Hatalı mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne diyecekti bilmiyorum, umrumda da değil. Nişanlıma da bir sürü hakaret etmiş zaten. "Bir kızın ...'na takıldın gidiyorsun" falan, terbiyesiz.
Ooo. O zaman hiç muhatap olma. Düğüne çağırma işini de nişanlına havale et. O ister çağırsın ister çağırmasın. Olur da aile yemeği vs de bir araya gelirseniz selam bile alma verme. Boşver kv uğraşsın onunla.
Terbiyesiz, hadsiz.
Ay döverim ben bunu.

Iyiki eltim yok 🤦🏻‍♀️
Kayınvalideni her cagirdiginda eltini de çağırmak zorunda değilsin.
Kıskançlıktan gözü dönmüş, kendini rezil etmiş.
BU olay size hiç yansitilmamaliydi.
Kayınvalide biraz akıllı bir kadın olsa, eltinin debelenmesine fırsat vermeden,
Biz aile büyükleri gidiyoruz, bu kadar kalabalığa luzum yok, nihayetinde orası da öğrenci evi vs dese, size de saygısızlık olmaz, elti de bir kenarda kendi kendine takilir.
Sen birak ozur dilemeyi, ozur bekle.
Kayinvalide anneni de, babaanneni de arayip dilemeli özrünü.
Ayıp onlara olmuş..
Eltinin lafina bakıp gelmemeleri ne demek?
Ozur falan dileme.
Bir dahakine babaanneyi op yerime.
Tutmayı kadını.. söylesin gerekenleri.

Yok turuncu, onlar gelmeyi çok istediler yalan yok. Ben içimden gelmiyor anne, zorlamayın nolur başka zaman inşallah dedim. Hem moralim bozuktu hem de masada kimse eğlenmeyecekti biliyorum, herkes eltimi konuşacaktı iyice gereceklerdi beni. Ama bizimkiler gitmeden yemeğe almayı düşünüyorum tabi ki.

100% haklisin. Niye arayip özür dilemek istedin anlamadim.
Konulari büyütmek istemiyorsundur, anlarim. AMA bu durumu bence asla gözardı etme. Ortada sana ve ailene yapılan cok büyük bir terbiyesizlik var. Elti kendini ailenin babadiregi saniyor galiba. Acil nisanlinla konuş ve ailene yapilan terbiyesizligi kabul etmeyeceğini belirt.
Ayni şekilde KVde bilsin.
Sakin altdan alip yutma...yoksa ailen her daim ortalıkta oyuncak olur.
KV zaten cok büyük ayip etmiş. Elti ne derse desin kalkip gelecekti davetine. Sen istemesen bile... bir caya bile olsa gelecekti.
Lütfen kendini ve aileni ezdirme. Saygını bozmadan eltiyi cikart aradan :)
Cok ruh hastasi gördüm ama senin eltin ultra delux

Nişanlım zaten benden daha sert tepki gösteriyor, benim çok bir şey yapmama gerek kalmadı. Annemi ayrı, babaannemi ayrı arayıp o kadın adına özür diledi. Kayınvalidem, kayınbabam arayıp defalarca özür dilediler.

Birde herkes kayinvaliden anlatmasaydi diyor da...ben seviyorum boyle kisileri
Ortalığın sisini kaldiriyorlar ve netlik baş gösteriyor😉

Ben de kayınvalidemi kötü niyetli görmüyorum, sadece biraz boşboğaz. Bir de psikoloğum diye bana default olarak dert dinleme özelliği yüklendiğini sanıyor :D

Astoria yerinde olsam itlik yapıp düğüne cagirmam bunu 😆
Ulan şöyle bir ekşınlı hayatım yok ya 😂

Yüzsüz yüzsüz gelecek mi bir de düğüne bu ya o kadar lafları edip edip. Nişanlım çağırmaz ben istesem de.

Hatalı değilsin astoriacım, özür falan dileme
Ama merak ediyorum, bu kadın neden seni bu kadar kıskanıyor bu kadar haset ettiği mevzu ne tahminin falan var mı

Hiçbir fikrim yok, ilk tanıştığımızda sıcak davranmıştı ama orada bile gereksiz bir sıcaktı tatile gidelim beraber falan. İlk günden uyuz bence bana.

