradan oldu, döndüğünden hiç yok), kayınvalideme mi gelmek istemişler benim yemeğe alacağım gün nedir, kayınvalidem de "Biz Astoria'lara yemeğe gidiyoruz o gün" demiş. Tamam beni normalde de pek sevmediğini biliyordum ama kıyametleri koparmış eltim. Yok beni niye davet etmedi de bak işte görüyor musun beni ne kadar sevmiyor da benden nefret ediyor da... Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin'e kadar vardırmış. O kadar üzüldüm ki... Kayınvalidem anlattı bir de bunları bana keşke anlatmasaydı. Nişanlım da olaya dahil olmuş, "Sen Astoria hakkında nasıl böyle konuşabilirsin, onunla kendini kıyaslayacaksan sen git bu aileden" demiş o da, olaylar olmuş bir sürü. Kayınvalidem anlatınca gittim nişanlıma sordum inanamadığım için, o da böyle olduğunu söyledi. Yemek daveti iptal oldu haliyle, yani aslında onlar gelmek istediler de ben kabul etmedim böyle olunca. İçimden gelmedi. Eltimi aradım açmadı, eşini aradım o da meşgule attı geri dönmedi.

Ya kızlar, çok üzgünüm. Çok bozuldum. Hadi ben yemeğe davet etmemiş olayım, bu kadar nefret edeceğin, "Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin" dedirtecek kadar ne yapmış olabilirim sana ben? Yine de aradım, vallahi özür de dileyecektim. Mesaj falan atayım mı sabah durumu açıklayan bir şekilde, ne yapayım? Başım ağrıyor artık. Babaannem de ayrı sinirlendi evde, "Arayacağım ben konuşacağım" dedi, karışmasın diye onu zor zapt ettim. Annem deseniz ne oldu anlamadı bile. Kardeşim deseniz ayrı sinirli. Ya ben ne yapacağım böyle, bu kadın evlendiğimde beni çok yıpratacak buna eminim artık.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Yemeğe davet etme zorunluluğunuz yok ama böyle zamanlarda numaradan da olsa çağırmak gerekiyo. Ama siz zaten tatilde olduğunuda geldiğinide sonradan öğrenmişsiniz. Bana göre bi hatanız yok. Eltiniz şuan kıskançlıklarda.

Bu kadının başka işi yok mu, sizinle uğraşmaktan başka?
Şimdiden böyle uğraşıyorsanız, evlendikten sonrasını düşünemiyorum sizi.
Ailedeki tek gelinse ondan kıskanıyor olmalı, hani vardır ya bir de böyle ailedeki ilk gelinim, baş gelinim lafları :KK70:
Bana göre her türlüsü boş iş valla..

@Milana22 Yokuspokus Yokuspokus illedeben illedeben @derin sularda @nooption

Aceleyle yazıyorum, aklıma gelmeyenler olduysa kusura bakmasın. Dışarıdayız da, bizimkilere çaktırmamaya çalışarak yazıyorum. Nişanlıma gösterdim mesajı. Bak olay çıkartmak yok nolursun, benim birazcık hatrım varsa dedim tamam dedi ama mesajı görünce delirdi. İlişkimiz boyunca ilk defa bu kadar sinirli gördüm, öyle söyleyeyim. Babaannemlerin zaten haberi yok, bir kardeşim biliyor. Nişanlımı benim odama soktum, orada delirsin rahat rahat diye. Kardeşime de babaannemleri dışarı çıkartmasını söyledim, caddeye yakın evimiz orada bir dolu kafe var orada otursunlar, köpeği de yürüyüşe çıkartmış olursunuz, biz de geliyoruz peşlerinden dedim. Çünkü biliyorum nişanlım bağırıp çağıracak, babaannemler duymasın dedim (Buna da niye duymadı duysun demeyin valla tansiyonu var babaannemin bir şey diyemem)

Bizimkileri gönderdim koşa koşa odaya gittim, Allahtan benim odam dipte. İçeri bir girdim, kadını aramış bu nasıl bağırıp çağırıyor telefonda aklım durdu. "Sen Astoria'yla benim aramı mı açmaya çalışıyorsun, sen ne şerefsizsin" bilmem ne kadına saydırıp duruyor, "Sus" diye ağzımla işaret ediyorum dinlemedi. O da ona saydırıyor bağırıp çağırıyor, sesi geliyor telefondan. Sonra ne oldu anlamadım bir şeyler dedi galiba birden parladı, "Bizden uzak dur, Astoria'ya yaklaşma. Onu bir daha üzersen bu mesajını herkese gösterir, seni ailede rezil ederim, insan içine çıkamazsın" dedi yüzüne kapattı. İlk defa bu kadar sinirli gördüm, daha önce bizim doğru dürüst kavga etmişliğimiz dahi yok. Sonra gitti abisine mesaj attı, kadının mesajını gönderdi. Bu mesajdan şimdilik kimseye bahsetmeyeceğini, abisi olarak haklının yanında olduğu sürece başının üzerinde yeri olduğunu ama eşine saygısızlık yapan birini çevresinde istemediğini, dahil etmeye çalışırsa onu da sileceğini yazdı. Ne konuştunuz dedim söylemedi. "Benim yüzümden oldu her şey" dedim, "Seninle bir alakası yok saçmalama" dedi. Ama çok üzgündü belli. Cevap gelmedi abisinden bu arada.

