• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

kızlar merhaba... 3 gün önce doktor bana haşhimato teşhisi koydu.. o günden beri kafam kartmakarışık.. ölçümlerimin hepsi normal sadece usgde tiriodit var diyo. internetten baktım tirioditin de çeşitleri var ama doktor bana direk sen haşhimotolusun dedi. hiç bi ilaç felan da vermedi 2 ay sonra gel dedi.. şimdi ne olacak anlamadım ben??? bi de hani şu kilo aldırma halsizlik gibi belirtiler varya bunlar hastalıktan dolayımı oluyor yoksa ilacı kullanmaya başlayınca mı kilo almaya başlıcam???ne olur bildiğiniz herşeyi yazın.. aklım bulandıkça bulandıı:5::5::5::5:

haşimato vücüdün troidlere savaşması anlamına geliyo özetle..bu savaş için antikorlar üretiyo vücudumuz.troid hormonları olan tsh t3 ve t3 deki anormalliklerin yanında anti tpo ve anti tg denilen antikorlarında kanda yüksek çıkması gerekiyo.bu antikorlar troid bezinin işlevini yerine getirmesine engel olur,hipotroidi ortaya çıkar..her insanda belirtiler değişebilir ama genel olarak kilo alımı veya kilo verememe,saç dökülmesi stres vs..bu hastalık için bir ilaç var,doktor bu ilacı kan değerlerine göre ayarlar ve içmeye başladıktan sonra hayat normale döner..ancak iyileşme gibi bişey söz konusu değildir genelde..ilaç ömür boyu içilir,gebeliktede devam edilir..geçmiş olsun..

Arkadaşlar ben Amerika'ya giden bir arkadaşım vasıtasıyla brazil nut aldım. Ama sadece 1 kutu. Daha önce birisi yazmıştı, sağolsun, ondan öğrendik. Kutuda yaklaşık 40 günlük fıstık var ve kocamanlar. Zeytinyağında bekletiyorum. Günde 2 tane yenecekti. Been bugün başladım. 40 günün sonunda değerlerimde bir değişiklik olursa hemen yazarım.
Ben 2 aydır günde bir tane brazil nuts kullandım antikorlarım düşsün diye, cuma günü endokrin bölümüne gittim gözlerimde, göğüsümde, midemde, boğazımda yanma var, ateş basıyor diye, doktora antikorlarada bakabilirmisiniz dedim, birden sinirlendi sadece teşhis aşamasında bakabiliyoruz dedi, ben selenyum alıyorum deyince kızarak tamam dedi kanımı verdim ve sonucu bu sabah aldım;
daha önce 300 lerde iken şimdi >1300 yazıyor, yani o kadar yükselmişki adam 1300 den büyük demiş, üzüldüm doğrusu, düşeceğine fazlasıyla artmış:(

merhaba arkadaslar

benimde doktorum tiroid bezlerimin az calıştığını ve vücudumun hasimatoya cok yatkın olduğunu
fakat simdilik hasimato hastası olmadığımı söyledi..İlaçta vermedi haziranda tekrar gelin dedi..

Geçen aktara gittiğimde elma sirkesi ve yeşilçay tükettiğimi ve tiroid bezlerimin calışmadığını söyledim..Kesinlikle içmemen gerektiğini söyledi bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..

Sabahları aksam dereotu tüketiyorum:34:..Fakat 3 haftadır dikkat ettiğim halde tartının ibresi oynamıyor oysaki gecen yıllarda 1 hafta dikkat edeyim 1-2 kg oynuyordu :50::59:

merhaba arkadaslar

benimde doktorum tiroid bezlerimin az calıştığını ve vücudumun hasimatoya cok yatkın olduğunu
fakat simdilik hasimato hastası olmadığımı söyledi..İlaçta vermedi haziranda tekrar gelin dedi..

Geçen aktara gittiğimde elma sirkesi ve yeşilçay tükettiğimi ve tiroid bezlerimin calışmadığını söyledim..Kesinlikle içmemen gerektiğini söyledi bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..

