kızlar merhaba... 3 gün önce doktor bana haşhimato teşhisi koydu.. o günden beri kafam kartmakarışık.. ölçümlerimin hepsi normal sadece usgde tiriodit var diyo. internetten baktım tirioditin de çeşitleri var ama doktor bana direk sen haşhimotolusun dedi. hiç bi ilaç felan da vermedi 2 ay sonra gel dedi.. şimdi ne olacak anlamadım ben??? bi de hani şu kilo aldırma halsizlik gibi belirtiler varya bunlar hastalıktan dolayımı oluyor yoksa ilacı kullanmaya başlayınca mı kilo almaya başlıcam???ne olur bildiğiniz herşeyi yazın.. aklım bulandıkça bulandıı
haşimato vücüdün troidlere savaşması anlamına geliyo özetle..bu savaş için antikorlar üretiyo vücudumuz.troid hormonları olan tsh t3 ve t3 deki anormalliklerin yanında anti tpo ve anti tg denilen antikorlarında kanda yüksek çıkması gerekiyo.bu antikorlar troid bezinin işlevini yerine getirmesine engel olur,hipotroidi ortaya çıkar..her insanda belirtiler değişebilir ama genel olarak kilo alımı veya kilo verememe,saç dökülmesi stres vs..bu hastalık için bir ilaç var,doktor bu ilacı kan değerlerine göre ayarlar ve içmeye başladıktan sonra hayat normale döner..ancak iyileşme gibi bişey söz konusu değildir genelde..ilaç ömür boyu içilir,gebeliktede devam edilir..geçmiş olsun..