Hastayim,henuz yeni doktordan geldim.Paylasmak istiyorum arkadaslar.

missplayful sakın ilaçları kafana göre bırakma .çok depresyonlara girmişliğim ve bu ilaçlardan çok kullanmışlığım vardır bunlara alışmakda bırakmakda zordur ama sakın yan etkileri yüzünden ilaçlardan soğuma çünkü gerçekten çok iyi geliyor uzun dönemde birazcık sabır canım:)Allah yardımcın olsun .bide inançlı birisin sanırım Allaha sığın bolca dua et iyi gelir.

Kesinlikle seni çok iyi anlıyorum.. Kardeşimde bipolar hastası 1 yıldır tedavi görüyor. Çok zor günler geçirdik.. Atakları çok artmıştı bi ara. Ama burda önemli olan uyku düzeni olması ve ilaç tedavisi. İlaçlarını asla ihmal etme. Ve doktor kontrollerini düzenli tut. Bir önceki sayfada biri ben 1 ay kullandım bıraktım demiş. Ve onun birşeyi yokmuş gibi geliyor. Hayat ona acımasızmış gibi geliyor. Hastalığın verdiği bişr etki var. Sen merak etme. Sadece tedaviye inan. İlaçlarını bırakma. Çok yakınında olan kişilere de bu hastalığı anlat bence. En azından ailene..

Evet seni taniyorum missplayfull, tartisma konulaRinda hep karsi karsi ya gelirdik...

Oncelikle gecmis olsun hersey kafada biter, hayata nasil bakarsaniz oyle geçer...pozitif olmayi deneyin...
Allah sifanizi versin

canım hastalığından utandığını söylemişsin ama utanma. bir şeker hastası, bir guatr hastası nasıl utanmayıp, ömür boyunca doktor kontrolü altında yaşıyorsa seninki de aynı şekilde. söylemek zorunda değilsin ama utanma da.. arkadaşlar söylemiş ilaçlarını bırakma diye, ben de aynısını tavsiye ediyorum. başta ilaçlar uyku yapar, bünyende vücudunda bir süre değişimler yaşayacaksın ama sonunda hepsi yoluna girecek. çünkü kısa sürede değil etkisi uzun sürede, düzenli kullanımla anlaşılacak.

geçmiş olsun canım:)

Konuyu tekrardan gundeme getirdim kusura bakmayin ama acil yardima ihtiyacim var, etrafinda bipolar hasta yakini veya kendisi hasta olun var midir acaba? Saclarimin yarisindan cogunu kaybettim ve o kadar cok dokuluyor ki arkadasima gosterdim banyodan sonra ona bile fazla geldi saclarim yanlardan acilmaya basladi ki benim sacim cok gurdu hatta eskiden su saclarimin yarisi dokulsede rahat etsem diye sizlanmisligim vardi. Temmuz dan beri ilac kullaniyorum ve ilaclari yavas yavas azalttim ve simdi kestim farki gormek adina. Belki yanlis yaptim ve su an ilactan cikmanin yan etkilerini ve depresyonunu yasiyorum ama saclarim dokuldukcede moralim bozuluyor kafamda sac kalmadi nerdeyse.

Su an yeniden psikiyatriye gidemem Turkiye de degil Amerika dayim, sigortam yok. Doktora ancak en erken 20 gun ila 1 ay sonra gidebilirim malum maas almadigim icin. Cok Daraldim saclarimin dokulmesi bu ilaclardan olur mu? Lutfen bilenler 2 satirda olsa yazsin.

bu yan etkiyi yapmayan ama bipolar bozuklukta faydalı başka br ilaç verebilir doktorun, doktora danışman lazım. bir de hemen kesmeseydin keşke, doktora gitmeyi bekleseydin...

Ilaclarimdan biride bu zaten. Ama cok aci cekiyorum gercekten .Ve hasta oldugum icin utaniyorum.

Ülser ya da kanser olsaydın, utanacak mıydın?

Yapma lütfen...Bu toplum bunu ne zaman kabul eder bilemiyorum, ama ruhsal rahatsızlıklar da, tıpkı bedensel rahatsızlıklar gibi normal ve ciddiye alınması gereken rahatsızlıklardır..

