Hastayim,henuz yeni doktordan geldim.Paylasmak istiyorum arkadaslar.

missplayful

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2008
2.707
264
373
Beni buradan bilenler bilir.Bazi konular acmistim oncede. Guclu oldugum donemler bazende olup kurtulmak istedigim donemler olmustu.

Bu durum icinde erkek arkadasimla ayrildim. 3 hafta oluyor. Ustune Turkiye ye geri dondum cunku anneannem cok rahatsiz ve olmek uzere. Yani iki sevdigim insani ayni anda kaybediyorum birini istemsiz olarak cunku anneannem hasta digerini ise cok cabaladigim halde olmadigi icin. Detaylara girmeyeyim bugun psikiyatriden geldim. En sonunda teshis koyuldu tum bu zorluklar oyle bindiki ustume maalesef iki uclu duygudurum bozuklugu, manik depresifim. Bipolarim yani. Bende bende bir sorun oldugunu biliyordum hep hissediyordum hic anlam veremzdim zaten bir mutluyken sonra en ufak biseyde nasil zayif duser insan? Veya cok zor bir sorunu atlatip yasarken degmeyecek kucuk bir sorunda nasil yikilir? Nasil cok sever ve sevdiginden sonra o derece nefret eder adeta olsun ister. Nasil anneannesinin yaninda olmak ister fakat sonra kalbi dayanamaz yanina gittiginde o da oluyormus gibi olur. Anilar hic pesiniz birakmaz ertesi gun capacanli biridir. Dusunceler duygular beynini yer bitirir.Bir gun cok yerken sonra gunlerce ac kalir. Ya cok uyur ya uyumaz. Ya herseyi basarir ya dibe batar. Yada bunlarin hepsi sirayla olur...

Simdi onumde uzun bir surec var tedavi sureci uzun surecek bir suru ilacim var su an kullanacagim ilac sayisi 4 .Panik ataklarim var.Cok bunaldim bir yanim diyor sen savasci ruhlusun ayakta durmalisin. Diger yarim diyorki kimse guclu olmak zorunda degil mecbur degilsin agla istedigin kadar kendini guclu olmaya mecbur kilma diyor.

Hasta oldugum icin uzgunum bu hastalik beynimi adeta yiyor hissediyorum ama ne yapabilirim bilmiyorum.Tedavim 5 yila kadar bile surebilirmis kontrol edilmeliymis yoksa dahada kotu olurmusum.

Ne yapalim hayat herkese guzel degil kimseyede esit degil...Sadece paylasmak istedim cunku yanlizim ve hastayim. Keske baska bir rahatsizligim olsaydi insanin kafasinin icinde birey olusu o seyin seni kontrol etmesi ruhunda firtinalar cikarmasi oyle zor ki. Bununla bas edip etmek istemedigimi bile bilmiyorum. Hic birsey bilmiyorum.

Son düzenleme:
Canım klasik olacak belki ama allah dermansız dert vermesin. İlaçlarını dikkatli ve düzenli kullandığın sürece senin hayat kaliteni düşürecek bir durum oluşmaz. Aksine daha iyi olacaksın çünkü bahsettiğin duygu karmaşaları ve dalgalanmalarından kurtulacaksın.
Zaten zor bir dönemden geçiyormuşsun. Tedavine odaklan ve geleceğe umutla bakmaya çalış.
Annenannene çok üzüldüm Allah şifa versin.

Bir süredir bu yüzden lithuril kullanıyorum.

Özellikle dert edilecek, sıkılacak bir durum inan ki yok bunda.

Bu sende hep vardı, bugün ayrıyetten buna üzülmene gerek yok.

Bu şekilde düşün, bu bir süreç sadece. :16:

Bir süredir bu yüzden lithuril kullanıyorum.

Özellikle dert edilecek, sıkılacak bir durum inan ki yok bunda.

Bu sende hep vardı, bugün ayrıyetten buna üzülmene gerek yok.

