• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta bakımı

Beni karıştırmayın uğraşamam diyor.
35 yasinda kazik kadar adam ugrasamiyor da, siz taaa nerelerden 3 cocukla gelip siz mi yardim edecek missiniz? Kusura bakmayin ama baslarim oyle kardese. 3 cocugunuz var ya birisi de emiyormus hey Allah'im ya. Benim ablaminda 4 cocugu var. 2si kucuk. Ablam evinden cikamiyor, misafirliklere bile gitmez cocuklar rahat durmuyor diye. Siz 12 saatlik yolu 3 kucuk cocukla tek basiniza nasil gideceksiniz sizi dusunen yok. Anneniz ile kardesinizin tutumu asiri yanlis ve acimasizca.

Bakım dediği şu;
Hastaneye getirip götürme, evrak işlerini takip etme vs.

Kardeşim bekar 35 yaşında ve beraber yaşıyorlar.

Ben onlara 12 saat uzaklıkta başka şehirdeyim.
Çocuklarımın yaşları da küçük. Biri hala emiyor.

En fazla 1 hafta kalabilirim.
Çocuğun çok ufakmış daha belliki annenler çok bunalmış yada onlar bencillik yapıyor. Bebekle birde 3 çocukla 12 saatlik yola nasıl gidiceksin.

Çocuğun çok ufakmış daha belliki annenler çok bunalmış yada onlar bencillik yapıyor. Bebekle birde 3 çocukla 12 saatlik yola nasıl gidiceksin.
Şu an mümkün değil zaten

35 yasinda kazik kadar adam ugrasamiyor da, siz taaa nerelerden 3 cocukla gelip siz mi yardim edecek missiniz? Kusura bakmayin ama baslarim oyle kardese. 3 cocugunuz var ya birisi de emiyormus hey Allah'im ya. Benim ablaminda 4 cocugu var. 2si kucuk. Ablam evinden cikamiyor, misafirliklere bile gitmez cocuklar rahat durmuyor diye. Siz 12 saatlik yolu 3 kucuk cocukla tek basiniza nasil gideceksiniz sizi dusunen yok. Anneniz ile kardesinizin tutumu asiri yanlis ve acimasizca.
Ben de ablanız gibi kimseye gitmiyorum.
Ya evin önündeyiz ya çocuk parkında.
Annemle dedem de çocuk gürültüsünü sevmez.

Bakım dediği şu;
Hastaneye getirip götürme, evrak işlerini takip etme vs.

Kardeşim bekar 35 yaşında ve beraber yaşıyorlar.

Ben onlara 12 saat uzaklıkta başka şehirdeyim.
Çocuklarımın yaşları da küçük. Biri hala emiyor.

En fazla 1 hafta kalabilirim.
Emen bebekle ne yapacaksınız acaba, bu annelere bir tuhaflık bastı cidden de, bekar güçlü kuvvetli erkek kardeş ne işe yarıyormuş ona laf geçiremeyip sizin vicdanınıza oynuyor belli ki

Emen bebekle ne yapacaksınız acaba, bu annelere bir tuhaflık bastı cidden de, bekar güçlü kuvvetli erkek kardeş ne işe yarıyormuş ona laf geçiremeyip sizin vicdanınıza oynuyor belli ki
Laf geçiremiyor değil kıyamıyor.
Yaşlı adamı kaldırırken kolu, beli incinmesinmiş.

Annenize üç çocuğu kime bırakacak mışsınız,bir sorsanız?
yatalak hastaya bakmak çok çok zordur öncelikle geçmiş olsun,Allah güç kuvvet versin ancak 12 saat uzaklıktakı üç çocuklu kızını yardıma çağırmak da çok mantıklı değil çünkü üç çocukla siz zaten faydalı olamazsınız.Benim annemin babası yatalak durumdayken özel bakımevine yerleştirildi çünkü doktor,hemşire gözetiminde daha sağlıklı ama bu durum maddi güçle de alakalı.

Selam hanımlar

Dedem yani annemin babası 87 yaşında ve maalesef yatalak hasta.
Annem ve erkek kardeşim bakıyorlar.

