Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

canım zanedersem saç dökülmesi hastalıktan kaynaklanıyor.fakat ilaç tedavisine başlasanda dökülen saçların yerine yenileri çıkmıyor.ben okuduklarımdan bunu anlıyorum.kesin bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim.

ben ilaca başlıyalı 15 gün oluyor.fakat sanırım bu ilaçlar kilo aldırıyormuş.öyle duydumda ben.yinede kesin bir bilgim yok.kesin bilgisi olan arkadaşlar yazsın.

canım bende 1 yıldır aynı ilacı kullanıyorum ilk 6 ayda 8 kilo verdim diyet falan yapmadan ama daha sonra tekrar aldım.o da sigarayı bırakmamdan kaynaklandı.inşallah vericem tekrar

arkadaşlar bu hastalığa çok dikkat edin.benim 7 senedir çocuğum olmuyordu araştırmalar sonucunda haşimatodan dolayı kaynaklandığı ortaya çıktı.tabiii biz bunu 1 yıldır biliyoruz.şimdi normal değerlere ulaştım sıra inşallah bebekte

dün kadın doğum dokturuma gittim.ne oldu endokrinoloji bölümüne gittin mi dedi.evet gittim dedim.bana yazdığı ilacı söyledim ve haşimato hastasıymışım dedim.doktorda bana sen haşimato hastası değilsin hipo tiroid hastasısın dedi.tetik yaptımı peki haşimato olduğuna dair dedi.hayır sadece kan talillerime bakarak söyledi dedim.öyle kaşına gözüne bakarak haşimato olduğun anlaşılmaz dedi.bende peki o zaman haşimato olup olmadığımı bir başka doktora gitip ultrasonda baktırayım dedim.doktor gerek yok gitmene dedi.zaten haşimato hastalığının tedavisi yok dedi.şimdi ben ne hastasıyım.sadece hipo tiroid mi.aklım karıştı doğrusu.doktor benim ilacımın dozajınıda artırdı günde 1,5 tane alıyorum.birdahaki gidişimde almanyadan gelen bir ilaç varmış onu bana yazacakmış.anlaşılan artık o doktor tsh'ıma bakacak.bu arada tsh değerim 6,22 iken 3,22 olmuş.anlıyacağınız ilaç fayda etmiş kızlar.bakalım hayırlısı.gelişmeleri ve doktorun yeni yazacağı ilacın ismini burdan yazarım size.sağlıcakla kalın.

kadın doğum doktoruna rahimde yara var onun için gittim.sanırım bir dahaki adetten sonra yarayı yakacaklar.bu arada doktor bana kan ilaçlarıda yazdı.birde multi vitamin.umarım herşey düzelir.

geçmiş olsun canım.bu hastalığı ilk defa duyuyorum.daha neler duyucaz bu dünyada.allah acil şifalar versin.hasta olup derman bekleyen bütün insanlara allahım acil şifalar versin .....

Sevgili Kahvegözlüm benimde ,senin gibi kafam karışık.Sintigrafiye ve ultrasona göre ben hiperplaziyim.Ama kan tahlilerine göre Haşimato her dr. farklı bişi söylüyor.Bende 7 tane nodül var,2 si çürümüş dr. kesinlikle alınması tehlikeli devamlı gözlem altında tutacağız dedi.Sıkıldım artık olduğuna bıraktım.Seninle aynı dertten muzdaribiz benimde saçım anormal dökülüyor.Çinko alıyorum bazı zaman ,nispeten biraz kesiyo ama gene de kesin önlemiyor.Dün daha gidip kestirdim belki biraz fayda olur diye.

ahhh canım en çokta zeten saçlarımın dökülmesine üzülüyorum ben.saçlarım ne kadar u:çok üzgünüm:zundu kestire kestire koltuk altıma geldi.kışa doğru iyice kısaltıracağım.ne hastalık bu anlamıyorum ben saçlarım dökülmesin istiyorum artık.neyse birbirimize destek olalım.ben vitamin takviyelerine başladım.nede olsa saçı bir yönden güçlendirmek gerekiyor.

merhaba arkadaşlar.hepinize Allah şifa versin.benim haşimato hastalığı olan bir tanıdığım var.ablası da haşimato hastası.bu iki arkadaş alternetif tıp yardımıyla hastalıklarından kurtuldular.açlık tedavisi ve sülük tedavisi onlarda işe yaradı.biri Ankara'da diğeri Manisa'da tedavi gördü.ayrıca maranki.com'a girip araştırabilirsiniz.inşallah siz de şifa bulursunuz.

ilk defa duyuyorum biraz daha açarmısın.nasıl yani açmı kalıyor.sülük tedavisi nasıl oluyor.beni aydınlatırsan sevinirim arkadaşım.şimdiden teşekkürler.

