• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta bakımı

Dedenin kendi kızı ve bekar torunu varken, 3 küçük çocukla sana düşmez ona bakmak. Bosver vicdansız falan değilsin. Asıl annen tembel..
Üstelik kardeşin erkekmiş kaldırması indirmesi daha kolay olur..

Aklınca sana kitleyecek bakım işini. Elinden gelse al götür evinde bak der sana.. Hiç yüzleme söyler söyler susar..

yani ben hasta konusunda hassasım Ama senin 3 bebeğin var. yani gerçekten bebekler küçücük nasıl bakacaksın ki. benim bir oğlum var 4,5 yaşında Allah bağışlar inş. onunla hasta arasında kalsam oğlum derim herhalde.
ama başka çare olmasa annen veya kardeşin gibi gidilebilirdi.

Anneniz kendi yorgunluk, çaresizlik ve bıkkınlığının acısını size sarararak çıkarmaya çalışıyor bence. Zira mantıklı düşünen hiçbir insan 3 çocuklu bir kadına gel bir de yatalak yaşlı birine bak demez. Bir de eşiniz de gelmeyecekmiş, eee delirin siz o zaman 4 kişinin bakımı arasında bölünürken. Yerinizde olsam kulaklarımı tıkar, gitmem. Bir de sizin sorumluluğunuzda olan bir insan bile değil. Bir bakıcı tutacak maddi durum ya da bu adamın başka çocukları yok mu? 3 çocuklu size gelene kadar başka çare bulunamıyor mu yani?
Annem tek çocuk. Yanında bekar erkek kardeşim var. Bir de bekar abim var. Onu da çağırmış, gelemem demiş abim.
Bana çatıyor annem.

İlk yazdığınız cümle öyle büyük bir cümle ki aslında. Kocan varken gelmem. Neyse inşallah bununla sınav olmaz kendisi.

Dedem diyorsunuz kardeşinize kıyamıyor da kadın halinle size mi kıyıyor yani? Sen nasıl bir erkeği kaldırcakmışsın? Seninki bel değil mi birde bebeğin varmış?

Benim ananem de felçliydi. 9sene yaşadı o şekilde. Maddi durumumuz olmasına rağmen bakıcı olmasına rağmen o iş öyle olmuyor yani. 3 kişi zor kaldırırdı çünkü kendini salıyo çuval değilki tut biyerinden kaldır. İnsan bu, bi çeksen kolu çıkar zaten kas diye bişey kalmamış. Annemin kol kası yırtıldı bu süreçte, teyzemin beli ağrıyordu daha da ağrıdı. Bakıcı da bi hasar almıştır. Kolay değil yani. Sizinki bir de erkek. Anneniz çok düşüncesiz.
Yani.
Benim katkım olmaz, sıkıntım olur.

Bir erkek kardeşim bir de abim var.
Onlardan değil benden bekliyor.

Sonuçta 3 çocuğunuz var ve oldukça uzak bir mesafedesiniz. Yol yorar sizi ve 3 çocukla ilgilenmek zaten yeterince sizi yoruyordur. Yani evet dedeniz illa ki ilgilenmeniz bakmanız gerekir ama sizin de durumunuz ortada. Size vicdansız demesi de hoş olmamış. Şimdi siz gitseniz bile aynı şekilde çocuklarınızla ilgilenmeniz gerekecek orda. Bu defa da "geldi ama bir şey yapmıyor" düşüncesi olabilir
Aynen öyle olacak.
Zaten çocukları çekemiyor.
Ev dağıldıkça sinirleniyor.

Dedenin kendi kızı ve bekar torunu varken, 3 küçük çocukla sana düşmez ona bakmak. Bosver vicdansız falan değilsin. Asıl annen tembel..
Üstelik kardeşin erkekmiş kaldırması indirmesi daha kolay olur..

Aklınca sana kitleyecek bakım işini. Elinden gelse al götür evinde bak der sana.. Hiç yüzleme söyler söyler susar..
Zaten ilk başta öyle dedi.
Dedene bak bir süre dedi.
Dedem yatalak değildi ama bakıma muhtaçtı.
Dedemi çağırdım gelmedi. Annemi çağırdı, annem gelmedi.
Mecburen dedem anneme gitti.

Bir de bekar abim var, ona söylemiş, o da gelemem demiş.

yani ben hasta konusunda hassasım Ama senin 3 bebeğin var. yani gerçekten bebekler küçücük nasıl bakacaksın ki. benim bir oğlum var 4,5 yaşında Allah bağışlar inş. onunla hasta arasında kalsam oğlum derim herhalde.
ama başka çare olmasa annen veya kardeşin gibi gidilebilirdi.
Zaten çocuklar olmasa davet beklemez giderdim.
Şartlarım uygun değil.

Selam hanımlar

Dedem yani annemin babası 87 yaşında ve maalesef yatalak hasta.
Annem ve erkek kardeşim bakıyorlar.

Annem beni çağırıyor ısrarla gel bak diye. Hastane vb işlerle uğraşmak zor geliyor çünkü.

Üç çocuk ve okul açılma zamanı gelemem diyorum.

Bana vicdansız diyor.
Şaka gibi yani grill cim sen nasıl bakacaksın 3 tane çocukla annen şaşırdı galiba.

Şaka gibi yani grill cim sen nasıl bakacaksın 3 tane çocukla annen şaşırdı galiba.
Ben de bilmiyorum canım.
İki bekar oğlu var ama bana vicdansız diyor.

