• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta bakımı

Tamam yasli bakimi zor olur kolay degil ama uc cocuklu kadini 12 saatlik yoldan yardima cagirmak ve gelmeyince vicdansiz demek de az vicdansizlik degil yani kimse kusura bakmasin.

Bakım dediği şu;
Hastaneye getirip götürme, evrak işlerini takip etme vs.

Kardeşim bekar 35 yaşında ve beraber yaşıyorlar.

Ben onlara 12 saat uzaklıkta başka şehirdeyim.
Çocuklarımın yaşları da küçük. Biri hala emiyor.

En fazla 1 hafta kalabilirim.
İyide 3 çocukla nasıl yetişecekmişsiniz üstelik biri emiyorken?
Ayrıca çocuklar içinde sizin içinde zor olur.
Bilemedim ben size de hak verdim.
Vicdani bir tarafını da göremedim. Anneniz tek olsa anlarım ama yinede çocuklarla zor olur ki kardeşiniz varmış idare edebilirler.
Onlar da bunalmiş belliki ama çare siz olamazsınız diye düşünüyorum

Anneniz sizden sanırım evrak islerinden anlamadığı için yardım istemiş.

Hastaneye niye gidilecek eğer bir günlük birşey ise gidip halledebilirsiniz.Cocuklari anneniz oyalar.

İstanbul belediyesini arayıp hasta bakım hastaneye gidiş işleri için yardım alabilirsiniz.

Hasta bakmak çok zor ben annenizi çok iyi anlıyorum.
Bende üç çocuğum var iken hasta anneme baktım.
Hayır.
Ambulans çağırılıp dedem hastaneye sevk edilecek tahliller ve kontrol için.

Onlar uğraşmak istemiyor beni çağırıyor.

12 saatlik mesafedeki annenize her ay gidip mi kaldınız?

Çocukların olmasa annenin istediğine mantıklı bir yan bulabilirim ama 3 çocukla yardıma gitmen ne kadar akıl kârı?
Annen sana vicdansız demiş ama eğer vicdansız biri varsa üç çocukla ki biri daha emiyor 12 saatlik yoldan yardım bekleyen annendir.
Üstelik daha çok kısa bir süredir yatıyormuş deden. Hani yıllar olmuş olsa sıkılmış bunalmış diyeceğim.
Ama yine de evde annen ve bekar kardeşin varken seni bu şekilde üzmesi ve beklenti içine girmesi bana "ne anneler var" dedirtti
En azından köye gelmeyi kabul etseydi daha çok yardımım dokunurdu.

Bence annenizi korku sardı ve durumun altında kalıyor. Hastaya bakmak, heleki yataga bağlı hastaya bakmak cok zor. Annenizde belkide bakımı ile yalınız kalıyordur. Ama sizden bu durumda yardım beklemesi pek önerilecek bir çözüm değil. Tek başınıza olsanız neyise. Bakıcı bulmaya yardım etmeye teklif edin. Veya annenize yardim edecek birisini. Vicdansız değilsiniz ama durumunuzda fazla birsey yapacak yok. Yinede hastayi bir görmeye gidin imkaniniz çıksa. Cok gecmis olsun
Gitsem bile en fazla 6-7 gün kalabilirim.
Ben eve dönünce yine yalnız kalacak.
Bir de maddi külfeti çok zorlar bizi

Tamam yasli bakimi zor olur kolay degil ama uc cocuklu kadini 12 saatlik yoldan yardima cagirmak ve gelmeyince vicdansiz demek de az vicdansizlik degil yani kimse kusura bakmasin.
Çocuklar olmasa hemen giderdim
Ki yokken her ay 10 gün gidip kaldım.

Şu an çok zor.

İyide 3 çocukla nasıl yetişecekmişsiniz üstelik biri emiyorken?
Ayrıca çocuklar içinde sizin içinde zor olur.
Bilemedim ben size de hak verdim.
Vicdani bir tarafını da göremedim. Anneniz tek olsa anlarım ama yinede çocuklarla zor olur ki kardeşiniz varmış idare edebilirler.
Onlar da bunalmiş belliki ama çare siz olamazsınız diye düşünüyorum
Hadi gidip 1 hafta kalayım.
ya sonra?

Hayır.
Ambulans çağırılıp dedem hastaneye sevk edilecek tahliller ve kontrol için.

Onlar uğraşmak istemiyor beni çağırıyor.

