• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

kızlar ben bugun yanlışlıkla 2 kere hap kullandım
birini sabah aç karnına diğerini de az evvel tok karnına
üstelik yeni hamileyim
geçen hafta dr. dozumu arttırmıştı
günde 1 defa atmam gereken ilacı 2 tane atmış oldum
bebeğe bişey olur diye korkuyorum
yarın tekrar ilaç kullanmam gerek mi?
dr. ulaşamıyorum..hafta sonu itibariyle..
bu durumu başka yaşayanlar n yaptılar acaba?

lalecim emin değilim ama bir şey olmaz korkma yani,
sen normal günlük içmeye devam et.
Allah büyük,rabbime sıgınalım...:teselli:

1 buçuk ay önce 95 olan anti tpom 124.1 e çıkmış
yükselmesi iyi değilmi acaba
bide ayak kemiğimdeki bi sorun için ameliyat olcam bi sorun oluştururmu acaba

ANTI TPO,NUN YÜKSELMESİ İYİ DEĞİL AMA LOLOCUM ÇOKDA YÜKSEK SAYILMAZ.BU YİNEDE İYİ BİŞEY.BENIM İLK ÖNCELERİ 4800 İDİ ŞİMDİ İLAÇLA BİRLİKTE 330;DÜŞMÜŞ.ÇOK MUTLUYUM .AMA ŞİMDİDE REAKTİF HYPOGLİSEMİ OLDUĞUMU ÖĞRENDİM.DR; BUNUN OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ AMA BEN SIRF BUYÜZDEN YUMURTALIKLARIMDAN AML OLMUŞTUM ŞEKER YAPABİLİR DEDİLER DİYE.ŞİMDİ BİRDE ŞEKER İLACI EKLENDİ.KANSIZLIK VAR DİYE KANİLACI DA ALIYORUM.HER TARAFIM İLAÇ OLDU .BİRDE HASTA OLURSAM ANTİBİYOTİK vs.EKLENİR; BUNA KARACİĞER Mİ DAYANIR.1400 KC LİK DİYET LİSTESİ DE ÇABASI...SÖYLEYİN KIZLAR SİZLER NE YAPIYORSUNUZ; ERKENMİ YAŞLANIYORUZ ACABA?bilmiyorumkismile:uhm:

ben hiç bişey yapmıyorum doktor bana ilaçta vermedi
öylece oluruna bıraktım herşeyi
bir evladım var 2. yi çok istiyorum ama artık olacağını düşünmüyorum
anlıcan
saldım çayıra mevlam gayıra
hiç bişeyle uğraşmak istemiyorum artık herşey olucağına varıcak

bayanlarr bende de hipotiroid var.haşimato diger adıyla.5 yıl kadar oldu 26 yasımdayım.bu 5 yıl ıcınde 10 kıloya yakın kılo aldım.dıet yapıorum kılo veremıorum.çok sıkıcı bır durum hıc bır kıyafetım olmuyor. ne gıysem yakıstırmıyorum artık.etrox ıcıyorum 50 lık her sabah 1 tane.ankarda tedavı ettırmek ıcın cok ıyı bır doktor ıstıyorum menun kaldıgınız yada cevrenızden duydugunuz.bana bılgı verırsenız sevınırımm.

bayanlarr bende de hipotiroid var.haşimato diger adıyla.5 yıl kadar oldu 26 yasımdayım.bu 5 yıl ıcınde 10 kıloya yakın kılo aldım.dıet yapıorum kılo veremıorum.çok sıkıcı bır durum hıc bır kıyafetım olmuyor. ne gıysem yakıstırmıyorum artık.etrox ıcıyorum 50 lık her sabah 1 tane.ankarda tedavı ettırmek ıcın cok ıyı bır doktor ıstıyorum menun kaldıgınız yada cevrenızden duydugunuz.bana bılgı verırsenız sevınırımm.

ben de seninle aynı durumdayım ankarada güvenebileceğim ve tecrübeli bir doktor arıyorum.Günler öncesinden sormuştum ama ne yazık ki bir cevap alamadım....

ben de seninle aynı durumdayım ankarada güvenebileceğim ve tecrübeli bir doktor arıyorum.Günler öncesinden sormuştum ama ne yazık ki bir cevap alamadım....

çok zorr bi durumm.ben istanbulda bir hastane duymus hatemı dıye bır doktor var ya onun cok ıyı oldugunu soyledıler.yalan olmasın ama amerıkan hastanesı olabılır.hatemı bey ünlü oldugu için sanrım yerınıde rahatlıkla bulabılırsın.ankarada nere bılmıorum arayıyorumm bulamıorum.kılo almak ıstemıyorum.sen evlisin ben bu gıdısle evde kalcam:)

kızlar benim de anti tpo 970 olmuş, tsh değeri de 0.03'e kadar düşmüş ama doktorlar ilaç vermiyor yaa neden acaba. tam düzene girsin sonra veririz diyorlar saçma geldi bana. üstelik nödüller de 8 mm olmuş

Son düzenleme:
kızlar benim de anti tpo 970 olmuş, tsh değeri de 0.03'e kadar düşmüş ama doktorlar ilaç vermiyor yaa neden acaba. tam düzene girsin sonra veririz diyorlar saçma geldi bana. üstelik nödüller de 8 mm olmuş

başka doktora git bence.

çok zorr bi durumm.ben istanbulda bir hastane duymus hatemı dıye bır doktor var ya onun cok ıyı oldugunu soyledıler.yalan olmasın ama amerıkan hastanesı olabılır.hatemı bey ünlü oldugu için sanrım yerınıde rahatlıkla bulabılırsın.ankarada nere bılmıorum arayıyorumm bulamıorum.kılo almak ıstemıyorum.sen evlisin ben bu gıdısle evde kalcam:)

canım ben istanbulda değilim profilimi oluştururken oradaydım.sonra da değiştirmedim....Ankaradayım şimdi.

canım ben istanbulda değilim profilimi oluştururken oradaydım.sonra da değiştirmedim....Ankaradayım şimdi.

pardon cnm ögrenirsen banada yaz lütfen.....ben balgatta attaürk eğitim ve araştırma hastanesının endotem ısımlı yerıne gıdıorum ama ne biliyim pek memnun degılım her seyıyle anlatan bırı olsun ıstıyorum.

zaten iki doktora gittim ikisi de ilaç vermedi, o yüzden 3. ye gitmek istemiyorum. artık 1.5 ay sonra kontrole giderim bakalım neler değişmiş[/QU

benim ilac kullanarak tsh 0,02 ye düşmüştü dr ilacı bırakmamı söyledi ve 5 aydır ilac almıyorum 2 ayda kontrolüm var en son tsh 3,26 olmuştu..

Arkadaşlar haşimato hastalığı şüphesiyle tahliller istedi doktorum..sonuçları aldım fakat doktorum dışarı çıkmış ulaşamadım...

Anti tpo : 6.71(sınırlar şöyle o-35)

anti tg : <10 yazıyor...

Yardımcı olurmusunuz....acaba bu değerler normalmi?acaba haşimato varmı?

zaten iki doktora gittim ikisi de ilaç vermedi, o yüzden 3. ye gitmek istemiyorum. artık 1.5 ay sonra kontrole giderim bakalım neler değişmiş[/QU

benim ilac kullanarak tsh 0,02 ye düşmüştü dr ilacı bırakmamı söyledi ve 5 aydır ilac almıyorum 2 ayda kontrolüm var en son tsh 3,26 olmuştu..
ben ilaç kullanmadığım halde 0.03 oldu ve ilaç vermiyorlar. demekki senin de düşük olduğu için ilacı bıraktırmış doktor yani durumumuz aynı gibi canım
Arkadaşlar haşimato hastalığı şüphesiyle tahliller istedi doktorum..sonuçları aldım fakat doktorum dışarı çıkmış ulaşamadım...

bence haşimato yoktur. benim anti tpo 970akannehir

kronik troidit hastalarından biri de benim..adet düzensizliği şikayetiyle gittim,kan tahlillerimden troid değeri yüksek çıktı,ordan iç hastalıklarına yönlendirdiler,ilk devlet hastanesine gittim kızlar,değer 10 olunca ilaç tedavisine başlıyoruz,gerek yok dediler ben bu sefer de özele gittim orda doktorum bir sürü kan tahlili verdi,ultrason gibi bir şeyden baktırttı ve kronik troidit çıktı..(nodülsüz)ilaç tedavisine başladık daha yeni,küçück bir ilaç verdi,yarısını kullanacağım ismini tam hatırlamıyorum ama kronik olduğu için çok moralim bozuldu bugünden beri ama aynı dertten muzdarip bir çok arkadaş varmış,hepimize geçmiş olsun Allah acil şifalar versin..

ŞİMDİYE KADAR HİÇ İLAÇ TEDAVİSİ OLMADINMI SEN CANIM YAA?BENİM İLK ANTİ TPO:4800 İDİ BİR YILDIR İLAÇLA 330 OLMIŞ .BİDE ULTRASON YAPILMADIMI?ENDOKRİNE GİTMEDİNMİ SEN?BENİM NODÜL 1 CM.BEN İLK ÖNCELERİ ENDOKRİNE DEĞİL G.CERRAHİYE GİTTİĞİM İÇİN ÇOK OYALANILDI ÇÜNKÜ ONLAR DÜZELİR BİŞEY YOK DEMİŞLERDİ.ENDOKRİNE GİDESİYE SAĞLAM TROİD DOKUSU KALMAMIŞTI.SENDE DE BÖYLE OLMASIN CANIM.SEN İHMAL ETME HEMEN BİR ENDOKRİNE GİT:teselli:

ŞİMDİYE KADAR HİÇ İLAÇ TEDAVİSİ OLMADINMI SEN CANIM YAA?BENİM İLK ANTİ TPO:4800 İDİ BİR YILDIR İLAÇLA 330 OLMIŞ .BİDE ULTRASON YAPILMADIMI?ENDOKRİNE GİTMEDİNMİ SEN?BENİM NODÜL 1 CM.BEN İLK ÖNCELERİ ENDOKRİNE DEĞİL G.CERRAHİYE GİTTİĞİM İÇİN ÇOK OYALANILDI ÇÜNKÜ ONLAR DÜZELİR BİŞEY YOK DEMİŞLERDİ.ENDOKRİNE GİDESİYE SAĞLAM TROİD DOKUSU KALMAMIŞTI.SENDE DE BÖYLE OLMASIN CANIM.SEN İHMAL ETME HEMEN BİR ENDOKRİNE GİT:teselli:

hayır canım daha hiç ilaç kullanmadım. 3 defa ultrason çektiler üçünde de yavaş yavaş büyüdü ve şu an 8 mm. 2 ayrı endokrin doktoruna gittim canım ama ikisi de ilaca gerek yok dedi. ben de 3. ye gitmedim, zaten şu aralar düğün hazırlığı stresi var. düğünden sonra giderim yani 1.5 ay sonra. nödül 1 cm olmadan biyopsi yapamayız dediler. ilgilendiğin için teşekkür ederim canım:1hug:

antikorların normal degerlerde cıktığı için haşimoto yok sende.. ama troid hastası mısın bunun içinde tsh t3 ve t4 sonuçlarının degerlendirilmesi gerekir..

hayır canım daha hiç ilaç kullanmadım. 3 defa ultrason çektiler üçünde de yavaş yavaş büyüdü ve şu an 8 mm. 2 ayrı endokrin doktoruna gittim canım ama ikisi de ilaca gerek yok dedi. ben de 3. ye gitmedim, zaten şu aralar düğün hazırlığı stresi var. düğünden sonra giderim yani 1.5 ay sonra. nödül 1 cm olmadan biyopsi yapamayız dediler. ilgilendiğin için teşekkür ederim canım:1hug:

EVET 1CM OLMADAN BİOPSİ YAPILMIYORMUŞ BANADA ÖYLE SÖYLEDİLER.BEN ZATEN YAPTIRMAK İSTEMEDİM.6 AYDA BİR ULTRASONLA ÖLÇÜLÜYOR SONUÇ İYİ DİYORLAR YANİ YAVAŞ BÜYÜMESİ İYİYMİŞ.BUDA BENİM İÇİN YETERLİ.ACILI İŞLEMLERE GEREK YOK BENCE.KONTROLLERİMİ VE İLACIMI AKSATMIYORUM.ÖNEMLİ OLAN ANTI TPO DEĞERİ.O YÜKSELİNCE İLAÇ BAŞLANIYOR.BU TAHLİLİNİ TAKİP ET BENCE.ŞİMDİ BİDE DÜĞÜN HEYECANI VE YOĞUNLUĞU YAŞIYORSUN İSTEMESENDE ADRENALİN DEŞARJ EDİYORSUN.DÜĞÜNDEN SONRA HERŞEY RUTİNE GİRİNCE TAHLİLLERİNİ YENİLEMELİSİN.ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUNa.s.:enbuyukkk:

Back