Bu şekilde düşün, bu bir süreç sadece. :16:

Ilaclarimdan biride bu zaten. Ama cok aci cekiyorum gercekten .Ve hasta oldugum icin utaniyorum.

Beni buradan bilenler bilir.Bazi konular acmistim oncede. Guclu oldugum donemler bazende olup kurtulmak istedigim donemler olmustu.

Bu durum icinde erkek arkadasimla ayrildim. 3 hafta oluyor. Ustune Turkiye ye geri dondum cunku anneannem cok rahatsiz ve olmek uzere. Yani iki sevdigim insani ayni anda kaybediyorum birini istemsiz olarak cunku anneannem hasta digerini ise cok cabaladigim halde olmadigi icin. Detaylara girmeyeyim bugun psikiyatriden geldim. En sonunda teshis koyuldu tum bu zorluklar oyle bindiki ustume maalesef iki uclu duygudurum bozuklugu, manik depresifim. Bipolarim yani. Bende bende bir sorun oldugunu biliyordum hep hissediyordum hic anlam veremzdim zaten bir mutluyken sonra en ufak biseyde nasil zayif duser insan? Veya cok zor bir sorunu atlatip yasarken degmeyecek kucuk bir sorunda nasil yikilir? Nasil cok sever ve sevdiginden sonra o derece nefret eder adeta olsun ister. Nasil anneannesinin yaninda olmak ister fakat sonra kalbi dayanamaz yanina gittiginde o da oluyormus gibi olur. Anilar hic pesiniz birakmaz ertesi gun capacanli biridir. Dusunceler duygular beynini yer bitirir.Bir gun cok yerken sonra gunlerce ac kalir. Ya cok uyur ya uyumaz. Ya herseyi basarir ya dibe batar. Yada bunlarin hepsi sirayla olur...

Simdi onumde uzun bir surec var tedavi sureci uzun surecek bir suru ilacim var su an kullanacagim ilac sayisi 4 .Panik ataklarim var.Cok bunaldim bir yanim diyor sen savasci ruhlusun ayakta durmalisin. Diger yarim diyorki kimse guclu olmak zorunda degil mecbur degilsin agla istedigin kadar kendini guclu olmaya mecbur kilma diyor.

Hasta oldugum icin uzgunum bu hastalik beynimi adeta yiyor hissediyorum ama ne yapabilirim bilmiyorum.Tedavim 5 yila kadar bile surebilirmis kontrol edilmeliymis yoksa dahada kotu olurmusum.

Ne yapalim hayat herkese guzel degil kimseyede esit degil...Sadece paylasmak istedim cunku yanlizim ve hastayim. Keske baska bir rahatsizligim olsaydi insanin kafasinin icinde birey olusu o seyin seni kontrol etmesi ruhunda firtinalar cikarmasi oyle zor ki. Bununla bas edip etmek istemedigimi bile bilmiyorum. Hic birsey bilmiyorum.

canım dönem dönem hepimizin dibe battığı sanki hiç çıkamayacağını hissettiği olur
seninkide öyle olmuş.
geçecek düzelecek sen yeterki güçlü ol.
çok geçmiş olsun

Son düzenleme:
yaşadığın sorunlar hayatını olumsuz etkilemiş bence .biraz kendini rahat bırak .insanın sevdiğinden ayrılması çok acı biliyorum ama biraz daha rahat olmalısın .herşey geçicek .kendine iyi bakmalısın önce kendin için yaşa .ben mesela bencil insanlara çok özenirim bende çok fedakarımdır .ama öyle olunca hep üzülen sen oluyorsun .o yüzden kendine daha fazla değer ver .