12 saatlik mesafedeki annenize her ay gidip mi kaldınız?
Tabiki hasta annemi 12 saat mesafede bırakmam yanıma aldim baktim ben.

Dediğim gibi siz belediyeyi arayın onlar ambulans gönderip alıyorlar sonra eve de bırakıyorlar .Evrak işlerinde de herhalde birileri yardımcı oluverir orda.

Yani tam iyi niyetli yaklaşacaktım, bunu okuyunca bir şey diyemedim.
Yatalak hastayla başbaşa kalmak zordur, ilk etapta alışana kadar insan bir ses bir nefes daha birini arar.
yani oraya çağrılma sebebiniz aslında iş halletmek degil, yoldaş olmak.
Ama eşin gelmesin sen gel, 3 çocuk, 12 saat yol. Bunlarla olacak iş değil. Kayınvalide falan bulunduğunuz şehirdeyse yada eşiniz izin alabiliyorsa eşinize, çocukların ikisini bırakıp Emen bebeğiniz ile 1 haftalığına gidebilirsiniz belki...
3 çocukla eşiniz gelse de zor olur.
Eşim izin alsa bile en fazla 3 gün.
Kızlar asla bensiz durmaz.

3 cocukla kendine yetebilmen mucizeyken bi de yatalak hasta mi bakacakmissin?
Benimki tek cocuk, 4 yasindayken babam ameliyat oldugunda refakatci olarak gitmistim, yegenlerim de annemdeydi. annem gece geldi sen eve git cocuklarla kal ben babanla kalirim cocuklar daha zor dedi :bicak:

Bakım dediği şu;
Hastaneye getirip götürme, evrak işlerini takip etme vs.

Kardeşim bekar 35 yaşında ve beraber yaşıyorlar.

Ben onlara 12 saat uzaklıkta başka şehirdeyim.
Çocuklarımın yaşları da küçük. Biri hala emiyor.

En fazla 1 hafta kalabilirim.
anneniz kardeşiniz yıpranmışlar ve insani olarak gidilmesi gerekli yardıma

Tabiki hasta annemi 12 saat mesafede bırakmam yanıma aldim baktim ben.

Dediğim gibi siz belediyeyi arayın onlar ambulans gönderip alıyorlar sonra eve de bırakıyorlar .Evrak işlerinde de herhalde birileri yardımcı oluverir orda.
Belediyeyi, sabimi, asm yi vs hepsini aradım.
İlgililer gidip yardımcı oldular, bilgilendirdiler.

Yanıma gelin diyorum, oğlumu yalnız bırakamam diyor.

bence 3 çocukla hiç gitme. 3 çocukla senin yardıma ihtiyacın var.
hastayada rahatsızlık verirler. sen onlarla mı ilgileneceksin yatalak hasta ile mi.

Bakıver diyenler acaba bilmiyor mu 3 çocukla ilgilenmek insana kendini bile unutturur
Gücünüz yoksa yapamazsınız
Vicdansız değilsiniz
Bakacak kimse olmasa haklılar ama kardeşin annen ilgileniyor
Arkadaşlarla hem fikirim.

3 cocukla kendine yetebilmen mucizeyken bi de yatalak hasta mi bakacakmissin?
Benimki tek cocuk, 4 yasindayken babam ameliyat oldugunda refakatci olarak gitmistim, yegenlerim de annemdeydi. annem gece geldi sen eve git cocuklarla kal ben babanla kalirim cocuklar daha zor dedi :bicak:
Evet
Çocuklar büyük olsa sıkıntı olmazdı.
Hepsi küçük, dertleri istekleri bitmiyor.

Çocuklar olmasa hemen giderdim
Ki yokken her ay 10 gün gidip kaldım.

Şu an çok zor.
Siz hic vicdan yapmayin el kadar bebeyi birakip sabahtan aksama kimse hastanede kosturamaz.ayrica sunu da soyliyeyim biz medikalciyiz malzeme almak icin ne hastalar yaslilar geliyor her gun onlar nasil yapiyorlar?

Dede bir haftadır yatalakmış, hemen mi bunalmışlar?

B Began allah size sabır versin burada tane tane anlattığınız halde hala anlamayanlar var. Biri de demiş ki "anneniz haklı galiba." Benim kalkıp size yardım edesim gelmişken vicdansız ilan edilmeniz... Tabii kardeşiniz "erkek" ya o koşturmasın yorulmasın incileri dökülmesin. 35 yaşında eli ayağı tutan bir erkek dedesine paşalar gibi bakar valla.

Back