• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

ilaçtan yazmıştı dr bu ilacı kullanan arkadaşlara sormak istiyorum
adetlerinizde sapmalar oldumu?
ağız kuruluğu yaptımı?
bende her ikiside varda acaba bu ilacamı bağlı
başlayalı 7 gün oldu.....

BENDE ADET SAPMALARI PKO OLDUĞU İÇİN VARDI, AML OLUNCA O DÜZELDİ.AĞIZ KURULUĞU ÇOK VAR İLAÇTANMI OLUYOR YOKSA HIPOGLİSEMİDENMİ BİLMİYORUM.HAŞİMOTOLARDA BU RAHATSIZLIKLARIN HEPSİ ÇIKIYORMU YADA SADECE BENDEMİ ÇIKTI BİLMİYORUM.BENİM DR. LER KEMİK ERİMESİNDEN DE UYARMIŞLARDI VE MALESEF O DAHİ ÇIKTI.UMARIM SİZLERDE HİÇ BİRİSİ OLMAZ ARKADAŞLAR.KENDİNİZE İYİ BAKIN.guclubacismile

berbur

cevabın için teşekkür ederim.bugün b12 sonucumu aldı.min.154 olması gerekiyormuş benim 30 dan az çıkmış.ciddi boyutta bir b12 yokluğu var.tüm tahlillerimi p.tesi alıp,akşama dr göstereceğim.buradan durumumu bildiririm

kronik troidit hastalarından biri de benim..adet düzensizliği şikayetiyle gittim,kan tahlillerimden troid değeri yüksek çıktı,ordan iç hastalıklarına yönlendirdiler,ilk devlet hastanesine gittim kızlar,değer 10 olunca ilaç tedavisine başlıyoruz,gerek yok dediler ben bu sefer de özele gittim orda doktorum bir sürü kan tahlili verdi,ultrason gibi bir şeyden baktırttı ve kronik troidit çıktı..(nodülsüz)ilaç tedavisine başladık daha yeni,küçück bir ilaç verdi,yarısını kullanacağım ismini tam hatırlamıyorum ama kronik olduğu için çok moralim bozuldu bugünden beri ama aynı dertten muzdarip bir çok arkadaş varmış,hepimize geçmiş olsun Allah acil şifalar versin..

Benim de ultrasyon sonucun da kronik troid modülsüz yazıyor.Ben de küçük haplardan kullanıyorum 250 mg olan dan hafta içi tam hafta sonu yarım.Ben de bu hastalığı tanıdıkça panik oluyorum.
Bu arada son zamanlarda halsizlik ,yutkunma problemi ,çarpıntı ,boğazımda batma hissi artı.Sizlerde böyle bir durum varmı?.........

piskolojik olabilir belki
bende haşimoto hastasıyım 2 tane nodülüm var
öğrenmeden önce pek bi sıkıntım yoktu
yada ben önemsemiyodum
şimdi boğazım şişmeye başladı
kendimi kötü hissediyorum
yorgan boğazıma deyse dahi boğuluyorum zannediyorum
bilemiyorum piskolojikmi
benmi abartıyorum
yoksa hastalığı bildiğim için belirtilere mi dikkat etmeye başladım
ben ilaç kullanmıyorum
sadece 2 ayda bir ultrasona girip kan veriyorum
git gide artıyo
genel cerraha gidiyorum
endokrin uzmanına gitmem lazım
ayağımda sorun vardı 3 hafta önce ameliyat oldum
yürümeye başlayınca endokrine gidicem
çünkü genel cerrah hiç bişey yapmıyo

yarın dahiliyeye randevu aldım oğlumla beraber gidicez
bu gideceğim dahiliyenin iyi olduğunu duydum
bakalım ne dicek

bu gün dahiliyeye gittim
sintigrafi istedi hipoekoik nodüllerde gerekiyomuş
küçülme olmassa ameliyat olman gerekebilir dedi
okmeydanında endokrin uzmanı var sintigrafide çekiyolarmış
oraya gidicem
biide ameliyat olmak istemiyorum
daha yeni ameliyat oldum ayağımdan zaten bi ameliyatı daha kaldıramam
bide tefor verdi günde yarım kullanıcakmışım

doktor sintigrafi istek formuma
toksik olmayan multinodüler guatr tanısı diye yazmış
bu ne oluyo bileniniz varmı

haşimotolu kimse kalmadımı ne herkez iyileşti heralde ne güzel
galiba tek haşimotolu ben kaldım

doktor sintigrafi istek formuma
toksik olmayan multinodüler guatr tanısı diye yazmış
bu ne oluyo bileniniz varmı

mrb lolocum.toksik olmayan;zararsız yani zehirli olmayan demek .multınodul;bırden fazla yani çok parçalı demek.amelıyat olmak istemıyorsan takıp ettirirsin;(büyüme varmı yokmu diye)hızlı buyume varsa zaten dr. ona göre yol bulacaktır.geçmiş olsun cnm.

