Hatalı mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eltiyi çağırma zorunluluğunuz yok. Sizin muhatabınız nişanlınız, onun anne babası ve sizin aileniz.. Bundan sonra yerine göre davranır O’da, iyi olmuş bu olay, üzülmeyin...
Bir de kayınvalidenin sizinle paylaşması da iyi olmuş bence.. Bilin ki; ona göre davranın. Kadın saklı gizli bişey yapmamış sonuçta..
Eltinizin düğün arefesinde yaptığı çok ayıp, kıskandığı bariz belli ama siz hiç dile getirmeyin ki olay uzamasın, O’da kendini çok önemli sanmasın...
Nişanlınızla mutluluklar :)

Şöyle ruh hastası tipler yüzünden kardeşlerin aradı açılıyor ya yazık yani. Bu elti evlerden ırak bir tip
Aynısını düşündüm, iki kardeşlerdir yanlış hatırlamıyorsam, yazık değil mi bu hale getirmesine , allah eşine sabır versin

Yok olur mu biz geleceğiz falan dediler elbette. Ben içimden gelmiyor anne, zorlamayın nolur başka zaman inşallah dedim. Ben iptal etmek istedim yani, onlar geleceklerdi. Ama kayınvalidemin boşboğaz olduğu konusunda katılıyorum size. Güya eltime demiş sizin bu dediklerinizi de, bilemiyorum. Nişanlım zaten çok sert tepki göstermiş, eltimle birbirlerine girmişler, buna da ayrı üzüldüm zaten.

Güçlülükle alakası yok ki arkadaşlar. Düğün öncesi hanginiz ister böyle saçmasapan bir meseleden tatsızlık çıksın, kaldı ki nişanlımla dahi birbirlerine girmişler. Yani daha da mı ortalığı bulandırayım ben de "Döv aşkım onları, çenelerini kır" falan diye, ehehe. Muhtemelen siz de üzülürdünüz ve "Acaba bende mi bir sorun var, ben mi alttan alsaydım" diye düşünürdünüz. Yani ben böyle herkesin birbirine girdiği, yok onu tut beni tut şeylerini sevmeyen birisiyim, zaten normalde de epey sakin bir yapım vardır. Kavga falan pek edemem.
Canm bunun kavgayla alakasi yok kimseyle kavga etme ama hata yapmissjn yemegi iptl ederek gayet sakin ve masum bir sekilde kvleri alaacaktin yemege orda da ya neden boyle yapti ki burda olduklarini bilmiyordum diyecektin, sakin bir daha arama ve muhattap olma

Aynısını düşündüm, iki kardeşlerdir yanlış hatırlamıyorsam, yazık değil mi bu hale getirmesine , allah eşine sabır versin

Anladığıma göre Kayin zaten telfonu açmamış. Kendini mini elti sandi galiba. Yaşını başını almış adam telefonu acmayarak "küstüm" imaji yaratmaya çalışıyor galiba. Kari-koca dengesizler kampi kurmuşlar

Anladığıma göre Kayin zaten telfonu açmamış. Kendini mini elti sandi galiba. Yaşını başını almış adam telefonu acmayarak "küstüm" imaji yaratmaya çalışıyor galiba. Kari-koca dengesizler kampi kurmuşlar
Böyle ortalığı ayağa kaldıran kadın kocasına ne yapmaz? Adam korkmuştur

Kaldı ki eltiniz evde olsa bile davet etmek zorunda değilsiniz ki ? Belki ailenizin özel konuşacağı şeyler var kayınvalidenizle olamaz mı ? Eltinizin ne işi var o ortamda.Ben olsam yemeğe de alırdım asla sallamazdım bile umurum olmazdı.Tamam canım sen bilirsin diyip yol verirdim.

Merhaba, herkesin yazdıklarını okudum ama tek tek cevap veremeyeceğim kusura bakmayın. Toplu, genel bir cevap vermeye çalışayım.

Yemeği iptal ettim çünkü o moral bozukluğuyla kimseyi alasım gelmedi arkadaşlar, burada daha önceden de bir konum olmuştu o da nişanlımın eski sevgilisi ile ilgili kafaya taktığım bir şeydi haha. Orada da sen sevgilini koluna tak, ona nispet yap, çatlasın patlasın diyenler olmuştu. Ben de bunu yapabilecek bir yapıda olmadığımdan bahsetmiştim. Bu da benzer bir durum, nispet olsun, kudursun düşüncesiyle milleti yemeğe çağırıp sahte kahkahalar atamam. Zaten ben o yemek davetini versem de o masada sürekli eltim konuşulacaktı (ben konuşmasam babaannem konuşur herkesi yerin dibine gömerdi eminim); ben iyice gerilecektim. Aradan biraz vakit geçsin, babaannemler gitmeden davet etmeyi düşünüyorum tabi ki.

Eltim sabah beni aramış bu arada, iki kez. Duymamışım, geri de dönmedim. Ne diyecek ya da saçmalayacak umrumda değil. Yüzünü dahi görmek istemiyorum bu saatten sonra, rezil. Nişanlımı da aramış ama o bilerek açmamış.

