Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

ben de Hashımato hastasıyım ve aynı zamanda devamlı bu testleri çalışan bir biyoloğum..en ideal tsh değeri 2 dir.Her ne kadar referans aralıkları maximum4,5-5 de olsa daima 2 de tutmak en sağlıklısıdır.Ben Euthyrox kullanıyorum ve çok memnunum..İlk başlarda Levotiron kullanıyodum ve kilo almıştım ,merdive inip çıkamıyodum.Oilaç bana hiç yaramadı anlayacağınız..daha sonra bebek için karar verdik ve ben druma bunu söylediğimde hamileler için olan ve yan etkisi olmadığı iöçin zaten hamilelere önerilen Euthyroxu verdi..anında kilo verdim..4 ay içinde 8 kilo verdim..şimdi çok rahatı..devamlı kontrol altındayım ve ilaç dozum da aydan aya değişiyor..maalesef genç yaşlarda tsh değeri çok oynama yaparmış..o nedenle kontroleri aksatmadan ilacı kullanıyorum..

yorumlarınızı okudum hepınızın tek tek bende sanırım boyle bir hastalık var .tsh degerım cok düşük cıktı benım rendavu aldım ult .. cekılecek sonra tanı konacak
tsh degerım 0.04 cok düşük demiii

bnde bu hastalıktan muzdaribim.. iki aydır doktora gitim. hoca önce prıpycill sonra yani şimdi thyromazol verdi....merak ettiğim bu hastalıkla hamile kalan varmı...bnm tsh değerim 0,01.....

Bu hastalıkta çocuk olmaz diye bişey yok..Çok ileri vakalarda hormon düzeylerini etkileyebilir, yumurtlamada sorunlar ve gecikmeler yaşatabilir..Ama düzenli kontrol altında olan bir hasta zaten ilaç alıyordur..Yani vücudu için gerekli olan hormonu kendi tiroid bezi salgılatamasa da o dışarıdan alıyordur.Hamile kalınca aldığı dozun 2 katını alacak o kadar..

biopelinnn :1shok: normali 2 ise benimki çok yüksekmiş yaww ben ilk olark önce izmirde gitmiştim dahiliye uzmanına o da değerlerin sınırda dedi işte o zaman 4.5 5 civarı idi o referansa göre bakıp karar verdi sanırım bana dediki böle durumlarda ilaç kullanıladabilir kullanmayadabilirsin sooracıma bi 6 ay sonra gittim baktık birazcık yükselmiş ama gene sınırda gene kullanmadım soora ankarada endokrin uzmanına başladım işte daha yeni o da dediki bu seyir gösteriyorki giderek artacak o yüzden ilaca başlamalısın ve de başladık dimek 2 normal haa :1shok: allam ölcekmişim ben o zaman :roflol:

neyse yaw ucuz kurtarmışım yaşıcak günüm varmış :rofllol:

bu topicteki kendini hasta sanan arkadaşlarım hasta diiliz biz tımammııı?? yerimseniben

Son düzenleme:
İlaca henüz başladım.Beni öyle etkiledi ki,feleğim şaştı bir an ama elden de birşey gelmiyor.İlacada devam edeceğiz artık,hem de aksatmadan.....

ya ne tür yan etkileri oldu badisabaaa? bende de bazı değişiklikler var ama migren için de bi ilaç kullanıyom ben ona bağlıyorum

ben de Hashımato hastasıyım ve aynı zamanda devamlı bu testleri çalışan bir biyoloğum..en ideal tsh değeri 2 dir.Her ne kadar referans aralıkları maximum4,5-5 de olsa daima 2 de tutmak en sağlıklısıdır.Ben Euthyrox kullanıyorum ve çok memnunum..İlk başlarda Levotiron kullanıyodum ve kilo almıştım ,merdive inip çıkamıyodum.Oilaç bana hiç yaramadı anlayacağınız..daha sonra bebek için karar verdik ve ben druma bunu söylediğimde hamileler için olan ve yan etkisi olmadığı iöçin zaten hamilelere önerilen Euthyroxu verdi..anında kilo verdim..4 ay içinde 8 kilo verdim..şimdi çok rahatı..devamlı kontrol altındayım ve ilaç dozum da aydan aya değişiyor..maalesef genç yaşlarda tsh değeri çok oynama yaparmış..o nedenle kontroleri aksatmadan ilacı kullanıyorum..