Ilaclarimdan biride bu zaten. Ama cok aci cekiyorum gercekten .Ve hasta oldugum icin utaniyorum.

ne varmış utanılacak?

bu durumu yaşamayı sen istemedin ki utanasın. ortada hata yok bir şey yok.

ayrıca evet olumsuzlukları belki 1ken 3 görüp ona göre davranıyoruz ama olumlu şeylerde de var aynısı.

hem biz günlük hayatta her şey normalken daha eğlenceliyiz üzülme :55:

Manik depresif hastalık olarak da bilinen bipolar (iki uçlu) bozukluk, ciddi bir duygu durum bozukluğu. Psikolog Dr. Nesrin Aygün bipolar bozukluğu anlatıyor.

Bu durum bipolar bozukluk olarak adlandırılıyor çünkü kişinin duygu durumu, maniden (taşkınlık) depresyona (çökkünlük) aşırı iki uç arasında değişebiliyor. Manik atak (epizod) sırasında, kişi kendini aşırı mutlu ya da iritabl olurken, depresif atak sırasında son derece üzgün ve mutsuz hissediyor. Epizodlar arasında kişinin duygu durumu normale dönebiliyor. Duygu durumdaki bu değişimler ya da duygu durum dalgalanmaları; saatler, günler, haftalar ya da aylarca sürebiliyor.

Sağlıklı kişilerdeki normal iniş ve çıkışların tersine, bu duygu durum dalgalanmaları şiddetli ve yaşamı tehdit edici olabiliyor ve normal, sağlıklı işlevselliği engelleyebiliyor. Bipolar bozukluk herhangi bir kimseyi herhangi bir yaşta etkileyebilse de, tipik olarak ergenlik döneminin sonu ya da erişkinlik döneminin başında başlıyor. Çoğunlukla bir hastalık olarak tanınmamakta ve bu bozukluğu olan kişiler gereksiz yere yıllarca ve hatta on yıllarca bu hastalıktan muzdarip olabiliyorlar. Tedavi edilmediğinde ise alkol ve madde kullanımı, bozuk sosyal ilişkiler, kötü iş veya okul performansı, finansal ve sosyal sorunlar ve artan intihar riski gibi yıkıcı sonuçlar doğurabiliyor. Oysa doğru tanı, etkili tedavi ve uygun destekle, bipolar bozukluğu olan pek çok kişi duygu durum dalgalanmalarında denge sağlayabilir; normal ve üretken bir yaşam sürebilirler.

Bipolar yani Manik Depresif Ünlüler

Marilyn Monroe: Popüler kültür ikonu Marilyn MOnroe, ışıltılı hayatının arka perdesinde, psikolojik problemleriyle baş etmek için alkol ve uyuşturucuya sığınmıştı. Monroe'nun hayatını anlatan belgeselde doktoru Hyman Engelberg, "Marilyn, manik depresifti... Ruh halindeki büyük dalgalanmalar yüzünden çok zor günler geçirdi" diyor.

Britney Spears: Şöhretin yükünü kaldıramayan pop yıldızı Britney Spears, kısa süre önce psikolojik olarak tamamen dibe vurmuştu. Psikolojik yardım alan Spears'a bipolar teşhisi konuldu. Psikolog Robert Butterworth ünlü şarkıcı için "Tutarsız davranışları, ani öfkesi, coşku patlamaları, karar vermekte zorlanması ve sekse olan aşırı ilgisi bipolar olduğunu açıkça gösteriyor" diyor.

Kurt Cobain: 1990'lı yıllarda bir rock ikonu olan grunge akımının öncüsü Kurt Cobain, bipolar bozukluğunu yaratıcılığa dönüştürenlerden.... Alkol ve uyuşturucu bağımlılığından bir türlü kurtulamayan, sürekli ani mutluluk ve depresyon arasında gidip gelen Cobain, yaptığı besteler ve şarkı sözlerinde iki uçlu ruh halinin izlerini, ani mutluluk ve öfke nöbetlerini anlattı.