Merhabalar! Forumda bu konunun açılmış oluşuna çok sevindim.Bende bir HAŞİMATO hastasıyım.Yaklaşık 2 aydır bir sürü tetkikle uğraştım.Yarın artık son.Hoca ilaç tedavisine başlayacağız dedi.İnternetten araştırdıkça canım bir hayli sıkıldı.İlaç kullanan arkadaşlar kilo alımınızı merak ediyorum.Yıllarca hep zayıf bir bayan olarak yaşadım.Şimdi nasıl olur acaba?İlaç etkisini hemen gösteriyor mu?

canım sanırım bu hastalık herkeste aynı etkiyi göstermiyor.bende ilaç tedavisine yeni başladım.bende yıllarca zayıf bir insan olarak yaşadım.inşallah kilo almayız.

TSH değeri bugün 4.6 çıktı.Yarın sabah ilaca başlayacağım.Bana Eüthyrox(umarım ilacın adını doğru yazmışımdır,zor okuyabildim de)adlı ilaç verildi.Yarısını alacağım.Bu arada hocaya kilo alımını da sordum,kesinlikle aldırmaz dedi.8 hafta sonrasına tekrar randevu aldım, o gün kan sayımı tekrar yapılacak.8 hafta sonra TSH değerinin 2.5 in altına düşmesi bekleniyor.
Bende ki son gelişme bu arkadaşlar....

arkadaşlar ben de 1 yıldır hashimatoymuşum onu da check up yaptırınca öğrendim doktorum şimdilik ilaca gerek yok değerlerin sınırda dedi zaten pek de belirti yok açıkçası doktorumu değiştirince euthyroxa başladım ben de 25 mg.lık 1 hafta falan oluıyor 6 hafta sonra tekrar gidicem doktora, ben de hep zayıftım inş. kilo falan almam saçım da dökülmüyor aslında maşallah diyim

yalnız bana doktorum bi yanlış bilgi dolaşıyor bu hastalıkta çocuk olmaz diye birşey yok sadece eğer ilaç kullanılmazsa düşükle sonuçlanabilir dedi

valla öle takılıyodum ben moralim falan da hiç bozuk değil aslında ama yorumları okuyunca korkmaya başladım özellikle şişmanlamaktan ve bebek meselesinden ben en iyisi doktoruma inanmaya devam edeyim :)))

evet canım bu hastalıkta çocuk olmaz diye birşey yok.sadece ilaç tedavisi olmazsa düşükle sonuçlanır.hatta bu hastalığa sahip olduğunu bilmiyen çoğu kadınında hamileliği düşükle sonuçlanıyor.

kahvegözlüm şu ruh halindeki hasta ibaresi haşimato olduğun için mi başka bi sebepten mi?? eğer sadece haşimatodansa kaldır onu kendini hasta gibi hissteme :mymeka: grip falansan neysee bunda kötü bişi yok çok şükür ilaçla düzene girecek bi rahatsızlığımız var sadece allah korusun daha neler var dimi ama moralinizi yüksek tutun yaaa kendimi hasta hissetmiyom ben hiç :teytey:

haklısın canım.verdiğin moral için sağol.

Kartanesi hastalığımız ve belirtileri sizinle çok uyuyor.İlaçta aynı,bende 8 hafta sonra kontrole gideceğim.Bebek planım var,bu yüzden TSH değerim 2.5 in altına çekilmeye çalışılıyor.(Şu anda 4.6)
Sizede geçmiş olsun....

ben şimdi baktım tshım 8.8 mişş seninkini okuyunca gözlerim pörtledi :1shok: ama benim zaten 4.6 olsa problemim olmıcakmış sonra da bunu anladımm çünkü lab. referansı en yüksek 5. yani 5in üzerinde olması normal değil yerimseniben bakalımilaç nasıl etki edecek 6 hafta sonunda görcezzz
sositososito

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…