- 3 Ekim 2007
- 14.439
- 35.551
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi missplayful
-
arkadaşımın da benzer bir rahatsızlığı var
facete falan kendi rahatsızlığı için açılan sayfayı takip ediyor
orada kendisiyle aynı/benzer sorunları yaşayan kimselerle paylaşımları, dostlukları oluyor
süreci daha kolay geçiriyor
tavsiye ederim
Canım geçmiş olsun öncelikle. Çok zor bi durum. Ben bipolar bozukluğu çok araştırdım. Amcamın eski eşi bipolardı ve alt katımızda oturduğu için yaşadığı heşeyi gördüm.
Öncelilkle şunu söyleyeyim ilaçlarını asla aksatma! Bir çok hasta mani döneminde kendilerini çok iyi, enerjik ve mutlu hissettikleri için ilaç kullanmazlar. Bu durum da atak sıklıklarını arttırır ve seni çıkılmaz bir yola sürükler. O yüzden ilaçlarını her dailm al, seni ne kadar uyutsalar bile.
Hastalığını evliysen eşinle, değilsen erkek arkadaşın varsa onunla, ailenle paylaş. Sakın saklama. İçinde olduğun durumdan utanma.
Sana bir de bir kitap önereyim. Bir çok hasta bu kitap sayesinde epey şeyin farkına varmışlar. Ben de okudum. Muhakkak almanı öneririm. Kay redfield jamison un durulmayan bir kafa isimli kitabı. Kitap bir anı/biyografi kitabı. Bipolar olan bir psikolog yazmış bu kitabı.
Tekrar geçmiş olsun canım...
canım, üzülme.. Allah çaresiz dert vermesin. önemli olan senin bu durumu kabullenip tedaviye açık olman. anneannen de iyi olur inşallah. geçmiş olsun..
Merhaba Missplayful
Epeydir okuyorum yazdıklarını, çok güçlü olduğunu biliyorum. Yaşadığımız dünyada inan hepimizin ruhsal problemleri var. Kimimiz farkındayız, kimimiz değiliz. Sen tedaviye başlayarak kocaman bir adım atmışsın zaten, sakın peşini bırakma.
Kendini hastayım diye telkin etme, bunun geçecek bir sıkıntı olduğuna şartla kendini ve hep doktorunla irtibat halinde ol
Şu forumda neler yazdık, neler yaşandı, neler geçti, bu da geçecek. Atlatabilecek güçte olduğuna inanıyorum. Bu işlerde önemli olan farkındalık, sorunu saptadın mı çözmesi de gelir arkadan. Sen ki bir hayli yol almışsın. Bu arada Carl Gustav Jung - Anılar Düşler Düşünceler kitabını tavsiye ederim. Dualarım seninle
Sevgilerimle
Anneannem duzelmez, 93 yasinda ve altina surgu koyuyoruz, yasliliktan bu tum sorunlar ve artik yuruyemiyor bile. Etrafinda ona bakan akrabalarimiz herkes bile artik onun olmesini diliyor.Artik o da aci cekmesin hem bakana hem yasiyana zor diyorlar. Herkes kabullenmis tabiki ben anneannemi hic boyle gormedigim yasayip onlarin cektigini cekmedigim icin kabullenemiyorum. Olmesini istemiyorum ama ayni zamanda bu yasamak degil acida cekmesini istemiyorum.
