Hatalı mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.860
598
32
Merhaba herkese, umarım mutlu bir hafta geçiriyorsunuzdur.

Nişanlılık döneminde birisi olarak yine saçmasapan olayların olduğu bir süreçten geçiyorum. Bu saate kadar telefonda konuştum ve her kafadan bir ses çıkmasından başım ağrıdı artık. Sizin de bir fikrinizi almak istedim. Eski konularımı okuyanlar bilirler, konu nişanlımın ailesiyle tanıştığımdan beri benden sebepsiz bir şekilde hoşlanmayan, net bir kavgamızın olmadığı ancak aramızda bir "soğuk savaşın" olduğu (şu an pek soğuk sayılmaz ya) eltimle ilgili.

Ben ailemden ayrı bir şehirde kardeşimle birlikte yaşıyorum. Annemler de bana ziyarete geldiler, normalde sıklıkla gelip gitmezler. Bir süre daha bende kalacaklar. Bu arada annemlerden kastım annem ve babaannem, babam yok her zamanki gibi yurt dışında, neyse. Sağ olsunlar kayınvalidemler annemler gelince bizi yemeğe davet ettiler. Eltim tatildeydi o sırada, yemeğe katılmamıştı. Babaannem de bizim de onları yemeğe almamız lazım deyince ben de onları yemeğe çağırdım ama eltimi özel olarak aramadım yani, zaten normalde de pek hazzetmiyorum. Aklıma gelseydi arardım aslında ama kayınvalidemlerle olan yemekte olmadığından mıdır nedir, aklımdan çıkmış. Eltim tatilden dönmüş (gittiğinden dahi haberim sonradan oldu, döndüğünden hiç yok), kayınvalideme mi gelmek istemişler benim yemeğe alacağım gün nedir, kayınvalidem de "Biz Astoria'lara yemeğe gidiyoruz o gün" demiş. Tamam beni normalde de pek sevmediğini biliyordum ama kıyametleri koparmış eltim. Yok beni niye davet etmedi de bak işte görüyor musun beni ne kadar sevmiyor da benden nefret ediyor da... Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin'e kadar vardırmış. O kadar üzüldüm ki... Kayınvalidem anlattı bir de bunları bana keşke anlatmasaydı. Nişanlım da olaya dahil olmuş, "Sen Astoria hakkında nasıl böyle konuşabilirsin, onunla kendini kıyaslayacaksan sen git bu aileden" demiş o da, olaylar olmuş bir sürü. Kayınvalidem anlatınca gittim nişanlıma sordum inanamadığım için, o da böyle olduğunu söyledi. Yemek daveti iptal oldu haliyle, yani aslında onlar gelmek istediler de ben kabul etmedim böyle olunca. İçimden gelmedi. Eltimi aradım açmadı, eşini aradım o da meşgule attı geri dönmedi.

Ya kızlar, çok üzgünüm. Çok bozuldum. Hadi ben yemeğe davet etmemiş olayım, bu kadar nefret edeceğin, "Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin" dedirtecek kadar ne yapmış olabilirim sana ben? Yine de aradım, vallahi özür de dileyecektim. Mesaj falan atayım mı sabah durumu açıklayan bir şekilde, ne yapayım? Başım ağrıyor artık. Babaannem de ayrı sinirlendi evde, "Arayacağım ben konuşacağım" dedi, karışmasın diye onu zor zapt ettim. Annem deseniz ne oldu anlamadı bile. Kardeşim deseniz ayrı sinirli. Ya ben ne yapacağım böyle, bu kadın evlendiğimde beni çok yıpratacak buna eminim artık.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

bu nasıl elti ayol..
senin babaanneni biliyorum ben akıllı kadın niye zaptettin ki bırak arasın. sana kalsa özür de dileyecekmişsin yok artık.
evet bu kafayla evlenince de yıpratır seni..
terbiyesize alttan alırsan hep ezmeye çalışacak seni.

Olay çıkmış zaten, daha da çıksın istemedim bilmiyorum. Ruh hastasının teki ya, o kadar üzüldüm ki.

Hiçbir şey yapmayın... Gerek yok. Keşke daveti de iptal etmeseydiniz. Tek başına kudursun dursun kaale almayın... Ne münasebet bide arayıp özür dileyeceksiniz... özür dilenecek bir durum yok ki... Ev sizin,çağırmak zorunda zaten değilsiniz...

Bence hiç haksız bir durumunuz yok, eltiniz kendince triplere girmiş, mesleği falan nedir? Kendini sizden aşağı görüp aşağılık kompleksi duyuyor gibime geldi nedense.

Birde kayınvalideniz falan da bana garip geldi, onun bu durumu size demeden halletmesi, eltinizi sakinleştirip sizin düşünemediğinizi söyleyip savunması lazımdı sizi. Size durumu direk yetiştirip yemeğin iptaline sebep olması çok ayıp, siz o aileye yeni dahil oluyorsunuz onların biraz asıl sizin üstünüze düşmesi lazım.

