• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

mimoza hayırlı olsun, korkma Allahın izniyle bebişini kucağına alırsın, ancak mutlaka bir endokrin uzmanı kontrolünde olmalısın, aylık ilaç dozların ayarlanmalı, tsh 1,5-2 arasında tutulmalı, bebeğin zekası için çok önemli, antikorlara takılma, gebeliğe etkisi yok , iyi düşün iyi olsun, benim tsh normal sınırlarda olduğu halde endokrincim aylık takip etti ve ilaç dozlarımı ayarladı, şükürler olsun kızlarım benimle:):nazar:

hayırlı olsun arkadaşım öncelikle
ancak bebeğin sağlığı ve zekası için hamilelikte tiroid ilacına "özellikle" devam edilmesi gerekiyor,yani ilaç sadece bizim tshımız için değil
bence kendi tahminlerine göre hareket etme derim

teşekkür ederim canım.evet troitin bebeğin beyin gelişimi ile ilgisini çok ii biliorum.zaten ilacı kafadan kesmedim.dahiliye dru kesti.ama henüz kadın doğum doktorumdan randevu alamadım.haftaya pazartesi yada salı muhakkak gidicem.çok çok önemli bi konu zaten bilgim var.benim korkum erken dönemde düşük...allah korusun çok korkuyorum.:nazar:

mimoza hayırlı olsun, korkma Allahın izniyle bebişini kucağına alırsın, ancak mutlaka bir endokrin uzmanı kontrolünde olmalısın, aylık ilaç dozların ayarlanmalı, tsh 1,5-2 arasında tutulmalı, bebeğin zekası için çok önemli, antikorlara takılma, gebeliğe etkisi yok , iyi düşün iyi olsun, benim tsh normal sınırlarda olduğu halde endokrincim aylık takip etti ve ilaç dozlarımı ayarladı, şükürler olsun kızlarım benimle:):nazar:

saol arkadaşım.antikorlar evet biraz canımı sıkıyor.ama drda dedi çok fazla takma kafana diye.burdan okumuştum yine.günde 7-8tane kaju yiyorum.troitlerimde zaten sürekli kontrol altında olacak.inşallah bebişim benimle kalmaya devam eder:nazar::nazar::nazar:

İstanbulda mısır çarşısında malatya pazarı var orada buldum brasil nuts..kilosu 60 tl..sadece orada bulabildim ben...bilmek isteyen olur belki diye paylaşmak istedim...

evet arkadaşlar gebeliğim kesinleşti.allah isteyen herkese nasip etsin.inşallah sonuna kadar devam ederiz.drumun dediğine göre ilaç dozu zaman zaman azaltlabilirmiş.plesentada troit ürettiği için aylık olarak hormon tahlili vercem.....
allah isteyen tüm ar kadaşlara nasip etsin.......:nazar::nazar::nazar::nazar:

merhaba
gogüslerimde gerginlik fazlasıyla oluyor ve inanılmaz rahatsız ediyor acıyor..regl olmamada daha 2 hafta var..Sizde de böyle gerginlik oluyor mu ?

merhaba
gogüslerimde gerginlik fazlasıyla oluyor ve inanılmaz rahatsız ediyor acıyor..regl olmamada daha 2 hafta var..Sizde de böyle gerginlik oluyor mu ?

bende de aynı sorun var, ayın yarısından çoğu silikonlu gibiyim:5: ama haşimato başladığında değil de prolaktin değerim yükseldiğinde başladı bu sorun bende sanırım. tabii tesadüf de olabilir.:44:

merhaba
aynı sorun bendede var haşimato hastalığından beri göğüslerim hep gergin,
bekar olmama rağmen 3 sene evvel göğüslerimden süt bile gelmişti:53:
doktorum böyle bişeyin olabileceğini söyledi haşimato hastalığında nede olsa hormonlarla ilgili:26:
herkese Allah şifalar versin arkadaşlar...

süt gelmesi prolaktinle alakalı birşey değilmi?
benim yüksek olduğu zamanlarda da göğüslerin şişmesi ve ağrısı yumurtlamadan hemen sonra başlardı
2hafta sürerdi. 2aydır 0.küsürlerde,o ağrılar kalmadı ama düzenimi bozdu bu kezde
tsh yüksekken daha düzenliydi sanki :26:

merhaba

aynı sorun bendede var haşimato hastalığından beri göğüslerim hep gergin,
bekar olmama rağmen 3 sene evvel göğüslerimden süt bile gelmişti:53:
doktorum böyle bişeyin olabileceğini söyledi haşimato hastalığında nede olsa hormonlarla ilgili:26:
herkese Allah şifalar versin arkadaşlar...

gerçekten şaşkınım, hiç haşimatodan kaynaklanabileceğini düşünmemişitim bunun. belki de dediğim gibi, haşimato çıktığında bu sorunum yoktu ondan. kızlar sizde prolaktin ölçümü yapıldı mı ?
ladygeorgia, göğüsten süt gelmesine prolaktin yüksekliğinin neden olduğunu hem internetten hem doktorumdan duydum. ama tabii belki de sadece haşimato nedeniyle de oluyor.