ben de aynı ilacı kullanıyorum. Benim tsh değerim, bir rahatsızlığımı araştırmak için ilk ölçüldüğünde 4,6 çıkmıştı ve dr da bunu normal değerlerde olduğunu söylemişti.

Ardından şeker düşmesi sorunuyla bir endkorin uzmanına başvurdum, ilk ölçümden 1 yıl sonra ve o sefer 7,2 çıktı. Euthyrox kullanmaya başladığımda (ancak bir de şeker düzenleyici ilaçlarım vardı) birkaç kilo vermiştim başta. Sonrasında aylar geçince ve endokrin uzmanı bulamayınca kestim kendiliğimden.

Ve 9 ay sonra (6 ayı ilaçlı sonrası ilaçsız) 6,4 gibi bir şey çıktı tsh değerim. Tekrar aynı ilaca devam edeceğim. yaklaşık bir aydır kullanıyorum ve 1,5 kg verdim ancak ilaç yüzünden mi üzüntüler yüzünden mi bilemiyorum şu anda:eek:

Bir televizyon programında ben de aynı şeyi duydum bir uzmandan. Her ne kadar üst sınır 4,5 gibi gösterilse de artık modern tıpta, yapılan araştırmalarla tsh'nin 2 düzeyinde olmasının ideal olduğunu söylemişti.

Arkadaşlar bende geçen yaz tahlil yaptırmıştım
hepsi normal çıktı anti Tpo dahil
Ancak Anti Tiroglobulin Antikor fazla çıktı normal değerin çok üzerinde
Devlet hastanesinde hiç bi şey demediler ilaç falanda vermediler
Yeniden tahlil yaptıracam
Hatta Hashimato olabileceğini bile internetten araştırıp buldum
İnşallah normale döner

Bide ibrahim saraçoğlunun tiroid hormonlarını normal seviyesine getiren dere otu formülünü uyguladınızmı 3 ay devam edenlerde tiroid hormonları düşük yada yüksek farketmez dengeliyormuş..
Biraz kullandım bi ara düzeltsin diye ama tahlil sonuçlarında bakacam etkiliyse devam ederim..

bide nodül var 4mm çapında
kistik demiş o ne demek tehlikelimi bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

ya ne tür yan etkileri oldu badisabaaa? bende de bazı değişiklikler var ama migren için de bi ilaç kullanıyom ben ona bağlıyorum

Sevgili Kartanesi
İlacı aldığımda epey bir zaman yüksek derecede çarpıntı yapıyor.Mide bulantısı,hafif başdönmeleri,göz kararmaları ve uyuşukluk gibi.O anda uzanmak ve hiç bir şeyle meşgul olmamak biraz iyi geliyor ama her zaman yapamıyorum ki....

bide nodül var 4mm çapında
kistik demiş o ne demek tehlikelimi bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

veşeker
Sizde nodül varmış bende de 5-6 tane lenf nodu var.Hocaya sordum haşimato hastalığının doğal sonucudur dedi yani beklenilen bir şeymiş.Yıllık kontrolleri var bu nodların.Bu arada nodülün olduğu kesin mi?Banada isim yapmış özel bir hastane nodül teşhisi koymuştu ne varki İst.Üniv. de nodül değil Haşimato olduğu ortaya çıktı.
Çok geçmiş olsun.....

nix birde 3 ay sonra tahlil yapmaya gideceğim yani bu nasıl oluyor ben daha 3 ay olmadı ilaçları kullanalı.yani doktora testleri yaptırmaya gitmeden birkaç gün önce ilacı bırakacakmıyım yoksa ilaca devammı o gün doktora gitsem bile.şimdiden teşekkürler...a.s.

