Ağlaya ağlaya aradım çağırdım ambulansı. Bekliyoruz. Şimdi sakın duruyor kapattı kendini bir odayaDoktora git demekle gitmeyeceğini biliyor olmanız lazım. Bir şekilde ikna etmek zorundasınız. İstemediğini farklı durumlar olabilir
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ağlaya ağlaya aradım çağırdım ambulansı. Bekliyoruz. Şimdi sakın duruyor kapattı kendini bir odayaDoktora git demekle gitmeyeceğini biliyor olmanız lazım. Bir şekilde ikna etmek zorundasınız. İstemediğini farklı durumlar olabilir
Olay çıkarınca yapın bence. Videoya çekin dr.a göstermek için.
Son durumu nedir naptınızAradım geliyorlar
Son durumu nedir naptınız
Hmmm anladım annenin tepkisi ne oldu neden çağırdınız vs gibi şeyler söyledi miPolisle ambulans geldi mutfağın kapısını kitleyin bıçakları falan kaldırın bir daha olursa arayın dediler aile içi mesele olduğu için girmiyoruz dediler babamdan ifade aldılar geri gittiler
Olay esnasında arayın demiştim o zaman müdahale ediyorlar sadece.Polisle ambulans geldi mutfağın kapısını kitleyin bıçakları falan kaldırın bir daha olursa arayın dediler aile içi mesele olduğu için girmiyoruz dediler babamdan ifade aldılar geri gittiler
Söyledik evet bıçak çekti de dedik işte tanı almadığı için götürmediler kaymakamlığa gidin yazı alın birşeyler dediler tekrar olursa kaymakamlıktan yazı olduğu için alırlar dediler. Ambulansı çağırmadan önce de karşı komşunun kapısını çaldı babamla beni şikayet ediyor bunlar beni öldürcekler başıma birşey gelirse bunlardan bilin dedi rezil rüsva etti. Rol yapıyor çok fena rol yapıyor ikna edemiyoruz. Yarın ablamlarla kalıcam bende. Halamı aradı küfürler etti insanları arıyor geceleri telefondanHmmm anladım annenin tepkisi ne oldu neden çağırdınız vs gibi şeyler söyledi mi
Keşke video çekseydim dediğiniz gibi ama ambulans gelmeden birşey yapmadım. Mutfağı kilitleyin dediler aile içi mesele biz karışmayız şuan dedilerAnnenizi zorla goturmeniz gerek evden kovmakla falan tehtit edin ne bileyim tedavi olmasi sart mutlaka doktor gormeli yada bir psikeatriste danisin anlatin video cekin belki gizlice vereceginiz sakinlestirici verir onu bir sure kullandirip doktora goturebilirsiniz
Hayir dogru polis yardim ediyor benim kardesim sizofren hastasi ambulance polis gelir onlar bile cok zorla gotururdu hastaneyeidare edemezsiniz
gerçekten zorla götürmeniz lazım doktora
eniştem şizofren benim, üstelik de 90+ kg adam, erkek bi kere yani zorla götürmesi ne kadar zor bi düşünün
buna rağmen zorla götürüyorlar, babanız pasif kalmış, baba var abi var götürcekler..maalesef doktora gidip ilaç almadan bunu idaresi yok
cidden saldırganlığı varsa polis de yardımcı oluyor diye biliyorum - ama ayrıntılı bilmiyorum belki doğru değildir bi soruştur.
Rapor olmadığı için almadılar kaymakamlıktan yazı alın dediler tekrar olursa alırlar dediler mutfağı kitleyin dediler yarın sabah kaymakamlığa gidicezHayir dogru polis yardim ediyor benim kardesim sizofren hastasi ambulance polis gelir onlar bile cok zorla gotururdu hastaneye
Abimi dinliyor bir o da gündüzleri işte oluyor tutun kolundan götürün diyorum dinlemiyorlar. Biz olmasak kimse bakamaz zaten anneannemle dedemler falan köyde kalıyorlar şehirde değiller onlar da bilerek zorla götürmek istemiyorlar. Abim olmadığı zamanlar zaten gündüz oluyor bu olaylar babama vurduğunda elinde bıçak vardı ben görmemiştim direkt araya girdim babamı bıraksın diye. Sakinleşince de ambulans geldi tanı konulmadığı için kaymakamlıktan yazı alın ancak öyle alırız dediler tekrarı olursaOlay esnasında arayın demiştim o zaman müdahale ediyorlar sadece.
annenizin dinlediği çekindiği bir aile büyüğünüz yok mu hiç?
varsa onunla konuşun ikna etmeye çalışsın belki dinler anneniz dr.a gitmek için.