Böyle ortalığı ayağa kaldıran kadın kocasına ne yapmaz? Adam korkmuştur

Onun kocası çok mal ve montofon bir insan. Suratına söv, hiçbir laf etmez sana.

Hatalisin kuzum , yemegi iptal etmemen gerekirdi , kadini aramaman gerekirdi
Sakin ozur dileme , ozur dilersen hersey daha da kotu olur
Birak triplerini kv ceksin , senin boyle bir sorumlulugun yok

İçimden gelmedi Milanacığım bu kadar olaydan sonra davet etmek. Kayınvalidemler çok ısrar ettiler ama başka zaman dedim. Masada kimse eğlenmeyecekti biliyorum, herkes eltimi konuşacaktı iyice beni gereceklerdi. Ama bizimkiler gitmeden yemeğe almayı düşünüyorum tabi ki.

İçimden gelmedi Milanacığım bu kadar olaydan sonra davet etmek. Kayınvalidemler çok ısrar ettiler ama başka zaman dedim. Masada kimse eğlenmeyecekti biliyorum, herkes eltimi konuşacaktı iyice beni gereceklerdi. Ama bizimkiler gitmeden yemeğe almayı düşünüyorum tabi ki.
Evet ihmal etme ve cagir yemege
Sakin eltiyle de muhatap olma , birak kompleksinde bogulsun

Yok turuncu, onlar gelmeyi çok istediler yalan yok. Ben içimden gelmiyor anne, zorlamayın nolur başka zaman inşallah dedim. Hem moralim bozuktu hem de masada kimse eğlenmeyecekti biliyorum, herkes eltimi konuşacaktı iyice gereceklerdi beni. Ama bizimkiler gitmeden yemeğe almayı düşünüyorum tabi ki.

Nişanlım zaten benden daha sert tepki gösteriyor, benim çok bir şey yapmama gerek kalmadı. Annemi ayrı, babaannemi ayrı arayıp o kadın adına özür diledi. Kayınvalidem, kayınbabam arayıp defalarca özür dilediler.

Ben de kayınvalidemi kötü niyetli görmüyorum, sadece biraz boşboğaz. Bir de psikoloğum diye bana default olarak dert dinleme özelliği yüklendiğini sanıyor :KK70:

Yüzsüz yüzsüz gelecek mi bir de düğüne bu ya o kadar lafları edip edip. Nişanlım çağırmaz ben istesem de.

Hiçbir fikrim yok, ilk tanıştığımızda sıcak davranmıştı ama orada bile gereksiz bir sıcaktı tatile gidelim beraber falan. İlk günden uyuz bence bana.

Önceki ilişkinde de görümce sıkıntısı vardı diye hatırlıyorum, bunda da elti. Çekilecek çilen varmış vallahi , bide düğüne gelip şıkıdım şıkıdım oynar hiiiç gelmez diye düşünme

Aslında gayet yapıcı düşünceler içindeyken yorumlardan sonra olumsuz etkilendiğinizi görüyorum. İstediğiniz insanı yemeğe davet etmekte özgürsünüz elbette ama nişanlılık döneminde aileyi bir bütün olarak görüp davet etmek daha doğru. Eltinizi dolaylı yoldan davet etmiş oluyorsunuz, aslında davet edilen ailenin büyük oğlu . Siz onların tatilde olduğunu sanıyordunuz, onlar bunu bilmediği için dışlanmış hissettiler konu çok basit ama problem çözecek kabiliyette kimse yokmuş ailede demek ki...
Nişanlınızın abisi telefonunuzu açmadığında ne hissettiniz? Daha herşeyin başında böylesi bir davranışa maruz kalmaya gerek yoktu, siz değil de nişanlınız abisini arayıp durumu anlatsaydı iki kardeş olayı çok kolay yatıştırırdı. Kayınvalidenizin tutumunu konuşmaya bile gerek yok. Eltiniz dışlanmış hissetmiş buna diyecek bir şey yok, tutumu külliyen yanlış.
Bu konunun içinde odaklanmanız gereken şey elti değil ailenin bir sorun olduğunda onu çözebilme ve krizi yönetebilme becerisi daha doğrusu gördüğünüz gibi beceremeyişi. Problem her zaman olur ama bunu sorunlar yumağına dönüştürmeden halledebilmek belli bir olgunluk gerektiriyor. Eltiniz kavga çıkardı, kayınvalideniz size yansıttı, telefonlarınız açılmadı onlara kinlenmeye başladınız, nişanlınız durumu köpürttü, anneniz, babanneniz ve kızkardeşiniz bu olayların içine çekildi ki Allahtan en azından onları yatıştırarak durumun büyümesine engel oldunuz ve yemeği iptal ederek en doğru kararı verdiniz.
Onca insan içinde davranışlarıyla ve kriz anında verdiği kararla tek olgun davranan kişi sizsiniz tebrik ederim. Bana kalırsa burada yazılanların dolduruşuna gelmeyin kimseyi düşman görmeyin. Eltinizin aramasına geri dönün ,gerçek hakkında kendisini bilgilendirin özür dilenecek birşey zaten yok. Dışlanmış hissettiğini biliyorsunuz madem ben diyorum ki Sevgi ve anlayışın halledemeyeceği mesele yoktur.

