Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

kızlar bende bu gün itibariyle haşimoto hastası olduğumu öğrendim

ultrasona girdik oğlumla
doktor oğlumun boğazında bişey görmedi sadece tahlilleri 1 ay sonra tekrar istedi

bendede bişeyler söyledi ama pek anlamadım endokrin uzmanına gidip iyice araştırılması gerektiğini söyledi
kızlar ultrasonda yazanları yazsam anlarmısınız
doktor sadece haşimoto dedi
doktor boğazın iyi değil ama şimdilik ameliyatlık bi durumun yok dedi
ultrasondan anlarsanız yazanları yazim

14 çıktığında ilaç kullanmıyordun sanırım. Sonra ilaç kullandın da mı 0.075e düştü? kaç mg ilaç kullandın?sonra ilacı bıraktın mı da 16 ya yükseldi? ya da dozunu mu değiştirdin?

kızlar haşimoto tam ne sizde nasıl etkiler yapıyo yaşan kişiler olarak nasıl bi hastalık anlatırmısınız

anladığım kadarıylabenim hastalığım yeni başlamış galiba
doktor tiroit bezi iltihabı yani haşimoto dedi
endokrin uzmanına gitmemi araştırılması gerektiğini söyledi
guatır ilacınıda içme dedi

ee ben ilaç içmezsem düzelirmiki kendi kendine
doktorada bu aralar gitme imkanım yok endokrin uzmanı yakınımda yok zaten

ekimaralık ilk tahlilde 14 idi tsh. levoteronu günde 1 tablet verdi doktor. Bir ayın sonunda 0 a düştüğünü gördük ve yarım tablete düşürüldü. Sonraki bir ayda ise 16 ya fırlamış. Şimdi doktor ilacımı değiştirdi. Euthyrox kullanıyorum şimdi. Yine yarım içiyorum ama dozajı daha yüksekmiş. Neye göre bu değer bu kadar değişken olabiliyor keşke bilebilsek te ona göre davransak. Hastalığa yoğun bi stres döneminde yakalandım ama şimdi bi kaç aydır moralim iyi hayatım düzenli. Yani stresten dolayı desem o da değil. Çözebilmiş değilim.bilmiyorumkismile

Son düzenleme:
kızlar ultrasonda yazanları size yazim bakalım sizzinkiler gibimi

Tiroit parankim ekostrüktütü diffüz olarak heterojen izo-hipoekoik yapıdadır
Parankimde yaygın milimetrik psödonodüller mevcuttur.
Demarke nodül saptanmamıştır.
Diffüz tiroidal parankimalhastalık (hashimotohastalığı?) açısından labaratuar sonuçları ile
birlikte değerlendirilmesi önerilir.

Tiroid boyutları fizyolojik limitlerdedeir. Tiroid gland konturları tabiidir

her iki boyun yarısında patolojik boyut ve görünümde lenf nodu saptanmadı

kızlar böyle bi bakın hele ne diyo bu test

doktorların demesinden bişey anlayamıyorum artık

bizim burdaki hastanede endokrin uzmanı yok
guatırı olanlar genel cerrahiye gidiyo takib ediliyo

bana neden direk endokrin uzmanına gitip ayrıntılı araştırtmam gerektiğini söylediğini anlayamadım
bişeyde demedim o an

çünkü oğlşumun ultrasonu iyi çıktı çok sevindim
kendimi unuttum bi an

Lolo güzelin sende guatr yok ki henüz neden genel cerrahi takip etsin...Çok ilerleyen zamanlarda gerekşrse takip eder. Endokrin doktoru değerlşendirsin demesi haşimoto olduğun için, ayrıca tsh senin biraz yüksekti, uzmanı değerlendirmeli ve abladığım kadarıyla küçük küçük nodülllerin var, önemli değil ama değerlerini3 ayda bir takip etmen gerekiyor. Bu arada oğlunun ultrasonuna sevindim canım.

çok sağol yorumun için

evet oğlum için bende çok sevindim 1 ay sonra kan vericek takib edilicek
ön ergenlik çağında böyle oynamalar olurmuş hormonlarda

ben endokrine gitmeyi düşünmüyorum şu ara
tiroit bezi iltihabı var sende haşimotolusun dedi başka bişey demedi
en azından dediğin gibi deseydi 3 ayda bi kan alalım bakalım arada ultrasona gir deseydi neyse
ben şimdi endokrin uzmanıyla falan uğraşamam

acaba gitmesem bi sorun olurmu ilerde bişey olurmu
yada kendiliğinden geçer belki çok önemli bişey değil gibime geldi

