• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

merhaba arkadaşlar.. ben de 7-8 aydır haşimatoluyum.. 7-8 ay önce hayatım bi altüst oldu diyebilirim. sonrasında düzene soktum çok şükür.tam da herşey iyi derken yine bozuldu herşey. şimdi yine iyiyim.bu hastalıla ilgili paylaşımlarda bulunmak istedim...

nasıl hayatın alt üst oldu anlamadım hastalık yüzündenmi yoksa özel bi sorunmu yaşadın sonrası bu hastalık çıktı

bide sen nasıl öğrendin değerlerin nasıl nodulün varmı

merak ettim aventurin

bende yeni öğrendim haşimoto olduğumu ama endokrine gönderdi doktor bende gitmedim
burda bana yakın hastane var 3 ay da bir kan veririm aradada ultrason isterim
belki dahiliyeciye giderim
bvurda yazan bi arkadaş dahiliyeye gidiyomuş belki bende dahiliye uzmanına giderim takiplerimi yaptırırım
diyue düşünüyorum
şu an beklemedeyim

bvurda yazan bi arkadaş dahiliyeye gidiyomuş belki bende dahiliye uzmanına giderim takiplerimi yaptırırım
diyue düşünüyorum
şu an beklemedeyim

lolo benim teşhisimi dahiliye uzmanı koydu ve 3 aydır hep ona gittim. ultrason istedi, çektirdim ona da baktı. sen de bir dahiliyeye muayene ol ve uzak hastaneye gidecek durumun olmadığını izah et. bence takibini yapacaktır.

kızlar nasılsınız ösledim sizii opuyorumnanaktan
ben ultrasonumu unuttum nodül varmı diye bakcaklardı nolcek şincikbilmiyorumkismile

yaa kızlar bişey sorucam
ben bu haşimotoyu çok araştırdım ama
nodüller hakkındfa tam deteaylı bişey öğrenemedim yada tam anlamadım diyelim

sizin bi bilginiz varmı
nodül kendilinden geçen bişeymi yoksa çoğalır yada büyürmü
hangi aşamada müdahale edilir
yardımcı olursanız sevinirim
bu bilgileri netten tam alamadım
ee doktorda bişey söylemeyince böyle kaldım

ayrıca bi arkadaşımın ablasında nodül varmış
şişli etfal hastanesindeki bi doktor kanser olabilirsin demiş ni tekim ameliyat olmuş kanser olduğu anlaşılmış kadın nodülünü yeni öğrenmişti halbuki bu kadar hızlı doktor nasıl ameliyata karar vermiş anlamadım

lolo benim teşhisimi dahiliye uzmanı koydu ve 3 aydır hep ona gittim. ultrason istedi, çektirdim ona da baktı. sen de bir dahiliyeye muayene ol ve uzak hastaneye gidecek durumun olmadığını izah et. bence takibini yapacaktır.

evet karar verdim dahiliye uzmanına gidicem
sağol önerin için
bir kaç hafta içinde giderim bi aksilik olmazsa
bu günde hastaneye gidicem ama kendimle alakalı değil eşimin bi sağlık sorunu var onun için
bakalım en kısa zamanda bende giderim dahiliye uzmanına

en azından durum nasıl iyiyemi gidiyo kötüyemi bunu öğrenirim ona göre tedbir alırım

bende haşimotoluyum 4 senedir.ve gayet iyiyim hapımı içtiğim sürece.zaten haşimoto varsa direk hipotiroidtsin kaçınılmaz.bu arada hapını ömrü boyu içmelisin tıpkı şeker hastaları gibi.bizim tiroidlerimiz normal insanlara göre daha yavaş çalışır yada hiç çalışmaz.bu yüzden vücutta dengeler karışır kabızlık halsizlik kilo alma ve verememe adetde düzensizlik falan bir sürü ama hepsi gözükçek diye bir şeyde yok bende mesela sadece gırtlaımda küçük bi çıkıntı vede uyku hali vardı.birde bu hastalık insanın moralini bile düşük tutyo ben depresyonda hissediodum kendimi ilacımı almaya başlayınca moral durumlarımda kendi kendine düzeldi.bu hastalığa yakalananlar dikkat edin karamsar konuşuyolar bu hastalık yüzünden oluyor ama ilacınıza başlayınca her şey yoluna giriyor.kaydirigubbakcemile5

birde şunu eklemek istiyorum yaptıım araştırmalara göre nodülünüzde varsa ve eğer kanser ise sakın telaşa kapılmayın çünkü tiroid kanseri kanserler içerisinde en iyi huylu olanı ve tedavisi %98.bir dr un şöle bir yazısını okumuştum eğer biri illa bir kansere yakalancaksa bu tiroid kanseri olsun diye genede Allah korusun.ayrıca arzum onanda bu yüzden ameliyat olmuştu hatırlarsanız oda tiroid kanseri idi ameliyat oldu bomba gibi maşallah.o yüzden burdan sevgili kader arkadaşlarıma sesleniyorum testlerinizi ihmal etmeyin geciktirmeden en kısa sürede tedavinize başlayın her nekadar tedavisi kolay olsada ilerlediğinde hayat kalitenizi etkiler ve daha zor aşamalardan geçmek durumunda kalırsınız

yaa kızlar bişey sorucam
ben bu haşimotoyu çok araştırdım ama
nodüller hakkındfa tam deteaylı bişey öğrenemedim yada tam anlamadım diyelim