Ooo. O zaman hiç muhatap olma. Düğüne çağırma işini de nişanlına havale et. O ister çağırsın ister çağırmasın. Olur da aile yemeği vs de bir araya gelirseniz selam bile alma verme. Boşver kv uğraşsın onunla.
Terbiyesiz, hadsiz.
Ay döverim ben bunu.

Ya utanmadan bir de evime, düğünüme falan mı gelecek düşündüm de şimdi. Gelmesin yani, istemiyorum böyle bir insanı ben. Nişanlım tabi bana destek olacak, bu "...na takılmak" mı oluyor, bir de yazmadım gerisini "Sarı saç, renkli göz gördün diye kudurdun" falan öyle pis pis şeyler söylemiş. Kayınvalidem böyle terbiyesizleşeceksen seni bir daha görmek istemiyoruz demiş. Off ne gerek var böyle şeylere ya, yazarken bile geriliyorum. Kocası olacak tip de hiçbir şey yapmıyor, her daim morfin almış gibi.

Aslında gayet yapıcı düşünceler içindeyken yorumlardan sonra olumsuz etkilendiğinizi görüyorum. İstediğiniz insanı yemeğe davet etmekte özgürsünüz elbette ama nişanlılık döneminde aileyi bir bütün olarak görüp davet etmek daha doğru. Eltinizi dolaylı yoldan davet etmiş oluyorsunuz, aslında davet edilen ailenin büyük oğlu . Siz onların tatilde olduğunu sanıyordunuz, onlar bunu bilmediği için dışlanmış hissettiler konu çok basit ama problem çözecek kabiliyette kimse yokmuş ailede demek ki...
Nişanlınızın abisi telefonunuzu açmadığında ne hissettiniz? Daha herşeyin başında böylesi bir davranışa maruz kalmaya gerek yoktu, siz değil de nişanlınız abisini arayıp durumu anlatsaydı iki kardeş olayı çok kolay yatıştırırdı. Kayınvalidenizin tutumunu konuşmaya bile gerek yok. Eltiniz dışlanmış hissetmiş buna diyecek bir şey yok, tutumu külliyen yanlış.
Bu konunun içinde odaklanmanız gereken şey elti değil ailenin bir sorun olduğunda onu çözebilme ve krizi yönetebilme becerisi daha doğrusu gördüğünüz gibi beceremeyişi. Problem her zaman olur ama bunu sorunlar yumağına dönüştürmeden halledebilmek belli bir olgunluk gerektiriyor. Eltiniz kavga çıkardı, kayınvalideniz size yansıttı, telefonlarınız açılmadı onlara kinlenmeye başladınız, nişanlınız durumu köpürttü, anneniz, babanneniz ve kızkardeşiniz bu olayların içine çekildi ki Allahtan en azından onları yatıştırarak durumun büyümesine engel oldunuz ve yemeği iptal ederek en doğru kararı verdiniz.
Onca insan içinde davranışlarıyla ve kriz anında verdiği kararla tek olgun davranan kişi sizsiniz tebrik ederim. Bana kalırsa burada yazılanların dolduruşuna gelmeyin kimseyi düşman görmeyin. Eltinizin aramasına geri dönün ,gerçek hakkında kendisini bilgilendirin özür dilenecek birşey zaten yok. Dışlanmış hissettiğini biliyorsunuz madem ben diyorum ki Sevgi ve anlayışın halledemeyeceği mesele yoktur.