Sylvia Plath: Amerikalı yazar Sylvia Plath, yazın hayatında olduğu kadar özel hayatında da şiddetli gelgitler ile mücadele etti. şiirleri ile kaotik ruh halini kelimelere döken Plath'e depresyondan daha sonra da bipolar teşhisi kondu. İntiharından sonra yayınlanan günlüklerinde Plath, mutluluk ve mutsuzluğu bir arada yaşadığını, öfkenin ardından çoşkulu bir ruh haline büründüğünü yazmıştı.

Mel Gibson: Yakışıklı yıldız Mel Gibson, parlak kariyeri ile olduğu kadar özel hayatındaki taşkınlıklarıyla da tanınıyor. Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı yüzünden birçok kez tutuklanan ve rehabilitasyona giden Gibson'ın doktoru, ünlü yıldızın bipolar olduğunu açıkladı. Öfke nöbetleri geçiren, sürekli enerjik ve taşkın bir ruh haline sahip olan Gibson, şu sıralar durulmuş gibi...

Axl Rose: Hard rock'ın efsane grubu Gun 'N' Roses'ın solisti Axl Rose, bir dönem ani öfke krizleri geçirdiği, fazla enerjik olduğu ve hatta saatlerce uyumadığı için doktora gittiğinde kendisine bipolar teşhisi konulduğunu bir röportajında söyledi. Hastalığını ciddiye almadığını ve tedavi olmayı reddetiğini de söyleye Axl Rose, mani döneminden hiç de şikayetçi olmadığını itiraf etti.

Sinead O'Connor: Ünlü müzisyen Sinead O'Connor, "Ben bir manik depresifim. Zaman zaman çok mutluyum. Kimi zaman ise beynimin içinde yankılanan ve sürekli kendimi öldürmemi söyleyen bir ses duyuyorum" diye bir röportajında hastalığını açıkladı. İlaç tedavisi gören O'Connor, aynı röportajında bipolar bozukluk ile yaşamayı öğrenmenin zaman aldığını ve büyük çaba gerektirdiğini söyledi.

Russel Brand: Aktör ve komedyen Russel Brand ve bipolar hastalığından açıkça bahseden ünlülerden... Hiper aktivite ve bipolar teşhisi konulan Brand, bazı günler hiç uyumadığını kimi zaman da yataktan bile çıkmak istemediğini söyledi. Hastalığı ise birbirini tekrarlayan sağanak yağmurlu ve güneşli bir havaya benzetti.

Robert Downey Jr: Uzun yıllar alkol ve uyuşturucu ile mücadele eden aktör Robert Downey Jr. da bipolar ünlülerden. Psikolog Jerry Donald, karizmatik aktör için "Robert Downey Jr., iki uçlu duygu durum bozukluğuna sahip bazı hastaların yaptığı gibi alkol ve uyuşturucuya yöneldi. Depresyon ve taşkın ruh hali ile başa çıkmak için ne yazık ki yanlış bir yolu tercih etti" diyor.

Winona Ryder: Hastalığından bahsederken "Bazı günler kendimi çok iyi hissediyorum ancak ardından büyük bir depresyona sürükleniyorum. O depresif ruh hali, beni hiçbir zaman terk etmiyor" diyor Winona Ryder. Psikolojik destek alan güzel yıldız, bir dönem bipolar hastalığı yüzünden kariyerine ara vererek tedavi gördü.

ALINTIDIR.

Son düzenleme:

zaman herşeyin ilacıdır...herkeste hayatının bir dönemınde bu sekıl tepkıler verebılır sen ne ılksın ne son olacaksın ama emın ol hayat hep sana kötü davranmıyor ..ilaçlarının fayda edebılmesı ıcın senınde caba göstermen gerek ki atlatabılesın ..sonucta ılac kullanmak ıyı bir şey degıl sadece uyusturur ve uyutur uyanınca yenıden karamsarlıga kapılırsın o nedenle tavsıyem o ki kendı kendını telkin etmeye calıs hrsey senın elınde

Geçmiş olsun. Sürekli olarak hastayım, hastayım , hastayım demeyi bırakırsan çok iyi olacak bence.
Tamam kabullenmişsin, biliyorsun ne olduğunu her şeyin; bu güzel.
Ama o olumsuz kelimeyi tekrar etmeye gerek yok bundan sonra.
Umarım kısa sürede iyileşirsin.

