• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hata mı yaptım? Misafir konusu...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Luys
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba arkadaşlar öncelikle belirtmek isterim ki yurtdışındayım ve geleli 1 yıl oldu. Evlilik sebebiyle geldim ve burda hiçbir tanıdığım ya da arkadaşım yok eşimin akrabaları dışında.

Dün şöyle birşey yaşandı, bize normalde hiç misafir gelmez, kapımız çalmaz. Biliyorsunuz yılbaşıydı, eşim iş yerindeki arkadaşlarına eşlerinizi alıp bize gelin demiş. Hepsi aileleriyle kaldığı için bizde rahat ederiz diye düşünmüş 3 çifti davet etmiş fakat benim hiç haberim yok. Gündüz ne yapacağımızı mesajla sormuştum bilmem demişti. Gün içinde de yazıştık hiçbirşey demedi bende dışarı çıkarız belki gösterileri izleriz dedim. Yasaksız ilk yılbaşını görecektim burada. Tamam dedi. Eve geldi yemek masasına oturduk ve misafirler gelecek dedi. Ben şok oldum. İlk kez evimize gelecekler ve hiç hazırlığım yok, evde de gerçekten hiçbir şey yoktu biliyor çünkü maddi olarak sıkışık bir dönemdeyiz. Bende bütün gün yayıldım yattım ne temizlik yaptım ne hazırlık. Bu şekilde çok utanacağımı söyledim neden bana haber vermedin dedim 'e şimdi söyledim ya' diyor. Bu yüzden tartıştık onlar başka bir çiftin evinde toplanmış ama biz bütün gece kavga ettik. Bana çok ağır laflar etti. Şerefsizsin diye bağırdı, insanları istemediğimi o yüzden sorun çıkardığımı söyledi. Evlendiğine pişman olduğuna kadar getirdi lafı. Ben burda onun peşine herşeyimi bırakıp gelmişken böyle bi kavga yaşadığım için hala berbatım.

Sizce hata mı yaptım ama nasıl olacaktı. Neresi açık, nerden ne alınır ikramlık, kafamda bir sürü soru dönerken iş kavgaya geçti. Böyle mi olması gerekiyor ben mi hatalıyım, hep hazır bi şekilde misafir mi beklemeliyim? Siz haberi olmayan birine misafir olmak ister miydiniz?

Bir de şimdi ne yapmalıyım sizce o kişilerin eşlerine yazsam mı özür filan...
Onlar size gelecekken neden baska ciftin evinde toplanmislar anlamadim,eşin gelecekler demis şakami yapmis

Hakaret işittiği hâlde, kendini suçlu hissedip çağırılan kişilerden mesajla özür dilemeyi düşünüyor konu sahibi. Şiddete de olması gereken tepkiyi vereceğini hiç sanmıyorum.

Aynen,o ışık var kendisinde 🤦‍♀️
kadın akıllı olsa o adamdan tereyağından kıl çeker gibi kurtulur dil öğrenir o ülkede de kalır.ama özür dilemeyi düşünüyorsa gelecek misafirlerden ve eşinden umutsuz vakadır haklısın

Bildiğin hödük işte. Bu hödükler bilerek Türkiyeden biri ile evleniyorlar tabi. Biri ona muhtaç olup, hizmet etsin diye. Avrupada tabiki kimse onu istemez, öyle bir zihniyet ile.

Sizdede nasil bir cesaret ki dilini dişini bilmediğiniz ülkeye taşiniyorsunuz. 30-40 yil önce gelinlerin yaşadiği hayat. Yazik yaa.

Merhaba arkadaşlar öncelikle belirtmek isterim ki yurtdışındayım ve geleli 1 yıl oldu. Evlilik sebebiyle geldim ve burda hiçbir tanıdığım ya da arkadaşım yok eşimin akrabaları dışında.

Dün şöyle birşey yaşandı, bize normalde hiç misafir gelmez, kapımız çalmaz. Biliyorsunuz yılbaşıydı, eşim iş yerindeki arkadaşlarına eşlerinizi alıp bize gelin demiş. Hepsi aileleriyle kaldığı için bizde rahat ederiz diye düşünmüş 3 çifti davet etmiş fakat benim hiç haberim yok. Gündüz ne yapacağımızı mesajla sormuştum bilmem demişti. Gün içinde de yazıştık hiçbirşey demedi bende dışarı çıkarız belki gösterileri izleriz dedim. Yasaksız ilk yılbaşını görecektim burada. Tamam dedi. Eve geldi yemek masasına oturduk ve misafirler gelecek dedi. Ben şok oldum. İlk kez evimize gelecekler ve hiç hazırlığım yok, evde de gerçekten hiçbir şey yoktu biliyor çünkü maddi olarak sıkışık bir dönemdeyiz. Bende bütün gün yayıldım yattım ne temizlik yaptım ne hazırlık. Bu şekilde çok utanacağımı söyledim neden bana haber vermedin dedim 'e şimdi söyledim ya' diyor. Bu yüzden tartıştık onlar başka bir çiftin evinde toplanmış ama biz bütün gece kavga ettik. Bana çok ağır laflar etti. Şerefsizsin diye bağırdı, insanları istemediğimi o yüzden sorun çıkardığımı söyledi. Evlendiğine pişman olduğuna kadar getirdi lafı. Ben burda onun peşine herşeyimi bırakıp gelmişken böyle bi kavga yaşadığım için hala berbatım.