kahvegözlüm benimde ablam haşimato hastası.ayrıca ben ve annem de tiroid hastalarıyız.yıllardır 3 ümüzde bu hastalığın tedavisini olmaktayız.ben de aynı ilacı kullanıyorum.istanbul üniversitesi cerrahpaşa tıp fakültesi nükleer tıbbın kurucusu mükemmel bir profesör tarafından sürekli tetkiklerimiz yapılıyor.ve de çok memnunuz.ancak şunu söylemeliyim ki kan tahlili vermeye gittiğin gün ilacını almalısın.yıllardır hocamız bize bunu tembihliyor.aç karnına yalnızca ilacını alacaksın. ilaç tedavisine devam ettikçe sıkıntıların azlacaktır.ayrıca kilo aldıran ilaç değil metabolizmanın yavaşlamasıdır.ilaç bunu dengeliyor.bu nedenle ilacını bırakma.sürekli olarak dr.unun verdiği tarihlerde kontrollerini yaptır.
geçmiş olsuna.s.

kahvegözlüm benimde ablam haşimato hastası.ayrıca ben ve annem de tiroid hastalarıyız.yıllardır 3 ümüzde bu hastalığın tedavisini olmaktayız.ben de aynı ilacı kullanıyorum.istanbul üniversitesi cerrahpaşa tıp fakültesi nükleer tıbbın kurucusu mükemmel bir profesör tarafından sürekli tetkiklerimiz yapılıyor.ve de çok memnunuz.ancak şunu söylemeliyim ki kan tahlili vermeye gittiğin gün ilacını almalısın.yıllardır hocamız bize bunu tembihliyor.aç karnına yalnızca ilacını alacaksın. ilaç tedavisine devam ettikçe sıkıntıların azlacaktır.ayrıca kilo aldıran ilaç değil metabolizmanın yavaşlamasıdır.ilaç bunu dengeliyor.bu nedenle ilacını bırakma.sürekli olarak dr.unun verdiği tarihlerde kontrollerini yaptır.
geçmiş olsuna.s.

öncelikle geçmiş olsun canım.ayrıca teşekkür ederim.ben hipo tiroidi olan bir haşimato hastasıymışım canım.

aaaaaaaaaa sapıtıcam yahuuuu iyice aklım karıştı vallaaa :sm_confused: bu haşimatonunda mı çeşiti var şimdi hipo hiper diye benneyaptımki kafayı yicem yaaa şimdi bu hastalık metabolizmayı yavaşlatıyomu hızlandırıyomuu allla allaa benim metabolizmam hızlı ötesi zaten ilaç yavaşlatacak mı yaani allam anlamadım gitti yahuuu :uhm:
bende de bu aralar bi uyuşukluk bi manyaklık peyda oldu bi demigren ilacı kullanıyorum ama onun ilk kutusunda olmamıştı bu yan etkiler ethuroxtan mı kaynaklanıyo acep allam yaa uyanık kalmak için kahve içmekten helak olcem yakında kafamçokkarıştı

bu arada phatoshunda hamile olduğunu görüyorumm vee çok seviniyorum haşimatomuydun sen de phatoshcumm valla kafama takılmaya başladı bu konu bebek düşünmüyoruz şu ara ama düşünsek olmıcak mı diye de kafama takıyorum yaani??

kahvegözlüm ablamda hipotiroidi olan bir haşimato hastası:KK43:

Kartanesi evet canım hamileyim.bendeki hastalık haşimato değil.şöyle açıklayayım;
7 yıl önce bende hipertiroidi bulundu.tiroid bezlerinin çok hızlı çalışması.ve ayrıca 3 nodülüm vardı.ameliyat oldum.tiroid bezlerim alındı.ameliyatta vücud için bi miktar bez bırakılıyor ancak bu bünyeye yeterli gelmiyor.bu nedenle 7 yıldır hipotiroidi hastasıyım.yani artık az çalışıyor:KK43:düzenli olarak ilaçlarımı kullanıyorum.bu yüzden hamile kalmamda bir zorluk yaşamadım.ilaçların dozu artmakla birlikte şuanda da kullanıyorum.çünkü hamilelikte değerlerim çok yükseldi.tiroidi yavaş çalışan kadınların hamile kalmasının zor olduğunu okuyorum yıllardır.(hipotiroidide ve haşimatoda da aynı)bende çok korkuyordum.ancak hiçbir tedavi olunmazsa sanırım böyle sonuçlanıyor.tedavine devam ettikten sonra korkma canım.istediğiniz dönemde olur inşallah bebeğiniz..bebeğin zekası için de tedavi şart.hatta ben hocama sordum;değerler yüksek,ilacın dozu artıyor,bebeğime kötü bir etkisi olurmu diye.kendisi de bana bebeğin üstünde olumlu etkisi olduğunu söyledi..normalde 6 ayda bir kontrolüm varken gebelik boyunca ayda 1 e düştü.eğer tiroid hastası anne adayları varsa buradan sesleneyim,lütfen tedavinizi aksatmayın..bebeğinizin zeka gelişimi için..bu arada bu ilacı ölene dek kullanacağım..ama benim hayatımda o kadar olağan bi durum olduki bu,hiç yadırgamıyorum artık.sadece kolay kilo almam beni üzüyor.ameliyattan önce çok zayıftım..artık balıketiyim:KK43:(

(mesajında metabolizmayı yavaşlatıyomu,hızlandırıyomu diye sormuşsun,hipertiroidide metabolizma çok hızlı çalışır.hipotiroidide de tam tersi olur.haşimatoda da metabolizma çok yavaştır diye okumuştum.uyuşukluk,uyku hali oluyormuş.ama bu konuyu en iyisi doktorunla konuşman canım)

sevgiler..a.s.

ya işte benim aklımın karıştığı urum da bu şekercim bende hipotroidi ve haşimato var işte uyku hali oluyo zaten de ama metabolizmamda hızlı yani yediğpim hemen sindiriliyorm maşallah burda kafam karışıyo zatem layhayhoy neyse bakalım doktora danışalım biz de :icecream: hayırlısı yaa umarım bebiş sahibi olmamızda bi sorun çıkmaz tabi zekasında da a :Saruboceq:

Arkadaşlar ,şu bir hafta içinde tiroidimde ara sıra beliren bir ağrı meydana geldi.Çok canım sıkıldı.Akşam benim hocayı aradım.Şimdilik bir ağrı kesici al fakat bir haftaya kadar geçmezse mutlaka görmeliyim,haşimatolarda beklediğimiz bir durum değildir bu dedi ve geçmezse bir biyopsi daha yapacağız,bu tiroide eklenen başka bir durumda olabilir diyede ekledi.Çok mutsuzum çoooook.....

arkadaşlar size bir sorum var.bu ramazan oruç tutmak istiyorum.ama bu ay birde aşılama olcam.oruç tutmam tsh değerimi bozramı .çünkü bu değerler bozulursa aşılamamı etkiler korkuyorum.ne yapabilirim bir akıl verin bana manevi olarak çok huzursuzum.:1no2:

arkadaşlar size bir sorum var.bu ramazan oruç tutmak istiyorum.ama bu ay birde aşılama olcam.oruç tutmam tsh değerimi bozramı .çünkü bu değerler bozulursa aşılamamı etkiler korkuyorum.ne yapabilirim bir akıl verin bana manevi olarak çok huzursuzum.:1no2:
canım bende haşimato hastasıyım.bildiğim kadarıyla bu hastalığa sahip insanların beslenmeside düzenli olmalıdır.çünkü beslenme şeklimiz hormonlarımızı etkilemekte.yani ben bu yıl oruç tutmayı düşünmüyorum.onun yerine bağış yaparım.yani fakir bir aileye yardımda bulunurum.

X