bu durum beni çok rahatsız ediyor, kıyafet seçimi, giyim bile dert oluyor. bir üst alıyorum, pat şişiyorlar, al o güne özel ayarladığın kıyafet olmuyor, aksi de şişken bir şey alınca, indiğinde yakası düşük duruyor falan:5: tabii acısını saymadım bile:84:

gerçekten şaşkınım, hiç haşimatodan kaynaklanabileceğini düşünmemişitim bunun. belki de dediğim gibi, haşimato çıktığında bu sorunum yoktu ondan. kızlar sizde prolaktin ölçümü yapıldı mı ?
ladygeorgia, göğüsten süt gelmesine prolaktin yüksekliğinin neden olduğunu hem internetten hem doktorumdan duydum. ama tabii belki de sadece haşimato nedeniyle de oluyor.

bu durum beni çok rahatsız ediyor, kıyafet seçimi, giyim bile dert oluyor. bir üst alıyorum, pat şişiyorlar, al o güne özel ayarladığın kıyafet olmuyor, aksi de şişken bir şey alınca, indiğinde yakası düşük duruyor falan:5: tabii acısını saymadım bile:84:
3sene öncesinde depresyon tedavisi için ilaç alıyordum,o zamanlar bilmiyordum haşimato olduğumu,göğüslerim öyle gerginleştive büyüdü ki sizin anlattğnız gibi resmen silikon gibi,snra göğsümden süt gelmeye başladı çok şaşırdım:53:hadi evli olsam neyse derim ama bekarım...
daha snra annemde haşimato hastalığı çıktı,bendede yorgunluk uyuma hissi saç dökülmesi gibi şeyler ortaya çıkmaya başladı,annemin doktoruna gittim değerlerim ölçüldü bendede haşimato çıktı,ve muayene de ben söylemeden doktorum söyledi belirtileri göğsünden süt geldimi dedi,yorgunluk hassaslık ve benzeri her belirtiyi saydı haşimatomuş bütün neden,tedaviye yeni başladım sayılır henüz bir sene olmadı...

3sene öncesinde depresyon tedavisi için ilaç alıyordum,o zamanlar bilmiyordum haşimato olduğumu,göğüslerim öyle gerginleştive büyüdü ki sizin anlattğnız gibi resmen silikon gibi,snra göğsümden süt gelmeye başladı çok şaşırdım:53:hadi evli olsam neyse derim ama bekarım...
daha snra annemde haşimato hastalığı çıktı,bendede yorgunluk uyuma hissi saç dökülmesi gibi şeyler ortaya çıkmaya başladı,annemin doktoruna gittim değerlerim ölçüldü bendede haşimato çıktı,ve muayene de ben söylemeden doktorum söyledi belirtileri göğsünden süt geldimi dedi,yorgunluk hassaslık ve benzeri her belirtiyi saydı haşimatomuş bütün neden,tedaviye yeni başladım sayılır henüz bir sene olmadı...

off demek ben de ikisi birleşip tam etki yarattı, haydi 2 ayrı bedende üst kıyafetleri doldurdum dolaba diyelim, acısı, hassaslığı nolcak. bi de ben her gün tiroid ilacı kullanıyorum ama işte prolaktinim strese bağlı, e stresi de önleyemediğimden devam ediyo sorunlar. bir de bu hormon hastalıkları çete gibi faaliyet gösteriyorlar. bir tanesi varsa, mutlak arkadaşlık eden diğerleri de çıkıyor zamanla ortaya, en azından bende ve çevremde böyle:84:

off demek ben de ikisi birleşip tam etki yarattı, haydi 2 ayrı bedende üst kıyafetleri doldurdum dolaba diyelim, acısı, hassaslığı nolcak. bi de ben her gün tiroid ilacı kullanıyorum ama işte prolaktinim strese bağlı, e stresi de önleyemediğimden devam ediyo sorunlar. bir de bu hormon hastalıkları çete gibi faaliyet gösteriyorlar. bir tanesi varsa, mutlak arkadaşlık eden diğerleri de çıkıyor zamanla ortaya, en azından bende ve çevremde böyle:84:

aynen cnm yaa kullandığım troid ilacım Levotiron
stres zaten başlı başına bir sorun:84:

.Benim annemin sonuçlarında da haşimato yazıyordu araştıra araştıra burayı buldum

Yarın biyopsi olcak çok korkuyorum bişey çıkarsa diye... :(

Hepinize çok geçmiş olsun.