Sabahları aksam dereotu tüketiyorum:34:..Fakat 3 haftadır dikkat ettiğim halde tartının ibresi oynamıyor oysaki gecen yıllarda 1 hafta dikkat edeyim 1-2 kg oynuyordu :50::59:
bu sorunun cevabını bende nerakla bekliyorum çünkü bende tüketiyorum.ayrıca nerdeyse ocak ayından beri beslenme tarsımı değiştirdim normalde ekmeği kessem haftada 1 kilo veren ben ocakdan bu yana 5 kilo verebilidm. ve yaklaşık 2 hatadırda 70 den aşağı düşemedim.

arkadaşlar yıllardır kilom değişmezdi, 3 ayda 4 kilo aldım ve bu benim için çok fazla..haşimato olduğum ortaya çıktı,ilaca başladım ve kilo alımım durdu,hatta günlük tempomu arttırdım ve 3 kilo verdim..ilaç yavaşlayan metabolizmayı eski haline getiriyo yani...

arkadaşlar yıllardır kilom değişmezdi, 3 ayda 4 kilo aldım ve bu benim için çok fazla..haşimato olduğum ortaya çıktı,ilaca başladım ve kilo alımım durdu,hatta günlük tempomu arttırdım ve 3 kilo verdim..ilaç yavaşlayan metabolizmayı eski haline getiriyo yani...

gecmis olsun gulem
bana dr cok kücük parca ilac alımıyla baslayabilirsin dedi bende ilac almayayım biraz kendimi dinleyeyim bitki vs hallerim belki bi daha ki randevumuza kadar dedim..Yani ilacın metabolimayı düzelttiğin bilseydim ilacı tercih ederdim..Şimdilik dereotu tüketiyorum sabah öğlen aksam..1 ay sonra bakcam ne durumdayım:44:

merhaba
bende yaklıaşık 2 yıldır bu hastalıkla uğraşıorum.paylaşaım yapan arkadaşlarda vitilogoya yakalananlar var mı acaba?hastalık onuda tetikşiomuş,biraz kafamı taktım bu konuyu:15:

gecmis olsun gulem
bana dr cok kücük parca ilac alımıyla baslayabilirsin dedi bende ilac almayayım biraz kendimi dinleyeyim bitki vs hallerim belki bi daha ki randevumuza kadar dedim..Yani ilacın metabolimayı düzelttiğin bilseydim ilacı tercih ederdim..Şimdilik dereotu tüketiyorum sabah öğlen aksam..1 ay sonra bakcam ne durumdayım:44:

bence ilaca başla,çünkü otların o kadar etkili olduğunu sanmıyorum,ayrıca iyileşme olursa bırakırsın..sanada geçmiş olsun..

merhaba
bende yaklıaşık 2 yıldır bu hastalıkla uğraşıorum.paylaşaım yapan arkadaşlarda vitilogoya yakalananlar var mı acaba?hastalık onuda tetikşiomuş,biraz kafamı taktım bu konuyu:15:

ay Allah korusun..hiç duymadım böyle bişey..çok şaşırdım..

Merhabalar, benimde ablam Haşimato, annem Hipotiroid hastası. Ben de kontrol amaçlı tahlillerimi yaptırdım. Saç dökülmesi, uyku hali, yüzde ve gözlerde zaman zaman şişmeler ve aldığım 4-5 kiloyu aylardır verememe gibi şikayetlerim vardı. Sonuçlarımı bugün aldım.

