Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

doktoruma bahsettim durumu prolaktin ölçümü yapıldı 22 çıktı yani gögüslerimdeki gerginliğin sebebi bu çıkmadı...reglime 20 gün var şuan çok iyiyim ama bikac gün sonra göğüsümdeki belirtiler yine baslayacak inanılmaz gerginlesiyor acıyor..TSH 2.7 çıktı doktor ii dedi ama 25 mg ilaç verdi 3 ay kullanacağm...metabolizmam cok yavas ilaçla insallah hızlanacak diye ümit ediyorum..

benim dr.um da göğüs şikayetlerime rağmen süt gelmemesi ve adetlerin düzenli olması nedeniyle bu akdar göğüs şikayetime anlam veremiyordu, demek prolaktin nedeniyle olmuyor sadece. ve bizler hep haşimatolu olduğumuza göre ....

26 nisan 2011 tarihinde yaptırdığım tetkikler sonucunda haşimato troidi olduğumu öğrendim. Aslında benim fazla kilolarımdan başka hiç bir problemim yoktu. Ancak annem,ablam ve abimde troid sorunları olduğunu öğrendiğimde banada baktırmamı söylediler. Genetik olduğundan bende de varolması büyük olasılıkmış.Dedikleri gibide çıktı. İrili ufaklı bir çok nodülde bonusu oldu bu hastalığın. Doktorum bana bilgi verirken bahsettiği belirtilerin kilo problemi ve ufak tefek unutkanlıklar hariç hiçbirisini kendimde görememiştim. Ama bana yaklaşık olarak 10-15 yıldır bu rahatsızılığı yaşıyor olabileceğimi söyledi. Yiyecek konusunda ise hastalığım genetik olduğu için kısıtlama yapmanın anlamsız olduğunu söyledi.Yani hastalığın nedeni genetik olmasaydı ve bazı fiziki koşullardan kaynaklanmış olduğunu düşünseydi sanırım bazı yiyeceklerde ve özellikle tuz alımında bir takım kısıtlamalarda bulunacaktı. Tedavi olarakta herkese verildiği bigi banada sabah aç karna içmem gereken eutr. 50 mg troid hormonu ilacı verdi. İlk dört gün bir doz. Beşinci günden itibarense iki doz yani 100 mg almamı söyledi ilacı.Nisan ayının 26 sından beri ilacı kullanıyorum. yani bu gün itibari ile 17 gün oldu. Henüz vücudumda yada yaşam kalitemde pek bir değişiklik hissetmedim.Ama doktorum ilaç kullanmaya başladıktan sonra hayatımda bir çok şeyin değişeceğini şu an rölantide çalışan metobolizmamın normal insanlar gibi çalışmaya başlayacağını,artık çabuk yorulmayacağımı,belirli bir oranda zayıflayacağımı vb şeyleri söyledi ama bu süreç hakkında bilgi vermediği gibi bende sormayı akıl edememiştim.Yaklaşık iki haftadırda spor salonuna gidiyorum. Yediklerimi de dikkat etmeye çalışıyorum. Ama şu ana kadar kilomda ciddi bir değişme olmadı. Boyum 167 cm ve kilom 89. Mayıs ayının 26 sında kontrole gideceğim ve değerlerime bakılıp doz ayarlamsı yapılacak sanırım. Yaptığım araştırmalara göre ise dışardan alınan troid hormaonlarının organlara ulaşması yaklaşık 2-3 hafta ve metobolizmanın hızlanmaya başlaması ise 2-3 ayı buluyormuş. Bu yüzden bu rahatsızlığı yaşayan ve zayıflayamayan arkadaşlara umutlarını yitirmemelerini ve özellikle yediklerine çok dikkat etmelerini öneriyorum. Henüz bende istediğim gibi bir yeme düzeni oluşturamadım fakat oluşturacağım. İlacımı kullanıyorum, sporumu aksatmadan yapıyorum.Yemek olayınıda büyük oranda çözdüm. Bakalım zayıflayabilecekmiyim. Gelişmleri buradan paylaşacağım. Saygılarımı sunuyor bana destek vermenizi bekliyorum...