Çok kötü hissediyorum kendimi hala. Her şey benim yüzümden olmuş gibi, durduk yere ailesiyle arası açıldı çocuğun. Bizimkilerin yanına kafeye gittik ama ikimizin de suratı beş karış haliyle. 10 dakika oturdu kalktı benim uykum geldi yatacağım diye. Benim de hiç keyfim yok. Babaannem soruyor, migrenim tuttu dedim. Mesaj attım nişanlıma "Nasıl oldun?" diye, cevap vermedi.
Canım inan ki hiç üzülme, kendini de suçlu hissetme. Burda bir arkadaş daha yazmış bence de nişanlın sana karşı mahcup oldu o yüzden soğuk gibi durdu, seni suçlu bulsa yada senden dolayı ailesiyle arasının açıldığını düşünse zaten seni bu kadar savunup gözü dönmezdi. Biran yazdıklarını okurken korktum, kıza gazı verdik çocuğa söyle dedik ama eyvah neler olmuş moduna geçtim ama yine iyi atlatmışsınız, nişanlın biraz fevri davranmış ama yapacak bir şey yok. Sen söylemesen o elti senin her dediğini evirip çevirip yanlış aksettirecekti onlara. İhale sana kalmadı, onun da bütün pisliği ortaya çıkmış oldu. Elti çok kurnaz, seni yapıcı sakin görünce nişanlına demezsin sandı, şimdi gördü göreceğini.

Düğün seneye olacak demişsin, bir seneye neler değişip düzelir çok zaman var. O eltiden kurtulmuş oldun bence düğünün çok güzel olacak, seneye kadar herkes işine gücüne dalar , düğün telaşında kimse eltiyi takmaz. En son nişanlına attığın mesaj da onu rahatlatır iyi yapmışsın. İşe gidecekse uyumuştur ondan dönmemiş olabilir mesajına.Erkeklerin çoğu bizim gibi konuştukça değil de içine kapanıp düşündükçe düzeliyorlar. Belki de ailesiyle abisiyle düştüğü duruma canı sıkılmıştır. Tüm bunların içinde tek suçu olmayan hatta suçu olsa da en az suçlu sensin, cazgırlık yapan elti ile olayları yönetemeyen kv ve kp varken sana sıra zor gelir , bunu bir arkadaş daha yazmış yukarıda bende öyle düşünüyorum.

Astoria n’aptınız? Konuştun mu nişanlınla yumuşadı mı biraz?

Elti hatalı tabi ki ama bence kayınvalide daha da hatalı olayı size yansıtmamalıydı bence.Öğrendiniz ne oldu şimdi, öğrenmeseydiniz onunda kendi kendine tavrının değişme ihtimali söz konusuyken durum iyice karmaşıklaştı.Sıkmayın canınızı ve aramayın da bence.Gerçi kayınvalideler ne yapsalar bana yaranamaz ama

O niye soğuk ki? Değişik bir ruh haline girdi herhalde. Kadına bak ya nasıl huzur kaçırdı.

Bilmiyorum, kadınla konuşurken çok sinirliydi sonra benimle pek konuşmadı. Bizimkiler kafede oturuyorlardı onların yanında 10 dakika zor kaldı. Mesaj atmıştım baya güzel bir mesajdı ona sadece "Ben de seni seviyorum" diye cevap vermiş. Aradı sonra orada da "Hmm hasta bakıyorum ben de" falan yaptı kapattı. Pek konuşmadı yine benimle.

Kesinlikle hatalı değilsiniz ayrıca kayınvalidenizin davranışı hiç hoş değil gelip de hemen size söylemesi filan... Pek yol yordam bilen bir kadın gibi gelmedi bana.

Bilmiyorum, kadınla konuşurken çok sinirliydi sonra benimle pek konuşmadı. Bizimkiler kafede oturuyorlardı onların yanında 10 dakika zor kaldı. Mesaj atmıştım baya güzel bir mesajdı ona sadece "Ben de seni seviyorum" diye cevap vermiş. Aradı sonra orada da "Hmm hasta bakıyorum ben de" falan yaptı kapattı. Pek konuşmadı yine benimle.

Konudaki her şeyi anladım da nişanlınızın son tavrını anlamadım. Daha fazla üstüne düşmeyin bence, kendi kendine düzelir herhalde.

Konudaki her şeyi anladım da nişanlınızın son tavrını anlamadım. Daha fazla üstüne düşmeyin bence, kendi kendine düzelir herhalde.

Ben de anlamadım inanın. Burada utandığından yapıyordur falan diyenler oldu da, niye utansın dengesiz bir kadın yüzünden kaldı ki mesaj falan da attım o kadar. Üstüne düşmüyorum ben de, kendi kendine tripleniyor sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X