Erkek arkadasimla ayrildik. O depresyona girmisti pek cok sebepten ve bende girdim ayni donemde. 3 hafta once oluyor sonra benden ayrildi bu depresyon kisminda ve ben ustune gittim geri kazanmaya yardima calistim. Neyse sen Turkiye ye git dusunucem dedim. Sonra benim depresif durumum dahada artti ve ikimizde kotu seyler soyledik. Arama benle iletisime gecme dedikce ben kurtaricam sanarak dahada ustune gittim. O boyle yaptikca icine kapandi ve olaylar cozumsuz hal aldi. Simdi beni istemiyor ben ise nefret duyuyorum. Bana gelmesen daha iyi bile olur dedi ki o kim oluyor benim hayatimi yonlendirecek? Amerika ya geri donup donmeme o karar veremez ki. Bu depresif donemim artti ve kotu seyler yaptim ona karsida. Simdi neden yaptigimi anladim kaybetme korkusuyla depresif doneme gecis yapmistim banada dedi zaten sen normal degilsin birseyler var sende diye.Neyse benle gorusmek bile istemiyor su anda ben ona desem ki manik depresifim uzun bir tedavi sureci bekliyor beni vs vs.. anlatsam sanmam ki anlayis gosterir beni affeder. Zaten dedi sen sevioyurm hatta sans verelim ama o deli gibi oldugun anlari ilerde gene bana yasatirsin sen ben bunu istemiyorum dedi. Anlayis gostercegini sanmiyorum yardim edeceginide. Simdi birde hastaligin arkasina siginiyor diyecek. Ben zaten diyordum bakin cok kotuyum ustume gelmeyin yapmayin. Erkek arkadasimda anneside sen herseyi cok dramatize ediyorsun vs sacmaliyorsun diyerek dahada beni cildirttilar. Kontrolden ciktim. Oysa farkedemediler ki ben hastayim. Simdi soylemem cunku soylesem sanmam ki anlayis gostersin her ikiside. YASAMAYAN bilemez. Icimde firtinalar kopuyr.
çok geçmiş olsun cnm...allah dermansız dert vermesin...
bu arada bu hastalık hakkında fazla bişey duymadım ben:yani açar mısın biraz?nerden anladın bipolar olduğunu?
eğer böyle şeyler yaşandıysa, böyle birisiyse bitsin zaten çünkü o kişi seni daha fazla depresif ataklara sürükler ve sana hiç iyi gelmezdi. Belli ki bu insanlar sana zarar veriyorlarmış. Sen en önemlisi ilaçlarını aksatma çünkü ilaçlar senin mani ve depresif ataktarını sonlandıracak ve kendini bu kadar kötü hissetmeyeceksin. İlaçlar senin yoğun duygudurumlarını normale döndürecek ve normal bir hayat süreceksin. Kendine ufak tefek uğraşlar bul. İlgini çeken bir şeyin kursuna gidebilirsin ya da evde el işi, örgü yapabilirsin. Mani döneminde zaten sosyal olursun ama bunu depresif dönemlerinde de hayata geçir. En azından bir dostun olsun çünkü anlattıkça rahatlarsın.
Ve kesinlikle sadece ilaçla olmaz. Psikoterapi al. Doktorun bu konuda bir şey söylemediyse bile sen almak istediğini söyle. Yardımcı olurlar.
Canim haklisin ama forumda kucuk bir arastirma yaptim konular acilmis... iste biriyle tanistim ama bipolarmis iliskiye devam edeyim mi vs...cogu kisi birak oyel biriyle olmaz demisler. Bir uyede evet benimde arkadasim bipolardi cok iyi biriydi ama o depresif donemden korkup ayak uyduramadim arkadasligimi kestim demis. Benimde ilerideki gelecegim bu iste. Ne artik birine sevgili ne es olabilirim. Benim bu halim insanlari itecek maalesef.
asla böyle düşünme elbette seni seven, hayatını paylaştığın bir adam olacak. Tedavini devam ettirdiıin sürece hiçbir sorunun olmayacak ki. Duyguların düzelecek. Sen sedece mutluluğu ve mutsuzluğu biraz yoğun yaşıyorsun hepsi bu.. Doktora gidip, durumunu ve tedaviyi kabul etmen de kocaman bir adım. Yani sen aslında yendin bu hastalığı ilaçlarını kabul ederek. Bir kere şanssız bir ilişki yaşamışsın. Bu herkesin başına gelebilir. Ama bu durum senin hayata küsmene, kendini yeni ve doğru ilişkilere kapatmana neden olmamalı. Bu durumda olan ve tedavisini devam ettiren nice nice mutlu insan var. Bu durumda olan insanların dernekleri var. Oralara git. Konferanslara katıl, onlar sohbet, çay toplantıları yapıyorlar. Oralata katıl. Yanlız olmadığını ve o insanların ne kadar mutlu olduklarına tanıklık et. Bu saa çok iyi gelecek. Emin ol..
Tsk ederim zahmet edip yazdigin icin. Yazmak zorunda bile degildin oysaki. Tskler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?