TSH 2.62(0.34-5.60)
SERBEST T3 3.12(2.5-3.9)
SERBEST T4 0.78(0.61-1.12)

ANTİ TG 202.2(5-100)
ANTİ TPO 969

KOLESTEROL 222(112-200)
HDL KOLESTEROL 89
AST-(SGOT) 52(5.0-45)

Yaşım 35 yediklerime çok dikkat ederim. Kolesterolümün yüksek çıkması beni çok şaşırttı.
Doktorum ultrason istedi. Ama çıkan değerlere göre bir tedavi uygulanmayacak dedi. 6 Ayda 1 kontrol ettir dedi.
2-3 Gündür araştırıyorum TSH değerlerinin normal aralıkta olduğu ancak antikorların yüksek çıktığı durumlar Haşimato hastalığının belirtisi olabiliyormuş. Böyle durumlarda ilaç tedavisine düşük dozda başlanabiliyormuş. Bunu doktoruma sorduğumda antikorları düşürecek bir tedavi şekli şu anda yok dedi. Çok tereddütte kaldım acaba başka bir doktora mı gitsem... Fikir ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim :58:

Merhabalar, benimde ablam Haşimato, annem Hipotiroid hastası. Ben de kontrol amaçlı tahlillerimi yaptırdım. Saç dökülmesi, uyku hali, yüzde ve gözlerde zaman zaman şişmeler ve aldığım 4-5 kiloyu aylardır verememe gibi şikayetlerim vardı. Sonuçlarımı bugün aldım.

TSH 2.62(0.34-5.60)
SERBEST T3 3.12(2.5-3.9)
SERBEST T4 0.78(0.61-1.12)

ANTİ TG 202.2(5-100)
ANTİ TPO 969

KOLESTEROL 222(112-200)
HDL KOLESTEROL 89
AST-(SGOT) 52(5.0-45)

Yaşım 35 yediklerime çok dikkat ederim. Kolesterolümün yüksek çıkması beni çok şaşırttı.
Doktorum ultrason istedi. Ama çıkan değerlere göre bir tedavi uygulanmayacak dedi. 6 Ayda 1 kontrol ettir dedi.
2-3 Gündür araştırıyorum TSH değerlerinin normal aralıkta olduğu ancak antikorların yüksek çıktığı durumlar Haşimato hastalığının belirtisi olabiliyormuş. Böyle durumlarda ilaç tedavisine düşük dozda başlanabiliyormuş. Bunu doktoruma sorduğumda antikorları düşürecek bir tedavi şekli şu anda yok dedi. Çok tereddütte kaldım acaba başka bir doktora mı gitsem... Fikir ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim :58:

geçmiş olsun.troid hastalıkları kalıtsal oluyomuş genelde,kontrol olmakla iyi yapmışsın..benim ailemde bilinen haşimatolu yok ama bende çıktı..tsh ın iyi durumda,doktorunun dediği doğru antikorları düzeltecek bi ilaç yokmuş.ben tsh 6,5 ta öğrendim,antikorlarımda yüksek çıkmıştı..4 kilo aldım birden,hemen ilaç başlandı ve kilo alımım durdu,biraz hareketle 3 kilosunu verdim..kafan karıştıysa bi endokrin uzmanına git.ama gitmezsen bile kontrol için 6 ay bekleme,daha sık baktır..

Son düzenleme:
geçmiş olsun.troid hastalıkları kalıtsal oluyomuş genelde,kontrol olmakla iyi yapmışsın..benim ailemde bilinen haşimatolu yok ama bende çıktı..tsh ın iyi durumda,doktorunun dediği doğru antikorları düzeltecek bi ilaç yokmuş.ben tsh 6,5 ta öğrendim,antikorlarımda yüksek çıkmıştı..4 kilo aldım birden,hemen ilaç başlandı ve kilo alımım durdu,biraz hareketle 3 kilosunu verdim..kafan karıştıysa bi endokrin uzmanına git.ama gitmezsen bile kontrol için 6 ay bekleme,daha sık baktır..

Gittiğim doktor endokrin uzmanıydı. Antikorların pek üzerinde durmadı hatta istemedi bile... Benim hatırlatmamla tahlil yaptırdı. Tsh normal aralıktayken tedaviye başlamıyor sanırım doktorlar. Ama antikorların düşmesinde selenyum takviyesinin etkisi baya etkiliymiş. Kanımdaki selenyumu ölçtürüp uygunsa takviye almayı deneyeceğim. Böylelikle antikorlar düşerse tsh dengem bozulmaz diye düşünüyorum .

