Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Elbetteki bunu en iyi doktorlar bilir. Burdan alacağınız her cevap sizi yanlış bilgilendirme riski taşıyacağından çok da güvenilir olmayacaktır. Kafanızı kurcalayan her türlü problemin cevabını uzman doktorlardan aramanız en sağlıklısı olacaktır. Ama kişisel olarak fikrim ilaçlarınızı aksatmadığınız sürece bir sorun oluşmayacağı yönündedir.

Arkadaşlar sizlere bişey danışmak istiyorum . başlıktaki tüm mesajları okuyamadım ama sorum şu 3 aylık ham ileyim doktorum 2 aylıkken t3 t4 ve tsh testlerime baktı t3 ve t4 normalken tsh 20 küsürlerde çıktı endokrin uzmnaıyla görüşüp 1 ay sonunda 11 e düşürdük ama hala yüksek olduğu için ilacın dozunu arttıtrdık sorum şu tsh değerim böye iken bebeğe zararı olmuşmudur zekasını sağlığını etkileecek vede düşmesse beni ne gibi tehlikeler beklio çokmkorkuyorum doktorum korkucak bişey yok ilacını aksatma diyo ama brnim kafam çok karışık lütfen beni bilgiendirirmisiniz

haşimatonda varmı???????

arkadaşım merhaba,
çok uzun zamanım olmadığı için ayrıntıları ile yazamıyorum ancak tüm ayrıntılar 20.10.2009 tarihinden sonraki arşivlerde var. ama herşey bir yana, haşimoto çok ciddi bir rahatsızlık değil, ihmal edilmemeli, önlem alınmalı, s,garadan uzak durulmalı, ama en önemlisi stres ve kaygıdan uzaklaşmalı.
önceki maillerimde bahsettiğim brasil nuts (brezilya fıstığını) yurt dışından temin edebilirseniz, zeytinyağı içinde buzdolabında muhafaza edin ve günde 2 adet aç karnına yiyosunuz. 2-3 ay içinde antikorlarınızın sıfırlandığını göreceksiniz. ve lütfen sakın ha selenyum hapı almayın, yararından çok zararı var unutmayın.
en kötü ihtimal hiçbişey bulamasanız da umutsıuzluğa kapılmayın, Allah başka dert vermesin. Bu ne ki,nerdeyse her 4 kişiden 1 i haşimotolu. sadece üremeyi olumsuz etkilemesi nedeniyle hayatınızda sıkıntıya yol açabilir.

esenlikle kalın

arkadaşım bana bu fıstığı nasıl aldığını anatabiirmisin.buamadım ben.nerden nasıl aldıysan lütfen bana özelden ietirmisin.benimde almam lazım..

haşimatonda varmı???????

doktor henüz öyle bişey demedi zaten çok yeni olan bişey sanırım hamilelikle beraber ortaya çıktı.umarım bebeğe bir zarar vermemiştir ki jinekoloğum korkucak bişey yok merak etme diyo bende ona inanıyorum ama ya düşmesse ve bu acabalar aklımı kemiriyo malesef hamilelik sanırım biraz evham halii

Arkadaşlar tanıdığınız erkek haşimato hastası olan varmı. Benim abimdede aynı rahatsızlık var ama onunla geçen konuştuğumuzda daha çok kadınlarda görülen bir rahatsızlık olduğu için erkekleri nasıl etkilediği ile ilgili bir bilgi bulamadığını söyledi. Onunda kiloları var ve oda bu durumdan çok rahatsız. Etrafında erkek haşimato hastası olan varsa onları bu durum nasıl etkiliyor acaba...

Bu gün itibari ile ilaç kullanmaya ve spor yapmaya başlayalı 28 gün oldu. Vücudumda henüz gözle görülür bir değişiklik olmadı.Ama ufak tefek kıpırdanmalar da yok değil.Mesela dün sporda daha az yoruldum, sporu bitirdiğimde hala aktivite yapacak enerjim ve isteğim vardı. Kilomda da ufak tefek kıpırdanmalar olmaya başladı. Zaten troid rahatsızlığı olmayan insanlarda da hemen hemen aynı sürede kilo verme gerçekleşmeye başlıyormuş. Yaptığım araştırmalara göre insan vücudu ne yaparsa yapsın ister diyet ister spor, 20 günden önce kilo vermeye başlamıyormuş.Biz kiloluların en sık yaptığı hatada bu işte, diyete ve spora başlıyoruz bir ay sonrada umutsuzluğa kapılıp bırakıyoruz.Oysa ki bir ay daha devam ettirsek meyveleri toplamaya başlayacağımızı bilmiyoruz. Önümüzdeki ay sanırım daha hızlı kilo vereceğim. Yemek işinde ilaç kullanma ve sporda olduğum kadar başarılı değilim.Ffakat son taktiğim işe yarıyor gibi. Akşama doğru, saat 4 gibi meyveli müsli yiyorum ve bu beni yatana kadar tok tutuyor, enerji veriyor.Herkese tavsiye ederim özlellikle benim gibi akşamları boğazını tutamayanlara...Sevgilerle...(bu ayın 26 sında kontrolüm var bakalım nice olmuş halimiz.)
Kontrolün sonucunda ne çıktı acaba, değişiklik var mı?