sonal arkadaşım çok geçmiş olsun umarım istediğin gibi zayıflarsın

ben zayıflayamadım bende de kilo var ama zayıflayamıyorum bana doktor ilaç vermedi benim hormonlarım normal antikorlarım yüksek buda ilaçla düşmüyomuş

kızlar ulrtrason sonucumu yazsam sizde bi fikir verirmisiniz doktora daha gösteremedim doktoru bulamadığım için doktora ulaşır ulaşmaz göstericem gösterene kadar sizden fikir istiyorum

tiroid parankim ekostrüktürü diffüz olarak heterojen olarak izoekojen yapıda olup parankimde psodönodüller izlenmektedir
renkli doopler incelemede tiroid glandı vaskülarizasyonu belirgindir
bulgular diffüz tiroidal parankimal hastalık ile uyumludur
ayrıca sol lob orta kesimde 8.9 6.1 mm boyutlu heterojen izoekoik solid nodül izlenmiştir
kısa dönem us takibi önerilir

her iki boyun yarısında juguler zincirler boyunca subsantimetrik hiler yağlı ekojenitelerini korumuş birkaç adet oval yapılarda lenf nodları izlenmiştir

kızlar sizce durum nedir

Bu rapordan bazı şeyler çıkardım. Ancak takdir edersinki biz ne dersek boş. Bu sonucu vakit kaybetmeden doktora göstermelisin.
Anladığım kadarıyla boyutları çok büyük olmayan nodüllerin var. Bende de nodül var. Endişe ve telaş yapmadan hemen bir doktora raporunu göstermelisin.

doktora göstericemde doktora ulaşamıyorum
randevu alır almaz göstericem

netten baktığım kadarıyla solid nodül katı nodül olarak geçiyomuş

katı ve tek nodülünde kanser olma olasılığı diğerlerine oranla daha fazlaymış

belki anca haftaya doktora gösterebilicme sonucumu
gösterene kadarda artık böyle araştırır dururum

Canım kardeşim o doktora gitmen şart değil. Bence böle bir hafta sürüncemede kalacağına başka doktora git. Bir hafta sıkıntı çekme boşuna.

dün akşam bi doktora gösterdim endokrin bölümüne gitmen lazım dedi

haşimoto hastasısısın dedi biliyorum dedim

endokrine git takiplerinden benide haberdar et muhakkak dedi

bi kağıda bişeyler yazdı gittiğim doktora vermemi söyledi

yazısınıda okuyamıyorum ne yazdığınıda söylemedi

üstte doktorun ismi bölümü hastanenin ismi haşimoto tiroiditi olduğum falan yazıyo ama alttaki yazısını okuyamadım

üff napim ne çıkarsa çıksın artık başa gelen çekilir
çok fazla takmamaya çalışıcam

aslında nodülüm çok büyük değil ama büyüme yapıyo sürekli önceden çok küçüktü yalancı nodüller vardı sadece şimdi yalancı nodüllerin yanında birde bu solid nodül çıktı ve büyüyo

yaa kafamı takmıcam diyorum hala yazıyorum neyse takmıcam kafama

bilmem nette sert ve tek nodüller daha önemli diye yazıyo

ve büyüme yapan nodüller önemliymiş

neyse iyi düşünelim iyi olsun !!!

2 yıldır tirioid hastasıyım. 50 mg ilaç kullanıyorum. tsh 11 iken şu an 2,5 a kadar düştü. ama kilo veremedim, tersine kilo aldım. son testlere göre de, anti tpo 265. kilo almama ve verememe nedende bu.
üstelik çok dikkatli diyet yapan, spor yapan,günde 2,5 lt su içen biri olmama rağmen, kilo veremiyorum. bazen çok sinirlerim bozuluyor bu duruma.
cuma günü tekrar endokrin doktoruna gideceğim. :18: bakalım nasıl bir tedavi başlayacak ve kilo verebilecekmiyim en önemlisi de :KK59:hamile kalabilecekmiyim. :emir_bebek::emir_bebek:
:KK58::KK58::KK58::KK58::KK58:

Sevgili neslihan kardeşim. Sanırım tsh ının biraz daha düşmesi ve antikorlarının da baskılanması gerekecek. Yaptığım araştırmalara göre b12 ve selenyum eksikliği antikorların baskılanmasını önlüyormuş. Bence doktora gittiğinde bunuda kendisine bir danış. Bu arada üzülerek belirtirim ki bir kilo almışım. Yuh diyorum başka bi şey demiyorum.

benim hipotiroidim vardı 14 yaşından beri. Bu sene çok üzüntü yaşadım. Haşimoto olmuşum. Çok üzgünüm şu anda. Doktora da gösteremedim tam. Öyle üzgünümki anlatamam. :KK59:

Üzülecek ne var ya hepimiz haşimatoluyuz ne olmuş yani. Sabah aç karna iç ilacını o kadar çok mu zor yani. Ben hiç takmıyorum kafama vallahi. Tek derdim fazla kilolarım.

onu söyleyen dr halt etmiş canım, 4000 lerden 0.5 lere düşürdüm ben o antikorları kendi çabam ve de araştırmalarımla, o dr lar biraz araştırma yapsınlar da haşimoto ile selenyum arasındaki pozitif korelasyonu araştırsınlar biraz da öğrensinler azcık kendilerini geliştirmeyi...
süprizzzzz

nasıl düşürdünüz acaba? yardımcı olabilirmisiniz ? :/

Ben tam tersi kilo alamıyorum. O kadar zayıfımki. Anlamadım nasıl oluyor. :KK43: Keşke benim de kilolarım olsa. Çaya şeker atarken bile kırk kere düşünsem keşke :KK25:

nasıl düşürdünüz acaba? yardımcı olabilirmisiniz ? :/

arkadaşım merhaba,
çok uzun zamanım olmadığı için ayrıntıları ile yazamıyorum ancak tüm ayrıntılar 20.10.2009 tarihinden sonraki arşivlerde var. ama herşey bir yana, haşimoto çok ciddi bir rahatsızlık değil, ihmal edilmemeli, önlem alınmalı, s,garadan uzak durulmalı, ama en önemlisi stres ve kaygıdan uzaklaşmalı.
önceki maillerimde bahsettiğim brasil nuts (brezilya fıstığını) yurt dışından temin edebilirseniz, zeytinyağı içinde buzdolabında muhafaza edin ve günde 2 adet aç karnına yiyosunuz. 2-3 ay içinde antikorlarınızın sıfırlandığını göreceksiniz. ve lütfen sakın ha selenyum hapı almayın, yararından çok zararı var unutmayın.
en kötü ihtimal hiçbişey bulamasanız da umutsıuzluğa kapılmayın, Allah başka dert vermesin. Bu ne ki,nerdeyse her 4 kişiden 1 i haşimotolu. sadece üremeyi olumsuz etkilemesi nedeniyle hayatınızda sıkıntıya yol açabilir.

esenlikle kalın

arkadaşım merhaba,
çok uzun zamanım olmadığı için ayrıntıları ile yazamıyorum ancak tüm ayrıntılar 20.10.2009 tarihinden sonraki arşivlerde var. ama herşey bir yana, haşimoto çok ciddi bir rahatsızlık değil, ihmal edilmemeli, önlem alınmalı, s,garadan uzak durulmalı, ama en önemlisi stres ve kaygıdan uzaklaşmalı.
önceki maillerimde bahsettiğim brasil nuts (brezilya fıstığını) yurt dışından temin edebilirseniz, zeytinyağı içinde buzdolabında muhafaza edin ve günde 2 adet aç karnına yiyosunuz. 2-3 ay içinde antikorlarınızın sıfırlandığını göreceksiniz. ve lütfen sakın ha selenyum hapı almayın, yararından çok zararı var unutmayın.
en kötü ihtimal hiçbişey bulamasanız da umutsıuzluğa kapılmayın, Allah başka dert vermesin. Bu ne ki,nerdeyse her 4 kişiden 1 i haşimotolu. sadece üremeyi olumsuz etkilemesi nedeniyle hayatınızda sıkıntıya yol açabilir.

esenlikle kalın

çok teşekkür ediyorum size, çok sağolun. son birşey olarak meyan kökü gibi bitkisel şeylerinde iyi geldiği söyleniyor buna bağlı kalmalımıyım?