haşimotolu kimse kalmadımı ne herkez iyileşti heralde ne güzel
galiba tek haşimotolu ben kaldım

elbette yanlız değilsin ve değilizcanım. sadece havalar ısındı.bende tahlil sonuçlarımı bekliyorum haftaya çarşamba çıkacak.bende ( haşimotoya bağlı olabilir) kemik erimesi çıktı.onun için kan vermiştim.bakalım bu sefer ne olacak.ilaç içmekten karaciğere veya böbreklere bişey olacak diye korkuyorum.eyvahedigeldismile

bu gün endokri uzmanına gittim doktorun sintigrafi istediğini söyledim
hiç ilgilenmedi hormonların normal dedi
antikorlarım yüksek ama hiç bişey söylemedi
ilaçta içmene gerek yok dedi
nodüllerinide takip ettir dedi
ee ben anlamadım şimdi bu hastalık için 4 ayrı doktora gittim 2 si ilaç içmen lazım diyo 2 si ilaç içmene gerek yok diyo
ben napcam şimdi anlamadım
nodül olması normal bişeymi acaba
yarın genel cerraha gidicem ultrasona girim bakim nodüllerim ne durumda
yani çok kötüleşmeden hiç bir şey yapmıyolar
ne yapıcağımı nereye gideceğimi şaşırdım belkide hiç doktora gitmemek kendi haline bırakıp unutmak lazım

kızlar ultrasonum şöyle
sol tiroit lobunda 9mm boyutunda hipoekoik halosu olan izoekoik nodül izlendi
isthmus sol lateralinde 8 mm boyutunda hipoekoik nodül izlendi
tiroit boyutları fizyolojik limitlrde olup heterojen hipoekoik nodüler görünümdedir (tiroidit?).
bunlar yazıyo

kızlar 2 ay önce daha küçüktü bunlar noluyo böyle

kızlar bi el atın hade neden bu kadar kısa sürede bu kadar büyüde
ve biri sağda biri soldaydı
ee şimdi neden böyle yazıyo anlamadım

kızlar bi el atın hade neden bu kadar kısa sürede bu kadar büyüde
ve biri sağda biri soldaydı
ee şimdi neden böyle yazıyo anlamadım

lolocum sen her iki ultrason sonucunuda dr. gösterdinmi?bi açıklama yapmaları gerekiyodu.hızlı büyümesi normal değil ve istenen bişey de değil elbette.anlayamadığım nodüller dışında bi sıkıntın olmuyormuydu? bence ilaç başlanmalıydı sana çünkü benım dr;'' haşimotolarda tahliller stabil olmaz,ama ilaçlar nadül oluşumunu veya nodulün büyümesini engeller '' demişti.

bende anlamadım doktorun biri ilaç veriyo biri vermiyo gerek yok ilaç içme diyo
evet 2 ultrasonuda gösterdim
sintigrafi istedi halbuki geçen endokrin uzmanı gerek yok dedi çektirtmedi
2 doktorda sintigrafi istedi
okmeydanı nükleer tıpa git dedi şimdiki doktorum
orda çektir dedi
yazdı kağıda nükleer tıp diye
bakalım çektirebilecekmiyim
biyopsi istenebilir dedi sonuca göre
ilk ultrasonda sağda 3 solda 6 milim hipoekoik nodül diyo
şimdikindede
biraz daha farklı sadece niye solda bide farklı bişeylerde yazıyo anlamadım ben
bide 2 ayda bu kadar büyümesi normalmiki acaba

nerdesiniz haşimato halkıııııııııııııııııı kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ya benim değerlerim hiç düşmüyor nolcak yaaaaaaaaaaaaaaaa geçen sefer 4.10 şimdi ise 6.76 pufffffffffffffffffff

sen stres yaptıkça değerlerin artıyo sakin ol bak ben burdayım
benimde nodüllerim maşşallah tosun gibi olmuş 2 ayda napıyorumda bunlar bu kadar besleniyo anlamış değilim

arkadaşlar şu ceragem ya da choyang markalı yeşim taşı yataklarını araştırsanıza kendi sitelerinden,bulunduğunuz ilçede varsa yakınlarda her gün gidin yatın tavsiye ederim.bende de nodüller vardı hatta soğuk nodül demişti doktor yani kanser riski taşıyan cinsten.ben cerageme iki buçuk ay gittim,sonrasında ultrason çekildim sıfır nodül.bu yatak sayesinde nodüller dolayısıyla doktorların kesin ameliyat dediği vakalar ameliyattan kurtuluyor,örneklerini gittiğim zamanlarda gördüm.hatta taşlar forumunda başlığı var bilginize.

sen stres yaptıkça değerlerin artıyo sakin ol bak ben burdayım
benimde nodüllerim maşşallah tosun gibi olmuş 2 ayda napıyorumda bunlar bu kadar besleniyo anlamış değilim

galiba lolom öyle canım bi sıpam olsa hiç takmam bile ama allaha çok şükürü nodül filan yok ama adet düzensizliğim var doktorda dedi 4 ay di......e 35 iç adetlerin düzene giriceekmi bakalım dedi diğer tiroit hapım le.........on da günde bir buçuk iç dedi doz az gelmiş dedi bu arada belki hamile kalırsın dedi bu hapla nasıl kalıcam bu değerle bilmem ki:1::1::1:

Back