Sizce hata mı yaptım ama nasıl olacaktı. Neresi açık, nerden ne alınır ikramlık, kafamda bir sürü soru dönerken iş kavgaya geçti. Böyle mi olması gerekiyor ben mi hatalıyım, hep hazır bi şekilde misafir mi beklemeliyim? Siz haberi olmayan birine misafir olmak ister miydiniz?

Bir de şimdi ne yapmalıyım sizce o kişilerin eşlerine yazsam mı özür filan...
Size arkadaşları çağırdığını ilk söylediğinde de gönülsüz davrandığınız belli oluyor ama dışarı çıkarız falan demişsiniz.

Ben beyefendinin izzeti ikramına ... başlardım muhaak kimse bana küfür edemez hele böyle bir küfür hayatında duymadığı hakaretler duyup ağlardı çok pasif kalıyorsunuz

Ay sakın yazmayın bir şey, eşiniz kafayı mı yemiş dalga geçer gibi son dakika gelecekler demek ne demek yani. Öyle kalır ortada tabi ne bekliyordu emrine amade hizmetçisi var sanki evde halt etmiş

Size arkadaşları çağırdığını ilk söylediğinde de gönülsüz davrandığınız belli oluyor ama dışarı çıkarız falan demişsiniz.
Sanırım yanlış anlamissiniz konu sahibi gündüz eşiyle telefonda yazisirken demek ki akşam dışarı çıkarız diye konuşmuş esi de tamam demiş. Arkadaslarinin geleceğini akşam yemek yiyecekken söylemiş öncesinde değil.

Bunca şeyin içerisinde suçluymuş gibi suçu kendinde aramak? Olması gereken olmuş, birazdan gelecek misafirler için yapmanı bekliyordu hayal gücünle evi temizleyip kalp gözünle masa hazırlamanı mı?

Bu erkek ırkı zaman geçtikte bomboş bir ırk olmaya başladı.

Hem suclu hem guclu😐 yaw o an soylenir
Mi? Keske esin kadar rahat insan olsaymissin sende.. buarada size gelmediler mi yani?

Son dakikada dışarıdan alalım deseniz de bulamazsınız ki. Nasıl bir kafa adamdaki hayret. Biz mesala bir gün önceden alışveriş yaptık, o gün ben önce temizlik yaptım sonra yemek yaptım. Ben yine de misafir çağırmadım çünkü misafir olunca ben çok yoruluyorum ve tadını çıkartamıyorum.

Bunu hickimse kabul etmez hazirlik yapmadan 3 cift ne demek haber vermemesi fikir sormamasi ayri bir okuzluk ama bari gunduz soylese hazirlanirdiniz

kocanız tam bir hödükmüş.
hadi size sormadan davet etti, doğaçlama yaptı diyelim. insan bir haber verir, eve gelirken iki çeşit alır di mi? damarınıza basmak için mi yapıyor??

Dünyada evlenecek adam kalmadı galiba böyle biriyle evlilik sürdürdüğünüze göre :işsiz:

Her türlü hakareti, kötü muameleyi, ezilmeyi yaşasa da yine de “eşim de eşim, çok mutluyuz biz” diyecek bir potansiyel gördüm sizde.

Bu adam için kalkıp yurt dışına gelmişsiniz düzeninizi bozmuşsunuz, kendisi buna değmez ama bilin bunu.

Bu adam problemli...Böyle birşey için o kelimeyi kullanabılıyorsa bundan sonrakı süreci tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok...Dikkatli davran derim...:KK57:

Çocuk yoksa
Adamı boşar yurtdışına geri dönerdim

hata olarak eşinizin kimseyi davet etmeden önce size sormamasını mı sayayım, o gün ne yapsak diye konuştuğunuzda çağırdığı halde dışarı çıkarıza tamam demesini sayayım, kafasına göre insan çağırıp son bir kaç saatte söylemesini mi sayayım... hala hata mı yaptım diyorsunuz? eşim benden habersiz 3 çift çağırıp son dakika söyleyecek kalp krizi geçirirdim:KK48:böyle şeylerin planlamasına eşler birlikte karar verir. o gün bile değil, bir ve ya iki gün önceden planlanır. yoksa anksiyetem tavan yapar zaten benim.. siz hatalı filan değilsiniz, kimseye de yazmayın. çok açıklamak istiyorsa hödük kocanız eşimin haberi yoktu, kusura bakmayın desin. bir de haklı haklı bir ton hakaret işitmişsiniz.

Back
X