• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta bakımı

Belediyelerin hasta nakil araçları var. Geçen gün bir minibüs gördüm hatta oturduğumuz semtte..

Bulunduğu ildeki belediyeden sosyal hizmetlerden bilgi alabilir..
O konuda hastane yardımcı olmuş, ambulans göndeririz demişler.
Evde bakım ve bakıcı meselesini söyleyeyim.

Annem 65 yaşında. Erkek kardeşlerim 35 ve 43 yaşında.

Onlara kıyamıyor, belleri incinirmiş.
Hımm. Annenizin yasi fazlaymis. 65 yas hasta bakmak icin ileri bir yas. Ama oglan cocuklari bakabilir pekala. Erkek evlat delisi olmanin da bir anlami yok. Ama iste herseyi kiz evlattan bekleyen bir donemin insani anneniz de. Oyle gormus, oyle bekliyor. Sizin icin de zor bir durum. Madem oyle, boyle durumlarda taviz vermesi gerek. Esinizi eve kabul edebilir boyle bir durumda da hala kin gutmeyi dusunmesi cok yersiz. Zor zamanlarda insanlar sorunlarini bir kenara birakmali. Allah yardimciniz olsun. Dedeniz icin uzuldum. Rabbim hayirli kapilarindan birini açsin.

Ananeme annem 10 yildir bakiyor.yakin oturyoruz.genelde hep yardim ederim.yillardir birlikte yasamis ogullari var gormeye bile tenezzul etmiyorlar.
Ben de onlara kinleniyorum
Bakimi zordur ama yalniz degil.
vira bismillah daha 1 hafta olmus .yillar gecse ne yapacak.
Annenizin cani cok tatli bence.sizi de sevmiyor ya da dusunmuyor.
Sizin orada yapabilceginiz birsey olsa bile cocuklar perisan olur

Dedenize uzuldum anneniz ins iyi davraniyordur.yoksa imtihani kaybeder..

Allah şifa versin inşallah dedenize üzüldüm bence sizin iş çok çok zor 3 çocukla onlara bile tek bakıyor olmanız bile ne kadar zorlar sizi hem maddi hem manevi olarak yetebilmek isteklerine karşılık verebilmek şu zamanda. Maaşı varmış nasıl olsa demek ki malı da var gayet güzel bakarlar bakım evinde ama sanırım anneniz hem para gitmesin hemde size baktırayım diyor keşke insanlar biraz daha empati yapmayı öğrense yarın ne olacağımız belli değil o kıyamadığı oğulları bakacak mı acaba rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin sürünmeden acısız ölüm versin. Hele İstanbul’da hastanelerde koşturmak extra zor bşy inşallah bir yolu bulunur daha fazla kırılmadan .

Hımm. Annenizin yasi fazlaymis. 65 yas hasta bakmak icin ileri bir yas. Ama oglan cocuklari bakabilir pekala. Erkek evlat delisi olmanin da bir anlami yok. Ama iste herseyi kiz evlattan bekleyen bir donemin insani anneniz de. Oyle gormus, oyle bekliyor. Sizin icin de zor bir durum. Madem oyle, boyle durumlarda taviz vermesi gerek. Esinizi eve kabul edebilir boyle bir durumda da hala kin gutmeyi dusunmesi cok yersiz. Zor zamanlarda insanlar sorunlarini bir kenara birakmali. Allah yardimciniz olsun. Dedeniz icin uzuldum. Rabbim hayirli kapilarindan birini açsin.
Asla kabul etmiyor eşimi.
Çünkü hala eşime borcunu ödemedi.
Abimle kardeşimi yormak istemiyor.

Ben 3 çocukla ne kadar faydalı olabilirim, muamma.

Ananeme annem 10 yildir bakiyor.yakin oturyoruz.genelde hep yardim ederim.yillardir birlikte yasamis ogullari var gormeye bile tenezzul etmiyorlar.
Ben de onlara kinleniyorum
Bakimi zordur ama yalniz degil.
vira bismillah daha 1 hafta olmus .yillar gecse ne yapacak.
Annenizin cani cok tatli bence.sizi de sevmiyor ya da dusunmuyor.
Sizin orada yapabilceginiz birsey olsa bile cocuklar perisan olur

Dedenize uzuldum anneniz ins iyi davraniyordur.yoksa imtihani kaybeder..
Allah hastanıza şifa, sizlere güç versin.

