• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

ben bu kadar kötü olduğunu bilmiyodum duymadımda
benimde 1 oğlum var 10 yaşında 2 sene önce tedaviyle hamile kaldım düşük oldu
acaba daha öncede bende haşimoto vardıda doktormu fark etmedi
yoksa yenimi oluştu bilemiyorum
ben 2 ay önce öğrendim haşimoto olduğumu
salı günü nodüllerime baktırıcam
boğazımdaki dolgunluk biraz arttı
bu nodüllerin çoğaldığı yada büyüdüğü anlamınamı geliyo biklemiyorum
bende çok bi değişiklik yok bu hastalıktan dolayı sadece öğrendiğimden beri boğazımdaki şişlik ve bu aralar artması dışında
sinir zaten önceden beri var bende
salı kanda veririm bakarım değerim nasıl diye

ben bu kadar kötü olduğunu bilmiyodum duymadımda
benimde 1 oğlum var 10 yaşında 2 sene önce tedaviyle hamile kaldım düşük oldu
acaba daha öncede bende haşimoto vardıda doktormu fark etmedi
yoksa yenimi oluştu bilemiyorum
ben 2 ay önce öğrendim haşimoto olduğumu
salı günü nodüllerime baktırıcam
boğazımdaki dolgunluk biraz arttı
bu nodüllerin çoğaldığı yada büyüdüğü anlamınamı geliyo biklemiyorum
bende çok bi değişiklik yok bu hastalıktan dolayı sadece öğrendiğimden beri boğazımdaki şişlik ve bu aralar artması dışında
sinir zaten önceden beri var bende
salı kanda veririm bakarım değerim nasıl diye

insan zaten bir günde olmuyor.kimisi 10,20 sene sonra kalp krizi geçirince veya inme olunca anlaşılıyor.çünki her dr. antı TPOlara bakmayı akıl etmıyor.annem 10sene önce felç geçirdi benim.şükür bende erken bilindi .benim şuan tek derdim gitmeyen şu kilolar.neler yaptığımı bir bilsen......başkaları olsa erir biterdi inan...mafoldumben

bende son 4 yılda kilo almaya başladım ve şu an baya bi fazlam var ve bende veremiyorum
yarın ultrasona gircem nodüllerimin durumunu öğrencem
biraz endişeliyim
çünkü bu nodüller hiç gitmicekmi
bende bi gün ameliyat olmak zorundamı kalıcam
nasıl yok olucaklar
bilemiyorum

benimde anti tipoma aile hekimi doktoru baktı
oğlumda tsh yüksek çıkınca bendendende şüpelendi ve bu hastalığı öğrendim
ama bu hastalığın bu kadar kötü olduuğunu bilmiyodum
belimdede bi sorun var o kadar çok ağrım varki 1 haftadır yarın beyin cerrahınada randevum var bakalım ne çıkcak

kızlar bana bi yardım edin lütfen
ultrasona girdim sonucu gösteremedim doktor yoktu 5 inde gelicekmiş
siz fikirlerinizi söylermisiniz
sağ tiroid lobunda 3mm
sol tiroit lobunda6 mm
boyutunda hipoekoik nodül saptandı
kızlar bu nedir ?

Lolocum nodüllerin var işte minik mink, şimdilik endişe edecek bir şey yok ama o nodüllerini en az 6 ayda bir ultrasonda takip etmen gerekiyor, büyüyor mu falan diye, doktoruna da göster yorumunu al canım, geçmiş olsun.

sağol anjelic
ilk ultrasonda böyle milim yazılmamıştı
bir kaç taner denmişti
şimdi böyle net yazınca acaba kötümü dedim
endişelendim biraz
ama şimdi yorumun üzerine rahatladım
bu nodüller nasıl geçicek ilerde bi sorunla karşılaşcakmıyım acaba biraz kafama taktım ben bu olayı
ilk zamanlar önemsemiyodum ama şimdi acaba ilerde bişey olucakmı diye düşünmeden edemiyorum
sen nasılsın
doktora devam ediyomusun

geçmiş olsun
bende ilk öğrendiğimde haşimatoluyum,eli maşalıyım derdim sositososito
ileride derken,bebek düşünürken mi demek istedin bilmiyorum ama,erteleme derim
bi kan vermene bakar :1no2:
ben spora gitmiştim 1ay,ancak 500gr verebilmiştim,hemen sonrada bebek düşünmeye başlamıştık,o yüzden gitmiştim öyle öğrenmiştim

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3eli maşalıyım da güzelmiş
4yıl oldu haşimoto olduğumu öğreneli.nedir ne değildir bilmiyorum gidersem
bebeğe de etkisi var mıymış öğrenmiş olurum ama
sade kan testi olması iyi uğraştırmaz hastanelerde hihoyyyt

hemen ameliyat olmuyosun elbette.20 yıldır nodülü aynı büyüklükte olanlar varmış .ayrıca dereotu kürü varmış ender saraç söylemiş.bununla ilacı bırakanlar dahi oluyormuş diyorlar. gerçi ben 2aydır yapıyorum tahlillerim aynı hala ama sonra belli olur herhalde....yani umarım.....

kızlar bana bi yardım edin lütfen
ultrasona girdim sonucu gösteremedim doktor yoktu 5 inde gelicekmiş
siz fikirlerinizi söylermisiniz
sağ tiroid lobunda 3mm
sol tiroit lobunda6 mm
boyutunda hipoekoik nodül saptandı
kızlar bu nedir ?

