• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hatalı mıyım? Ne yapmalıyım?

Bir şey yapmana gerek yok. Anlaşılan bekarlıktan dolayı yalnızlık içerisinde. Sen de evli olduğun için hıncını senden çıkarmış. .

Yalnız yerini ve hududunu bilmiyor. Ne demek "kocan benden önemli" ? Komik olmasın. Tabii ki kocan önemli. Aynı evi ve hayatı paylaşıyorsun. Kendi haline bırak.
Evet beni hemen silebiliyor. Hayatımı paylaştığım adam için benden rahatsızlık duyuyor. Vicdan yapmıştım. Artık yapmıyorum

Ki elimden geleni yaptım sonra ki gün aradım gel buluşalım diye. Bana vicdan yaptırır gibi şeyler yazmış. Koca buldun beni unuttun gibi çok ağrıma gitti
Evli kadının kocasını hiçe sayıp gece 12'de dışarda sahura davet etmek, ret cevabı alınca çok haklıymış gibi triplere girmek, saydırmak ne demek? Çok fazla yüz vermiş ve pasif kalmışsın belli ki. Hâlâ kendinde hata arıyor, manipüle oluyorsun, ne münasebet.
Herkes haddini ve yerini bilmeli.

Evli kadının kocasını hiçe sayıp gece 12'de dışarda sahura davet etmek, ret cevabı alınca çok haklıymış gibi triplere girmek, saydırmak ne demek? Çok fazla yüz vermiş ve pasif kalmışsın belli ki. Hâlâ kendinde hata arıyor, manipüle oluyorsun, ne münasebet.
Herkes haddini ve yerini bilmeli.
Manipüle edildim bunu anladım evet. Yine de dışarı çıkıyorum akşam falan o davet edince. Eşimizle hayatlarımıza karışmayız. Ama bu sebeple silmesi beni delirtti. Çok yüz vermişim. Sizler deyince aklım başıma geldi. Sebep olmasına da gerek yok aslında çıkmak istemezsem çıkmam ama manipüle etti işte.

Arkadaşlar benim en yakın arkadaşım bekar. Bende evliyim. Arkadaşıma yeterince vakit ayırıyorum, arıyorum mesaj atıyorum yüz yüze görüşüyorum. Doğum günlerini es geçmem her anında yanında olurum. Ama arkadaşım son zamanlarda benimle sürekli tartışma yoluna giriyor. Geçenlerde akşam saat 9 da beni dışarı davet etti eşimde evdeydi ve hastaydı. Bende eşim hasta bu akşam görüşmesek olur mu yarın gündüz yanına gelirim dedim ve bana trip attı. Ben yine gönlünü almak için bir sonraki gün aradım dışarı çıkmayı teklif ettim. Kabul etmedi bende tamam canım daha sonra görüşelim dedim. Sonra instagramdan böyle göndermeli şeyler paylaştı çocuk gibi. Koskoca insanlarız derdini bana anlatmasını tercih ederim. Dün saat gece 12 de bana mesaj atmış sahuru dışarda yapalım mı diye. Bende gece çıkamayacağımı söyledim. Bu defa başladı sen evlendin kocan benden önemli onu benden daha çok seviyorsun demeye aklıma gelmeyen daha birçok şey. Bende bu cümlelere bozuldum. İnsanın eşinin yeri ayrıdır arkadaşının yeri ayrıdır. Hırsını alamadı bana bi dolu mesaj atıp Instagramdan çıkarmış. Üzüldüm haliyle. Sizce benim hatalı olduğum bir durum var mı bir adım atmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım çok şaşkınım. 😔
Bu konunun medeni durumla ilgisi yok. Çünkü müsaitlik durumunun medeni durumla ilgisi yok. Bekar birinin de en az evli biri kadar sorumlulukları olabilir veya tam tersi...

Söz konusu arkadaş çok anlayışsız biri. Üstelik davranışları yaşına göre fazla çiğ. Ne o öyle trip atmalar, kıskanmalar, atarlı giderli paylaşımlar. Bu kişiyle evli, bekar fark etmez kimsenin arkadaş olmaması gerekir, çünkü çok çekilmez biri.

Böyle davranmasının sebebi muhtemelen şudur; en yakın arkadaşı veya birlikte bir şeyler yapabildiği kişi sadece sensindir. Tek başına bir şeyler yapmayı sevmiyordur, eğer sevgilisi yoksa senin evliliğini kıskanıyor bile olabilir. Kıskanmıyorsa bile senin evliliğine içten içe imreniyordur.

Bu arada önceden gece sahur için dışarı çıkıyor muydunuz bilmiyorum ama ben gece dışarı çıkmayı tercih etmem. Arkadaşım bu konuda ısrar etse aşırı gıcık olurum, bu konuda trip atarsa muhtemelen iletişimi keserdim.

