Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

hasta olan ben değilim ki ama. ablam olsaydı benim yerime neyse. ama belki de dediğin gibidir bilmiyorum..

e sonuçta ablan hasta olmasaydı buraya gelmeyecektin.bence arkadaş şaka yapmış hatta keşke hastalık olmasaydı diye de üzülmüş.yanlış anlaşılma olmuş belliki.yoksa kimse buraya gelmek istemez

bu arada benim de anti tpo 267 çıktı ayrıca hipotiroidim var ama kontrolüm 2 hafta sonra.anti tpoyu başka bi hastalığımın tahlilinde öğrendim.yani daha kendi doktorumun bundan haberi yok.acaba bu haşimato hastalığımı oluyor?

e sonuçta ablan hasta olmasaydı buraya gelmeyecektin.bence arkadaş şaka yapmış hatta keşke hastalık olmasaydı diye de üzülmüş.yanlış anlaşılma olmuş belliki.yoksa kimse buraya gelmek istemez

bu arada benim de anti tpo 267 çıktı ayrıca hipotiroidim var ama kontrolüm 2 hafta sonra.anti tpoyu başka bi hastalığımın tahlilinde öğrendim.yani daha kendi doktorumun bundan haberi yok.acaba bu haşimato hastalığımı oluyor?

Kesinlikle evet...

genetik haricinde üzüntüden mi oluyomuş :S doktor bana genetik bir miras bu hastalıklar falan demişti ama sonra arastırdım yok bizim ailede akrabalarda da :KK59:benim bir sorum olcaktı aslında bu ilacın yan etkileri hakkında benim saçlarım kaşlarım çok fazla dökülmeye başladı ilacı kullanmaya başladıktan sonra:KK50:

Bu hastalığa ne siz nede kardeşiniz hiç yakalanmasaydınızda buralara düşmeseydiniz demek istemiştim.

peki o zaman senden herkesin önünde ÖZÜR DİLİYORUM...
ama şu konuda sen de beni anla. bazı forum sitelerinde benle gıcık gıcık dalga geçen insanlar oldu. avatarımda siyah beyaz dövmeli bir adam resmi bulunduruyorum diye demediklerini bırakmadılar.... on gün falan oldu. o yüzden sinirlerim bozuk. kusura bakma.

takma kafana boşver bu gidişle fazla sürmez sende haşim abinin yanına uğrarsın demedi deme...

Merhabalar,
Bundan tam 7 gun once haşimato hastası oldugumu ogrendım. ve aynı zamanda polistik over sendromum var. bunun için dogum kontrol hapı kullanıyorum ve insulin direnci yaptıgı içinde seker ilacı kullanıyorum. hasimato icin doktora gittigimde sadece yapılan tahlillerime bakarak malumunuz ilacı ve selenyum için bir hap verdi. fakat bu ilacı 50mg lık verdi ama ultrason a falan bakmadan verdi. ondan bende yazılanları okuyunca süphelendım. cunku ultrasonu agustos da istedi doktorum. bu konuda bir fikri olan varmı merak ediyorum..
birde sigara kullanıyordum fakat artık yavas yavas azaltmaya basladım. bunun etkisi olmusmudur, kullanananız ve bilgisi olanınınz varmıdır acaba?
ultrason olmadıgı içinde nodul varmı yok mu bilemiyorum ama benı fazlasıyla korkuttu bu iş..

Nodüller haşimato hastalığının doğal sonucudur. Korkmayın. Bende bi sürü var. Antikorların troid bezine verdiği harabiyetten kaynaklanır. Nodüllerin büyüklüğü ve miktarı önemlidir. Bir çok küçük nodülün olması tek ve büyük bir nodül olmasından daha iyidir. Korkacak bir şey yok.Ama içinizin rahat olması için gerekirse biyopsi yaptırabilrsiniz. Biopside şırıngayla troid bezi nodülünden sıvı çekilmesiyle oluyor oldukça kolay iğne vurunmak gibi.

Haşimato olup da anlamlı kilo veren kişiler varsa lütfen yazsın. Nasıl zayıfladıklarını anlatsın. Bizde öğrenip uygulayalım umutlanalım.

bende kilo yok.olduğu zamanda verebiliyorum.
diyet yaparken sadecemeyve ve su yürüyüş yapıyorum.yoğurt yyorum.arada et sade...makarna pilav ekmek ve şeker tuz hamur işi yasaklıyırum.1 ayda 3-4 kilo verebiliyorum.şimdilik bi sorunum yok.şükür.ilerisini belemiycem.hatta doğum kilolarımı bile çok rahat verdim.spor diyet su yürüüş...tabi tsh normal seviyelerde olmalı...metabolizmanın çalışması için.diğer kan sonuçlarımdada bi sorunum yoktu.şeker kolestrol falan..bu kadar....umarım verirsiniz....