Anneniz kac yasinda? Bakamayacak kadar yasli mi? Şaka gibi vallahi. Bir adama bakamiyorlar. Yazik gunah acidim dedenize. Allah kimseyi kimsenin eline dusurmesin. Evladinin bile.

İş başa düşünce akıllarına geldiniz. Üç çocukla nasil hastane işlerine kosturabileceksiniz acaba? Üstelik biri emiyor. Yanınızda goturseniz olmaz biraksaniz emme vakti gelince ortalığı ayağa kaldırır. Yatan babasına bakamayan anneniz mi üç çocuğun peşinden koşturacak? Hiç sanmam. Üçü de sefil olur gitmeyin sakin. Sizden kötüsü yoktu borcunuzu isterken. Şimdi mi akıllarına gelmiş. Kendi babası mecbur bakacak. Yakın olsanız hadi diyeceğim gidin arada nefes alsın. Vicdansiz demeye hakkı da yok.

Anneniz kac yasinda? Bakamayacak kadar yasli mi? Şaka gibi vallahi. Bir adama bakamiyorlar. Yazik gunah acidim dedenize. Allah kimseyi kimsenin eline dusurmesin. Evladinin bile.
Annem 65 yaşında. Erkek kardeşlerim 35 ve 43 yaşında.

Onlara kıyamıyor, belleri incinirmiş.

İş başa düşünce akıllarına geldiniz. Üç çocukla nasil hastane işlerine kosturabileceksiniz acaba? Üstelik biri emiyor. Yanınızda goturseniz olmaz biraksaniz emme vakti gelince ortalığı ayağa kaldırır. Yatan babasına bakamayan anneniz mi üç çocuğun peşinden koşturacak? Hiç sanmam. Üçü de sefil olur gitmeyin sakin. Sizden kötüsü yoktu borcunuzu isterken. Şimdi mi akıllarına gelmiş. Kendi babası mecbur bakacak. Yakın olsanız hadi diyeceğim gidin arada nefes alsın. Vicdansiz demeye hakkı da yok.
Sırf eşimi sevmediği ve borcunu istediği için tam 1 sene aramadı. Kızkardeşimle bir olup mesaj attılar, seni sildik diye.
Kardeşim kaza geçirip yoğun bakımda yatarken bile, sakın gelme, eve almam diyen annem, niye gelmiyorsun vicdansız diyor.

Bakım dediği şu;
Hastaneye getirip götürme, evrak işlerini takip etme vs.

Kardeşim bekar 35 yaşında ve beraber yaşıyorlar.

Ben onlara 12 saat uzaklıkta başka şehirdeyim.
Çocuklarımın yaşları da küçük. Biri hala emiyor.

En fazla 1 hafta kalabilirim.
Yatalak hastayı hastaneye goturmenize gerek yok. Evde bakım talep edin sağlık ocağından. Eve uzman doktor geliyor istem yapıldığında. Her ilde işleyiş farklı olabiliyor. Bazı illerde hastane evde bakım hizmetleri geliyor, gerekli branşları yazıyor ve uzman hekim, fizik tedavi, labaratuvar tetkikleri ve diş hekimleri evde hasta ziyareti yapıyor. Bakandan öte yatalak hasta için hastaneye gitmek büyük sorun. Ateş, kusma, ishal gibi durumlar yatalak hastalar için önemli durumlardır. 112 ile hastaneye goturebilirsiniz.

Zaten ilk başta öyle dedi.
Dedene bak bir süre dedi.
Dedem yatalak değildi ama bakıma muhtaçtı.
Dedemi çağırdım gelmedi. Annemi çağırdı, annem gelmedi.
Mecburen dedem anneme gitti.

Bir de bekar abim var, ona söylemiş, o da gelemem demiş.

Abinin evi ayrıysa işini falan bırakıp da gidip hasta bakamaz ki zaten. Kardeşin aynı evdeymiş..

Annen işten yırtmak için komple mantıksız düşünüyor.
Allah düşürmesin kendisi hasta olsa çocuğuna mı baktırılır toruna mı?
Rahatına düşkün galiba biraz. Babasını sevmiyor mu? Problem mi vardı aralarında?

Hasta raporlu bir sekilde yataga mahkumsa bakici yardimi talep edilebilir. Fazla bir para degil, 600 lira falandi galiba ama annenizin eline para gecerse tutumu daha farkli olabilir. B Began

Abinin evi ayrıysa işini falan bırakıp da gidip hasta bakamaz ki zaten. Kardeşin aynı evdeymiş..

Annen işten yırtmak için komple mantıksız düşünüyor.
Allah düşürmesin kendisi hasta olsa çocuğuna mı baktırılır toruna mı?
Rahatına düşkün galiba biraz. Babasını sevmiyor mu? Problem mi vardı aralarında?
Abim annemin yanında daha çok iş imkanına sahip ama gitmez.

Annemle dedemin anlaşamama nedeni, inat.
İkisi de kendi istediği olsun diye inat ederler her şeyde.

Hasta raporlu bir sekilde yataga mahkumsa bakici yardimi talep edilebilir. Fazla bir para degil, 600 lira falandi galiba ama annenizin eline para gecerse tutumu daha farkli olabilir. B Began
Bilmiyorum.
Söyleyeyim de bir araştırsınlar.

Bilmiyorum.
Söyleyeyim de bir araştırsınlar.

Belediyelerin hasta nakil araçları var. Geçen gün bir minibüs gördüm hatta oturduğumuz semtte..

Bulunduğu ildeki belediyeden sosyal hizmetlerden bilgi alabilir..

Back