Arkadaşlar bu hastalık hakikaten çok acayip ya. tsh değerim 14 tü ilk tahlilde bir ay sonra 0.075 e kadar indi. bunun takibinde bir ay sonra da 16 ya çıkmış. Anlamadım gitti. Nasıl normale dönücek bilmiyorum. Oysa ne çok umutla gitmiştim son tahlilim için. Ama malesef, o kadar az çalışmışki hormonum bir sürü irili ufaklı nodüller oluşmuş. doktor tiroit çalışmaya başlasın küçülür onlar kafana takma dedi ama nasıl takmıcam onu söylemedizaten anlamıştım bi şeylerin ters gittiğini. boğazımda sürekli ağrı ve gerginlik vardı. hala da var ya neyse. acaba guatr mı olucam offf. sizin boğaz ağrılarınız oluyor mu acaba? ben mesela biraz sinirleneyim, üzüleyim boğazımda bir yumru hissi oluşuveriyor hemen. bu nodülleri nasıl küçültücem ya bilen varsa beri gelsin
ekimaralık ilk tahlilde 14 idi tsh. levoteronu günde 1 tablet verdi doktor. Bir ayın sonunda 0 a düştüğünü gördük ve yarım tablete düşürüldü. Sonraki bir ayda ise 16 ya fırlamış. Şimdi doktor ilacımı değiştirdi. Euthyrox kullanıyorum şimdi. Yine yarım içiyorum ama dozajı daha yüksekmiş. Neye göre bu değer bu kadar değişken olabiliyor keşke bilebilsek te ona göre davransak. Hastalığa yoğun bi stres döneminde yakalandım ama şimdi bi kaç aydır moralim iyi hayatım düzenli. Yani stresten dolayı desem o da değil. Çözebilmiş değilim.bilmiyorumkismile14 çıktığında ilaç kullanmıyordun sanırım. Sonra ilaç kullandın da mı 0.075e düştü? kaç mg ilaç kullandın?sonra ilacı bıraktın mı da 16 ya yükseldi? ya da dozunu mu değiştirdin?
doğru söylüyosun fakat
şu aralar bi endokrin uzmanına gitmem imkansız
başka bi doktor guatır ilacı vermişti bu doktor içme dedi
bende içmicem artık
ben diğer sayfalarda değerlerimi ultrason incelememi falan yazdım bak istersen
doktorun dediği tiroit bezi iltihabı haşimoto görünüyo bi endokrin uzmanına git dedi
gitme imkanın varmı diye sormadı
zaten gitmicemde
acaba ilerde bi sorunla karşılaşabilirmiyim onu merak ediyorum
birde anti tpom 59 normalde 9 olması gerekiyodu en fazla tsh ise 3 ün üstünde çok yüksek değil hatta normal bence
kızlar benim kızım olacakmıs. hiç kilo lmazken ilaca basladgımdan beri hamilelikten mi anlamadım ama 4 kilo aldım.
dediğim gibi şu sıra gitmem imkansız
bazı sorunlarım var
inşallah sorunlarım aşılırsa herşey yoluna girdiği zaman giderim bende
sağlığımı tehlikeye atmak istemem ama elimde olan bişey değil
ayrıca ilginize çok teşekkür ederim
ben burda arada bi kan versem başka bi doktora gidip
en azından yükselme varmı onu öğrenirim
eğer ilerde çok yükselmeye başlamışsa
o zaman düşünürüm
endokrin uzmanına gitmeyi
hem dediğin gibi ilacı yok tedavisi yok
guatırada dönüşmemiş henüz
ben kendim 3 ayda bi kan verim en isi
yada ayda 1 mi kan versem sizce
bide tedavi edilmesse yani ben endokrine hiç gitmessem ilerlermi ve ne gibi sorunlar yapar bu rahatsızlık
ayrıca ben hamile kalamıyorum bunla alakalı olabilirmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?