Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

ben de yarın tahlil yaptırıcam ve cumartesi doktora gidicem bakalım
şimdilik bazı gelişmeler var ama en son doktorla konuştuktan sonra size yazmak istiyorum net bilgiyi :)

canım nasılsın görüşmeyeli? ben buaralar ilaçta almayı unuttum birazda stresli bi dönemdeyim baya hırpalandım sanki uykusuzluk halsizlik tavan yaptı!

benimde randevum vardı ma kaçırdım, seninkiler inşallah güzel çıkar canımzemuszemus

hmmm anladım canım.
ikinizde de yaşanan tiroidin nedeni anlaşıldı
vücut bi noktadan sonra kendini hasta ediyor
nerde dinledim ya da okudum hatırlamıyorum,aslında normal olan sağlıklı halimiz,ama yaşananlar sonucu vücut kendini hasta ediyor
canım tabiki konuyu bilmediğim için bişey diyemem,o konuyu değiştirebilme gücün ne kadar var ya da var mı bilmiyorum ama en azından bişeyleri senin de dediğin gibi dengeleyebilirsin.oğluna da şunu da empoze et,ben bu hastalığı araştırdım çok da önemli bişey değilmiş,amaaaan ben de bişey sanmıştım,sadece hormon takviyesiymiş altı üstü gibi şeyler söylerek de onun hastalığa bakışını değiştirebilirsin,rahatlatabilirsin.tabi onun dışında hayatınızdaki ayrıntılar konusunda nasıl davranacağını en iyi sen bilirsin canım.

begonya senin sıkıntını bilmiyorum canım umarım değerlerin çok art mamıştır iyi haberlerini bekliyorum

canım bende de,hipotiroid,soğuk nodül,haşimoto var dendi.en son panik atak,depresyon,anksiyete çıktı.bişeyleri çok fazla düşünmekten.
bakalım sonuçların iyi çıkmasını ümit ediyorum,haberdar edicem.

ama şunu anladımki etrafımızda olumsuzluklar yaşanabilir,insan düşünmek istedikten sonra bir çok şeyi kafasına takabilir,takacak bişey mutlaka bulur.işte takınca da hastalık da sana takıyo :) şimdi takmamayı öğrenmeye çalışıyorum,pozitif olmaya çalışıyorum.
ne kadar başabildiğimi sonuçlarda göreceğiz bakalım :)

bebişim ya görüşemedik :)
iyiyim diyelim iyi olalım canım.
iyi olmaya çalışıyorum :)
bayadır yazmıyorum,bazı çalışmalarım var sağlık konusunda bakalım,net sonuçlarla çıkacam karşınıza :)))) belgelerle konuşcam :)))))
canım çok önemli değil ilacı aksatman yaa,hemen toparlarsın bişey olmaz,son doktoruma gittiğimde de bana bir hafta ilacı kes demişti mesela.bi riski olsa kes demezdi.hemen başla düzenli içmeye bişey olmaz.

o halsizlikler,uykusuzluklar psikolojik ben anladım artık.stres yaşadıysan eğer onların etkisidir.hemen o stresi atıyosun kafandan.kimin ne hali varsa görsün.
artık ben şuna inanıyorum,yaşadığımız herşeyin bir nedeni var ve o durumdan bişeyler öğrenip yolumuza devam etmemiz gerekiyor,aynı noktada takılı kalmamak gerekiyor.neyse bakalım istediğim sonuçları alınca detaylara gireceğim :) şimdilik boş konuşmak istemiyorum :)

ben de yarın tahlil yaptırıcam ve cumartesi doktora gidicem bakalım
şimdilik bazı gelişmeler var ama en son doktorla konuştuktan sonra size yazmak istiyorum net bilgiyi :)

cevabın içim cok tesekkur ederim eutrox kullanıyorum dr dediki antikorlar düşmez bende bunu anlamadım tedaviye başladığımda yüksek çıkanlar 300 idi şimfi 800 oldu nasıl olıyır kşi

vayy çalışma ha helal sana canikomalkisalkisalkis
merak ettim valla bekliyorum seniolumunekankayizsmile
doğru söylüyosun çok stresliyim bu aralar , insan kendi kendisini hasta ediyo valla

cevabın içim cok tesekkur ederim eutrox kullanıyorum dr dediki antikorlar düşmez bende bunu anlamadım tedaviye başladığımda yüksek çıkanlar 300 idi şimfi 800 oldu nasıl olıyır kşi

rica ederim canım
tedavi haşimoto için değil hipotiroid için canım
haşimotonun tedavisi yok diyolar,ama bu doktorların söylediği,bense bunu kabul etmiyorum
sen değerleri ya da başka özel bir durumu kafana taktıysan yükselmiş olabilir antikorların

vayy çalışma ha helal sana canikomalkisalkisalkis
merak ettim valla bekliyorum seniolumunekankayizsmile
doğru söylüyosun çok stresliyim bu aralar , insan kendi kendisini hasta ediyo valla

eeee buralarda görünmesek de boş durmuyoruz bebişim :)))))
istediğim sonuçları almam ne kadar sürecek henüz bilmiyorum ama inanıyorum kesin alıcam,o zaman işte o zaman kesin sonuçlarla burda olacağım bekle beni :))))))

evet bu hastalıkların hepsini biz yarattık vücudumuzda ,bu acı ama gerçek
canım sana küçük bir tavsiye aklına geldikçe içinden ya da imkanın olunca sesli olarak çok iyiyim çok mutluyum diye tekrar et.(mutlu olduğunu hissederek,o an mutluymuş gibi ) mutlu olmasan da.başta anlamsız gelebilir ama sonradan etkisini göreceksin.