Bu konunun medeni durumla ilgisi yok. Çünkü müsaitlik durumunun medeni durumla ilgisi yok. Bekar birinin de en az evli biri kadar sorumlulukları olabilir veya tam tersi...

Söz konusu arkadaş çok anlayışsız biri. Üstelik davranışları yaşına göre fazla çiğ. Ne o öyle trip atmalar, kıskanmalar, atarlı giderli paylaşımlar. Bu kişiyle evli, bekar fark etmez kimsenin arkadaş olmaması gerekir, çünkü çok çekilmez biri.

Böyle davranmasının sebebi muhtemelen şudur; en yakın arkadaşı veya birlikte bir şeyler yapabildiği kişi sadece sensindir. Tek başına bir şeyler yapmayı sevmiyordur, eğer sevgilisi yoksa senin evliliğini kıskanıyor bile olabilir. Kıskanmıyorsa bile senin evliliğine içten içe imreniyordur.

Bu arada önceden gece sahur için dışarı çıkıyor muydunuz bilmiyorum ama ben gece dışarı çıkmayı tercih etmem. Arkadaşım bu konuda ısrar etse aşırı gıcık olurum, bu konuda trip atarsa muhtemelen iletişimi keserdim.
Sevgilisi vardı. Ayrıldı. Sevgilisi varken pek böyle değildik hatta değildik diyebilirim. Benim evliliğim onun ayrılma zamanına denk geldi. Bende yanında oldum alttan aldım üzgün olduğunu düşünerek. Evlendiğimde de akşm dışarı çıktım onunla. Evlendi de değişti demesin diye. İletişimi kestik beni engellemiş zaten. Ama mesajlarda beni manipüle etti sen evlendin arkadaşını sildin diye vicdan yaptım. Ama sizler deyince aklım başıma geldi. Adım atmayacağım.

Bu arada ben de bekarım. Konunun medeni durumla ilgisi yok diye bu yüzden özellikle belirttim. Arkadaşta anlayış sıfır.

Ben 27 yaşındayım. O da 26. Evet tuhaf yani ilgiyi benim karşılamamı bekliyor. Ama 10 yılı aşkın arkadaşlığımız var o yüzden biraz tahammül göstermek istedim sanırım.
Koca 10 yıl mi??? Boşver bu kişiyi. Samimiyetinden şüphelendim. Tepkisiz kal.

Sevgilisi vardı. Ayrıldı. Sevgilisi varken pek böyle değildik hatta değildik diyebilirim. Benim evliliğim onun ayrılma zamanına denk geldi. Bende yanında oldum alttan aldım üzgün olduğunu düşünerek. Evlendiğimde de akşm dışarı çıktım onunla. Evlendi de değişti demesin diye. İletişimi kestik beni engellemiş zaten. Ama mesajlarda beni manipüle etti sen evlendin arkadaşını sildin diye vicdan yaptım. Ama sizler deyince aklım başıma geldi. Adım atmayacağım.
Bu tipler zaten genelde böyle olur. Şu an sevgilisi olsa veya evli olsa umrunda bile olmazdın.

Burada her zaman ayrı sosyal hayat olmalı, arkadaşlık önemli devam ettirmeli derim ben. Bu konu istisnası oldu resmen.
Tamam arkadaşlarımı severim, iyi günde kötü günde yanında olurum da kocam da değiller yani.
Kocamla kimseyi aynı konuma almam önceliğim kocamdır.
Elbette koca çok sevilecek yani.
Ayrıca dışarda sahur yapmak istememek de çok normal. Neden uyanıp o saatte kör karanlıkta evden çıkasın? Bunu istememek de gayet normal bir hakkın.
Saçmalamış.
Ay asla sevmediğim tripli, ani kararlar alıp saçma sapan şeyler yapan insan.
Çekilmez.
Sil kurtul bunu derim

Burada her zaman ayrı sosyal hayat olmalı, arkadaşlık önemli devam ettirmeli derim ben. Bu konu istisnası oldu resmen.
Tamam arkadaşlarımı severim, iyi günde kötü günde yanında olurum da kocam da değiller yani.
Kocamla kimseyi aynı konuma almam önceliğim kocamdır.
Elbette koca çok sevilecek yani.
Ayrıca dışarda sahur yapmak istememek de çok normal. Neden uyanıp o saatte kör karanlıkta evden çıkasın? Bunu istememek de gayet normal bir hakkın.
Saçmalamış.
Ay asla sevmediğim tripli, ani kararlar alıp saçma sapan şeyler yapan insan.
Çekilmez.
Sil kurtul bunu derim
Ya ikimizde bekarken geceleride çıkardık eğlenirdik falan. Ama evlendim haliyle eşim sahuru birlikte yapmak istiyor. Eşimi çok seviyorum, arkadaşımı da çok seviyordum tabi. Elimden geleni yaptım onun için en az haftada 2 gün ona ayırdım. Bir ergen gibi göndermeli atıp engellemesi Tuhafıma gitti. Bana mesajda koca bulunca beni unuttun gibi şeyler yazmış.

