ayda bir ya da ucayda bir yapilan igneler de var. zaten bipolar ise antidepressantlar daha kotu yapar. ya da bir cesit demans bile olabilir. noroloji ve psikiyatriye goturunAnnem uzun süredir böyle dengesiz ruh halinde neyi var bilmiyorum geçmişte aşırı güler kahkahalar atar konuşur patavatsızdı, şimdi sabah uyanıyor hergün babama küfürler ediyor kendi kendine çıldırıyor zehir ediyor her şeyi bize. Konuşunca susmuyor. Babamı bazen amcamın eşiyle yakıştırıyor kafasında kuruyor olmadık şeyleri. Doktora git diyoruz ben deli değilim siz gidin diyor. Az önce kavga ettik ve babam ayırdı babama vuruyordu ilk önce bende araya girdim yeter anne dedim çıldırdım. Mutfakta vuruyordu ve orda mutfak tezgahında bıçak da vardı korktum babama birşey yapar diye. Zehir zıkkım etti bize evi yaşı da genç değil 50 yaşinda kadın durmuyor gittikçe daha kötü oluyor. Bipolar mı depresyon mu bilmiyorum bende çocukluğumdan beri depresyon yaşadım kendime özgüvenim yok bu aylar yine kötüyüm genetik birşey mi bilmiyorum bende mahvoluyorum artık hiçbir arkadaşım kalmadı soyutladım iyice kendimi yurtta kalıyordum normalde tatil diye eve geldim tatil zehir zıkkım oldu. Babamın morali hep bozuk hep üzgün. Evde duymadığım küfürler duyuyorum annemden. Babam yine sabrediyor başkası olsa döver ama babam cevap bile vermiyor sağlikli hareket ediyor ama bir yere kadar gerçekten. Abim işte ve evde babamla ben annem varız. Tedaviye de götüremiyoruz anca biri alcak koluna zorla götürecek. Bende iyi değilim 20 yaşındayım hayatımı güzel yaşayamıyorum gerçekten ben mi psikiyatriste gitmeliyim ne yapmalıyım annemi nasıl idare edeceğiz ya da ben kendimi nasıl toparlamalıyım bu evde? Çıldırmak üzereyim dayanamıyorum
Ambulans görevlisi odada baş başa konuştu şizofreni belirtisi görmediklerini söyledi sonra telefonda doktorla konuştular babama mutfağın kapısını kitlemesini bir de kaymakamlıktan yazı almasını tekrar olursa alacaklarını söylemişler. Fikir alışverişi yapıp duruyoruz evde sonrası ne olacak bilmiyoruz. Bana da düşman kesildi ama şu an sakin ortalık. Umarım yarın aynı şey olmaz dua ediyorum sadece benimde çok moralim bozuldu aynı evde yaşıyoruz ben geleli bir iki hafta oldubu belirtiler şizofreni hastalığında olur. Bu konu ciddi bir konudur. Haber arşivlerini tarayın. Giderek artar hezeyanlar. Nihayet korkarım ki sonunda mutlaka diyemem ama çoğunlukla cinayet ya da intihar olabilir. Yakınlarına çok zarar verir tedavi görmeyen hastalar. Kesinlikle tedavi olmalı. Aile sağlığınız ve hayatınız için konuyu ciddiye alın. Yetkililere bildirin. Zorla hastaneye yatırıp tedavi ederler mi bilmiyorum. Ülkemizde akıl hastalıkları ciddiye alınmaz oldu. Sağlık kuruluşlarına başvurup bilgi alın. Annenizin canının ve sizin canınızın tehlikede olduğunu anlatın.
Amcam kanserden vefat etti ve kuzenlerim var küçük. Yengem çalışıyor ama diğer amcalarım ve babam harçlık verirdi arada oraya uğrayınca çocuklar için. Annemde diyor ki sen niye elin insanına para veriyorsun senin onla aranda birşsy mi var. Geçmişte babamın akrabalarıyla sorun yaşamış işte gelin kaynana sorunları tam ne oldu bilmiyorum babaannem daha ben 6 yaşındayken vefat etti hala ölmüş babanneme küfürler ediyor babama küfürler ediyor. Bugün hiçbir konu yoktu. Tv izliyorduk salonda. Babamda oturuyordu koltukta annem dedi ki sen niye benim yanıma geldin diye bağırdı. Hep böyle başlıyor ve devamı geliyor. Sonra babam parka yürüyüşe çıktı biliyor çünkü bu şekilde atak şeklinde geliyor. Babam yanında dursa daha felaket şekilde devam edecek. Yürüyüş yaptı biraz sonra eve gelince sen niye dışarı çıkıyorsun yanımda durmuyorsun diye başladı küfürler hakaretler başladı. Annemde beyin tümörü vardı ben ilkokuldayken ve ameliyat olup iyilemişti bu süreçte babam dahil hepimiz destek olduk çok ilgilendik geçen ay yine kontrole götürdük nörolojiye. Doktor tekrarlamasın diye ışın tedavisi önerdi hatta ama kabul etmiyor ben geçen hafta sarıldım hatta en azından benim için git diye ikna etmeye uğraştık ama yok. Kendisi tedaviye yanaşmıyor. Ve babama diyor ki senin yüzünden