• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

kaydirigubbakcemile3
amaan napıyım işler yoğundu
bi dahakine artık=)
senin kontroller nasıl canım

bi dahakine derken ultrason için bi altı ay daha beklemicen umarım :)))))

ayyy benim şimdilik çok iyi yaa,mutluyum :))))
tsh,t4 filan tam tamına istenilen aralıkta çıktı,tsh 2 civarı :)
açlık kan şekerim normal çıktı,gizli şeker vardı ya,neyse elimde olmadan uzun süre aç kalsam bile daha dayanaklıyım eskiye göre
veee sintigrafi sonucu soğuk nodül demişlerdi ama son ultrasonda hiç bişey çıkmadı,gitmiş yok olmuş :)
bi de kan değerlerim düşüktü,ilaç vermişti doktor,ama ben üşengeçlikten içmemiştim ve ilaç içmediğim halde kan değerlerim yükselmiş :)

bunları hallettik bakalım şimdi sırada anksiyete,panik atak var sonra da antikorlar.

kızlar malum haşimatodan dolayı bende cok kabızlık oluyo..keten tohumu aldım gunde 1 kaşık yoğurda katıp yicem..kullanan zararını,yararını gören varmı?

kızlar malum haşimatodan dolayı bende cok kabızlık oluyo..keten tohumu aldım gunde 1 kaşık yoğurda katıp yicem..kullanan zararını,yararını gören varmı?

Yazını tesadüfen okudum Nixciğim Ben yıllardır keten tohumu kullanıyorum
Son derece memnunum
Bağırsakların düzenli çalışması için keten tohumunu öneririm Ayrıca cilt ve kemikler içinde çok yararlı Çünkü içinde omega3 var
Yanlız çabuk bozulduğu için buzdolabında muhafaza etmeni öneririm

barçman ablacım teşekkür ederim.bazı yazılarda okudum selülit yapıyomuş..ama günde 1 çorba kaşıgından fazlasını yemeyı dusunmuyorum ...kararında kullanırsam bi zararı olmaz umarım..

açlık kan şekerim normal çıktı,gizli şeker vardı ya,neyse elimde olmadan uzun süre aç kalsam bile daha dayanaklıyım eskiye göre
veee sintigrafi sonucu soğuk nodül demişlerdi ama son ultrasonda hiç bişey çıkmadı,gitmiş yok olmuş :)
bi de kan değerlerim düşüktü,ilaç vermişti doktor,ama ben üşengeçlikten içmemiştim ve ilaç içmediğim halde kan değerlerim yükselmiş :)

bunları hallettik bakalım şimdi sırada anksiyete,panik atak var sonra da antikorlar.

ya dersten işten kafamı kaldıramıyorum 6 ay sonrasına vermesi işime gelir ne yalan söyliyimkaydirigubbakcemile3
1.4larda çıkmıştı en son ilacın dozu fazla gelmişti, o yüzden kendime göre ayarladım zaten artık doktora gide gide kendi doktorum oldum değerlere bakınca kendimce yorum yapıyorum, doktor da aynısını söylüyo zaten gösterince=)
ultrasona en kısa zamanda girmem lazım yaz gelmeden ...
degerlerin çok iyiymiş canım:nazar: ben bademi düzenli tüketiyorum bikaç aydır bence çok faydası oluyo
selenyum hakkında da bir doktorla görüştüm kesinlikle alma, şeker ve kalp krizi riskini ciddi anlamda arttırdıgı kanıtlandı dedi
o yüzden brezilya fındıgından da vazgectim az olsun benim olsun sositososito

geçen yaz kullanmıştım..zararını görmedim..mideyi tok tutuyor...yalnız taza çekilmiş olanını tercih etmelisin..müsli yaparkende keten toumu katıyorum sütle karışıma güzel oluyor...

evet benim içinde anksiyete ve antikorlar...bu ikisini zor atlatacam ...
ultrason bende yaptırmadım 9 ay oldu...şu anksiyete başedeyim bakalım ne olcak halimiz...ilacıda artık bırakacam
...

barçman ablacım teşekkür ederim.bazı yazılarda okudum selülit yapıyomuş..ama günde 1 çorba kaşıgından fazlasını yemeyı dusunmuyorum ...kararında kullanırsam bi zararı olmaz umarım..
Bir kaşıktan fazla kullanmak önerilmiyor canım
Ama cidden ffaydası sayılamayacak kadar çok

çekilmiş almadım taze tohumunu aldım..akşam yoğurda katıp yedim..sizce sabah açmı yemeliyim akşam yemekten önce aç karnımamı yesem..