Merhaba herkese, umarım mutlu bir hafta geçiriyorsunuzdur.

Nişanlılık döneminde birisi olarak yine saçmasapan olayların olduğu bir süreçten geçiyorum. Bu saate kadar telefonda konuştum ve her kafadan bir ses çıkmasından başım ağrıdı artık. Sizin de bir fikrinizi almak istedim. Eski konularımı okuyanlar bilirler, konu nişanlımın ailesiyle tanıştığımdan beri benden sebepsiz bir şekilde hoşlanmayan, net bir kavgamızın olmadığı ancak aramızda bir "soğuk savaşın" olduğu (şu an pek soğuk sayılmaz ya) eltimle ilgili.

Ben ailemden ayrı bir şehirde kardeşimle birlikte yaşıyorum. Annemler de bana ziyarete geldiler, normalde sıklıkla gelip gitmezler. Bir süre daha bende kalacaklar. Bu arada annemlerden kastım annem ve babaannem, babam yok her zamanki gibi yurt dışında, neyse. Sağ olsunlar kayınvalidemler annemler gelince bizi yemeğe davet ettiler. Eltim tatildeydi o sırada, yemeğe katılmamıştı. Babaannem de bizim de onları yemeğe almamız lazım deyince ben de onları yemeğe çağırdım ama eltimi özel olarak aramadım yani, zaten normalde de pek hazzetmiyorum. Aklıma gelseydi arardım aslında ama kayınvalidemlerle olan yemekte olmadığından mıdır nedir, aklımdan çıkmış. Eltim tatilden dönmüş (gittiğinden dahi haberim sonradan oldu, döndüğünden hiç yok), kayınvalideme mi gelmek istemişler benim yemeğe alacağım gün nedir, kayınvalidem de "Biz Astoria'lara yemeğe gidiyoruz o gün" demiş. Tamam beni normalde de pek sevmediğini biliyordum ama kıyametleri koparmış eltim. Yok beni niye davet etmedi de bak işte görüyor musun beni ne kadar sevmiyor da benden nefret ediyor da... Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin'e kadar vardırmış. O kadar üzüldüm ki... Kayınvalidem anlattı bir de bunları bana keşke anlatmasaydı. Nişanlım da olaya dahil olmuş, "Sen Astoria hakkında nasıl böyle konuşabilirsin, onunla kendini kıyaslayacaksan sen git bu aileden" demiş o da, olaylar olmuş bir sürü. Kayınvalidem anlatınca gittim nişanlıma sordum inanamadığım için, o da böyle olduğunu söyledi. Yemek daveti iptal oldu haliyle, yani aslında onlar gelmek istediler de ben kabul etmedim böyle olunca. İçimden gelmedi. Eltimi aradım açmadı, eşini aradım o da meşgule attı geri dönmedi.

Ya kızlar, çok üzgünüm. Çok bozuldum. Hadi ben yemeğe davet etmemiş olayım, bu kadar nefret edeceğin, "Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin" dedirtecek kadar ne yapmış olabilirim sana ben? Yine de aradım, vallahi özür de dileyecektim. Mesaj falan atayım mı sabah durumu açıklayan bir şekilde, ne yapayım? Başım ağrıyor artık. Babaannem de ayrı sinirlendi evde, "Arayacağım ben konuşacağım" dedi, karışmasın diye onu zor zapt ettim. Annem deseniz ne oldu anlamadı bile. Kardeşim deseniz ayrı sinirli. Ya ben ne yapacağım böyle, bu kadın evlendiğimde beni çok yıpratacak buna eminim artık.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Çekemiyor seni😋😋 aman bosver fesat ya ben okudum bende sinir oldum takma kafana bu kadar cok, dugunden sonrasina sakla kendini 😂 simdi bunu yapan sen evlenince ne yapmaz o yuzden bosver havlayan kopek isirmaz 😁😁

Merhaba, herkesin yazdıklarını okudum ama tek tek cevap veremeyeceğim kusura bakmayın. Toplu, genel bir cevap vermeye çalışayım.

Yemeği iptal ettim çünkü o moral bozukluğuyla kimseyi alasım gelmedi arkadaşlar, burada daha önceden de bir konum olmuştu o da nişanlımın eski sevgilisi ile ilgili kafaya taktığım bir şeydi haha. Orada da sen sevgilini koluna tak, ona nispet yap, çatlasın patlasın diyenler olmuştu. Ben de bunu yapabilecek bir yapıda olmadığımdan bahsetmiştim. Bu da benzer bir durum, nispet olsun, kudursun düşüncesiyle milleti yemeğe çağırıp sahte kahkahalar atamam. Zaten ben o yemek davetini versem de o masada sürekli eltim konuşulacaktı (ben konuşmasam babaannem konuşur herkesi yerin dibine gömerdi eminim); ben iyice gerilecektim. Aradan biraz vakit geçsin, babaannemler gitmeden davet etmeyi düşünüyorum tabi ki.