Evlenince ister istemez hayatın ve önceliklerin değişir. Sen de yeni hayatına alışmaya, uyum sağlamaya çalışıyordun illa ki. O süreçte kimsenin kaprisini çekmek veya şımarık hâllerini eğlemek durumunda değildin. Aman alınmasın, kırılmasın, öyle düşünmesin diye çabaladıkça tepene çıkmış. Kendi hayatına, eşine, işine, ailene vs öncelik vermek suç değil, bunun için kimse tavır alamaz.
Böyle diken üstünde hissettiren yorucu tiplerin arkadaşlığı da kendilerine kalsın ya, insan mı yok arkadaş olacak.

Oldu isterse nüfusunuza alin. Bu ne anlayissizlik. Onun sizi silesi varmış ki bunun sebebi sizin anlattiklarinizda saklı. O sevgilisinden ayrılmış yalniz siz evlenmissiniz. Gercek arkadaşlar bundan rahatsız olmaz ama o olmuş belli ki. Hıncını da böyle çıkarmış. Kendi hayatında biri olsa bunu yasamazdiniz ama bu da gerçek arkadaşlık degil. Adim falan atmayın. Hatta geri döndüğünde de olabildiğince uzak durun. Evli olsun bekar olsun herkesin bir hayati mesguliyeti var. dışarı çıkamadı diye insan silen herseyi yapar. Kimseye fazla taviz vermeyin üzülen siz olursunuz.

Ya ikimizde bekarken geceleride çıkardık eğlenirdik falan. Ama evlendim haliyle eşim sahuru birlikte yapmak istiyor. Eşimi çok seviyorum, arkadaşımı da çok seviyordum tabi. Elimden geleni yaptım onun için en az haftada 2 gün ona ayırdım. Bir ergen gibi göndermeli atıp engellemesi Tuhafıma gitti. Bana mesajda koca bulunca beni unuttun gibi şeyler yazmış.
Yani bekar insanın anlamaması belki normaldir diyeceğim de ben bekarken de arkadaşlarımın kocalarıyla aşık atmıyordum.
Elbette herkesin kendi önceliği eşi, çocuğu ailesidir: arkadaşla aile bir olabilir mi Allah aşkına?
Herkesin yeri ayrı. Abartmaya da lüzum yok.
Böyle dengesiz davranan tipleri sevmem. Yani birden sinirlenip engellemek; laf sokmak gibi fevri tepkileri sevmem öyle tipler de barındırmam civarımda

Evlenince ister istemez hayatın ve önceliklerin değişir. Sen de yeni hayatına alışmaya, uyum sağlamaya çalışıyordun illa ki. O süreçte kimsenin kaprisini çekmek veya şımarık hâllerini eğlemek durumunda değildin. Aman alınmasın, kırılmasın, öyle düşünmesin diye çabaladıkça tepene çıkmış. Kendi hayatına, eşine, işine, ailene vs öncelik vermek suç değil, bunun için kimse tavır alamaz.
Böyle diken üstünde hissettiren yorucu tiplerin arkadaşlığı da kendilerine kalsın ya, insan mı yok arkadaş olacak.
Sizin yorumlarınız çok hoşuma gidiyor. Bence de mantıklı olan bu. Sanırım ben çok aptalca davrandım

Oldu isterse nüfusunuza alin. Bu ne anlayissizlik. Onun sizi silesi varmış ki bunun sebebi sizin anlattiklarinizda saklı. O sevgilisinden ayrılmış yalniz siz evlenmissiniz. Gercek arkadaşlar bundan rahatsız olmaz ama o olmuş belli ki. Hıncını da böyle çıkarmış. Kendi hayatında biri olsa bunu yasamazdiniz ama bu da gerçek arkadaşlık degil. Adim falan atmayın. Hatta geri döndüğünde de olabildiğince uzak durun. Evli olsun bekar olsun herkesin bir hayati mesguliyeti var. dışarı çıkamadı diye insan silen herseyi yapar. Kimseye fazla taviz vermeyin üzülen siz olursunuz.
Haklısınız bana adım atsana bir dönüş yapmayacağım. Kendimi boş yere üzdüm..

Back