Haşimato olup da anlamlı kilo veren kişiler varsa lütfen yazsın. Nasıl zayıfladıklarını anlatsın. Bizde öğrenip uygulayalım umutlanalım.

merhaba öncelikle,
bende haşimatoyum..ve malesef kilo problemim benim de var.. ancak bende dikkat ettiğim halde veremiyorum kilo ne yazık ki..
yalnız bir arkadaşım haşimato başlangıcında.. oda ilaç kullanıyor.. ve zayıf.. ama nasıl zayıf biliyor musunuz..?
yemiyor.. bildiğiniz cidden kelime manası ile söylüyorum yemek hiç yemiyor.. sadece çikolata bisküvi..ve bol bol yürüyş..üstelik tam vejeterjan.. yani et balık tavuk hiç tüketmiyor.. yemek yemiyor hiç... e zayıf 49 kilo...
şahsıma ben bunu yapamam.. ki zaten sağlıklı bulduğum bir yöntem de değil...
ve sanırım yapamadığım için de 8 kg fazlamı hiç veremicem gibi görünüyor..
şimdi yaz belki deniz bisiklet falan bi kaç kilo veririm umarım..:S

O kadarda değil tabi. Böyle yaşayacaksam şişman olmayı tercih ederim. Ben bi diyetisyene gitmeye karar verdim. Boğazıma hakim olamıyorum.Bu arada benim de bir arkadaşım doktorun verdiği zayıflamaya yardımcı bir hapla 10 kg verdi. Ama o baya bi kilolouydu. Hemde bir ayda verdi. Bunu bir araştıracam... Bu savaşı ben kazanacağım.

O kadarda değil tabi. Böyle yaşayacaksam şişman olmayı tercih ederim. Ben bi diyetisyene gitmeye karar verdim. Boğazıma hakim olamıyorum.Bu arada benim de bir arkadaşım doktorun verdiği zayıflamaya yardımcı bir hapla 10 kg verdi. Ama o baya bi kilolouydu. Hemde bir ayda verdi. Bunu bir araştıracam... Bu savaşı ben kazanacağım.
meleğim o hapın adını öğrenirsen bizlede paylaşabilirmisin:KK16:

mrb ben de hashimato olduğumu yeni öğrendim 3 ay oldu önceden varmıydı bilmiyorum belirtisi yoktu.kilo sorunum hiç olmamıştı aldıysam da veriyordum.ablamda hashimato vardı.evlendim 8 ay oldu ablam dedi kontrol yaptır hormonlarını geç olmasın diye.çocuk düşündüğümüz için kontrol amçlı gittim ve hashimsto çocuğunuz olması zor olsada düşer okdr kötü konuştuki doktor görseniz ölümcül hastayım sanki.ablamda da var hashimato ve çocuğu oldu ilaç tedaviiyle.düşükleri oldu evet ama allaha şükür 4 yaşında oğlu var.bildiğim kadarıyla en kötüsü stres üzüntü olmayacak hayatımzda ama olmuyor tabiki.artık çok korkuyorum.5 aydır yaklaşık hamile kalamadım:KK43:allah hepimize hayrlısını nasip etsin sağlığımıza kavuştrsn inşallah.. acaba hashimato olupta hamile kalan varmı tedavisinden nekadar sonra hamile kaldı.bana yardımcı olun lütfen

mrb ben de hashimato olduğumu yeni öğrendim 3 ay oldu önceden varmıydı bilmiyorum belirtisi yoktu.kilo sorunum hiç olmamıştı aldıysam da veriyordum.ablamda hashimato vardı.evlendim 8 ay oldu ablam dedi kontrol yaptır hormonlarını geç olmasın diye.çocuk düşündüğümüz için kontrol amçlı gittim ve hashimsto çocuğunuz olması zor olsada düşer okdr kötü konuştuki doktor görseniz ölümcül hastayım sanki.ablamda da var hashimato ve çocuğu oldu ilaç tedaviiyle.düşükleri oldu evet ama allaha şükür 4 yaşında oğlu var.bildiğim kadarıyla en kötüsü stres üzüntü olmayacak hayatımzda ama olmuyor tabiki.artık çok korkuyorum.5 aydır yaklaşık hamile kalamadım:KK43:allah hepimize hayrlısını nasip etsin sağlığımıza kavuştrsn inşallah.. acaba hashimato olupta hamile kalan varmı tedavisinden nekadar sonra hamile kaldı.bana yardımcı olun lütfen

canım
bende haşimatoyum.. ve haşimato olduğumu bilmeden 2 kez hamile kaldım.. yani ilaç kullanmadan bilmeden.. sonra ilaç kullanarak da hamile kaldım.. yani hamile kalabiliosun.. ama..
benim 3 düşüğüm oldu malesef..:KK43:
hamile kalmaktan ziyade sağlıklı hamilelik geçirmek ve sağlıklı bebek olması önemli.. sen ilaçlarını düzenli iç.. aksatma ya da unutmamaya çalış..folic asid plus da hamilelik öncesi faydalı. hamileliğe hazırlık için...

X