begonya yaşadıklarımın bir kısmını anlatim yazim burda dedim ama baktım ki yazmakla bitmiyo geri sildim
malesef sıkıntımı ortadan kaldırma gibi bi durumum yok zaten benim elimde olan bişey yok
ben mecbur böyle yaşamaya devam edicem
ama oğlum daha yolun çook başında onun için ne gerekiyosa yapıcam
3 ay sonra tekrar test istedi doktor oğlumdan inşallah bu sefer iyi sonuç alırım diye umut ediyorum

banda ilaç verdi ama almadım ilacı almıcam belki sonra alirım bi oğlumun durumu belli olsun sonra bakarım artık

anladım canım
valla ben de yazayım dediydim de hangi birini yazayım dedim sonradan :)
o zaman bu durumdan en az etkilecek şekilde yaşamayı öğrenmek gerek sanırım,kendin ve oğlun için
canım zaten ilaçla değerler normal aralığa gelince bi sorun olmaz sıkma canını,iyi sonuçlar alacağına inan
senin tsh zaten şu an normal aralıktaydı,içmesen de bişey kaybetmezsin bence,ama oğlunun testlerinden sonra sen gene de kontrol için kendine de test yaptır
şu süreçte yapman gereken tek şey içini ferah tutmak ve olumlu düşünmek,sonucun iyi olacağına inanmak canım.

çok sağol canım yaa
doğru söylüyosun zaten kendimi hiç kafama takmıyorum
acaba 3 ay sonra oğlumun sonucu nasıl çıkıcak sadece tek düşüncem o

Ben 9 senedir bu hastalıkla mucadele ediyorum.Aranızda en kıdemli benim sanırım bu konuda.Ben sadece hamileyken tedavi oldum.Gerisini hep alternatif tıpla hallettim.Sakın doktoru bırakmayın benim gibi ama valla yalan söyleyemem.Ne çarpıntım kaldı ne halsizlik (zaman zaman ufak tefek yokluyor)kala kala bi kilom kaldı onu da aşmak üzereyim inş.Uzun süredir aynı kilodayım tıkındığım halde cokacimcoook.Taş tedavisi,bitkisel yabana atılamayacak şeyler.Şu an yeşil ceviz receli sabah akşam yiyorum.Bi acı bi acı ama ne demişler şifa acıdadır diye

Ha bu arada eşim varikoselolmasına vebende guatrhastası olmama ragmen 2 kızım var.Umudunuzu yitirmeyin.Umut yitirilirse hiç bir hastalığınız olmasa bile hamile kalamazsınız benden söylemesi lmaz:

Geçenlerde birvideo seyrettim.Çocuk doğuştan felc olmuş ne yaptıysalar yürütememişler.Annesi eğlensin diye bir ördek yavrusu almış.Fakat bu ördek bacağı sakat bir ördekmiş.Çocuk bunu göre göre yürümeye başlamış.Gözlerimle gördüm videosunu muhteşemdi.Başta Yaradanın bize sunduğu beynin mucizesi sonra da azmin hikayesi...

oğluma dün hormon testi yaptırdım sonuçlar şöyle

total T3---- 1.86---referans-- 0.87--1.78
Total T4----8.49---referans-- 6.09-- 12.23
serbestT3-4.22----referans-- 3.00-- 3.40
serbest t4- 0.75---referans--0.75-- 1.09
tsh ------2.68---referans-- 1.00--- 3.70

sonuçlar böyle ne dersiniz nasıl
yarın ultrasonda çekilcek hem oğluma hem bana

lolocum sonuçlar süper :)
zaten önemli olan tsh,o da ideal seviyede görünüyor
hep böyle olması dileğiyle canım

çok sağol canım inşallah herkezin testi iyi çıkar

yarın ultrasona giricez oğluşumla bakalım bişey çıkcakmı yarın
yazarım gelişmeleri

kızlar benim kızım olacakmıs. hiç kilo lmazken ilaca basladgımdan beri hamilelikten mi anlamadım ama 4 kilo aldım.

allah analı babalı büyütsün kızını allah kucağına almayıda nasib etsin

hamilelikten kilo almışsındır

Arkadaşlar bu hastalık hakikaten çok acayip ya. tsh değerim 14 tü ilk tahlilde bir ay sonra 0.075 e kadar indi. bunun takibinde bir ay sonra da 16 ya çıkmış. Anlamadım gitti. Nasıl normale dönücek bilmiyorum. Oysa ne çok umutla gitmiştim son tahlilim için. Ama malesef, o kadar az çalışmışki hormonum bir sürü irili ufaklı nodüller oluşmuş. doktor tiroit çalışmaya başlasın küçülür onlar kafana takma dedi ama nasıl takmıcam onu söylemedi zaten anlamıştım bi şeylerin ters gittiğini. boğazımda sürekli ağrı ve gerginlik vardı. hala da var ya neyse. acaba guatr mı olucam offf. sizin boğaz ağrılarınız oluyor mu acaba? ben mesela biraz sinirleneyim, üzüleyim boğazımda bir yumru hissi oluşuveriyor hemen. bu nodülleri nasıl küçültücem ya bilen varsa beri gelsin

butterfly öncelikle sağlıkla gelir bebeğin inşallah.

Ben de bir anda 4 kilo aldım Hormonumdaki dengesizlikten oldu eminim. sürekli uykuya meyilim var :bbo:metabolizmam çok yavaşladı, az yemek veya egzersizde bi işe yaramadı. bu hormon dengeye girmeden çok zor veririm herhalde. bir 0 a iniyo bi 16 ya çıkıyo nasıl dengeleyeceksem artık. senağlama[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…