Abinizle daha ciddi konuşun o zaman, kriz zamanı videoya alın müdahale etmeyin siz kendinizi tehlikeye atmayın. siz uğraşıyorsunuz diye umursmaıyor bence kimse.Abimi dinliyor bir o da gündüzleri işte oluyor tutun kolundan götürün diyorum dinlemiyorlar. Biz olmasak kimse bakamaz zaten anneannemle dedemler falan köyde kalıyorlar şehirde değiller onlar da bilerek zorla götürmek istemiyorlar. Abim olmadığı zamanlar zaten gündüz oluyor bu olaylar babama vurduğunda elinde bıçak vardı ben görmemiştim direkt araya girdim babamı bıraksın diye. Sakinleşince de ambulans geldi tanı konulmadığı için kaymakamlıktan yazı alın ancak öyle alırız dediler tekrarı olursa
ben de hatırlıyorum öyle bişeyler de, direkt yardım etmiyorlar sanırım önce bi tanısı olması gerekiyor - işte burayı tam bilmiyorumHayir dogru polis yardim ediyor benim kardesim sizofren hastasi ambulance polis gelir onlar bile cok zorla gotururdu hastaneye
Ne yapıp edip annenizi hastaneye götürün. Psikolojik durumu iyice kötüleşmiş. Profesyonel desteğe ihtiyacı var. Abiniz işten gelince ona söyleyin yardım etsin mutlakaAnnem uzun süredir böyle dengesiz ruh halinde neyi var bilmiyorum geçmişte aşırı güler kahkahalar atar konuşur patavatsızdı, şimdi sabah uyanıyor hergün babama küfürler ediyor kendi kendine çıldırıyor zehir ediyor her şeyi bize. Konuşunca susmuyor. Babamı bazen amcamın eşiyle yakıştırıyor kafasında kuruyor olmadık şeyleri. Doktora git diyoruz ben deli değilim siz gidin diyor. Az önce kavga ettik ve babam ayırdı babama vuruyordu ilk önce bende araya girdim yeter anne dedim çıldırdım. Mutfakta vuruyordu ve orda mutfak tezgahında bıçak da vardı korktum babama birşey yapar diye. Zehir zıkkım etti bize evi yaşı da genç değil 50 yaşinda kadın durmuyor gittikçe daha kötü oluyor. Bipolar mı depresyon mu bilmiyorum bende çocukluğumdan beri depresyon yaşadım kendime özgüvenim yok bu aylar yine kötüyüm genetik birşey mi bilmiyorum bende mahvoluyorum artık hiçbir arkadaşım kalmadı soyutladım iyice kendimi yurtta kalıyordum normalde tatil diye eve geldim tatil zehir zıkkım oldu. Babamın morali hep bozuk hep üzgün. Evde duymadığım küfürler duyuyorum annemden. Babam yine sabrediyor başkası olsa döver ama babam cevap bile vermiyor sağlikli hareket ediyor ama bir yere kadar gerçekten. Abim işte ve evde babamla ben annem varız. Tedaviye de götüremiyoruz anca biri alcak koluna zorla götürecek. Bende iyi değilim 20 yaşındayım hayatımı güzel yaşayamıyorum gerçekten ben mi psikiyatriste gitmeliyim ne yapmalıyım annemi nasıl idare edeceğiz ya da ben kendimi nasıl toparlamalıyım bu evde? Çıldırmak üzereyim dayanamıyorum
Bıcak çektiyse ozaman tabi ki müdhale edilmesi gerekiyor hastaneye yatırsanız olmaz mı mutlaka gelip alırlarBildiğiniz gibi birşey değil ablam abim hepimiz farkındayız bir hastalığı var ve tedavi olmuyor babama bıçak çekti
Polislerde öyle dedi mutfağı kitleyin dediler ama tanı olmadiği için birşey yapamadılar doktorla konuştu babam telefonda kaymakamlıktan sabah yazı almamız gerekiyormuş tekrar olunca ve yine ararsak elimizde belge olduğu için o şekilde alabilirlermişBıcak çektiyse ozaman tabi ki müdhale edilmesi gerekiyor hastaneye yatırsanız olmaz mı mutlaka gelip alırlar
Evet tanı olmadiği için almadılar kaymakamlıktan bir yazı alın dediler daha önce böyle bir durum olduğuna dair diyeben de hatırlıyorum öyle bişeyler de, direkt yardım etmiyorlar sanırım önce bi tanısı olması gerekiyor - işte burayı tam bilmiyorum