çok teşekkür ediyorum size, çok sağolun. son birşey olarak meyan kökü gibi bitkisel şeylerinde iyi geldiği söyleniyor buna bağlı kalmalımıyım?

meyan kökü bitkisi ile ilgili birşey bilmiyorum ancak benim yaptığım araştırmalar ve kendi tecrübelerim doğrultusunda önerebileceğim konu haşimoto rahatsızlığının antikor kökenli bir bağışıklık rahatsızlığı olduğu ve yurtdışındaki son gelişmeler çerçevesinde günde 200 mcg selenyum ile tedavi edilebildiği ancak kesinlikle söz konusu miktarın slenyum hapları ile alınmaması gerektiği aksi takdirde uzun dönemli araştırmalarda selenyum haplarının yüksek dozda alınmasının suni bir şekilde hücreleri çoğaltması nedeniyle kanseri tetiklediği yönünde.
selenyumu doğal şekilde günde 200 mcg almak da biraz zor o nedenle yükte hafif pahada ağır yiyeceklein başında brezilya fıstığı (brasil nuts) geliyor zira brezilya fıstığının tanesinde 100 mcg selenyum var yani günde 2 tane tüketmek 2-3 ay boyunca yeterli geliyor, ben denedim. ve başarılı sonuçlar elde ettim ayrıca selenyumun vücuda sınırsız katkıları var. kendim denediğim için rahtlıkla önerebilirim ayrıca yabancı diliniz müsaitse yurtdışındaki tıbbi makaleleleri araştırırsanız çok daha verimli sonuçlar elde edebilirsiniz ama türkiyedeki doktorlara sorarsanız vay geldi halinize, kırk milyonda bir gerçek olan doktora rastgelme şansınız kaçta kaç bilemem. bol şans...

26 nisan 2011 tarihinde yaptırdığım tetkikler sonucunda haşimato troidi olduğumu öğrendim. Aslında benim fazla kilolarımdan başka hiç bir problemim yoktu. Ancak annem,ablam ve abimde troid sorunları olduğunu öğrendiğimde banada baktırmamı söylediler. Genetik olduğundan bende de varolması büyük olasılıkmış.Dedikleri gibide çıktı. İrili ufaklı bir çok nodülde bonusu oldu bu hastalığın. Doktorum bana bilgi verirken bahsettiği belirtilerin kilo problemi ve ufak tefek unutkanlıklar hariç hiçbirisini kendimde görememiştim. Ama bana yaklaşık olarak 10-15 yıldır bu rahatsızılığı yaşıyor olabileceğimi söyledi. Yiyecek konusunda ise hastalığım genetik olduğu için kısıtlama yapmanın anlamsız olduğunu söyledi.Yani hastalığın nedeni genetik olmasaydı ve bazı fiziki koşullardan kaynaklanmış olduğunu düşünseydi sanırım bazı yiyeceklerde ve özellikle tuz alımında bir takım kısıtlamalarda bulunacaktı. Tedavi olarakta herkese verildiği bigi banada sabah aç karna içmem gereken eutr. 50 mg troid hormonu ilacı verdi. İlk dört gün bir doz. Beşinci günden itibarense iki doz yani 100 mg almamı söyledi ilacı.Nisan ayının 26 sından beri ilacı kullanıyorum. yani bu gün itibari ile 17 gün oldu. Henüz vücudumda yada yaşam kalitemde pek bir değişiklik hissetmedim.Ama doktorum ilaç kullanmaya başladıktan sonra hayatımda bir çok şeyin değişeceğini şu an rölantide çalışan metobolizmamın normal insanlar gibi çalışmaya başlayacağını,artık çabuk yorulmayacağımı,belirli bir oranda zayıflayacağımı vb şeyleri söyledi ama bu süreç hakkında bilgi vermediği gibi bende sormayı akıl edememiştim.Yaklaşık iki haftadırda spor salonuna gidiyorum. Yediklerimi de dikkat etmeye çalışıyorum. Ama şu ana kadar kilomda ciddi bir değişme olmadı. Boyum 167 cm ve kilom 89. Mayıs ayının 26 sında kontrole gideceğim ve değerlerime bakılıp doz ayarlamsı yapılacak sanırım. Yaptığım araştırmalara göre ise dışardan alınan troid hormaonlarının organlara ulaşması yaklaşık 2-3 hafta ve metobolizmanın hızlanmaya başlaması ise 2-3 ayı buluyormuş. Bu yüzden bu rahatsızlığı yaşayan ve zayıflayamayan arkadaşlara umutlarını yitirmemelerini ve özellikle yediklerine çok dikkat etmelerini öneriyorum. Henüz bende istediğim gibi bir yeme düzeni oluşturamadım fakat oluşturacağım. İlacımı kullanıyorum, sporumu aksatmadan yapıyorum.Yemek olayınıda büyük oranda çözdüm. Bakalım zayıflayabilecekmiyim. Gelişmleri buradan paylaşacağım. Saygılarımı sunuyor bana destek vermenizi bekliyorum...