Son düzenleme:
30.05.2011 Tarihinde sonuçlarımı doktora gösterdim. İlk tahlilimde 8,65 olan tsh ım 3 e düşmüş. Ama doktorum bunun yeterli olmadığını söyleyip ilacım dozunu hafta sonları 150 mg, hafta içi 100 mg olarak yeniden düzenledi. Önceden günde sadece 100 mg kullanıyordum. Doktora kilo vermekte zorlandığımı söyledim oda tsh ımın hala yüksek olduğunu bu yüzden doz ayarlaması yaptığımızı tsh ım makul olan bir seviyeye düştüğünde kilo vereceğimi söyledi. Eğer bir iki ay içinde anlamlı bir kilo verme gerçekleşmezse şeker yüklemesi yapıp şekerine bakarız dedi. Ama son günlerde yeme içme konusunda kendimi salmama rağmen kilo verdiğimi hissediyorum. Spora devam ediyorum. Sanırım boğazımı tutarsam özellikle spora başlayalı bir ayı geçtiği için kilo vermem hızlanacak. Sevgiyle kalın..

geçmiş olsun sonal, evet tahlil kağıtlarında 4-4,5 a kadar normal görünmesine rağmen tsh nin modern tıpta artık 0,5-2 arası ideal olduğunu savunuyor dr lar bildiğim kadarıyla. ne yaparsan yap tsh yüksek olduğunda işe yaramıyor. ayrıca tsh yüksekse yani hipotiroid varsa şekere de zemin hazırlıyor maalesef bende olduğu gibi saz arkadaşları gibiler bir arada geziyorlar hep :KK9:

30.05.2011 Tarihinde sonuçlarımı doktora gösterdim. İlk tahlilimde 8,65 olan tsh ım 3 e düşmüş. Ama doktorum bunun yeterli olmadığını söyleyip ilacım dozunu hafta sonları 150 mg, hafta içi 100 mg olarak yeniden düzenledi. Önceden günde sadece 100 mg kullanıyordum. Doktora kilo vermekte zorlandığımı söyledim oda tsh ımın hala yüksek olduğunu bu yüzden doz ayarlaması yaptığımızı tsh ım makul olan bir seviyeye düştüğünde kilo vereceğimi söyledi. Eğer bir iki ay içinde anlamlı bir kilo verme gerçekleşmezse şeker yüklemesi yapıp şekerine bakarız dedi. Ama son günlerde yeme içme konusunda kendimi salmama rağmen kilo verdiğimi hissediyorum. Spora devam ediyorum. Sanırım boğazımı tutarsam özellikle spora başlayalı bir ayı geçtiği için kilo vermem hızlanacak. Sevgiyle kalın..

benimde 3 lerde ama dozunu değişmiyor.iidedi..:26:ya benim antikorlar sorun.tsh tamam ayarlanıyorda ah bu antikorlar.......:KK25:

Son düzenleme:
Sağolasın yorgun savaşçı sanada geçmiş olsun. Şeker hastalığı ile ilgili bir problemim olduğuna şu an için ihtimal vermiyorum. Eğer boğazımı tutarsam kilo vereceğime inancım tam. Aslına bakarsanız bir kilo vermişim. Bu neden önemli biliyormusunuz bir ayı aşkın bir süredir kilo almadığım ve onun yerine çok azda olsa kilo verdiğim için önemli bir durum. Bu durum bünyemde bir takım değişmeler olduğunun göstergesi. Bazı arkadaşlar polyannacı bır tavır içinde olduğumu zannedebilir ama aksine ben çok karamsar bir insanımdır. Ama ne karamsarlığın nede olmayan iyi şeylere inancın bize faydası var. Bize faydalı olacak tek şey akıllı ve mantıklı yaklaşımlardır. Buda bilime ve onun gösterdkleri ışığında yaşamımızı ve davranışlarımızı geliştirmekle olur. Bu sitede takip ettiğim kadarıyla ortada bir sürü saçma sapan reçeteler dolaşıyor. Yok onun kökü,yok bunun sapı yok bilmem arjantin börülcesi... Bir ayı geçkin bir süredir anlamlı bir kilo verememiş olmamın tek suçlusu hala benim her nekadar doktor tshın hala yüksek desede. Boğazıma yeterince hakim olamadım. O yüzden kimse haşimatoyum, ilaç kullanıyorum ama kilo veremiyorum demesin. Mutlaka yanlış yaptığınız şeyler vardır. Kilo = Bünyeye alınan fazla kaloridir. Bunu artık küçük çocuklar bile biliyor. Tsh uygun bir seviyeye çekildiğinde ki bu ilaçlarla olur ve yediklerimize dikkat ettiğimizde ve birde haftada en az 3 kez spor yaptığımızda kilo vermemek için hiçbir sebeb göremiyorum. Hepinize saygılar ve sevgiler...