İyi bakar ama çenesi durmaz, eminim.

Allah şifa versin inşallah dedenize üzüldüm bence sizin iş çok çok zor 3 çocukla onlara bile tek bakıyor olmanız bile ne kadar zorlar sizi hem maddi hem manevi olarak yetebilmek isteklerine karşılık verebilmek şu zamanda. Maaşı varmış nasıl olsa demek ki malı da var gayet güzel bakarlar bakım evinde ama sanırım anneniz hem para gitmesin hemde size baktırayım diyor keşke insanlar biraz daha empati yapmayı öğrense yarın ne olacağımız belli değil o kıyamadığı oğulları bakacak mı acaba rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin sürünmeden acısız ölüm versin. Hele İstanbul’da hastanelerde koşturmak extra zor bşy inşallah bir yolu bulunur daha fazla kırılmadan .
Amin.

Çocuklar olmasaydı gocunmadan giderdim zaten.
Biri annem biri dedem.

Ben 20 yaşımdayken yatalak anneanneme hastanede tek başıma 10 gün bakmıştım. Ama o 10 günde 10 kg verdim.
Rahmetli olduğunda aylarca kendime
gelemedim

Amin.

Çocuklar olmasaydı gocunmadan giderdim zaten.
Biri annem biri dedem.

Ben 20 yaşımdayken yatalak anneanneme hastanede tek başıma 10 gün bakmıştım. Ama o 10 günde 10 kg verdim.
Rahmetli olduğunda aylarca kendime
gelemedim
TBi ki canım senin vicdan yapmanı gerektirecek bir durum yok suçlu hissetme kendini bence Allah annene de güç versin sağlıklı düşünememiş oda demekki

Çok geçmiş olsun B Began çok üzüldüm seni düşürdükleri konuma,verdikleri strese.

Çok yakın bi zamanda hasta olan babası çağırdığında gitmeyen evlat, dedesine bakmaya 3 tane sabi külfetiyle gitmeyen toruna vicdansız diyor..

Birde eşinle annen kavgasında haklı olan kimdi, haklı olarak mı istemiyor yani?
Yahu çocuklar çok çok küçük sadece wc sırasına girseler bile hastanede rezillik düşünemiyorum bile...

Hiç bir şey diyemiyorum. Sadece Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin...

Çok geçmiş olsun B Began çok üzüldüm seni düşürdükleri konuma,verdikleri strese.

Çok yakın bi zamanda hasta olan babası çağırdığında gitmeyen evlat, dedesine bakmaya 3 tane sabi külfetiyle gitmeyen toruna vicdansız diyor..

Birde eşinle annen kavgasında haklı olan kimdi, haklı olarak mı istemiyor yani?
Yahu çocuklar çok çok küçük sadece wc sırasına girseler bile hastanede rezillik düşünemiyorum bile...

Hiç bir şey diyemiyorum. Sadece Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin...
Annem haksız olsa da insan vicdan yapıyor.

Annemle eşim arasındaki mevzu 7-8 yıl önceye dayanıyor.
Kardeşimin işyeri vardı, iflas etti. Eşim kefil oldu, borçları için kredi çekti vs.
Kardeşim yine borçlandı, ödeyemedi derken bize icralar geldi.
Eşimin kefilliği başına bela oldu, hala kurtulamıyor.

O dönem ev aldık, annemden 3 bin borç aldık, ödedik. Sonra kredi çekmek lazımdı, eşimin sicili bozulduğu için çekemedi. Bizimkilerden rica etti, sana güvenmiyoruz ya ödemezsen dediler çekmediler, kefil de olmadılar. En son işte annem bizi evinden kovdu vs.
Bir sürü mesele.

Kardeşimin işyeri vardı, iflas etti. Eşim kefil oldu, borçları için kredi çekti vs.