Gittiğim doktor endokrin uzmanıydı. Antikorların pek üzerinde durmadı hatta istemedi bile... Benim hatırlatmamla tahlil yaptırdı. Tsh normal aralıktayken tedaviye başlamıyor sanırım doktorlar. Ama antikorların düşmesinde selenyum takviyesinin etkisi baya etkiliymiş. Kanımdaki selenyumu ölçtürüp uygunsa takviye almayı deneyeceğim. Böylelikle antikorlar düşerse tsh dengem bozulmaz diye düşünüyorum .

o zaman endişelenme,benim yaşı 30 ve bebeğim olmuyo,endometriozis var ayrıca..ve doğurgan bi kadında tsh ın 2 nin altında olması gerekiyormuş.bana günde 50 mg.ilaç başlandı ama tsh ım 3 çıktı kontrolde,bebek olayımı bildiği için ilacın dozunu arttırdı ve şu an iyi durumda.ve bu ilaca başladıktan sonra ovülasyon yaşamaya başladım..selenyuma bende başlamak istiyorum ama ihmal ettim hep..haftaya kontrolüm var,konuşacağım doktorla..

Kızlar selenyumu sakın tablet olarak almayın, doğal yollarla alın, hap olarak aldıklarınız vücutta birikerek zehirlenmeye varan zararlar doğurabilir...

o zaman endişelenme,benim yaşı 30 ve bebeğim olmuyo,endometriozis var ayrıca..ve doğurgan bi kadında tsh ın 2 nin altında olması gerekiyormuş.bana günde 50 mg.ilaç başlandı ama tsh ım 3 çıktı kontrolde,bebek olayımı bildiği için ilacın dozunu arttırdı ve şu an iyi durumda.ve bu ilaca başladıktan sonra ovülasyon yaşamaya başladım..selenyuma bende başlamak istiyorum ama ihmal ettim hep..haftaya kontrolüm var,konuşacağım doktorla..

Çok geçmiş olsun... Dereotu kürünü deneyip de çok memnun kalanlar var. Selenyum a başlamadan önce kanındaki oranına baktır. Eğer eksikse doktorun kontrolünde başla. Dedikleri gibi fazlası iyi değilmiş :)

arkadaşlar selam.bende tsh 7lerdeyken geçen hafta 0.22ye düşmüş.ve sanırım hamileyim.testim pozitif.henüz dra gitmedim.ama ilacı kestim.inşallah bi sorun olmaz.aslında hipotroitliyim.ama ilacın dozu fazla geldi heralde

zaten hipoluların çoğu haşimatolu olurmuş.bedede antitg yüksekti.
tsh düştü hamiş kalmışım.ama inşallah sağlıklı bi gebelik olur.çok korkuyorum..haftaya dra gidicem...

geçen ayda kimyasal gebelik yaşadım.bu ayda inşallah bi sorun yaşamam..inşallah haftaya bebeğimi görürüm...:nazar::nazar:

bende hiç regl düzensizliği olamdı arkadaşlar.zaten başında yakalandı hipotroitim..
kadın doğum drum hiç bi problem yok gebe kalırsın dedi her zaman.önemli olan düzenli ilaçla düzgün tsh t3t4 sonuçları demişti.ama insan yinede korkuyor....
üstelik benim antitg değerim 500lülerdeydi....
inşallah bi sorun çıkmaz............

Son düzenleme:
arkadaşlar selam.bende tsh 7lerdeyken geçen hafta 0.22ye düşmüş.ve sanırım hamileyim.testim pozitif.henüz dra gitmedim.ama ilacı kestim.inşallah bi sorun olmaz.aslında hipotroitliyim.ama ilacın dozu fazla geldi heralde

hayırlı olsun arkadaşım öncelikle
ancak bebeğin sağlığı ve zekası için hamilelikte tiroid ilacına "özellikle" devam edilmesi gerekiyor,yani ilaç sadece bizim tshımız için değil
bence kendi tahminlerine göre hareket etme derim

Back
X