Tsk ederim erkek arkadasimla cok kavga ettik oyle durumlara geldik ki. Su an o kadar sevmis baglanmis oldugum insanin olmesini istiyorum. Benim hayatimi duzenimi bozdu 1 yilimi benden aldi bende almaliyim. Geri donunce onun hayatini karartmaliyim gibi dusunceler olusuyor. Intikam arzusuyla yanip tutusuyorum. Sanki olanlari hesabini vermeliymis geliyor. Normalde temiz kalpli bir insanim ama su an ona o kadar cok zarar vermek istiyorum ki zarar gordugunde de zevk alacagimi hic uzulmeyecegimi biliyorum. Cok yazik bir durum ben bu kadar kotu bir insan olamam olmamaliyim ama su an uzulse hosuma giderdi bunuda biliyorum.Keske uzulse keske basian birsey gelse su an icimden ve disimdan seytan gibi gulesim var sanki kotuluk ruhumu ele gecirmis gibi.Deliriyorum ben galiba.

Anneannem konusunda da kendime zarar veriyorum yemeden icmeden kesildim:(

Son düzenleme:
sizin yazdıklarınızı okudum da kendimden çok şeyler buldum :26: nasıl farkettiniz rahatsızlığınızı ? bu arada çok geçmiş olsun tez zamanda düzelirsiniz İnşallah :31:

sizin yazdıklarınızı okudum da kendimden çok şeyler buldum :26: nasıl farkettiniz rahatsızlığınızı ? bu arada çok geçmiş olsun tez zamanda düzelirsiniz İnşallah :31:

Nasil farkettim .. eski esim bana cok seyler yapti aslinda iyi kalpli bir insanim kimseyi incitmem ama ona kizmam o kadar sevmis oldugum insandan intikam alma duygulari bende birsey oldugunun sinyalini veriyordu. Sonra simdiki durumuma baktim erkek arkadasimla ayrildim onu cok seviyorum sevdim herneyse iste ama ayrildik su an onun uzulmesini o kadar istiyorum ve arzuluyorum ki bazen aklima geliyor ne yapmaliyim ki cok uzulsun bende guleyim haline diye... bunlar normal olamaz. Mesela bu bosanma konusunu cabuk atlattim sonra ardindan gelen kucuk sorunlarda yikildim olmayacak seyler mesela ayakkbim calinmisti oyle bunalim yaptim kendimi bitirdim, bir sure is bulamadim gene ayni derecede. Kotu bir insan degilim ama zarar verme gudum oyle yuksek ki su an...

Mesela biri vardi tanidigim ve beni sevmezdi erkek arkadasimin bir arkadasiydi. Bu insanin kiz arkadasinida taniyorum evlencekler. Bu insanin kiz arkadasini aldattigini biliyorum ve kiza soyledim sonra aralari bozuldu ben ise hic uzulmedim bile ustune oh oldu beni cok uzmustu demekki bu da benim intikam almak icin zamannimis dedim. Ve hala yaptigim seyden zevk aliyorum.Cok kucucuk bir ses diyor ki sana ne ne karistin kiza soylemek sana mi kalmisti... ama niyese o sesi susturmak oyle kolay ki... anlatamam yaptigim kotu seylerden zevk alir oldum...:( ben boyle farkettim hasta oldugumu.