Annem beni çağırıyor ısrarla gel bak diye. Hastane vb işlerle uğraşmak zor geliyor çünkü.

Üç çocuk ve okul açılma zamanı gelemem diyorum.

Bana vicdansız diyor.

Üç küçük çocukla çok zor. Ablam üç çocuğu ile bazen anneme geliyor. İnan annem bile bunalıyor. Ev savaş alanı gibi oluyor. Gürültü de cabası. Yani senin bakman imkansız. Annenize bakmak zor gelmiş sanırım. En iyisi bir bakıcı.

Allah kimseyi evladına dahi muhtaç etmesin. Yaşlı bakımı çok zor.

Üç küçük çocukla çok zor. Ablam üç çocuğu ile bazen anneme geliyor. İnan annem bile bunalıyor. Ev savaş alanı gibi oluyor. Gürültü de cabası. Yani senin bakman imkansız. Annenize bakmak zor gelmiş sanırım. En iyisi bir bakıcı.

Allah kimseyi evladına dahi muhtaç etmesin. Yaşlı bakımı çok zor.
Amin

Annem ve kardeşim bakıyorlar.
Evde 3 kişiler zaten.

Annem korkuyormuş tek başına gündüz nedense.
Allah korusun dedenize birşey olur da tek başına panik olur yardımcı olamaz diye korkuyordur, benim rahmetli babam akciğer kanseriydi, inanın hasta olan bir evde moraller de çok düşük oluyor,psikolojiler iyi olmuyor, biraz yanlarında olursanız onlara çok iyi gelecektir

Anneniz kendi yorgunluk, çaresizlik ve bıkkınlığının acısını size sarararak çıkarmaya çalışıyor bence. Zira mantıklı düşünen hiçbir insan 3 çocuklu bir kadına gel bir de yatalak yaşlı birine bak demez. Bir de eşiniz de gelmeyecekmiş, eee delirin siz o zaman 4 kişinin bakımı arasında bölünürken. Yerinizde olsam kulaklarımı tıkar, gitmem. Bir de sizin sorumluluğunuzda olan bir insan bile değil. Bir bakıcı tutacak maddi durum ya da bu adamın başka çocukları yok mu? 3 çocuklu size gelene kadar başka çare bulunamıyor mu yani?

Gitseniz, uçak masrafını karşılar mı? En azından dönüşünüzü mesela?

Muhtemelen.
Gerçi o kocan varken sana gelmem diyor.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
İlk yazdığınız cümle öyle büyük bir cümle ki aslında. Kocan varken gelmem. Neyse inşallah bununla sınav olmaz kendisi.

Dedem diyorsunuz kardeşinize kıyamıyor da kadın halinle size mi kıyıyor yani? Sen nasıl bir erkeği kaldırcakmışsın? Seninki bel değil mi birde bebeğin varmış?

Benim ananem de felçliydi. 9sene yaşadı o şekilde. Maddi durumumuz olmasına rağmen bakıcı olmasına rağmen o iş öyle olmuyor yani. 3 kişi zor kaldırırdı çünkü kendini salıyo çuval değilki tut biyerinden kaldır. İnsan bu, bi çeksen kolu çıkar zaten kas diye bişey kalmamış. Annemin kol kası yırtıldı bu süreçte, teyzemin beli ağrıyordu daha da ağrıdı. Bakıcı da bi hasar almıştır. Kolay değil yani. Sizinki bir de erkek. Anneniz çok düşüncesiz.

Sonuçta 3 çocuğunuz var ve oldukça uzak bir mesafedesiniz. Yol yorar sizi ve 3 çocukla ilgilenmek zaten yeterince sizi yoruyordur. Yani evet dedeniz illa ki ilgilenmeniz bakmanız gerekir ama sizin de durumunuz ortada. Size vicdansız demesi de hoş olmamış. Şimdi siz gitseniz bile aynı şekilde çocuklarınızla ilgilenmeniz gerekecek orda. Bu defa da "geldi ama bir şey yapmıyor" düşüncesi olabilir

Back