Bu gün itibari ile ilaç kullanmaya ve spor yapmaya başlayalı 28 gün oldu. Vücudumda henüz gözle görülür bir değişiklik olmadı.Ama ufak tefek kıpırdanmalar da yok değil.Mesela dün sporda daha az yoruldum, sporu bitirdiğimde hala aktivite yapacak enerjim ve isteğim vardı. Kilomda da ufak tefek kıpırdanmalar olmaya başladı. Zaten troid rahatsızlığı olmayan insanlarda da hemen hemen aynı sürede kilo verme gerçekleşmeye başlıyormuş. Yaptığım araştırmalara göre insan vücudu ne yaparsa yapsın ister diyet ister spor, 20 günden önce kilo vermeye başlamıyormuş.Biz kiloluların en sık yaptığı hatada bu işte, diyete ve spora başlıyoruz bir ay sonrada umutsuzluğa kapılıp bırakıyoruz.Oysa ki bir ay daha devam ettirsek meyveleri toplamaya başlayacağımızı bilmiyoruz. Önümüzdeki ay sanırım daha hızlı kilo vereceğim. Yemek işinde ilaç kullanma ve sporda olduğum kadar başarılı değilim.Ffakat son taktiğim işe yarıyor gibi. Akşama doğru, saat 4 gibi meyveli müsli yiyorum ve bu beni yatana kadar tok tutuyor, enerji veriyor.Herkese tavsiye ederim özlellikle benim gibi akşamları boğazını tutamayanlara...Sevgilerle...(bu ayın 26 sında kontrolüm var bakalım nice olmuş halimiz.)

Son düzenleme:
Arkadaşlar sizlere bişey danışmak istiyorum . başlıktaki tüm mesajları okuyamadım ama sorum şu 3 aylık ham ileyim doktorum 2 aylıkken t3 t4 ve tsh testlerime baktı t3 ve t4 normalken tsh 20 küsürlerde çıktı endokrin uzmnaıyla görüşüp 1 ay sonunda 11 e düşürdük ama hala yüksek olduğu için ilacın dozunu arttıtrdık sorum şu tsh değerim böye iken bebeğe zararı olmuşmudur zekasını sağlığını etkileecek vede düşmesse beni ne gibi tehlikeler beklio çokmkorkuyorum doktorum korkucak bişey yok ilacını aksatma diyo ama brnim kafam çok karışık lütfen beni bilgiendirirmisiniz

X