ben de Hashımato hastasıyım ve aynı zamanda devamlı bu testleri çalışan bir biyoloğum..en ideal tsh değeri 2 dir.Her ne kadar referans aralıkları maximum4,5-5 de olsa daima 2 de tutmak en sağlıklısıdır.Ben Euthyrox kullanıyorum ve çok memnunum..İlk başlarda Levotiron kullanıyodum ve kilo almıştım ,merdive inip çıkamıyodum.Oilaç bana hiç yaramadı anlayacağınız..daha sonra bebek için karar verdik ve ben druma bunu söylediğimde hamileler için olan ve yan etkisi olmadığı iöçin zaten hamilelere önerilen Euthyroxu verdi..anında kilo verdim..4 ay içinde 8 kilo verdim..şimdi çok rahatı..devamlı kontrol altındayım ve ilaç dozum da aydan aya değişiyor..maalesef genç yaşlarda tsh değeri çok oynama yaparmış..o nedenle kontroleri aksatmadan ilacı kullanıyorum..
ya ne tür yan etkileri oldu badisabaaa? bende de bazı değişiklikler var ama migren için de bi ilaç kullanıyom ben ona bağlıyorum
bide nodül var 4mm çapında
kistik demiş o ne demek tehlikelimi bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
nix birde 3 ay sonra tahlil yapmaya gideceğim yani bu nasıl oluyor ben daha 3 ay olmadı ilaçları kullanalı.yani doktora testleri yaptırmaya gitmeden birkaç gün önce ilacı bırakacakmıyım yoksa ilaca devammı o gün doktora gitsem bile.şimdiden teşekkürler...a.s.
kahvegözlüm benimde ablam haşimato hastası.ayrıca ben ve annem de tiroid hastalarıyız.yıllardır 3 ümüzde bu hastalığın tedavisini olmaktayız.ben de aynı ilacı kullanıyorum.istanbul üniversitesi cerrahpaşa tıp fakültesi nükleer tıbbın kurucusu mükemmel bir profesör tarafından sürekli tetkiklerimiz yapılıyor.ve de çok memnunuz.ancak şunu söylemeliyim ki kan tahlili vermeye gittiğin gün ilacını almalısın.yıllardır hocamız bize bunu tembihliyor.aç karnına yalnızca ilacını alacaksın. ilaç tedavisine devam ettikçe sıkıntıların azlacaktır.ayrıca kilo aldıran ilaç değil metabolizmanın yavaşlamasıdır.ilaç bunu dengeliyor.bu nedenle ilacını bırakma.sürekli olarak dr.unun verdiği tarihlerde kontrollerini yaptır.
geçmiş olsuna.s.
canım bende haşimato hastasıyım.bildiğim kadarıyla bu hastalığa sahip insanların beslenmeside düzenli olmalıdır.çünkü beslenme şeklimiz hormonlarımızı etkilemekte.yani ben bu yıl oruç tutmayı düşünmüyorum.onun yerine bağış yaparım.yani fakir bir aileye yardımda bulunurum.arkadaşlar size bir sorum var.bu ramazan oruç tutmak istiyorum.ama bu ay birde aşılama olcam.oruç tutmam tsh değerimi bozramı .çünkü bu değerler bozulursa aşılamamı etkiler korkuyorum.ne yapabilirim bir akıl verin bana manevi olarak çok huzursuzum.:1no2: