EVET 1CM OLMADAN BİOPSİ YAPILMIYORMUŞ BANADA ÖYLE SÖYLEDİLER.BEN ZATEN YAPTIRMAK İSTEMEDİM.6 AYDA BİR ULTRASONLA ÖLÇÜLÜYOR SONUÇ İYİ DİYORLAR YANİ YAVAŞ BÜYÜMESİ İYİYMİŞ.BUDA BENİM İÇİN YETERLİ.ACILI İŞLEMLERE GEREK YOK BENCE.KONTROLLERİMİ VE İLACIMI AKSATMIYORUM.ÖNEMLİ OLAN ANTI TPO DEĞERİ.O YÜKSELİNCE İLAÇ BAŞLANIYOR.BU TAHLİLİNİ TAKİP ET BENCE.ŞİMDİ BİDE DÜĞÜN HEYECANI VE YOĞUNLUĞU YAŞIYORSUN İSTEMESENDE ADRENALİN DEŞARJ EDİYORSUN.DÜĞÜNDEN SONRA HERŞEY RUTİNE GİRİNCE TAHLİLLERİNİ YENİLEMELİSİN.ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUNa.s.:enbuyukkk:
hey kızlar nerelerdesiniz yaa :) özledim valla haşimoto halkını :))
evet canım düğünden sonra tekrar tahlil yaptıracağım, çok teşekkür ederimopuyorumnanaktanEVET 1CM OLMADAN BİOPSİ YAPILMIYORMUŞ BANADA ÖYLE SÖYLEDİLER.BEN ZATEN YAPTIRMAK İSTEMEDİM.6 AYDA BİR ULTRASONLA ÖLÇÜLÜYOR SONUÇ İYİ DİYORLAR YANİ YAVAŞ BÜYÜMESİ İYİYMİŞ.BUDA BENİM İÇİN YETERLİ.ACILI İŞLEMLERE GEREK YOK BENCE.KONTROLLERİMİ VE İLACIMI AKSATMIYORUM.ÖNEMLİ OLAN ANTI TPO DEĞERİ.O YÜKSELİNCE İLAÇ BAŞLANIYOR.BU TAHLİLİNİ TAKİP ET BENCE.ŞİMDİ BİDE DÜĞÜN HEYECANI VE YOĞUNLUĞU YAŞIYORSUN İSTEMESENDE ADRENALİN DEŞARJ EDİYORSUN.DÜĞÜNDEN SONRA HERŞEY RUTİNE GİRİNCE TAHLİLLERİNİ YENİLEMELİSİN.ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUNa.s.:enbuyukkk:
ben buralardayım he ya geliyom gidiyom kimseler yok
ha bu arada benim değerler 4 normali 2 olması lazım ama olmuyorrr:1no2::1no2:
antikorlar yükselince verilen bir ilaç mı var ? adı nedir acaba ? ilk defa duyuyorum da şaşırdım
yarenke evet canım daha önceki tahlileri elime aldım ama o zamanlar eutrox içiyordum hep sıfırın aytındaymış hiç dikkat etmemiştim
ama şimdi hiç düşmüyorrrrrrrrrrrrrrrr
aman canım düğünden sonra dikkat et bırakma bu işin peşini ben 5 senedir eşşek sıpasını bekliyom gelmiyorrrrrrr
allah inşallah seni ve diğer kızlar ardı sıra beni bekletmez tatlım
sevğilerrrrrrrrrr
ben buralardayım he ya geliyom gidiyom kimseler yok
ha bu arada benim değerler 4 normali 2 olması lazım ama olmuyorrr:1no2::1no2:
gerçektende ne kadar yaygınmış
sayfanın başındaki tüm belirtiler harfi harfine bende vardı bi dahiliyeciye gittim tsh testi dahil bircok test yapılmıştı
ama bi şey yok kolestrol202 idi ona dikkat et dedi
fakat ben bogazlı kazak giymem soğuğa hiç gelemem neyse kbb uzmanı bi tiroid usg istedi
sonra genel cerrah hormon testi istedi
endokrin uzmanı teşhisi koydu OTOIMMUN TİROİDİT yani hashimoto tiroiditi
ben dun dokt gıttım.bı ara ınsulun dusuk tu sımdı insülün120 dk.56 noormal deger olası gereken. bende 78 cıkmıs.dokt dedı ara ogun kacırmaa ben de calısıyorum buna taktım bu ara.guatr normalmıs ama bu durum benı üzdü.sızce cokmu
canım evet maalesef biliyorum ve bu ilaçları kullanıyorum (e..x) bende hem hipo hem haşimoto var.benim ilaçları içme nedenim hipotiroid.yoksa doktorum antikorları düşürecek bir ilaç olmadığını söyledi.hatta bu nedenle artık hiç antikorlarımı dahi ölçmüyor.forumda bir çok arkadaşın doktoru aynı şekilde artık antikorları ölçmüyorlar.antikorlar için sadece selenyum tedavisi var onun da hem yan etkileri var hem de antikorları düşürmesi garanti değil şeklinde genel bir bilgi var sadece tıpta.geçen sayfaları okudun mu bilmiyorum,bir arkadaş da brezilya cevizi ile antikorlarını düşürdüğünü yazmıştı( selenyum zengini ama bizim ülkemizde yok ) bulursan mutlaka ye kaçırma :) doktorun senin antikorlarını ölçüyor mu ?ELBET CANIM OLMAZMI? HAŞİMOTO DEMEK ZATEN ANYIKORUN YÜKSELMESİ DEMEK......VÜCUT TROIDLERE MİKROP GÖZÜYLE BAKIP SAVUNMA İÇİN ANTIKOR YÜKSELTİYOR.....BÖYLECE TROIDLER GÖREVİNİ YAPAMIYOR.İLAÇ ISMI VERMEK YASAK OLMASI LAZIM.(e..x veya l....n diye ilaçlar):enbuyukkk:
canım sen şimdi hangi ilacı içiyorsun ve kaç mg.içiyorsun ?
geçmiş olsun arkadaşım.
canım çok abartı yüksek değil.bu kadar kafana takma.beslenmeye dikkat edilirse çok sorun olmuyor zaten.doktorun beslenme ile ilgili bilgiler vermiştir umarım.bende de gizli şeker olduğu için çok aç kalmamaya dikkat ediyorum.
canım evet maalesef biliyorum ve bu ilaçları kullanıyorum (e..x) bende hem hipo hem haşimoto var.benim ilaçları içme nedenim hipotiroid.yoksa doktorum antikorları düşürecek bir ilaç olmadığını söyledi.hatta bu nedenle artık hiç antikorlarımı dahi ölçmüyor.forumda bir çok arkadaşın doktoru aynı şekilde artık antikorları ölçmüyorlar.antikorlar için sadece selenyum tedavisi var onun da hem yan etkileri var hem de antikorları düşürmesi garanti değil şeklinde genel bir bilgi var sadece tıpta.geçen sayfaları okudun mu bilmiyorum,bir arkadaş da brezilya cevizi ile antikorlarını düşürdüğünü yazmıştı( selenyum zengini ama bizim ülkemizde yok ) bulursan mutlaka ye kaçırma :) doktorun senin antikorlarını ölçüyor mu ?
BU BELİRTİLER EVET HAŞİMOTO HIPOTROIDI DE VAR AMA AYNI BELİRTİLER BAŞKA HASTALIKLARDA DA VAR CANIM.SANIRIM DİĞER TAHLİLLERİN ÇIKINCA DR SANA BİLGİ VERECEKTİR.SONRA BİZLERİDE DURUMUNDAN HABER EDERSEN SEVİNİRİZ.SANA VE HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUM..:enbuyukkk:adet düzensizliği,halsizlik ve kg verememe şikayetiyle endokrinoloji doktoruna gittim tüm hormon tahlillerimden biri çıktı diğerlerini yarın alacağım.benim antikorlarım 592 çıktı.referans aralığında max.9 yazıyordu.dr haşimato adayısın dedi.diğer tahlillerede bakacak sanırım.ben yazılanları okuyunca haşimatoyu kendime yakın buldum:)))) yani,şöyle ki
-adet düzensizliği
-kg verememe
-gerginlik,huzursuzluk
-unutkanlık
-yorgunluk,aşırı halsizlik
-uyku isteği
-cinsel isteksizlik
-ellerde kuruma
-kramplar
bunalrım hepsi bende var.sizce durumum nedir teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?