sizin bi bilginiz varmı
nodül kendilinden geçen bişeymi yoksa çoğalır yada büyürmü
hangi aşamada müdahale edilir
yardımcı olursanız sevinirim
bu bilgileri netten tam alamadım
ee doktorda bişey söylemeyince böyle kaldım

ayrıca bi arkadaşımın ablasında nodül varmış
şişli etfal hastanesindeki bi doktor kanser olabilirsin demiş ni tekim ameliyat olmuş kanser olduğu anlaşılmış kadın nodülünü yeni öğrenmişti halbuki bu kadar hızlı doktor nasıl ameliyata karar vermiş anlamadım

nodl kendiliğinden geçmez soğuk ve sıcak olmak üzüre iki çeşittir.sintigrafide soğuk yada sıcak olduu anlaşılır.ve biyopsi yapılmak üzüre iğne ile içinden hücre çekilir biyopsiye gönderilir eğer kanser var ise ameliyat olursun zaten.eğer soğuk nodülse ve küçükse haplada tedavi edilebiliyor.ama sıcaksa daha riskli oluyor.bazı kişilerde nodül minik minik çok sayıda görülür bazılarında ise bitane büyük gözükür.dr buna göre uygun tedaviyi seçer.ayrıca özel hastanelerden önce araştırma hastanlerine gidin gereksiz kesilip biçilmezsiniz ben önce özele gittim direk kesip alcaktı hatun ticaret yani.şişli etfalin endokrin bölümünden internet üzerinden randevu alabilirsiniz.acil şifalar dilerim hayatım sakın sıkma canını olumunekankayizsmile

Arkadaslar ben ankaradyım 26 yasımdayım bana tavsıye edebılecegınız ankarada bulunan ıyı bır doktor varmı hıpotroıt ıcın kılo veremıyorum cok sıkılıyo canım buna

Arkadaslar ben ankaradyım 26 yasımdayım bana tavsıye edebılecegınız ankarada bulunan ıyı bır doktor varmı hıpotroıt ıcın kılo veremıyorum cok sıkılıyo canım buna

ıbnı sına hastanesı dıyorum ankara unıv baglı ben oraya basladım gecen hafta bıypsı oldum nodulum vardı endokrının ılk arastırılmaya baslandıgı hastaneymıs duyduguma gore

--------------------------------------------------------------------------------

İyi akşamlar dün tahlil sonucumda tsh değeri 121.4804 antı tıpo 1000 ve t4 0.52 çıktı.Doktor yüksek olduğunu ve endokrolin bölümüne başvurmamı söyledi..Açıkcası panik oldum Değerleri bu kadar yüksek çıkan varmı?

ayrıca buğün samatya hastanesine gittim .5 aylık çocuğum olduğunu söyledim ilaç verdi ultrasyona gönderdi..................

benimde 159 çıkmıştı.t4 de baya düşüktü bu hipo tiriod olduğunu gösterir ama sen hamile olduğunu sölemişsin.biyerde hamilelik döneminde geçici olabiliyor diye okudum gibi bişe hatırlıyorum ultrasonuda nodül varmı diye bakçaklar heralde bide renkli ultrason var onada girmiştim ben.bu arada yeri gelmişken söliyim eğer değerleriniz böle yüksek çıkıosa yaptırmanız gereken tahliller

kan tahlili

ultrason ve renkli ultrason

sintigrafi
bunları mutlaka yaptırın nodül olup olmadığına mutlaka baktırın zaten değer yüksek çıktımı işi bilen dr hepsini ister.

cevabın için teşşekürler.yanlış anlatım galiba yeni doğum yaptım ve 5 aylık bir oğluşum var.doktor sadece ultrasyon istedi ve ilaç yazdı.Hemen ilaca başlamak istemediğimden kan tahlilini birdaha yaptıracağım.Hastalık tanısı konunca panikledim.Sana ne zaman tanı kondu açıkcası nasıl bir hastalık?..................

merhaba. Ben de haşimotoluyum. 60-80 arasında çıkması gereken antikor değerlerim 780 çıktı. Daha önce over kisti için ilaç kullanmıştım, bitti diye mutlu olmuşken bir de bu çıktı:( Ben de artık en azından tedavisi olan bir hastalık diye kendimi teselli ediyorum. Ben önceden çok stresli bir insandım, sanırım bütün bunlar stresin sonuçları. Artık çok dikkat ediyorum stresten uzak durmaya

cevabın için teşşekürler.yanlış anlatım galiba yeni doğum yaptım ve 5 aylık bir oğluşum var.doktor sadece ultrasyon istedi ve ilaç yazdı.Hemen ilaca başlamak istemediğimden kan tahlilini birdaha yaptıracağım.Hastalık tanısı konunca panikledim.Sana ne zaman tanı kondu açıkcası nasıl bir hastalık?..................

benimde kızım 5 aylıktı bu hastalıkla tanıştım ilacı kullanmak istemedim kızıma zarar verir diye (emziriyorum) ama malesef kilo aldım ilacı kullanmaya başladım normale döndüm bebege zararı yokmuş sende kullan bence ani kilo alımları başlıyor

acaba haşimoto olan herkezde nodül oluyomu
bide nodül var dendi bişey yapılmadı bana
siz sintigrafiden falan bahsediyosunuz
bana kimse böyle bişey demedi
önümüzdeki hafta içi dahiliyeye gidicem bakalım o ne dicek

Back