Nişanlıma (ve dolaylı olarak bana) ettiği hakaretleri duyana kadar aslında gayet yapıcıydım. Sonra böyle bir insanın benim yapıcı tavırlarımı hak etmediğini fark ettim. Yine sakin olacağım, onun yaptığı gibi kendimi rezil bir konuma da düşürebilirdim ama bunun ondan çok bana zararı olur. En iyisi onu yok saymak, gerçekten. Sevgi ve anlayışı bundan anlayana sunmak lazım. Nişanlıma "Sarı saçı, renkli gözü görünce kudurmuşsun, bir kızın ..'nda gidiyorsun" diyen birine ne yapsam da anlamayacak, benim içim de kaldırmayacak zira. En iyisi hiç görmemek.

Önceki ilişkinde de görümce sıkıntısı vardı diye hatırlıyorum, bunda da elti. Çekilecek çilen varmış vallahi , bide düğüne gelip şıkıdım şıkıdım oynar hiiiç gelmez diye düşünme

Doğru söylüyorsun, çekilecek çilem varmış. Önceki ilişkimde eski sevgilim ailesini tutuyordu ama, Allahtan nişanlım kimin haklı, kimin haksız olduğunu görebiliyor. Buna da şükür.

Ben de kayınvalidemi kötü niyetli görmüyorum, sadece biraz boşboğaz. Bir de psikoloğum diye bana default olarak dert dinleme özelliği yüklendiğini sanıyor :KK70:

Zaten o hakaretten sonra yaniii bi zahmet gelmesin,ne isterikmiş ya bi yemeğe çağırmadın diye geldiği hale bak

Tabii ki siz hatalı değilsiniz.
Eltiniz terbiyesiz bir ergen sanki.Triplere bak:işsiz:
Eltiye ne oluyor da davet bekliyor onu anlamadım.Kv ile görüştüğün her seferde onun da bulunması mı gerek?
Burada mesele güçlü olmak değil maalesef.
Okuduklarımdan hissettiğim siz güçlü, kültürlü bir insan da olsanız naifsiniz, sıkıntı olmasın, küslük olmasın,kimse üzülmesin diye gayret ediyorsunuz.
Ama ne yazık ki bende evlenince anladım,bu ele karışma işlerinde her şey sizin iyi niyetinizle güzel olmuyor,yeri geliyor o iyi niyet başınıza dert açıyor.
Nişanlılık dönemimde sürekli idare etmeye çalışan,trip çeken,o ergen,bu büyük,bu bilmem ne diye idare ettiğim,yeri geldiğinde ailemi sakin tuttuğum tüm insanlar yüzünden şu an içimde bitmek bilmeyen,bu yaşıma kadar hiç tatmadığım bir nefret duygusunu taşıyorum,kendimi dört senedir iyileştirmeye çalışıyorum.
Çünkü kimse kırılmasın diye kırılan ve arada kalan siz oluyorsunuz.

Bugün Astoria iyi,sakin,idareci deyip eltiyi kötüleyenler,yarın başka bir olayda kızım eltinin yapısı bu,idare edeceksin derler.Yapmazsanız psikopat eltiniz öyle tanındığı için kavgacı davranışları normal karşılanırken sizin ufak bir terslemeniz çok büyüttün, sıkıntı çıkardın olur.
Lütfen özür falan dilemeyin,elti tam bir kıskançlık abidesi de kaynınızda da iş yok,o arayıp eşi adına durumu düzelteceğine meşgule atmış,hayret.

Sıkıntı çıkarsa çıksın, eltiniz sizin düğün zamanınızda sıkıntı çıkarmaya korkmazken siz niye üzülmesin diye uğraşıyorsunuz.
Üzen üzülsün arkadaş, herkes haddini bilsin.
Elti bu ya görümce bile değil yani :halay:
Sakin bir yapınız var eğer annenizde sizin gibiyse bırakın babaanneniz konuşsun.
Elti saçmalığınada,kaynana koğuculuğunada bir ayar gerekiyor bence.

Size de kalbinizdeki güzel niyete karşılık huzurlu bir yuva nasip olsun..

