Hasta anneyle yaşamak kafayı yemek üzereyim

Anneniz şizofren olabilir. Doktor git demek yerine birlikte bı psikiyatriye gidin,durumu daha da kötüleşebilir. Kendine veya sizede zarar verebilir

Anneniz şizofren olabilir. Doktor git demek yerine birlikte bı psikiyatriye gidin,durumu daha da kötüleşebilir. Kendine veya sizede zarar verebilir
Şizofreni olduğunu sanmıyorum konuşması düzgün yani ses duyma olmayan görüntüler görme gibi şeyler yok. Ambulans ekibi de şizofreni belirtileri görmedik dedi ayrı bir odada konuştular. Ablam psikolog ve biz bipolardan şüphelendik o yüzden. Ama ablam evli o yanımızda kalmıyor telefondan konuşuyoruz fikir alış verişi yapıyoruz ailecek. Çünkü ben çok küçük yaşta depresyon tanısı almıştım 13 yaşımda. Zorbalık görmüştüm ama ben. Antidepresan kullanınca beni de çok kötü etkilemişti mesela. Dayım şizofreni hastası o olmayan şeyler görüyordu işte vefat eden bir kardeşi vardı ve o ölmedi ki ben onunla konuşuyorum siz niye ağlıyorsunuz falan diyormuş dedemlere. Şizofreni olan dayım hiç konuşmaz yavaş hareket eder mesela. Anneme 4-5 sene önce depresyon tanısı konmuştu o zaman kendi isteğiyle gitmişti. Sonra iyi oldum dedi ilacı bıraktı. O zamanda ara ara böyle öfke atakları oluyordu. Mesela o zaman çok konuşurdu çok gülerdi yüksek sesle vs. Bir de amelşyat geçirdi beyinde sıvı vardı ama iyileşti çok şükür ben o zaman da onun için çok korkmuştum. Bir süre sakindi ameliyattan sonra da. İyi davranıyordu. Sonra pat bir anda ne oldu bilmiyoruz bir sabah uyandı böyle bir ruh haline girdi. İş bıçak çekmeye geldi konuşarak ikna edemedik. Antidepresan alıyor 1 seneden fazla cipralex kullanıyor ya o ilaç çok kötü yapıyor ya da etki etmiyor. Yazı aldık kaymakamlıktan bu sabah

Annenizin geçmişinde beyin tümörü rahatsızlığı olmuş.Acaba tekrarlayan bir şey mi var.Belki beyine baskı yapıyor annenizi hasta eden o.Bunun için tekrar beyin konturolundan geçirtin önce.Bunlar olan şeyler.Orada temiz çıkarsa iyi bir psikolojik inceleme ve tedavi o zaman.Hiç beklemeyin..

Bu sanmakla olmaz.Anneniz içinde psikolog değil iyi bir kontrol lazım.

Geçen ay kontrol edildi sorun yok nörolojiye götürdük hep. Psikiyatri içinse ikna edemedik maalesef yazı aldık sadece kaymakamlıktan. Israr etsek kıyamet kopar çünkü

Bipolara benziyor. Kahkahalar ve neşeler. Sonra pat diye ruh hali bambaşka diyorsunuz. Bunlar ard arda olmak zorunda da değil. Olağan bir dönemin ardindan gelen ikinci bir kişilik bipolar olabiliyor. Teşhis alması lazım bir şekilde. Siz de ona göre davranirsınız.

Uyku çok önemli bu hastalarda. Eğer bipolarsa atak öncesi sinyalleri yakalayıp ilaç düzenini ve uyku ilacını doğru kurabilirseniz atak gelmeden de atlatma ihtimali olabilir. Yada atağı hafifletme.

Şöyle deseniz olur mu acaba?
Terapi odasına aile üyeleri de çağırılabiliyor ilerledikçe. Önce ben terapiye başladım dersiniz. Sonra babanıza deseniz doktor seninle görüşmek istiyor. Bir iki hafta sonrada annenize söylersiniz sıra sende diye.
Anneniz çok uyanık bir kadın değilse işe yarayabilir belki. Bir diğer ihtimal online bağlanabilirsiniz doktora. Doktora gitmeyi kabul etmeyen biri vardı anneniz gibi.
Ağır hastaydı. Online görüşme ile ilaç yazıyorlardı. Ama bipolar teşhisi birebir muayene ile mi verdiler bilmiyorum açıkçası. Online teşhis olmaz heralde. Zorla ambulansla götürdüler bir sefer ama kayınpederi profesördü o ayarladı her şeyi yatışını falan. 10 gün kaldı hastanede. Daha iyi oldu ama tamamen iyileşmiyor bu tür hastalıklar.
Allah yardımcınız olsun zor bir durum.

Geçen ay kontrol edildi sorun yok nörolojiye götürdük hep. Psikiyatri içinse ikna edemedik maalesef yazı aldık sadece kaymakamlıktan. Israr etsek kıyamet kopar çünkü
Beyin dr gitmeniz gerekmez mi.Bu anlatıklarınızı nörolojiye anlattıysanız nasıl bir şey yok diyebiliyor.Anneniz şu hali ile tehlikeli hale gelmiş.Neden ciddiye alınmamış.Daha derin tetkik istemesi gerekirdi bence.