O dönem ev aldık, annemden 3 bin borç aldık, ödedik. Sonra kredi çekmek lazımdı, eşimin sicili bozulduğu için çekemedi. Bizimkilerden rica etti, sana güvenmiyoruz ya ödemezsen dediler çekmediler, kefil de olmadılar. En son işte annem bizi evinden kovdu vs.
Bir sürü mesele.
Ohhh ne güzel dünya. Kardeşin gökten zembille düşmüş olsa gerek...

Vicdan yap ama 3 çocukla ülkenin öbür ucundan kadın çağırmak, 35 yaşında koca adama iş yaptırmaktan daha mı iyi der herkes.

Eğer deden vefat ederse sen yardıma gitsen dahi kalan mallardan sana bir kuruş bile vermeyeceklerdir. O beli ağrımasın denilen kıymetli evlat için harcanacak.

Evet olay miras değil, ama Bir bilet parasını bile yardıma gelecek kişiye vermeyeceklerse her yönden düşünüyor insan.

Tam bilmiyorum da hastalar için bakım merkezi yok mu?
Huzur evinin daha donanımlısı oluyor mu acaba?
Bakım evleri var 1aylik 4.5milyar para istiyorlar ama çok da güzel bakıyorlar yatalak hastalara havalı yatak falan doktoru hemsiresi herşeyi oluyor

Bir sürü mesele.
Esine ayip etmisler.birsey merak ediyorum sizin durusunuz nasildi eminim zor gunler gecirmissinizdir ve esiniz size bi sure zarfinda nasil davrandi.

Ohhh ne güzel dünya. Kardeşin gökten zembille düşmüş olsa gerek...

Vicdan yap ama 3 çocukla ülkenin öbür ucundan kadın çağırmak, 35 yaşında koca adama iş yaptırmaktan daha mı iyi der herkes.

Eğer deden vefat ederse sen yardıma gitsen dahi kalan mallardan sana bir kuruş bile vermeyeceklerdir. O beli ağrımasın denilen kıymetli evlat için harcanacak.

Evet olay miras değil, ama Bir bilet parasını bile yardıma gelecek kişiye vermeyeceklerse her yönden düşünüyor insan.
Aynen öyle.
Dedemden kalan evi iki erkek kardeşime devredeceğini söylüyor zaten.

Bilet parası asla vermez. Bul gel diyor.

Esine ayip etmisler.birsey merak ediyorum sizin durusunuz nasildi eminim zor gunler gecirmissinizdir ve esiniz size bi sure zarfinda nasil davrandi.
Elbette eşime hak verdim.
Eşime de idare edebildiğimiz kadar edelim dedim.

Eşim ara ara beni bunalttı ama kısa sürdü neyse ki.

Son düzenleme:
Aynen öyle.
Dedemden kalan evi iki erkek kardeşime devredeceğini söylüyor zaten.

Bilet parası asla vermez. Bul gel diyor.

Ne desem bilemiyorum annenize gerçekten..
Ne kıymetli oğlanlarmış, kaç yaşlarına gelmişler...

Sizin vicdanen rahatsız olacağınız hiçbir durum yok.şartlarınız müsait olsa yardım edebilirdiniz.Ama üç çocukla mümkün değil ki torunun da dedeye bakma gibi bir yükümlülüğü yok bence.Dedenizin maaşı varmış malı varmış keşke şu an onları dedenizin bakımı için harcasa

Sırf eşimi sevmediği ve borcunu istediği için tam 1 sene aramadı. Kızkardeşimle bir olup mesaj attılar, seni sildik diye.
Kardeşim kaza geçirip yoğun bakımda yatarken bile, sakın gelme, eve almam diyen annem, niye gelmiyorsun vicdansız diyor.

O konuda mı sizin konunuzdu B Began ? Keşke konunuzun başına eskiyi özet geçseymişsiniz. Ne kadar çok haksızlık yapıyorlar size? Bu nasıl bir bencillik? Sizi düşündükleri yok. Telefonlarına çıktığınıza şükretsinler.

Back