Canım valla eltini kıskançlıklar sarmış keşke devam etseydınız gelselerdi takmayın dahaa da aramayınn mesaj da atmayın kendını zorla önemsettiriyor. Bir de darıldıysa bır ara denk geldıgınde bende bekledım canım unuttun galıba derr sende kusurs bakma derrsin bunun dogrusu budur. Abartmışlar.

Tabi ki de hatali degilsiniz. Istediginizi cagirip cagirmamakta özgursunuz. Bu eltiniz basiniza cok bela olacakmis gibi geldi. Siz de fazla yuz vermeyin ben olsam aramazdim aciklama yapmak zorunda da degilsiniz.

Bir kere aradım açmadı, sonra ben de eşini aradım o da meşgule attı. Nişanlım da sizin gibi "Boşver arama ne halleri varsa görsünler" dedi ama ben çok üzülüyorum niye böyle olaylar çıksın düğün öncesi? Ben herkes mutlu olsun isterim.

Politik davran mesaj at nasil hitap ediyorsan yaz bilmiyordum dondugunuzu diye. Hicte cannini sıkma . Eltin olacak kadinda cok edepsiz onla baş edemezsin ya ipleri tamamwn koparcaksin ya da hehe haklosin dicen

, "Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin"
Yok artık abartsaymış... Ne saçma sapan tepki bu?

Yine de aradım, vallahi özür de dileyecektim.
Çok çok çok özür dileyerek "Sen de mi Astoria?" diyeceğim.

Forumdan okuduğum kadarıyla tanıyorum ve benim kafamdaki güçlü, kendini bilen kadın profilime birebir uyan kişilerdensiniz.

Anlıyorum araya böyle problemler girmesin, insanlar yok yere kırılmasın istiyorsunuz ama özür dilemek o tuhaf eltinizi şımartmaktan başka bir şeye yaramaz.

Bir kere davet etmek mecburiyetiniz yok ki. Yani eltim kayınvalidemleri her davet ettiğinde beni niye etsin ki? Tanışma, söz , nişana çağırmazsınız bu tepkiyi anlamaya çalışırım ama bu nasil bir kendine ölüp bitmek?

Rica ediyorum bu kadar alttan almak zorunda hissetmeyin.

Hiçbir şey yapmayın... Gerek yok. Keşke daveti de iptal etmeseydiniz. Tek başına Kudüs'ün dursun kaale almayın.

Hiç içimden gelmedi ya böyle olaylar falan olunca kimse güllük gülistanlık yemek yiyemeyecekti zaten, herkes eltimi konuşacaktı.

Bence hiç haksız bir durumunuz yok, eltiniz kendince triplere girmiş, mesleği falan nedir? Kendini sizde aşağı görüp aşağılık kompleksi duyuyor gibime geldi nedense.

Birde kayınvalideniz falan da bana garip geldi, onun bu durumu size demeden halletmesi, eltinizi sakinleştirip sizin düşünemediğinizi söyleyip savunması lazımdı sizi. Size durumu direk yetiştirip yemeğin iptaline sebep olması çok ayıp, siz o aileye yeni dahil oluyorsunuz onların biraz asıl sizin üstünüze düşmesi lazım.

Öğretmen. Kayınvalidem zaten saçmaladı, keşke anlatmasaydı bana. Nişanlım böyle benim olduğum aile içi meselelerini hiç bana yansıtmaz. Annesi biraz dedikodu seviyor.

Canım valla eltini kıskançlıklar sarmış keşke devam etseydınız gelselerdi takmayın dahaa da aramayınn mesaj da atmayın kendını zorla önemsettiriyor. Bir de darıldıysa bır ara denk geldıgınde bende bekledım canım unuttun galıba derr sende kusurs bakma derrsin bunun dogrusu budur. Abartmışlar.

E yani di mi, ben niye çağırmayım? Aklıma gelse elbette davet ederdim.

Olay çıkmış zaten, daha da çıksın istemedim bilmiyorum. Ruh hastasının teki ya, o kadar üzüldüm ki.

iyi de olayı sen mi çıkardın?
hiç ses etme ne ara ne mesaj at. yoksay. bırak kendi kendine debelensin dursun.
özür dilesen her seferinde terbiyesizlik yapacak çirkefliğiyle seni sindirdiğini sanacak.
ne yapacaksın evlenince? hep onu mu dahil edeceksin.? buna hazırmısın? hazır sana fırsat vermiş değerlendir. yokmuş gibi davran. sadece sana değil ailenede terbiyesizlik yapmış.

İyide eltini çağırmak zorunda değildinki , birde iyi niyetinden özür dilemeye çalışıyorsun böyle bir insandan , bir kere aramışsın açmamışlar dahada gerek Yok bence . siz kayınvalideye yemeğe gittiğinizdede o kıyametleri koparmıştır muhtemelen .

Politik davran mesaj at nasil hitap ediyorsan yaz bilmiyordum dondugunuzu diye. Hicte cannini sıkma . Eltin olacak kadinda cok edepsiz onla baş edemezsin ya ipleri tamamwn koparcaksin ya da hehe haklosin dicen

Çok bozuldum ya, aslında hiç mesaj atasım falan da yok. "Astoria'ya giden benim yüzümü görmesin" nedir, kanlı bıçaklıyız sanki.

Ne ararim ne de ozur dilerim..!!! Ayrica onu Yemege davet etme zorunlulugun yok ki !!! Sakin arayip ya da mesaj atip ozur dileme, bu sefer onun egosunu tatmin etmis olursun... Eger simdi alttan alirsan ilerde cok daha fazla tepene biner huzurunu kacirir.... Herkes yerini bilsin....

Ne yapayım ben şimdi o zaman sizce, hiçbir şey olmamış gibi mi davranayım? Düğün arefesi hiç iyi olmadı bu olanlar, şimdiden böyleysek ileride ne olacak kimbilir. Ki ben hiç sevmem böyle çekişmeli işleri, gayet de mülayimimdir oysa bu kadın niye bana böyle anlayamıyorum.

Yok artık abartsaymış... Ne saçma sapan tepki bu?

Çok çok çok özür dileyerek "Sen de mi Astoria?" diyeceğim.

Forumdan okuduğum kadarıyla tanıyorum ve benim kafamdaki güçlü, kendini bilen kadın profilime birebir uyan kişilerdensiniz.

Anlıyorum araya böyle problemler girmesin, insanlar yok yere kırılmasın istiyorsunuz ama özür dilemek o tuhaf eltinizi şımartmaktan başka bir şeye yaramaz.

Bir kere davet etmek mecburiyetiniz yok ki. Yani eltim kayınvalidemleri her davet ettiğinde beni niye etsin ki? Tanışma, söz , nişana çağırmazsınız bu tepkiyi anlamaya çalışırım ama bu nasil bir kendine ölüp bitmek?

Rica ediyorum bu kadar alttan almak zorunda hissetmeyin.

Ya üzüldüm elbette ve insanlar kırılmasın da istiyorum, düğün arefesindeyim, evleneceğim. Şimdiden insanları kanlı bıçaklıymışız gibi saf tutturmanın ne gereği var, onu geçtim neden benimle düşman olmak istiyorsun? Gerçekten kendimi çok sorguladım, ayıp mı ettim keşke bir yazsaydım, mesaj atsaydım kayınvalidemler yemeğe gelecekler isterseniz siz de gelin falan diye dedim de kardeşim ona mı soracaksın kimi çağırıp çağırmayacağını dedi aynen sizin gibi. Ama üzüldüm yani şu duruma. Nişanlım da durduk yere yengesiyle kavga etti.

Aşiri abartmis kayinvaliden de bunu size yansitmayacakti oda hatali buyuk ara bulur agzi gevseklik yapmaz

Dedikodu seven bir kadın, yani kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum da dediğiniz gibi ağzı gevşek mi denir, boş boğaz mı denir. Öyle işte.

Öğretmen. Kayınvalidem zaten saçmaladı, keşke anlatmasaydı bana. Nişanlım böyle benim olduğum aile içi meselelerini hiç bana yansıtmaz. Annesi biraz dedikodu seviyor.
İnanın siz arasanız elti iyice havalara girip kendini bir şey sanacak, anlıyorum sorun çıkmasın daha yolun başındayız diye düşünüyorsunuz ama böyle tipler iyi niyetten anlamaz, en çok da kayınvalidenizi suçlu buldum ben. Yemeğe çağrılan onlar, eltiye kızım sen yoktun burda onlar geldiğinde o yüzden astoria düşünememiştir kusur arama gibisinden yapıcı konuşabilirdi, ama kimse yapıcı değil. Birde siz iptal edince yemeği yok olur mu falan dememiş, resmen eltinin tarafında olması anlamına gelir bu bana göre. Onu tutmasa size bunları ya hiç demezdi yada yemekten sonra söylerdi ortalığı karıştırmamak için. Kendi kv minde böyle beni savunmamaları pasifliği yüzünden şuan görümcemle görüşmüyoruz.

Yapmanız gereken eltiye hiç yüz vermeden muhatap olmamak , kv nizle de biraz mesafeli durmak. Nişanlınızla çok iyi olun onun suçu yok , ailesi sizin için bir tutuşup oğullarını karşılarına alma korkusu yaşasın. Sizi üzmeleri demek oğullarını üzmek demek, bunu anlamaları lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X