• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta bakımı

Belediyeyi, sabimi, asm yi vs hepsini aradım.
İlgililer gidip yardımcı oldular, bilgilendirdiler.

Yanıma gelin diyorum, oğlumu yalnız bırakamam diyor.

Belediye gerçekten yardım ediyor benim çok sonradan haberim oldu.Ben annemi kemoterapiye gotururken çok zorluklar çektim.Bilmiyordum bu hizmetleri.

Oğlunu birakamiyorsa yapacak birşey yok maalesef.O zaman göze almış oluyor herşeyi.

Gene de yapabileceğiniz şeylerde yardiminizi esirgemeyin .

Çocuklarını bırakıp gitsen sensiz durmayabilirler.Yanına alsan gittiğin yere faydan dokunmaz.Hastanın kafası bide çocuk sesinden şişebilir.Iki kişiler sonucta bir şekilde bakabilirler.Üç çocuklu halinle neden senden yardım bekliyolar anlamıyorum.

Eşim izin alsa bile en fazla 3 gün.
Kızlar asla bensiz durmaz.

O zaman zaten anneniz eşinizi eve almasa bile sizin gitme durumunuz söz konusu degil.
Uçakla gidecek maddi imkanlara sahip değilsiniz, o yola eşiniz git gel yapsa 3 günde sadece siz bırakmış olur.
Orada da çocuklar zaten sorun...
annenizin söylediklerini kulak ardı etmekten başka şansınız Yok. Elinizden geleni yapmışsınız. Abiniz de varmış, idare etmek zorundalar.

Konu dışında olacak, sadece bir tavsiye olarak düşünebilirsiniz,
Kızlar kaç yaşında bilmiyorum ve Bugününüz için söylemiyorum ama ihtiyaç olur bir şey olur mutlaka baba ile vakit geçirsinler. Onla da kalabiliyor olmalılar.

Beni karıştırmayın uğraşamam diyor.

O zaman sizde gitmeyin. Anneniz ogulusuna kıyamıyor, ama sizin küçük çocuklara bal gibi de kıyar. Kimse kusura bakmasin küçük cocuklar hariç herkes elin tasin altına koymali. Bu orda olan erkek kardesinize de gecerli. Anneniz size vicdansiz demeden önce ona laf söylesin. Ama hep öyle. Lafa gelince "oglum oglum oglum", bakıma ve işe gelince hatırlanır kızlar. Gitmeyin net

3 tane cocuk var arada 12 saatlik meaafe var.annen komsu cagirir gibi cagiriyor. Eger anneninizn herhangi bir saglik sorunu yoksa babasina bakmak zorunda. Yada kardesleriyle bakmakla yukumlu.ama senin bir zorunlulugun yok kimse vicdanini sorgulamasin. Tabiki dedeye cok cok uzuldum.Rabbim el ayaga dusurmesin.
Anneniz bakici tutacak yada bakim evi

Siz hic vicdan yapmayin el kadar bebeyi birakip sabahtan aksama kimse hastanede kosturamaz.ayrica sunu da soyliyeyim biz medikalciyiz malzeme almak icin ne hastalar yaslilar geliyor her gun onlar nasil yapiyorlar?
Kardeşim olmasa neyse.

Dede bir haftadır yatalakmış, hemen mi bunalmışlar?

B Began allah size sabır versin burada tane tane anlattığınız halde hala anlamayanlar var. Biri de demiş ki "anneniz haklı galiba." Benim kalkıp size yardım edesim gelmişken vicdansız ilan edilmeniz... Tabii kardeşiniz "erkek" ya o koşturmasın yorulmasın incileri dökülmesin. 35 yaşında eli ayağı tutan bir erkek dedesine paşalar gibi bakar valla.
Amin.
Çok doğru. Kıyamıyor kardeşime.

Çocuklarını bırakıp gitsen sensiz durmayabilirler.Yanına alsan gittiğin yere faydan dokunmaz.Hastanın kafası bide çocuk sesinden şişebilir.Iki kişiler sonucta bir şekilde bakabilirler.Üç çocuklu halinle neden senden yardım bekliyolar anlamıyorum.
Korkuyormuş.