bende de yaklaşık bu büyüklükte nödüller var canım ama merak etme şimdilik önemli bir şey yok. doktor 1 cm'yi geçerse biyopsi yaparız demişti. 12 nisanda yine ultrason çektireceğim bakalım büyümüş mü

haşimoto olduğumu bildiğimden burayı da okuyunca meraktan doktora gittim
kan alındı ultrason çektirdim baya uçmuşummmsempatiksalakcinni
2 aylık evliyim neyse ki baaştan gitmişim diyorum
ilaç verdi bakalım
tsh 4.87 referans aralığı 0.34-5.6
anti tipo 456.1 referans aralığı 0-9
anti tg 1.1 referans aralığı 0-4

Son düzenleme:
haşimoto olduğumu bildiğimden burayı da okuyunca meraktan doktora gittim
kan alındı ultrason çektirdim baya uçmuşummmsempatiksalakcinni
2 aylık evliyim neyse ki baaştan gitmişim diyorum
ilaç verdi bakalım
tsh 4.87 referans aralığı 0.34-5.6
anti tipo 456.1 referans aralığı 0-9
anti tg 1.1 referans aralığı 0-4

BENDE YARIN YENİDEN KAN VERECEĞİM UMARIM BUSEFER DAHA İYİDİR. BUNDAN ÖNCE ANTI TPO:4800 İDİ.:a015:

inşallah düşmüştür canım yüksekmiş baya senin de
ne kadar zamanda düştüğünü hiç bilmiyorum sen ilk testi ne zaman yaptırmıştın

ilk testimi geçen sene tesadüfen vermiştim.daha doğrusu poliklinik sekreterinin yanlış girmeseyle öğrenmiştim.ohaoldumsmilecerrahlar bu bişey değil normal dediler.güvenmedim endokrıne gıttım hem haşimato,hem noduler guatr olduğumu öğrendim.ozamanakadarda 20kg fark attım.şimdi kilo veremıyorum kafayı yemek uzereyim.:1no2:

Geçtiğimiz hafta Endokrin doktoruna gittim kan verdim anti tpo 269, tsh 0,80'e düşmüş. Ama ilacı içmiştim gittiğimde. Doktor hamilelik için 2 nin altına çekmemiz lazım onun için ilacı sürekli kullan dedi. Merak ettiğim bunca zaman sırf tiroidmiydi hamile kalamama sebebim. Ne kimyasal ne başka bişey 2,5 yıldır hiç hamile kalmadım ben. Endokrin doktoruna bu yüzden tüpbebek yapmalımıyım doktorum böyle düşünüyor dedim hemen değiştir doktorunu bu sebeple tüp bebek yapılmaz dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Bunun dışında hiç bi sorunumuz yokki ne eşimin ne benim.

Son düzenleme:
alisya bu konuda hiçbir drdan net cevap alamadım kimi tiroit gebe kalmayı engeller dıyor kımı engellemez diyor..bizim 5 yıl bitti eşimdede küçük bi problem var ama bu durumda hamile kalan arkadaşlar var ben etkilediğine inanıyorum...aşılama yaptırdım 1 kere negatif..bende tüp bebek deneyeceğim.

alisya bu konuda hiçbir drdan net cevap alamadım kimi tiroit gebe kalmayı engeller dıyor kımı engellemez diyor..bizim 5 yıl bitti eşimdede küçük bi problem var ama bu durumda hamile kalan arkadaşlar var ben etkilediğine inanıyorum...aşılama yaptırdım 1 kere negatif..bende tüp bebek deneyeceğim.

Canım ..derdini o kadar iyi anlıyorum ki cunku ben 27 yasındayım ve lıse sondan berı yanı 10 yıldır hıpotıroıdı hastasıyım. bu hastalıgı sevmek gerek ve kabullenmek. bende ılac kullanıyorum her sabah.ve 6 ayda bır kontrole gıdıyorum. benımde en korktugum konulardan bırısı hamıle kalıp kalamama konusu. ben bekarım boyle bır durumda yok suan ama hep aklımın bır kenarında tedırgın edıyor benı. ancak doktorum benı cok rahatlatıyor bu konuda. dıyorkı , sen hamıle kalmadan once degerlerını kontrol altında tuttugumuz zaman hıc merak etme hamıle kalmaya engel degıl dıyor. evet bebegın ılk uc ay gelısımı cok onemlı ve anneden beslenıyor, bu konu cıddı oldugu ıcın bu ılk uc ayda kontrollerın sıkı yapılması yeterlı.ıcını ferah tut..senı anlıyorum..

Nix, düşünüyorum haşimatolu olupta kimysala gebelik geçiren veya düşük yapan çok örnek var. Elbette dualarımda sağlıklı bir hamilelik geçireğim diyorum ama aklımda karışmıyor değil. Tamamen gebe kalmaya engel bi durummudur bu. Kendi doktorum tüp bebek yapalım diğer türlü çook zor dedi. Endokrin doktoruda işi ticarete dökmüşler bu sebep yüzünden tüp bebek yapılmaz tsh 2'nin altına düşmesi yeterli hamile kalabilmek için diyor. Bu arada sende hiç hamile kalamadın değilmi.

kızlar ben bugun yanlışlıkla 2 kere hap kullandım
birini sabah aç karnına diğerini de az evvel tok karnına
üstelik yeni hamileyim
geçen hafta dr. dozumu arttırmıştı
günde 1 defa atmam gereken ilacı 2 tane atmış oldum
bebeğe bişey olur diye korkuyorum
yarın tekrar ilaç kullanmam gerek mi?
dr. ulaşamıyorum..hafta sonu itibariyle..
bu durumu başka yaşayanlar n yaptılar acaba?

Back