lolo
öncelikle geçmiş olsun
cerrah dr. dan ziyade endokrin dr. gitmeni öneririm çünki bu hastalıkta ilacın dozu çok önemli ..bunu yapacak en iyi dr. da endokrin uzmanıdır...ayrıca bende ilk gittiğim dr. cerrah tı ve bana nodül olduğunu söylemişti...bir ay sontra endokrin uzmanına gittiğimde ise nodül yok onlar yalancı nodül demişti...aynı zamanda haşimato teşhisi antikorların değeriyle de anlaşışır...antiTG ve antiTPO değeri yüksek olması haşimato dur. ve bu antikor değerleri düşürecek ilaç ta henüz yoktur..bu esna da amaç TSH üzerinde çalışmak ve dengede tutmaktır...bu hastalık ömür boyu takip gerektirir. ilaçları doğru dozda alırsan her 3 ayda bir kan tahlili ve 6 ayda bir USG yaptırırsan ve stresten uzak kalırsan hastalığın yan tesirlerini indirgemiş olursun...şimdilik yapacaklarımız bu kadar ...fazla takmamız gerek yoksa daha çok ilerliyr..sağlıcakla...a.s.

doğru söylüyosun fakat
şu aralar bi endokrin uzmanına gitmem imkansız
başka bi doktor guatır ilacı vermişti bu doktor içme dedi

bende içmicem artık
ben diğer sayfalarda değerlerimi ultrason incelememi falan yazdım bak istersen
doktorun dediği tiroit bezi iltihabı haşimoto görünüyo bi endokrin uzmanına git dedi
gitme imkanın varmı diye sormadı
zaten gitmicemde
acaba ilerde bi sorunla karşılaşabilirmiyim onu merak ediyorum
birde anti tpom 59 normalde 9 olması gerekiyodu en fazla tsh ise 3 ün üstünde çok yüksek değil hatta normal bence

sağlık önemli bir konu
ne yapıp edip en yakın zamanda endokrin uzmanından yardımm almalısınz..en azından imkan varsa şimdilik tlf. görüşün tahlil sonuçlarını bildirin...sağlıkta tedaviye en çok yardımcı olan öğelerden biri erken teşhisdir...hemde aklınıza takılan acabalar ve meraklarınızı gidermiş olursunuz..endişe etmek bu hastalığa iyi gelmiyor çünki..ben bunu çok yaşadığım için söylüyorum...antikorların hiç hoşuna gitmeyen şeydir..endişe...

dediğim gibi şu sıra gitmem imkansız
bazı sorunlarım var
inşallah sorunlarım aşılırsa herşey yoluna girdiği zaman giderim bende
sağlığımı tehlikeye atmak istemem ama elimde olan bişey değil
ayrıca ilginize çok teşekkür ederim

kızlar benim kızım olacakmıs. hiç kilo lmazken ilaca basladgımdan beri hamilelikten mi anlamadım ama 4 kilo aldım.

demek kız olacak,canımmm kaydirigubbakcemile2
ya boşver sen kiloyu takma kafana,doğumdan sonra verirsin hepsini :)

eğer gitmen imkansız ise gidemiyorum diye de kafana takıp iyice yıpratma o zaman kendini canım.zaten haşimoto için bir ilaç vermeyecek çünkü ilacı yok.ilacı sakin bir hayat.tsh için ilaç verecek,lalehan da çok güzel açıklamış zaten.
ama senin tsh zaten 3 civarı idi,yani acilen hastaneye git demiyoruz ama ilk ne zaman imkanın olacaksa o zaman gitmeyi ihmal etme ve arayı çok da uzatma.çünkü tshın kontrol edilmesi lazım.

ben burda arada bi kan versem başka bi doktora gidip
en azından yükselme varmı onu öğrenirim
eğer ilerde çok yükselmeye başlamışsa
o zaman düşünürüm
endokrin uzmanına gitmeyi
hem dediğin gibi ilacı yok tedavisi yok
guatırada dönüşmemiş henüz
ben kendim 3 ayda bi kan verim en isi
yada ayda 1 mi kan versem sizce

bide tedavi edilmesse yani ben endokrine hiç gitmessem ilerlermi ve ne gibi sorunlar yapar bu rahatsızlık

ayrıca ben hamile kalamıyorum bunla alakalı olabilirmi

*** hamilelikle haşimotonun direkt bağlantısı yok diyen doktor var,var diyen doktor var.haşimoto olup da hamile kalamayan da var ama hamile kalan arkadaşlarımız da var.artık neye göre değişiyor bilmiyorum.belki de stresten uzak kalmaktır anahtarı.

***guatr tiroid bezinin büyümesi demek.illa guatra dönüşecek diye bir şey yok.yani bu işin sonu guatr diye birşey yok.

***6 ayda bir usg çektirmelisin.nodüller takip edilmeli.eğer büyüme varsa ameliyat ediliyor.soğuk sıcak olup olmadığına bakılıyor.sende var mı nodül bilmiyorum.ama olmasa bile takip şart.

***guatr,haşimoto,hipotiroid vs bunlar farklı hastalıklar.ama şu kısımda bi yanlış anlaşılma var galiba;yani evet haşimotonun tedavisi yok ama hipotiroid ya da hipertiroidle ilgili olarak senin tsh kontrol edilmeli.inme ya da çıkma olursa ilaç verilmeli.yani burda takip edilecek olan haşimoton değil.takip edilecek olan tshına bağlı olarak hipo ya da hipertiroid olacak.bunları karıştırma.