O zaman zaten anneniz eşinizi eve almasa bile sizin gitme durumunuz söz konusu degil.
Uçakla gidecek maddi imkanlara sahip değilsiniz, o yola eşiniz git gel yapsa 3 günde sadece siz bırakmış olur.
Orada da çocuklar zaten sorun...
annenizin söylediklerini kulak ardı etmekten başka şansınız Yok. Elinizden geleni yapmışsınız. Abiniz de varmış, idare etmek zorundalar.

Konu dışında olacak, sadece bir tavsiye olarak düşünebilirsiniz,
Kızlar kaç yaşında bilmiyorum ve Bugününüz için söylemiyorum ama ihtiyaç olur bir şey olur mutlaka baba ile vakit geçirsinler. Onla da kalabiliyor olmalılar.
Kızlar 5, 3, 2 yaşları.

Babaları işten gelir gelmez tepesindeler ama sadece yarım saat.
Çok sabırsız, hemen sinirleniyor.
Onların isteklerine tahammüllü değil.
Sanırım o yüzden.

O zaman sizde gitmeyin. Anneniz ogulusuna kıyamıyor, ama sizin küçük çocuklara bal gibi de kıyar. Kimse kusura bakmasin küçük cocuklar hariç herkes elin tasin altına koymali. Bu orda olan erkek kardesinize de gecerli. Anneniz size vicdansiz demeden önce ona laf söylesin. Ama hep öyle. Lafa gelince "oglum oglum oglum", bakıma ve işe gelince hatırlanır kızlar. Gitmeyin net
Gitmek isterdim ama çok zor.
Mecburen idare edecekler.

Dedenin mali maasi varsa "anne ben bakamam bakmak istemiyorsan ,ararim sosysl hizmetleri maasiyla maliyla cok guzel bakarlar "Yeter artik diyebilirsiniz .
Dedeye de yazik sosyal hizmetler cok guzel bakar ne var bunda .
Dedemin ve annemin maaşı var.
Bakalım söyleyeceğim, ne diyecek?

Valla bana anlamsız geldi. Gitseniz iki çocuğunuzla gitceksiniz; o bu çocuklar da hizmet istiyor; yedirmek pisirmek temizlemek istiyor.
Sanırım arkadaş istiyor anneniz yanına.

Çocukların küçük hepsini alıp 12 saatlik yolda ne yapacaksin. Hiç gitme faydan dan çok zararın olacak o çocuklarla kolay mı.

Kolay değil çocuklarla uğraşmak bence hiç gitmeyin vicdansız falan da değilsiniz. Siz cagirdiginizda anneniz gelmemiş o vicdansız olmamista siz neden vicdansız olacaksınız. Ayrıca bekar kardeşiniz ne güne duruyor.

Alismislar kızlara gel bak demeye ama para verecek olsalar oğullarını düşünürler.

Kızlar 5, 3, 2 yaşları.

Babaları işten gelir gelmez tepesindeler ama sadece yarım saat.
Çok sabırsız, hemen sinirleniyor.
Onların isteklerine tahammüllü değil.
Sanırım o yüzden.

Benim de 1-3 oğlanlar.
1 yaşındaki durmaz, küçük de zaten.
3 yaşındaki babası ile 1 hafta/10 gün rahatlıkla kalır..
diğeri de zamanla alışacaktır diye düşünüyorum. Teyzem rahatsızlandı; 3 küçük çocuğu vardı, ve anneden başkasına alışık olmadıkları için zaten zor olan süreç, çocuklarla 3 kat zorlaştı.
bir çoçuğa anne kadar mutlaka birinin daha yakın olması gerektiği düşüncesi oldu bende de..
bizim durumumuzda baba oluyor.
Bazısı için anneanne/babaanne.
Kolaylıklar dilerim size, 3 ü de küçük :) 4 ay sonra
3.5, 1.5 ve Yenidoğanla takipteyim :)

Bakım dediği şu;
Hastaneye getirip götürme, evrak işlerini takip etme vs.

Kardeşim bekar 35 yaşında ve beraber yaşıyorlar.

Ben onlara 12 saat uzaklıkta başka şehirdeyim.
Çocuklarımın yaşları da küçük. Biri hala emiyor.

En fazla 1 hafta kalabilirim.
Bu durumda kim vicdansız ? Bence anneniz bunalmış ve size catiyor , nazi size geçiyorsa

Back