Nasil farkettim .. eski esim bana cok seyler yapti aslinda iyi kalpli bir insanim kimseyi incitmem ama ona kizmam o kadar sevmis oldugum insandan intikam alma duygulari bende birsey oldugunun sinyalini veriyordu. Sonra simdiki durumuma baktim erkek arkadasimla ayrildim onu cok seviyorum sevdim herneyse iste ama ayrildik su an onun uzulmesini o kadar istiyorum ve arzuluyorum ki bazen aklima geliyor ne yapmaliyim ki cok uzulsun bende guleyim haline diye... bunlar normal olamaz. Mesela bu bosanma konusunu cabuk atlattim sonra ardindan gelen kucuk sorunlarda yikildim olmayacak seyler mesela ayakkbim calinmisti oyle bunalim yaptim kendimi bitirdim, bir sure is bulamadim gene ayni derecede. Kotu bir insan degilim ama zarar verme gudum oyle yuksek ki su an...

Mesela biri vardi tanidigim ve beni sevmezdi erkek arkadasimin bir arkadasiydi. Bu insanin kiz arkadasinida taniyorum evlencekler. Bu insanin kiz arkadasini aldattigini biliyorum ve kiza soyledim sonra aralari bozuldu ben ise hic uzulmedim bile ustune oh oldu beni cok uzmustu demekki bu da benim intikam almak icin zamannimis dedim. Ve hala yaptigim seyden zevk aliyorum.Cok kucucuk bir ses diyor ki sana ne ne karistin kiza soylemek sana mi kalmisti... ama niyese o sesi susturmak oyle kolay ki... anlatamam yaptigim kotu seylerden zevk alir oldum...:( ben boyle farkettim hasta oldugumu.

Anladım ben sürekli kendi kendime şunu derim içimdeki melekle şeytanın çarpışmasına çok yakından şahit oluyorum diye tıpkı sizin gibi . tekrardan geçmiş olsun farketmeniz de güzel :29:

Anladım ben sürekli kendi kendime şunu derim içimdeki melekle şeytanın çarpışmasına çok yakından şahit oluyorum diye tıpkı sizin gibi . tekrardan geçmiş olsun farketmeniz de güzel :29:

Evet ben ayni tarif ettiginiz gibiyim. Normalde o kotu yani cok bastirirdim genelde kimseyi incitmem ama ofke nobetleri geciriyorum ve su an insanlari uzmekten resmen zevk aliyorum ve umursamiyorum. Herkese karsi alacakli hissediyorum!

Tsk ederim erkek arkadasimla cok kavga ettik oyle durumlara geldik ki. Su an o kadar sevmis baglanmis oldugum insanin olmesini istiyorum. Benim hayatimi duzenimi bozdu 1 yilimi benden aldi bende almaliyim. Geri donunce onun hayatini karartmaliyim gibi dusunceler olusuyor. Intikam arzusuyla yanip tutusuyorum. Sanki olanlari hesabini vermeliymis geliyor. Normalde temiz kalpli bir insanim ama su an ona o kadar cok zarar vermek istiyorum ki zarar gordugunde de zevk alacagimi hic uzulmeyecegimi biliyorum. Cok yazik bir durum ben bu kadar kotu bir insan olamam olmamaliyim ama su an uzulse hosuma giderdi bunuda biliyorum.Keske uzulse keske basian birsey gelse su an icimden ve disimdan seytan gibi gulesim var sanki kotuluk ruhumu ele gecirmis gibi.Deliriyorum ben galiba.

aslında hepmiz o dönemlerden geçmişizdir bizi üzen gururumuzu kıran erkek arkadaşımızın ölmesini acı çekmesini istemişizdir herkes dürüst davransın yani böyle düşündüğün için kendini suçlama bunu herkes üşünür ama şöyle düşün bu düşüncelerin sana zararı var ona değil .onun hayatı normal gidiyor .senin sinirin sana zarar veriyor .kimse senden değerli değil lütfen yapma bunu kendine .

yazdıklarınızı okuyunca ben de demi var bu rahatsızlık dedim.
bende ayrıldığım kişinin acı çektiğini görsem ya da öldüğünü duysam çok sevinecek gibi oluyorum. sonrada bana ne canım diyorum.
Allah şifa versin. İnsanın yaşadıkları olumsuz şeyler bir yerden çıkıyor muhakkak.