ıbnı sına hastanesı dıyorum ankara unıv baglı ben oraya basladım gecen hafta bıypsı oldum nodulum vardı endokrının ılk arastırılmaya baslandıgı hastaneymıs duyduguma gore

ibni sina hastanesine randevumu almak gerekiyor bende haziranda ankaraya
gelmeyi düşünüyorum numune hastanesine gidecektim ama ibni sina daha iyiyse
oraya gideyim

son tahlil sonuçlarım aldım bugün
1senede tsh 5.5 tan, 0.225 e gelmiş. elh
t3 t4 lerde normal,çok sevindim,baya stres filan yaşamıştım
moral oldu
hamilelikte etkili olacak diğer hormonlarada baktırmak istiyorum dedim
çok didikleme dedi doktor,bilmiyorumkismile
kafan rahat olsun,kurcalarsan bi sürü şey öçıkar dedi
yinede baktırmayı düşünüyorum başka yerlere...

kızlar 2 gün önce test yaptırdım oğluşuma ve bana
serbest t 4 4.25 referans 3le 3. 40 arası
serbest t 3 1.13 referans 0.75 ile 1.90 arası
total t 3
total t 4
tsh normal doktor iyi demiş
sonuçları eşim aldı ben gidemedim
benim ise
hastanenin referans aralığına göre
total t 3
total t 4
serbestr t 3
serbest t 4
tsh normal
halbuki benim geçen sefer yaptırdığım testte
anti tpo
yüksek çıkmuıştı
doktor bana tiroit bezi iltihabı demişti
şimdi ise iyi hiç bişey yok demiş
ultrasondada nodüllerim olduğu çıkmıştı ultrason doktoru haşimoto demişti

bu doktorda geçen sefer doğrulamıştı endokrin uzmanına git demişti

şimdi ise iyi sin diyo
ben nodüllerim vardı ultrasonda çıkmıştı dedim telefonda
ben öyle ddeyince 3 ayda bir gel ultrasonla nodüllerini takibe alalım dedi

ben anlamadım şimdi
bi öyle bi böyle diyo doktor
nodül yoksa var çıkmaz heralde
ee nodül varsa test sonuçları nasıl iyi
gerçi benim anti tpo ma bakmmamışki şimdi
geçen sefer tpo yüksekti

belkide nodüller sahte falandır kendiliğinden geçiyodur
uff gerçekten kafam çok karıştı benim

kızlar siz anlayabildiyseniz
nolur banada anlatın

ıkinci tekrarladığımız kan tahlilimde değerlerim yine yüksekti Bu nedenle ilaç kullanmaya başladım. Ultrasyon sonucu iyiydi.Kronik troidizm.Beş aylık oğluşumdan da kan aldılar çok şükür tsh tsh3 normal değerlerde............

kızlar bi el atın nolcak beniim bu durum

3 ayda bir ultrasona giricem bakalıom
belkide nodül yoktur
yanlış görmüştür ultrasonu çeken doktor

Lolo güzelim anti tpo veya anti tg tekrar bakılmamış ki sana, benim de tiroid hormonlarım normal bu haşimato olmadığım anlamına gelmiyor, antikorlarım yüksek, haşimato zaten antikorların yüksek çıkması olayı, nodüllerin varsa 3 veya 6 ayda bir kontrole gideceksin. Ben 3 ay dolduğu için doktora gittim, nodüllerim maşallah yerinde minik minik, hormonlar normal sınırlarda Allaha şükür, antükorlarım düşmüş. Kızlar bu arada brezilya fıstığından mıdır nedir 3 aydır kullanıyorum, anti tg referans değerinin altına indi, 3 ve anti tpo da 500 den 100 e indi, iyidir di mi? :)

ilk defa bu konuya yazıyorum başlık süper olmuş
haşimotoya tutuldumsempatiksalakcinniince hastalığa yakalandım der gibi
bende de haşimoto var 4sene oluyor galiba öğreneli ne test yaptırdım şimdiye kadar ne bişey
ama evlendim ilerde yaptırmam gerekecek gibi
herkese geçmiş olsun

ilk defa bu konuya yazıyorum başlık süper olmuş
haşimotoya tutuldumsempatiksalakcinniince hastalığa yakalandım der gibi
bende de haşimoto var 4sene oluyor galiba öğreneli ne test yaptırdım şimdiye kadar ne bişey
ama evlendim ilerde yaptırmam gerekecek gibi
herkese geçmiş olsun

geçmiş olsun
bende ilk öğrendiğimde haşimatoluyum,eli maşalıyım derdim sositososito
ileride derken,bebek düşünürken mi demek istedin bilmiyorum ama,erteleme derim
bi kan vermene bakar :1no2:
ben spora gitmiştim 1ay,ancak 500gr verebilmiştim,hemen sonrada bebek düşünmeye başlamıştık,o yüzden gitmiştim öyle öğrenmiştim