Zaten o hakaretten sonra yaniii bi zahmet gelmesin,ne isterikmiş ya bi yemeğe çağırmadın diye geldiği hale bak

Ben tahmin ediyordum sağlıklı bir kafada olmadığını, sen ilk kez tanıştığın insana "Birlikte tatile gideliiimm" diye yırtınır mısın? Oradan belliydi, meğer derdi yakından beni iyice inceleyip açığımı falan aramakmış, anlaşıldı.

Nişanlıma (ve dolaylı olarak bana) ettiği hakaretleri duyana kadar aslında gayet yapıcıydım. Sonra böyle bir insanın benim yapıcı tavırlarımı hak etmediğini fark ettim. Yine sakin olacağım, onun yaptığı gibi kendimi rezil bir konuma da düşürebilirdim ama bunun ondan çok bana zararı olur. En iyisi onu yok saymak, gerçekten. Sevgi ve anlayışı bundan anlayana sunmak lazım. Nişanlıma "Sarı saçı, renkli gözü görünce kudurmuşsun, bir kızın ..'nda gidiyorsun" diyen birine ne yapsam da anlamayacak, benim içim de kaldırmayacak zira. En iyisi hiç görmemek.
Yuh!
Atalar bu yüzden "kuma gemisi yürür, elti gemisi yürümez" demişler.
Sadece kıskanç olsa idare edilir de bu kadın düpedüz terbiyesiz, ahlaksız.
Hayatına hiç sokma. Yoksa başını ağrıtmaya devam eder.

Yuh!
Atalar bu yüzden "kuma gemisi yürür, elti gemisi yürümez" demişler.
Sadece kıskanç olsa idare edilir de bu kadın düpedüz terbiyesiz, ahlaksız.
Hayatına hiç sokma. Yoksa başını ağrıtmaya devam eder.

Yetiştirdiği öğrencilerine acıyorum.

Astoria Astoria kayınvaliden de hiç olgun bi kadın değil olayı yatıştırması gerekirdi ,onunla da mesafeli olmalısın bence ben tehlikeli gördüm.

Eltinin bozulduğu şeye hak verdim ama tabi ki davranışları,öfkesi inanılmaz çiy. Valla aile çok tekin gelmedi Astoria,bu arada düğüne istemiyorum filan uygun olmaz ,iki kardeşe bunu yapmayın. O düğün bi kere olacak abisinin de kardeşinin düğününde olması lazım.

Tabii ki siz hatalı değilsiniz.
Eltiniz terbiyesiz bir ergen sanki.Triplere bak:işsiz:
Eltiye ne oluyor da davet bekliyor onu anlamadım.Kv ile görüştüğün her seferde onun da bulunması mı gerek?
Burada mesele güçlü olmak değil maalesef.
Okuduklarımdan hissettiğim siz güçlü, kültürlü bir insan da olsanız naifsiniz, sıkıntı olmasın, küslük olmasın,kimse üzülmesin diye gayret ediyorsunuz.
Ama ne yazık ki bende evlenince anladım,bu ele karışma işlerinde her şey sizin iyi niyetinizle güzel olmuyor,yeri geliyor o iyi niyet başınıza dert açıyor.
Nişanlılık dönemimde sürekli idare etmeye çalışan,trip çeken,o ergen,bu büyük,bu bilmem ne diye idare ettiğim,yeri geldiğinde ailemi sakin tuttuğum tüm insanlar yüzünden şu an içimde bitmek bilmeyen,bu yaşıma kadar hiç tatmadığım bir nefret duygusunu taşıyorum,kendimi dört senedir iyileştirmeye çalışıyorum.
Çünkü kimse kırılmasın diye kırılan ve arada kalan siz oluyorsunuz.

Bugün Astoria iyi,sakin,idareci deyip eltiyi kötüleyenler,yarın başka bir olayda kızım eltinin yapısı bu,idare edeceksin derler.Yapmazsanız psikopat eltiniz öyle tanındığı için kavgacı davranışları normal karşılanırken sizin ufak bir terslemeniz çok büyüttün, sıkıntı çıkardın olur.
Lütfen özür falan dilemeyin,elti tam bir kıskançlık abidesi de kaynınızda da iş yok,o arayıp eşi adına durumu düzelteceğine meşgule atmış,hayret.