beyin tümörüm oldu senin yüzünden ameliyat oldum senin yüzünden tansiyonum var vs vs p..c kurusu diye bağırıyor. Halamı arıyor senin kardeşin böyle böyle diye Halama da küfürler etti bu akşam o atak anında. Halamdan özür diledik. Bir anda hiçbir şey demeden karşı komşunun kapısını çaldi diyor ben ölürsem bunlar yüzünden vs babam o an 112yi ara dedi öyle aradıkNeden amcanizin eşi ile babanızı yakıştırıyor? Yani durduk yere de bir insan bu denli olamaz diye dusunuyorum belki geçmişte aldatti ya da bilmediğiniz farklı şeyler siz ufakken yaşandı smdide kadın depresyonda yada başka bir psikolojide kafasında kurup daha agresif oluyor diye dusunuyorum Allah yardımcınız olsun babanız ile de konuşun
Bı sonraki seferde direkt polisi arayın, kayıt alın mümkünse, babanız mutlaka şikayetçi olsun, karakolda yalnız bırakın, belki akillanirPolislerde öyle dedi mutfağı kitleyin dediler ama tanı olmadiği için birşey yapamadılar doktorla konuştu babam telefonda kaymakamlıktan sabah yazı almamız gerekiyormuş tekrar olunca ve yine ararsak elimizde belge olduğu için o şekilde alabilirlermiş
Evet sabah kaymakamlığa gidin dediler. Babamda halamlara gitti bu akşam orada kalacak. Tek duam yarın aynı şey yaşanmamasıkaymakamlık karakola iletilmek üzere bir yazı verecek onunla bağlı bulundugunuz semt karakoluna gideceksiniz.Onlar bir polis eşliginde ambulans gonderiyorlar en ruh ve sinir hastalıkları hastanesinin acilinden giriş yapılıyor.Benim rahmetli amcam da şizofren hastasıydı ,atakları geldiginde bu şekilde yapıyorduk.
Allah yardımcınız olsun canım.Lütfen zıtlaşmayin tamam anne haklısın filan deyin.Bide sakin ol cümlesine çok kızıyolar onu söylemeyin.İnşallah yatişını yaparlarEvet sabah kaymakamlığa gidin dediler. Babamda halamlara gitti bu akşam orada kalacak. Tek duam yarın aynı şey yaşanmaması
Ambulansı arayınca odaya kapandı sakinleşti polisler kapıya gelince çikti merhabalar niye gelmiştiniz ben çok iyiyim hiçbir şey yok eşimle sorunlarım var boşasın beni bu kızım bana vurdı falan dedi şaştım kaldım inanamadım gerçekten . Vurdu dediği kısımda ben odamdaydım ve babam sakin ol diye bağiriyordu mutfakta. O sesi duyunca çıktım babam elinden bıçağı almaya çalışıyordu o sinirle ben annemin üstüne geldim araya girdim çektim annemi babamın yakasına yapışmıştı korktum doğal olarakAllah yardımcınız olsun canım.Lütfen zıtlaşmayin tamam anne haklısın filan deyin.Bide sakin ol cümlesine çok kızıyolar onu söylemeyin.İnşallah yatişını yaparlar
Kesici herşeyi kaldırdınz inşallah ortalıktan vazo bıcak ve benzer herşeyi ortadan kaldırın umarım tez vakitte bi çözüm bulrsnuzPolislerde öyle dedi mutfağı kitleyin dediler ama tanı olmadiği için birşey yapamadılar doktorla konuştu babam telefonda kaymakamlıktan sabah yazı almamız gerekiyormuş tekrar olunca ve yine ararsak elimizde belge olduğu için o şekilde alabilirlermiş
Evet tani ve rapor olmasi gerekiyor gelince raporu gostermek istiyorlar oyle yardim ediyorlar rapor yoksa hicbir sey yapmadan giderlerben de hatırlıyorum öyle bişeyler de, direkt yardım etmiyorlar sanırım önce bi tanısı olması gerekiyor - işte burayı tam bilmiyorum
Ben araya girmeseydim belki de zarar verecekti ben üstüne gelince babam alabildi bıçağı elinde adam sakin ol diye bağiriyordu ağlayarak ambulansı aradım ben bugün. Anneme düşman değilim ama ameliyattan önce de ben doğmadan önce psikolojik sorunları olan kadındı ablam 36 yaşında ve o bile bunu söyledi ama ikna edemiyoruz
Benim erkek kardeşimle de buna benzer süreçler yaşadıkSöyledik evet bıçak çekti de dedik işte tanı almadığı için götürmediler kaymakamlığa gidin yazı alın birşeyler dediler tekrar olursa kaymakamlıktan yazı olduğu için alırlar dediler. Ambulansı çağırmadan önce de karşı komşunun kapısını çaldı babamla beni şikayet ediyor bunlar beni öldürcekler başıma birşey gelirse bunlardan bilin dedi rezil rüsva etti. Rol yapıyor çok fena rol yapıyor ikna edemiyoruz. Yarın ablamlarla kalıcam bende. Halamı aradı küfürler etti insanları arıyor geceleri telefondan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?