Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

benim anti tpo 300 küsürdü 400 e yakın.değişmedi tabikide.
doktorundan memnun musun bilmiyorum ama ben yaklaşımını pek sevmedim açıkçası.
bunu söyleyen kadın doğum doktorundur sanırım.peki endokrin doktorun bu konuya nasıl yaklaşıyor.
onlar daha iyi biliyorlar bu konuları.kadın doğumcuların uzmanlık alanı değil sonuçta.

Canım ben henüz yeni öğrendim haşimoto olduğumu. Tsh 10,2 çıkmıştı kendi doktorumun yaptığı tahlillerde araştırılsın dedi nükleer tıp bölümüne gittim orda haşimoto olduğum ortaya çıktı. Ordaki tahlilde hiç ilaç kullanmadığım halde tsh 3,60 çıktı Serbest t4 - t3 normal sınırlar içinde anti tpo ise 422,7 çıktı.Nükleer tıptaki doktor hamile kalmana engel değil anti tpo dedi ilaç verdi euthryox 50*1. 45 gün sonra tekrar kontrole gelirsin dedi. Kendi kadın doğumdoktorumsa gebe kalmayı oldukça zorlaştırır tüp bebek deneyelim dedi. Birde aklıma takılan 45 gün çok uzun bi zaman değilmi bu kezde tsh çok düşerse diye korkuyorum. Çünkü direk 50 ile başladım doz ayarlaması falan yapılmadı.

benim tsh 3,65 ti canım.25 mg. yarım tabletle başladım.15 gün sonra tahlil yaptırsdım 25 mg. 1 tablet içmeye başladım daha sonra tsh 2,44 oldu ve bu değerle de hamile kaldım.senin ilaç dozun bana göre daha fazla istesen 45 gün bekleme.sen de 15-20 gün sonra tahlilini yaptır bi endokrinciye git.

İlgine ne kadar teşekkür etsem az inan çok mutlu oluyorum senin olumlu yönlerini okuyunca. Sende istanbuldasın sanırım hangi doktora gidiyorsun canım endokrin olarak. Metin Özata bana oldukça uzak avrupa yakasındayım ama olmazsa ona gidicem.

canım benim arkadşım dahiliyeci,onu telefonla arıyorum o da uzmanı var endokrinci ona soruyor ve ilaçlarımı o şekilde düzenliyoruz.doktora gitmeme gerek kalmıyor.metin özata şart değilki bi endokrin uzmanı seni gayet iyi yönlendirir.benim kadın doğum doktorum tshımın yüksek olduğunu görünce direk bi endokrinciye danışın dedi hiç karışmadı çünkü kendi uzmanlık değil sonuçta daha sonra da endokrinci ne dediyse onu yaptık biz.senin doktorun başka bir sebepten dolayı tüp bebek dese bişey diyemiyeceğim o konuda ama endokrincinin daha iyi bildiği bir konu hakkında bukadar kesin konuşması tuhaf doğrusu.moral bozması da doğru değilki.sen hiç korkma haşimotodan.allah başka engeller vermesin.

Canım yakınımdaki devlet ssk ve araştırma hastaneleri var fakat oralardanda randevu almak zulum hiç bi şekilde randevu alamadım endokrin bölümünden. O yüzden özellerine gidicem mecburi olarak.

25 yaşındayım canım. 3 yıllık evliyim. 2,5 senedirde korunmasız olmadı. tsh 2008 deki tahlillerde bile yüksekmiş ama ilk doktorum hiç önemsememişti tsh değerini.

ben 31 yaşındayım ve ilk bebeğim.senin daha çok vaktin var bak bu da olumlu bişey.
benim de önceki snelerdeki tahlillerime bakıyorum tsh ım 4 ün üstündeymiş sahiden hiç kimse niye böyle dememiş.çok sinir bozucu.

evet cidden sinir bozucu önce saçma sapan bi hastanede rahim filmi çektirdim tüplerin teki tamamen kapalı diğeri kısmen açık dendi hep onun üstüne eğildi doktorlar. bu ay filmi tekrarlattım iyi bi yerde orda ikisindede hiç bi sorun olmadığını öğrendik. şimdide haşimoto çıktı ve benim doktorumda 3,60 olan değeri görünce o değer normal diyor. Tüp bebek tedavisine başlayabileceğimiz isöylüyor. Normal yol ile şimdiye kadar olmadıysa tüp bebektede pek bi farklı olmayacak haşimoto ise sebep bende böyle düşünüyorum şimdi.

alisya haşimatonun engel olduğunu sanmıyorum, tsh etkili ama, benim de anti tpo yüksekti, tsh ise referans değerlerin içinde, kadın doğumcum tsh ı yine de yüksek bulup endokrinciye gönderdi, (2,5-3,5 değişiyor), endokrin doktorum da 1,5 -2 ye çekicez dedi gebelik istediğimiz için, gebelik olup sağlıkla sona erince inşallah ilacı bıraktıracak, 25 mglik tabletin yarısını kullanıyorum şimdilik. Senin yaşında bence acele etme tüp bebek için, bu arada kadın doğumcunu tutmadım, iyi adama demoralize edip öldürecek cinsten...