Tedavi sürecinde Allah yardımcın olsun...
Spor yapmanı, özellikle yürüyüşü şiddetle tavsiye ederim:34:

canım oncelıkle sana doktor tavsıyesı harıcı ılac baslamamanı veya kesmemenı önerırım.
saçların dökülmes ilaçlardan olabılır veya stresten olabılır.
geçmiş olsun canım her sey kafada bıter unutma,
çaresizseniz, çare siz siniz!

canım oncelıkle sana doktor tavsıyesı harıcı ılac baslamamanı veya kesmemenı önerırım.
saçların dökülmes ilaçlardan olabılır veya stresten olabılır.
geçmiş olsun canım her sey kafada bıter unutma,
çaresizseniz, çare siz siniz!

Evet ama ilaci kesmezsem kel kalicam.. artik sac diplerim gozukuyor... boylede psikoljim etkilendi. yani hic bir sekilde duzelemiyorum. at kuyrugu yaptigimda kuyruk o kadar ciliz ki toka kayip dusuyor. artik dayanamiyorum bu ilaca biraktim mecburen biliyorum yanlis ama... baska ilac soracagim.

Bak Missplayfull, seni cok sever ve yorumlarini cok begenirim, hayati yasamayi seven, güclü bir karektersin aslinda.
Anneannen hastalandigi icin sende belki etkilenmissindir.
Fakat sunu sadece söylemek istiyorum, tabiki ruhsal bunalimlar olabiliyor ve bunlar cok ciddi hastaliklar ama su varki hic bir zaman bir kanser hastasi bir insanin yasadiklarini yasamazsin.
Yani öyle hastaliklar varki, mesela, gögüs kanseri olmus olsan seni anlayacagim, veya akciger kanseri olsan seni anlayacagim cünkü cok zor hastaliklar, insani icten yiyip bitiren bu hücreler, senin moralinide dibe vuruyor....sonrasindaki isin tedavileri, veya kemoterapileri insani bitap eden, halsiz eden yerlerde süründüren tedavileri görüyorsunki belki 2-5 sene fazla yasayabilirim diye.
Dyiecegim oki, vücudun saglikli oldugu sürece lütfen kendine baska problemler yaratma. Hayat cok kisa....her ani güzel yasamaya bak, yasin cok genc...daha ne güzel seyler cikacak karsina, birak izin ver, seni bu güzel seyler bulsun, kendi kendine harap etme hayatini...
Benden söylemesi....bir bildigim varki söylüyorum..

Bak Missplayfull, seni cok sever ve yorumlarini cok begenirim, hayati yasamayi seven, güclü bir karektersin aslinda.
Anneannen hastalandigi icin sende belki etkilenmissindir.
Fakat sunu sadece söylemek istiyorum, tabiki ruhsal bunalimlar olabiliyor ve bunlar cok ciddi hastaliklar ama su varki hic bir zaman bir kanser hastasi bir insanin yasadiklarini yasamazsin.
Yani öyle hastaliklar varki, mesela, gögüs kanseri olmus olsan seni anlayacagim, veya akciger kanseri olsan seni anlayacagim cünkü cok zor hastaliklar, insani icten yiyip bitiren bu hücreler, senin moralinide dibe vuruyor....sonrasindaki isin tedavileri, veya kemoterapileri insani bitap eden, halsiz eden yerlerde süründüren tedavileri görüyorsunki belki 2-5 sene fazla yasayabilirim diye.
Dyiecegim oki, vücudun saglikli oldugu sürece lütfen kendine baska problemler yaratma. Hayat cok kisa....her ani güzel yasamaya bak, yasin cok genc...daha ne güzel seyler cikacak karsina, birak izin ver, seni bu güzel seyler bulsun, kendi kendine harap etme hayatini...
Benden söylemesi....bir bildigim varki söylüyorum..

Olivia anneannem 2 hafta once rahmetli oldu:( 10 kasimda :(

Basin sagolsun canim :(
Ama suda varki, hepimiz göcüp gidecegiz buralardan. Hatirladigim kadariyla bayagida yasliydi ve annene cok karisiyordu.
Kizma bana sakin böyle konustuguma, tabiki hic kimsenin gitmesini istemeyiz ama bu zamanda 60 yasini görür isen her gün sükür etmek lazim hayatta.
Bu arada Türkiye`ye döndügüne sevindim, annen yanliz degil artik, güle oynaya tadini cikarin lütfen...Her zaman sükür edin ve mutlu olun....:16:

Geri dondum Amerika ya ama dort ay kaldim Tr da. Biz yaslilara saygi gosteririz ailecek ne kadar bunaltsalarda gikimiz cikmaz. Annemde beni bunaltirsa ilerde bende birsey diyemem oyle yetistik herhalde. Naparsin anneye of bile denmez annemi anliyorum hepimiz yasli diye idare ettik genede sikayetci degildik aslinda. Nolursa olsun bize emegi coktu:(((

Back