Sıkıntı çıkarsa çıksın, eltiniz sizin düğün zamanınızda sıkıntı çıkarmaya korkmazken siz niye üzülmesin diye uğraşıyorsunuz.
Üzen üzülsün arkadaş, herkes haddini bilsin.
Elti bu ya görümce bile değil yani :halay:
Sakin bir yapınız var eğer annenizde sizin gibiyse bırakın babaanneniz konuşsun.
Elti saçmalığınada,kaynana koğuculuğunada bir ayar gerekiyor bence.

Size de kalbinizdeki güzel niyete karşılık huzurlu bir yuva nasip olsun..

Amin, teşekkür ederim. Çok naziksiniz, mesajınızdan çok mutlu oldum. Meğer dediğiniz gibiymiş, sizin tecrübe edinmeniz ne yazık ki dört sene almış. Ben de aslında bu zamana dek yapıcıydım, eltimin bana ettiği hakaretleri bilseydim özür dilemeyi aklımdan dahi geçirmezdim. İnsan sandığım için, düğün öncesi kimse kırılmasın, mutlu huzurlu bir düğünüm olsun diye düşündüm bunları. Ama meğer en ufak bir saygı kırıntısını bile hak etmiyormuş. Babaanneme söylemedik ettiği hakaretleri, bilse tutamayız.

Astoria Astoria kayınvaliden de hiç olgun bi kadın değil olayı yatıştırması gerekirdi ,onunla da mesafeli olmalısın bence ben tehlikeli gördüm.

Eltinin bozulduğu şeye hak verdim ama tabi ki davranışları,öfkesi inanılmaz çiy. Valla aile çok tekin gelmedi Astoria,bu arada düğüne istemiyorum filan uygun olmaz ,iki kardeşe bunu yapmayın. O düğün bi kere olacak abisinin de kardeşinin düğününde olması lazım.

O kadar hakaretlerine nasıl yüz yüze bakacağız hiç bilmiyorum. İnanın ben daha sakinim, nişanlım çok sinirli. Bir de onu yatıştırmaya çalışıyorum. Yoksa ben ister miyim iki kardeşin arası bozulsun, zaten kimse kavgalı olmasın diye özür dilemeyi düşündüm.

Ayrıca yani ben akıl edemedim, keşke kayınvalidem gelininin huyunu bildiği için beni uyarsaydı ya da kendisi davet etseydi. Ben bilerek çağırmamazlık yapmadım sonuçta.

Yetiştirdiği öğrencilerine acıyorum.
Yazık bir de eğitimci olacak.
Bu konularda sakın idare eden olma ve taviz verme.
Eltinde ahlaksızlıkta zirveye çıkacak potansiyel var çünkü.

Benim kv benzer lafları eşime etmişti, bir kadının bilmem nesine takılıp kaldın, bizi unuttun vs. Kaynım olacak adi de kv ye destek çıkıp bana kaltak demiş.
Sonuç olarak 15 senedir kayın ve eltiyle görüşmüyoruz karı koca olarak. Ara bulmaya çalışanları da uyardık. Kv eşimden özür dilemiş. Senede 1-2 kez torun görmeye geliyor ama ben muhatap olmuyorum.

Yazık bir de eğitimci olacak.
Bu konularda sakın idare eden olma ve taviz verme.
Eltinde ahlaksızlıkta zirveye çıkacak potansiyel var çünkü.

Benim kv benzer lafları eşime etmişti, bir kadının bilmem nesine takılıp kaldın, bizi unuttun vs. Kaynım olacak adi de kv ye destek çıkıp bana kaltak demiş.
Sonuç olarak 15 senedir kayın ve eltiyle görüşmüyoruz karı koca olarak. Ara bulmaya çalışanları da uyardık. Kv eşimden özür dilemiş. Senede 1-2 kez torun görmeye geliyor ama ben muhatap olmuyorum.

İnanamıyorum, ne kadar terbiyesizler. Ben de kesinlikle yüzlerine bakmazdım ama kayınvalide olunca dışarıda tutmak daha da zor tabi. Bana da zaten bir kaltak demediği kalmış elti hanımın. Ben de sizin gibi olmak zorunda kalacağım, hiç istemesem de bu durumu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X