***evet düzenli olarak takip etmezsen eğer sorunlar yaşabilirsin tabiki,tiroid bezi çok önemli,bir çok şeyi olumsuz etkiliyor ama bir o kadar da kolay bir tedavisi var.

***tamam yakında bir yerden tshını,t3,t4 ünü ölçtür.değişme varsa kesin endokrine git.

seninde kandilin mübarek olsun
ve bu yazımı okuyan herkezin

Lolo, neden doktora gidemiyorsun anlamadim. Sizin oradaki hastanede yoksa baska hastanede vardir, Istanbul'da oturuyorsun galiba, Istanbul'da onlarca devlet hastanesi var, elbette endokrincileri de vardir. Su an guatr olmaman, ileride olmayacagin anlamina gelmiyor ve hastaligin ne hizla ilerleyecek o da belli degil, kisiden kisiye degisir. Hipotiroidi olabilirsin (tiroid yetmezligi) ki bu da tum vucut sagligini tehdit eden bir sey. Oysa ki tedavisi cok kolay, hergun alacagin bir hap. Ne diyeti var ne baska bir seyi. Bu isler ihmale gelmez arkadasim, tedavi olman gerektigi halde olmazsan omrunden yersin, basit bir hastalik degil bu. Ama tedavisi basit. Ama oncelikle bir endokrinciye gozukmen lazim ve tedavi baslanmasa bile duzenli araliklarla doktora gitmen lazim. Bir kere antikorlar yuksek cikmissa bir daha dusmez cunku, omur boyu surer ve kisi onunde sonunda buyuk ihtimalle hipotiroidiye duser. Ama dedigim gibi tedavisi cok basit, keske tum hastaliklarin tedavisi bu kadar kolay olsa.

pengush

benim eski yazılarımı büyük ihtimalle okumadın
ben istermiyim böyle acaba nolcak diye düşünerek beklemeyi
buralarda tabikide endokrin uzmanı vardır istanbulda olmaması mümkünmü

benim eşim 1.5 yıldır rahatsız
başımıza gelen talihsiz bi olayın diyetini o kadar ağır ödedikki ailece
eşim daha yeni toparlandı
şimdi iş arıyo bende iş arıyorum
ama malesef yookk
iş yok artı parada yok
çocuğumda var okuyo
oğlumun beslenbesini alırsam şükrediyorum ki
bu hastalık için doktora gitmek şöyle dursun

gidicem elbet ama aylar sonra
ne zaman düzelirsek
bana yakın olan hastanede endokrin uzmanı yok
çapada olduğunu biliyorum
şişli etfaldede vardır belki
zaten gideceğim zaman araştırır bulurum yerini
ama üzülerek söylüyorum şu an değil

lolo bende 3 aydır hashimoto hastasıyım ve teşhisi dahiliye uzmanı koydu ve ilaç verdi. Her ay gittim ilacın dozu ayarlanana kadar. Sonra bir de endokrinolog görsün dedim. nede olsa onun uzmanlık alanı.(bu arada ben uzaklıktan değil randevu alamamaktan gidemiyorum endokrine) Dahiliye uzmanı ne dediyse aynısını söyledi endokrinolog. yani diyeceğim hiç olmazsa bir dahiliyecinin kontrolünde ol. şartların iyileşince endokrinolojiye de mutlaka git.
bir de biraz bu hastalığı araştır, oku. sürekli burdaki arkadaşlardan medet umman yanlış. bizler de bi yere kadar yardımcı oluruz. ama herkes kendi kendinin doktoru olup çıktı bu hastalık sayesinde :) sende biraz gayret et, tedavine başla, Allah'a tevekkül et. geçmiş olsun.

canım ben baya bi netten araştırdım
maşşallah herşeyi öğrendim bu hastalıkla ilgili
ama bana doktor gerçi ben genel cerrahiye gitmiştim
endokrin uzmanına görünmem gerektiğini söyledi
başka bi doktorun verdiği guatır ilacınıda kullanmamamı söyledi

ee bende şu ara gidemicem için sizinle paylaştım
dahiliye uzmanının baktıpğını bilmiyodum
sana teşhisi dahiliyecimi koydu ultrasonada girdinmi

yani acaba bende testim ve ultrason kağıdımla dahiliyeciye gitsem bakarmı
kim teşhisi koyduysa ona git der belkide

yaa bide ben çok fazla önemsemiyorum bilmem belkide daha başında olduğum içindir
ne bilim bana gerçekmiş gibi gelmiyo
doktorda öyle başından sağınca
tamam araştırdım bu hastalıkta takibin devamının çok önemli olduğunu biliiyorum ama
ben kendimde hiç bişey hissetmiyorum
belkide bişeyler yaşıyorumdur ama bu hastalığa yormuyorum en azından
bana tam bi hastalık gibi gelmiyo hasta olduğumu düşünmüyorum hastalık ismi ağır geliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…