Canım ben kadın doğumcumdan oldukça memnundum aslında hatta beni inşallah bırakmaz tüplerim açık çıktı diye diyordum çünkü tüp bebek uzmanı kendisi. Ama en son haşimatoda öyle çok çökerttiki beni açıkçsı işimiz diğer kadınlara göre çok daha zor seninle dedi. Tüpbebeğe hemen başlama taraftarıyım aşılama ile olacak gibi görünümyor falan dedi. Eve kendimi nasıl attım aklımdan neler geçti Allah biliyor Şimdi bende doktorumu sorguluyorum. ıçime sinmeyen bişiler var benimde. Tshım içinde 3,60 ta sabitlenirsen böyle gidrse mani dğeil sınırlar içerisnde dedi. Oysa herkesin doktoru hamilelik için 1-1,5 arasına çekiyor tshı.

alisya doktorun kim merak ettim? Tüp bebek doktorları hastalarını doğrudan tüpe yönlendiriyor olabilir, ben senden 10 yaş büyüğüm, üstelik haşimato da var ama dediğim gibi kesinlikle ümitsiz değilim, ben 2 bebek kaybettim, kayıplardan sonra araştırmada haşimato olduğum öğrendim, doktorum zahmet edip tiroid değerlerime baktırmamış, oysa o doktorumu da çok severdim, o doktorla yollarımızı ayırdık, bebeklerin kalbinin durmasının nedeni belki de tiroidin yükselmesiydi bilmiyoruz, şimdi ben de farklı bi doktora gidiyorum, kendisi iyi bir prof, endokrinciye yönlendirdi hemen, endokrin doktoru da gayet olumlu konuştu, bildiğim şeyleri söyledi, sen de iyi bir doktor araştır bence canım, benim başımdan geçenler örnek olsun.

Canım İstanbul'dasın sende Eğer memnunsan endokrin doktorundan ve kadın doğumcundan söylermisin hangi hastane ve doktorlar. Çünkü artık doktor değişmekten sıkıldım iyi bi doktor olsun istiyorum sonuna kadar onunla devam edeyim istiyorum. Avrupa yakasındayım bu arada ben.

merhaba arkadaşlar..
ben de haşimatoluyum ve çocuk sahibi olmaya çalışıyorum.4aydır korunmuyoruz ama henüz bi rgelişme olmadı. yaşadıklarınızı okuyunca paylaşmak istedim.bir yıl kadar önce anlaşıldı haşimato olduğu. benim de ilk tespitte 10 du tsh ım. sonra 1 'lere düştü ama geçen ay tekrar 16ya fırlayınca çok korktum.ben levotiron kullanıyorum. şuanda günde bir tane.çok dalgalanma oluyor sanki benim hormonlarımda. 3 ay kadar önce tsh değerim 1 'in altına düşünce ilacın dozunu düşürdük ,bu sefer 1 ay kadar sonra tsh ım 16 ya fırladı. sizin de buna benzer şeyler ol du mu acaba? merak ediyorum?
çocuk sahibi olamıyacağım için endişeleniyorum. benim de daha önce görüştüğüm bir endokrin uzmanı ilacın ve haşimatonun bebek sahibi olmak için engel olmadığını ilaçla tsh ı 1 lere düşürürsek sorun olmaz demişti.ama görüştüğüm bir kadın doğumcu da haşimatonun kısırlık yapacağını adet düzensizliği yapacağını falan söylemişti. bunlar da kafamı karıştırıyor.
tekrar bir şey sormak istiyorum dediğim gibi sizin de kendinizi tuhaf hissettiğiniz oluyormu?
nasıl anlatayım mesala böyle bazen boyun ve ensemde ağrı ve ağırlık hissi oluyor,kalbimin pırpır çarptığını hissediyorum yada bazen de sabahları özellikle mide bulantısı oluyor ve birşeyler yemekte zorlanıyorum, hatta bunları önceleri acaba hamilemiyim diye düşünürken sonunda anladım ki onla alakası yok. ama sonra düzeliyor bu şikayetler. ben de anlayamıyorum sizin tecrübelerinizi de öğrenmek istedim..

aventurin slm, canım haşimatoda sanırım herkesin yaşadıkları derece derece farklı, ben normalden farklı hiçbir şey hissetmiyorum Allaha şükür, yalnız benim sadece anti tpo yüksek, o da en son 100 oldu, tsh şimdiye kadar en yüksek 3,5 çıktı, sanırım tsh yüksekliği şikayetleri tetikliyor, geçmiş olsun.

aventurin mrb
benimde boğazımda bi dolgunluk hissi var hep
ağrı filan yapmıyor,ama sanki orada hep bişi var,nefes alıp verirken
benimde kalbim pırpır,olur olmadık heryerde,otururken bile
ama ilk tsh ın yüksek olduğu zamanlarda yoktu bu,son 4-5aydır,tshımda bu zamanlarda 1.5un altındadır.
4ay daha kısa bi zaman,inş en yakın zamanda müjdeni alırsın kaydirigubbakcemile5

merhabalar... bende 2 yıldır haşimato ile mücadele etmekteyim.benimde birçok sıkıntım oldu.ama sizlerden biraz daha şanslıyım çünki doğumlardan sonra haşimato oldum. çünki dr. kısırlık yapabildiğini söyledi.troıdler büyüme dahil zeka ve kadın hormonu salgılıyormuş. bende o yüzden pko sendromu gelişti ve arkadaşlar geçen ay tam 1kg kist ile beraber yumurtalığımın biri alındı.Aman aman dikkatli olun çocuk istıyorsanız iki yumurtalığınızında sağlıklı olması lazım.ben artık çocuk istemediğimden yumurtalığımı gözden çıkarabıldım.zaten artık işlevini yitırmişti dedi dr.ayrıca haşimato pko,pko de şeker hastalığına çeviriyormuş.acayıp tırstım.Sizede bunları söyledilermi.
:bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…