Ben 2 aydır günde bir tane brazil nuts kullandım antikorlarım düşsün diye, cuma günü endokrin bölümüne gittim gözlerimde, göğüsümde, midemde, boğazımda yanma var, ateş basıyor diye, doktora antikorlarada bakabilirmisiniz dedim, birden sinirlendi sadece teşhis aşamasında bakabiliyoruz dedi, ben selenyum alıyorum deyince kızarak tamam dedi kanımı verdim ve sonucu bu sabah aldım;
daha önce 300 lerde iken şimdi >1300 yazıyor, yani o kadar yükselmişki adam 1300 den büyük demiş, üzüldüm doğrusu, düşeceğine fazlasıyla artmış:(

hadi ya, iyi bir şeyler yapmaya çalışırken, daha da mı kötüleştiriyoruz acaba? ama başka bir arkadaş da brazil nut yiyerek 1,5 yılda antikorlarının ciddi biçimde düştüğünü söylüyor. o yüzden ben denemeye devam edeceğim. ben bu cevizleri zeytinyağının içinde bekletiyorum ve her sabah aç karnına 2 tane yiyorum. kahvaltımı etmek için de en az yarım saat bekliyorum. şu an bende birkaç paket var. sanırım bu beni 4-5 ay götürür. bunlar bitince tahlil yaptıracağım.

bir de arkadaşlar, aranızda zayıflayabilen var mı? doktorum tsh'ımı 0.3'lere düşürdü. günde 75 mg yapay hormon alıyorum. doktor bana bu tsh'la zayıflayabileceğimi söyledi. ama hiç de öyle olmadı. ama tabi bu arada bir de yumurtalık kisti çıktı bende. sanırım bunu da hashimoto tetikliyormuş. bu konuda bir bilgisi olan var mı? yani aranızda hem hashimoto'su hem yumurtalık kisti olup da zayıflayabileniniz var mı?

hadi ya, iyi bir şeyler yapmaya çalışırken, daha da mı kötüleştiriyoruz acaba? ama başka bir arkadaş da brazil nut yiyerek 1,5 yılda antikorlarının ciddi biçimde düştüğünü söylüyor. o yüzden ben denemeye devam edeceğim. ben bu cevizleri zeytinyağının içinde bekletiyorum ve her sabah aç karnına 2 tane yiyorum. kahvaltımı etmek için de en az yarım saat bekliyorum. şu an bende birkaç paket var. sanırım bu beni 4-5 ay götürür. bunlar bitince tahlil yaptıracağım.

bir de arkadaşlar, aranızda zayıflayabilen var mı? doktorum tsh'ımı 0.3'lere düşürdü. günde 75 mg yapay hormon alıyorum. doktor bana bu tsh'la zayıflayabileceğimi söyledi. ama hiç de öyle olmadı. ama tabi bu arada bir de yumurtalık kisti çıktı bende. sanırım bunu da hashimoto tetikliyormuş. bu konuda bir bilgisi olan var mı? yani aranızda hem hashimoto'su hem yumurtalık kisti olup da zayıflayabileniniz var mı?

ne kadar zamandır ilaç kullanıyosun?yumurtalık kisti dediğin şey;her ay olması gereken yumurtlama olayı troid sorunu yüzünden olamıyor, o çatlayamayan yumurtanın kist olarak kalması olabilir..bende ovülasyon sorunu vardı,her ay kist olurdu..haşimato olduğumu öğrendim ve ilaca başladığımdan beri ovülasyon oluyorum,bebek sahibi olamadım henüz ama kistlerden kurtuldum..

merhaba .Bana da bir hafta önce haşimato teşhisi koyuldu. Euthyrox 50 mg lik ilacı ilk hafta yarım daha sonra tam kullanmamı, sabah kahvaltıdan en erken 45 dakika önce içmemi söyledi.Yemem yememem gereken şeyler var mı diye sorduğumda bu konuda lahana,brokoli gibi çok şey duyarsın aldırma ilacını aldıktan sonra her şey yiyebilirsin dedi

geçmiş olsun
ben heme nyanıma koyuyorum ki sabah kalkınca ilk ilaçlarımı alayım kahvaltıya kadar da zaman geçsin diye.
ilk haşimatoyu öğrendikten sonra nette araştırmıştım ne yememem gerekir diye,yazdıklarını görmüştüm,
bir tek turp çok tüketirim salataya yemeğin yanına,diğerleri zaten haftada 1 yeniyor
bende dr a tuz meselesini sormuştum,hangisini yemem daha iyi olur diye,nodül olmadıktan sonra farketmez demişti.

bende yumurtalıklarda kist yok,elh. ama bebeğim olmadı şimdiye kadar
kiloda veremiyorum :(( en son 0.20 küsürlerdeydi

size de geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sağlıkla kavuşursunuz. kilo problemi bende de var ama ilacın etkisiyle verebileceğimi düşünüyorum.tabi yediklerimide dikkat ederek

doktoruma bahsettim durumu prolaktin ölçümü yapıldı 22 çıktı yani gögüslerimdeki gerginliğin sebebi bu çıkmadı...reglime 20 gün var şuan çok iyiyim ama bikac gün sonra göğüsümdeki belirtiler yine baslayacak inanılmaz gerginlesiyor acıyor..TSH 2.7 çıktı doktor ii dedi ama 25 mg ilaç verdi 3 ay kullanacağm...metabolizmam cok yavas ilaçla insallah hızlanacak diye ümit ediyorum..

Back
X