Kaymakamlık yazısı ile zorla götürme işlemi yaparlar. Genelde böyle hastalar ekibi görünce çok uysal olup güzel güzel konuşuyorlar -ambulans ekibindeyim- bu yüzden sakinleştirici yapılması mümkün olmuyor. Zapdelilemez durumdaki hastalara narkotik ilaçla müdahale edilir. Sizin gibi olan durumda yazıyı alıcaksınız polis ve ambulans ekibine söyleyeceksiniz zaten kurumlar birleşti 112yi arayıp detaylı anlatacaksınız onlarda ekibe söyleyecek, gerekirse kelepçeleyip bir şekilde alınıyor. Bundan sonrası hastane süresi, tüm belirtileri hatta video olsa daha iyi doktora anlatmanız lazım, ilaç başlar onuda içmek istemezse yemeklere falan katacaksınız. Banada şizofreni gibi gelmedi, önceleri aşırı neşesi ve şimdiki aşırı öfkesi ilaçla daha kolay çözülebilir

Allah korusun uykunuzda evden birisine zarar verebilir bu durumu siz doktora gidip danisin ve doktordan yardim oneri ne bileyim biseyler ogrenip ona gore hareket edin
Sizofreni olabilir ictigi ilaclarin biraktiysa yan etkileri olabilir
Beyinde nörolojik olarak agir bir hasar var olabilir
Ornekler cogaltilir fakat alaninda uzman kisinin degerlendirmesi sizler icin cok daha onemli

Beyninden sıvı temizlendi. Gerekli kontroller yapıldı. Psikoloji konusu ile nöroloji ilgilenmiyor. Beyninde sorun yok nöroloji doktoru gerekli işlemleri yaptı.

Ablam psikolog olduğu için bipolardan şüphelendi. Ben ergenlik dönemimde terapi görüyordum depresyon döneminde. Depresyon dönemindeyken sabit bir şekilde oturamazdım ben, antidepresan kullanıyordum ve aşırı hareket etme isteği kıpır kıpır olma durumu oluyordu. Bende aşırı şiddetli değildi çevreme sıkıntı çıkartmıyordum yani böyle öfke saldırganlık vs yoktu bende ama psikoloğum sormuştu senin ailende bipolar hastası biri var mı diye yok demiştim. Tanı alan yoktu çünkü yani. Bende oradan şüphelendim. Bipolar tip 1 gibi annem. Aşırı öfke düşmanlık var. İkna etmeye çalışacağız şu an sakin biz de üstüne gitmiyoruz birşey söylemiyoruz konuşmuyoruz. Yarın da ablamın yanına gideceğim onunla biraz konuşacağız ona göre bir karar vereceğiz

Bipolar hastalar atak döneminde başka bir kişiliğe bürünüyor. Ne teşhisi alırsa alsın komşuları, etrafı, ne dediklerini düşünmeyin hiç bir zaman. Anneniz hasta ve yaptıkları elinde değil. Sizin elinizde hiç değil. Saldırganlık kısmı çok kötü ve zor.

Psikologlar tanı koyamıyor bildiğim kadarı ile ama ablanızın konu hakkında herhangi bir kişiden daha çok/doğru fikri ve bilgisi var. Uyku konusunu da danışın derim.

Psikolojik yardim alicak, baska yolu yok. He isteyerek gitmiyor mu? O zaman istemeyerek gidecek. Tutun kolundan götürün

Antidepresan alıyor 1 seneden fazla bir süre cipralex isminde ama çok eskiden depresyonu için yazılmış bir ilaçtı
Beyninde tekrardan bir durum oluşmuş olabilirmi. Bu durumu bana dedemi hatırlattı beyin ameliyatı olmuştu ve birden kişiliği değişti bizi düşmanı sanıyordu ben ilk ve tek kız torunuyum beni çok severdi ama bana bile düşman olmuştu bence psikolojik sorunların yanısıra fiziksel sorun olduğunu da dusunuyorum

Nörolojik kontroller yapıldı gerekli işlemler yapıldı çok ilgilendiler ilaç da verdiler. Şu an nörolojik bir hastalık ya da problem yok. Verilen ilaçları da almıyor. Sorun psikolojik. Ama ikna edemiyoruz. Babam şehir dışına gitti. Bende bu tatilde yurda geri döndüm. O gün ambulansı aradım diye şimdi de beni kafaya takmış istemiyormuş. Geri dönmedim. Her birimiz bir yerdeyiz.

Ne durumdasınız ?
Ben yurda döndüm. Babam şehir dışındaki yazlık evimize gitti. O gün ambulansı aradığım için bana da kafayı takmış, geri dönmedim o yüzden eve. Bir süre ablamda kaldım. Kaymakamlık psikiyatriye gitmesi lazım o şekilde müdahele ederiz dedi. Yani kolundan tutup da kimse zorla götüremiyor. Her birimiz bir yerdeyiz, moral yerlerde. Bir süre böyle olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…