Burada bireysel olarak birbirimizi tanımasak da, yazınsal dialoğumuz dahi olmasa bile rumuz aşinalığımız oluyor.
Yaşadıklarımızı okuyoruz, yaşantımızda ki ivmelere dahil oluyoruz tanık oluyoruz.

Rumuz tanışıklığı seviyesinde bir tanışmaya rağmen üzülüyor insan. Şaşırıyor.

Geçmiş olsun Missplayful. Hangimizin psikolojik problemleri yok ki. Hekime gitsek isimlendiriliriz gitmediğimiz için ismimiz yok.

Mücadele ettiğin yaşantın yeni bir mücadele doğuruyor. Başkalarıyla uğraşıp hizaya getirmektense kendinle ilgilenip psikolojini onarmak inan ki daha kolay.

Yılgınlık var sende. Sıkılmışlık hali var. Dinlenmeye toparlanmaya huzurlu bir düzene ihtiyacın var şimdi senin.

Anneanneciğin için de geçmiş olsun.

Hiç bir insan bir insana yaptıklarını adil bir şekilde ödetemez. Yıllarca bunun için bekledim ama sonuç yine hüsran oldu. Bende insanları affetmeyi seçtim. Çünkü hem beni yormuyor, hem de hiç bir şeyin karşılıksız kalmayacağını düşünerek adaletin mutlaka gelip onu bulacağını biliyorum. Ancak böyle rahatlayabildim yoksa böyle yaşamak imkansız olurdu benim için. Bir de şunu okumanı rica ediyorum. :1:

Vaktiyle bir derviş, nefsle mücadele makamının sonunagelir. Meşrebin usulünce bundan sonra her türlü süsten, gösterişten
arınacak, varlıktan vazgeçecektir. Fakat iş yamalı bir hırka giymekten ibaretdeğildir. Her türlü görünür süslerden arınması gereklidir...Saç, sakal, bıyık, kas. ne varsa hepsinden. Derviş, usule uygun hareket eder, soluğu berberde alır.

- Vur usturayı berber efendi, der

Berber dervişin saçlarını kazımaya baslar. Derviş aynadakendini takip etmektedir. Basının sağ kısmı tamamen kazınmıştır. Berber
tam diğer tarafa usturayı vuracakken, yağız mı yağız, bıçkın mı bıçkın birkabadayı girer içeri. Doğruca dervişin yanına gider, başının kazınmış
kısmına okkalı bir tokat atarak:
- Kalk bakalım kabak, kalk da tıraşımızı olalım, diye kükrer.
Dervişlik bu... Sövene dilsiz, vurana elsiz gerek. Kaideyibozmaz derviş. Ses çıkarmaz, usulca kalkar yerinden. Berber mahcup,fakat korkmuştur. Ses çıkaramaz.Kabadayı koltuğa oturur, berber traşa baslar.Fakat küstah kabadayı tıraş esnasında da sürekli aşağılardervişi, alay eder:
"Kabak aşağı, kabak yukarı."
Nihayet traş biter, kabadayı dükkandan çıkar. Henüz birkaç metre gitmiştir ki, gemden boşanmış bir at arabası yokuştan aşağı hızla üzerine gelir. Kabadayı şaşkınlıkla yol ortasında kalakalır. Derken,iki atın ortasına denge için yerleştirilmiş uzun sivri demir karnına dalıverir. Kabadayı oracığa yığılır, kalır. Ölmüştür. Görenler çığlığı basar. Berber ise şaşkın, bir manzaraya, bir dervişe bakar, gayri ihtiyarî sorar:

- Biraz ağır olmadı mi derviş efendi?

Derviş mahzun, düşünceli cevap verir:

- Vallahi gücenmedim ona. Hakkımı da helal etmiştim. Gel gör ki kabağın bir sahibi var. O gücenmiş olmalı!..

Back