benimde 3 lerde ama dozunu değişmiyor.iidedi..:26:ya benim antikorlar sorun.tsh tamam ayarlanıyorda ah bu antikorlar.......:KK25:

Sayın mimoza bildiğim kadarıyla tsh ın seviyesi eğer normal sınırlardaysa antikorun fazlalığının bir önemi kalmıyor. Eğer antikorların etkinliği ve hormona verdiği zarar söz konusuysa zaten tsh yüksek çıkıyor. Geçmiş olsun dileklerimle.

arkadaşlar bende kilo yok:KK64:hatta diyet yapıncada gayet rahat verebiliyorum.bunun sebebi nedir acaba.hatta regl düzenszliğimde yok.kilomda yok.ve diğer şikayetlerin hemen hemen hiç biri yok.benim ilk başlarda 8lerdeydi ama eutrx50den sonra 3lerdeyim.sadece tahlillerimde değişikik var.yaşam kalitemde bi sorun yok.:nazar::nazar:maşlalah:)......
ben troiti olanların karbonhidrat içeren yiyeceklerden uzak olması yada daha doğru tabirle glisemik indeksi düşük yiyeceklerden beslenmesi durumda kilo problemi olmaz diye biliyorum.tabi ialçlarınıda düzenli kullanmak zorunda...inşallah bendede ilerleyen zamanlarda kilo probemi olmaz arkadaşlar.etrafımda şişko birçok insan var.kilo veremeyen ama troit hormonlarının maşallahı var

Son düzenleme:
Sayın mimoza bildiğim kadarıyla tsh ın seviyesi eğer normal sınırlardaysa antikorun fazlalığının bir önemi kalmıyor. Eğer antikorların etkinliği ve hormona verdiği zarar söz konusuysa zaten tsh yüksek çıkıyor. Geçmiş olsun dileklerimle.

sağol canım.inşallah bu brazilnutl:KK74::KK64:a bu sorunumda kalmaz.

arkadaşlarr bende haşimatoya tutulduummmm:KK50:
ismini bile ilk defa duyuyorum doktor dediğinde şaşırdım zaten o ne diye benim insülin direnci problemim vardı o yüzden testlerimi yeniletmiştim kilomda bi sorun yok adet düzensizliği ile gitmiştim zaten sonra ordan oraya derken şimdi de haşimato çıktı.Euthyrox 25mg kullanıyorum..19 yaşındayım ve sürekli ilaçlarla yaşamak moralimi çok bozuyor:KK59:

benim de ablamda çıktı haşimato. onunki de sanırım üzüntü kaynaklı. tıpkı benim saç sorunum gibi. ablam uyumayı çok seviyor. rengi de soluk. ve malesef hala sigara içiyor !!!:KK22::KK22::KK22:

bu arada KK smile listesi yerine gülümseme listesi yazmış :nazar: türkçeye olan duyarlılığınızdan dolayı sizi kutluyorum En Büyük TÜRKİYE

arkadaşlarr bende haşimatoya tutulduummmm:KK50:
ismini bile ilk defa duyuyorum doktor dediğinde şaşırdım zaten o ne diye benim insülin direnci problemim vardı o yüzden testlerimi yeniletmiştim kilomda bi sorun yok adet düzensizliği ile gitmiştim zaten sonra ordan oraya derken şimdi de haşimato çıktı.Euthyrox 25mg kullanıyorum..19 yaşındayım ve sürekli ilaçlarla yaşamak moralimi çok bozuyor:KK59:

allah başka dert vermesin canım.şükürki ilacımız var.zamanla alışırsın.keşke şu haşimato antikorları içinde ilaç olsada hergün alsam.razıyım valla....

Son düzenleme:
ben naaptım şimdi? sayende siteye pek hoş gelmedim. yeni üyesin daha. bu ne densizlik!

canım yanllış anladın bence haşimatoya yeni geldi ya arkadaş kinaye yaptı.keşke haşimatoya gelmeseydin dedi galiba.yani hastalığa gelmeseydin demek istedi .hastalığa hoşgelinmez dimi...yani şahsen ben öle anladım.

Son düzenleme:
canım yanllış anladın bence haşimatoya yeni geldi ya arkadaş kinaye yaptı.keşke haşimatoya gelmeseydin dedi galiba.yani hastalığa gelmeseydin demek istedi .hastalığa hoşgelinmez dimi...yani şahsen ben öle anladım.

hasta olan ben değilim ki ama. ablam olsaydı benim yerime neyse. ama belki de dediğin gibidir bilmiyorum..

Son düzenleme:
X