Merhaba kızlar yaklaşık 1 haftsdır tüm yazılanları okumaya çalışıyorum. 2,5 yıldır korunmasız hamile kalamıyorum önce tüplerin kapalı dendi sonra filmi tekrarlattığımda tüplerde sorun olmadığı çıktı orataya. En son 10,2 olan tsh değerim incelendi ve haşimato olduğum ortaya çıktı. 1 hafta sonra tekrar tahlil yaptırdım ilaç kullanmadan 3,60 a düşmüştü değer. anti tpo 422,7. Doktorumla görüştüm tüp bebek deneyelim diyor. Anti tpo'yu düşürecek bi ilaç yok hamile kalırsanda ilk 3 ay çok riskli denetim altında tutacağız sürekli seni diyor ve şansım sadece %30 muş birde şimdi tek embriyo olayı gündemde. Euthryox 50 mg kullanıyorum şimdi. ilaca biraz devam edip normal yolla olması için uğraşmalımıyım yoksa direk tüp bebeğemi başlamalıyım lütfen bilgileriniz paylaşın benimlede. Öğrendiğim andan beri ne yerdeyim ne gökte :çok üzgünüm:

Merhaba kızlar yaklaşık 1 haftsdır tüm yazılanları okumaya çalışıyorum. 2,5 yıldır korunmasız hamile kalamıyorum önce tüplerin kapalı dendi sonra filmi tekrarlattığımda tüplerde sorun olmadığı çıktı orataya. En son 10,2 olan tsh değerim incelendi ve haşimato olduğum ortaya çıktı. 1 hafta sonra tekrar tahlil yaptırdım ilaç kullanmadan 3,60 a düşmüştü değer. anti tpo 422,7. Doktorumla görüştüm tüp bebek deneyelim diyor. Anti tpo'yu düşürecek bi ilaç yok hamile kalırsanda ilk 3 ay çok riskli denetim altında tutacağız sürekli seni diyor ve şansım sadece %30 muş birde şimdi tek embriyo olayı gündemde. Euthryox 50 mg kullanıyorum şimdi. ilaca biraz devam edip normal yolla olması için uğraşmalımıyım yoksa direk tüp bebeğemi başlamalıyım lütfen bilgileriniz paylaşın benimlede. Öğrendiğim andan beri ne yerdeyim ne gökte :çok üzgünüm:

canım ben de haşimoto hastasıyım ve hamileyim şu an. haşimotoyu öğrendiğimizde ilaca başladık,tsh ve FT4 değerleri 1 ay sonra normale döndü zaten ilaç çok çabuk etkisini gösteriyor.antikorlar ise değişmiyor ama onlara bidaha bakılmıyor zaten.tsh değerim normale dönünce biz çocuk denemesine başladık ve 2 ay sonra hamile kaldım.haşimotoyla hamileliğin çok ilgisi yok bence.biçok örnek var çünkü benim gibi.siz tüm tetkiklerinizi yaptırıp,eşin de dahil bir probleminiz olmadığı kanısına varılırsa ilaçlarını düzenli kullanıp normal yolla biraz daha deneyebilirsin bence.

canım ben de haşimoto hastasıyım ve hamileyim şu an. haşimotoyu öğrendiğimizde ilaca başladık,tsh ve FT4 değerleri 1 ay sonra normale döndü zaten ilaç çok çabuk etkisini gösteriyor.antikorlar ise değişmiyor ama onlara bidaha bakılmıyor zaten.tsh değerim normale dönünce biz çocuk denemesine başladık ve 2 ay sonra hamile kaldım.haşimotoyla hamileliğin çok ilgisi yok bence.biçok örnek var çünkü benim gibi.siz tüm tetkiklerinizi yaptırıp,eşin de dahil bir probleminiz olmadığı kanısına varılırsa ilaçlarını düzenli kullanıp normal yolla biraz daha deneyebilirsin bence.

Canım teşekkür ederim cevabın için. Eşimin değerleri benim tüplerim herşey gayet normal. Tek sorun sanırım tsh ve haşimotoydu bugüne dek. Hergün 50*1 ilaç alıyorum. İnşallah tez vakitte normal yolla hamiş kalırım bende. Doktorum korkuttu beni İleride yumurtalara saldırabilir bu antikorlar o yüzden şimdi bi tüp bebek denemesi yapalım tutması zor ama elimizden geleni yapıcaz vs. dedi. Normal yolla olmadı tüple nasıl tutacak aklım almıyor. Haşiamtolu olupta hamiş olanalrı okuyunca umudum artıyor. Rabbim kismeyi aratmasın.

Back