Eltim sabah beni aramış bu arada, iki kez. Duymamışım, geri de dönmedim. Ne diyecek ya da saçmalayacak umrumda değil. Yüzünü dahi görmek istemiyorum bu saatten sonra, rezil. Nişanlımı da aramış ama o bilerek açmamış.
Aynen böyle devam.
Eltin ve kaynın önce nişanlından sonra senden özür dileyene kadar muhatap olma.

Bence aramasına geri dönüş yapmamalısın.Özür dilemesi lazım senden ve nişanlından.

Aynen böyle devam.
Eltin ve kaynın önce nişanlından sonra senden özür dileyene kadar muhatap olma.

Bence aramasına geri dönüş yapmamalısın.Özür dilemesi lazım senden ve nişanlından.

Ne diyecekti bilmiyorum, umrumda da değil. Nişanlıma da bir sürü hakaret etmiş zaten. "Bir kızın ...'na takıldın gidiyorsun" falan, terbiyesiz.

Astoria,
özür dilemeyi unutun lütfen, siz davet etmeyi unutmuş olabilirsiniz, hoş tatilden döndüğünden haberdar olmadığınız birini davet etmemiş olmanız da çok normal, kendisinin yaptığı çok ayıp, kimseyi ya o ya ben diye arada bırakamaz, adabı muaşeretten haberdarsa şayet, tatilden dönünce arayıp ailen gelmiş bir hoşgeldiniz demek istedim demesi gerekirdi, sesi soluğu çıkmamış yemek olayı da içindekilerini dışarı çıkarmak için sebep olmuş, eltiniz fırsat kolluyormuş zaten, sizin hatanız değil, düğün üstü başka bir sebep bulup yine içindekileri dışa vuracaktı bence, şansınız nişanlınız evlenince sizi arada bırakmayacak belli ki, bu damat baştan beri gözüme girmişti zaten, benden bir artı puan daha aldı yaptığı bu hareketle.

Kayınvalideniz iyi niyetle ağzından kaçırmış olsa dahi yine de yaşça sizden büyük ve hayat tecrübesi olan biri, 2 gelini arasında denge kurmak istiyorsa ağzını sıkı tutması lazım, böyle yaparak eltiler arası husumeti körükler, bundan sonra yapacağınız belli, eltiyle mesafeli olun, bir süre sizle yarış halinde olacaktır, size alınan eşyalardan, gelinliğinize, takılacak altınlara kadar bana yapmadılar ona yapıyorlar didişmesi olacak, en temizi özel günler dışında görüşmemek zira siz çok naifsiniz iğneleyici sözleri sizi çok üzer, onun da şansı sizin gibi kendi halinde bir elti, yatıp kalkıp dua etsin lafa laf çata çat bir eltisi olsaydı o dili ağzında fütursuzca oynayamazdı.

Mune hanım, işte aklın yolu bir. Tabi ki asıl yapması gereken oydu, biz nereden bilelim döndün mü dönmedin mi? Zaten benim aklıma gelseydi ben cidden arardım davet ederdim, hiç aklıma gelmedi ki. Kayınvalide hanım çağırsaymış madem, ben "Aaa eltimi niye getirdiniz" mi diyeceğim? Nişanlıma da bir sürü hakaret etmiş zaten Mune hanım, sormayın biz ileride nasıl yüz yüze bakabileceğiz bilmiyorum özür dilese dahi çok zor. Abisi de tam bir moron afedersiniz, karısına gram laf etmez, kadın orada her türlü lafı eder bu öyle boş boş bakar. Nişanlım daha dişli ona kıyasla. Birbirleriyle o kadar hakaretleşmişler, abisi ne karısına laf etmiş ne de nişanlıma.

Ahlaksızlık bu resmen.Birde bu kadından özür dilemeyi düşünüyordunuz.Asla yapmamalısınız.hiç birşey haketmiyor bu ve bunun gibiler.

Sonradan anlattı bana nişanlım hakaret ettiğini. Ben aradım ettim açmadı deyince, "Ne arıyorsun Astoria Allah aşkına söylemeyecektim ama bana şunları şunları dedi o, ben sizi hayatta aynı ortama sokmam artık" dedi. Ben karşımdakini insan sandığım için, bilemedim. Ama düğün arefesi şunların olması sinirimi bozmuyor değil.

Sonradan anlattı bana nişanlım hakaret ettiğini. Ben aradım ettim açmadı deyince, "Ne arıyorsun Astoria Allah aşkına söylemeyecektim ama bana şunları şunları dedi o, ben sizi hayatta aynı ortama sokmam artık" dedi. Ben karşımdakini insan sandığım için, bilemedim. Ama düğün arefesi şunların olması sinirimi bozmuyor değil.
Nişanlınız sizin tarafınızda.Önemli olan bu.O ailede sizi ilgilendiren kişiler sadece nişanlınız, annesi ve babası.Gerisi umurunuzda bile olmasın.Elti kim ki ? Dış kapının dış mandalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X