• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

anjelic ben sabah kan vericem tiroide ve şekerime bakılcak ayrıca tüm testleri istedim

eşimde varmı bilmiyorum
eşim 4 ay önce kalp ameliyatı geçirdi 1 ay hastanede yattı
hastanede yatarken tiroitede bakmışlarmıdır acaba çünkü tonla test yapıldı olsa çıkardı heralde
ablamdada tiroit varmış 20 yaşındayken anlamı ayrıca gizli şekerde varmış
19 yaşındaki kardeşimdede gizli şeker var annemdede tiroit var annem ilaç kullanıyo ablam kullanmıyo galiba arada kan veriyomuş

Lolocum herkesin derece derece, benim tiroid hormonların normal, antikorla yüksek haşimato, ileri de hormonları da etkileme durumu var, şimdilik ilaç kullanmıyorum, hormonlar etkilenmişse ilaç kullanıcak ve doktora uygun periyodlarda gidip ilaç ayarlaması yapılacak, sizin değerleriniz pek yüksek değil, ömür boyu ilaç kullanmak gerekebilir ama dediğim gibi çaresi olan bir rahatsızlık, şükretmek gerek, ne var bunda, ben takmıyorum çünkü takıntıyla kötüleşen bir rahatsızlık bu, ne kadar moralliysen o kadar iyisin, elinden geldiğince üzülmemeye çalışmak gerek.

çok geçmiş olsun
goğru söylüyosun
ben tiroitten şüpelenmiyodum başka şey için götürdüm sürpriz gibi tiroit çıktı haliyle şaşırdım yavrum daha çok küçük onda böyle bi hastalık hiç düşünmüyodum
neyse başa gelen çekiler

bu gün hastaneye gittim aradığım doktor izindeymiş
beklicem galiba 3 ay sonra test tekrarı istemişti doktor sabırlı olmak lazım

bende bu gün kan verdim tiroit bendede varmı diye bakılcak bide şeker yüklemesi yaptırdım
kollarım delik deşik oldu
bakalım yarın akşam sonuçları alcam

Lolocum anlıyorum senin, annelik başka bir şey, üzülmen doğal, inşallah sende tiroid veya şeker çıkmaz, üzülme canım, geçmiş olsun.

test sonucumu aldım

şekerim yok

T3: 3.64
T4: 0.88
TSH: 3.94
ANTı-TPO: 59.1

doktorun demesine göre guatır yok ama olma ihtimalim yüksekmiş
guatır ilacı verdi bitmesine yakın kontrole çağırdı

bu ne demek oluyo şimdi yani guatırmıyım değilmiyim tam anlamadım
zaten ilacı da almadım
kullanmıcam

test sonucumu aldım

şekerim yok

ANTİ-TPO: 59.1

zaten ilacı da almadım
kullanmıcam

Lolocum anti tpo referansın üstünde sanırım, referans değere baksana, tsh yüksek çıkmış, haşimato var sende de yani tiroidit, geçmiş olsun, anti tpo çok tüksek diil ama bir de anti tg baktırsaydın keşke, guatr ihtimalin yüksek demesi bu rahatsızlığın ileride hipotiroide veya hipertiroide çevirmesinden, başlangıç olarak endişeleri bi tarafa bırakıyorsun, bir de dereotu ile brezilya fıstığının iyi geldiği söyleniyor, ben deniyorum bakalım inşallah iyi geliyordur.

Lolocum doktor ilaç verdiyse kullan, daha da kötüleştirir durumu çünkü, tsh yüksek çünkü, biraz daha yükselince etkilerini göreceksin zaten.

değerlerinizi yazarken hastanenın referans değerlerini yazmadıgınızda bişey diyemıyoruz kızlar
referanslarıda yazsanız iyi olurboshayallersmile

test sonucumu aldım

şekerim yok

ANTİ-TPO: 59.1

zaten ilacı da almadım
kullanmıcam
bence mutlaka kullan burda bu hastalıgı tecrübe etmiş insanlar var hepsi de aynı şeyi söyliyektr emin ol, bende 1 sene inat ettim kullanmadım ama saglıgının elinden gittiğini hissttiğinde ilacı içmen gerektiğini anlıycaksın canım, bence şimdiden başla

şimdi oğlumu okula bırakıp gelirim 1 saate kadar tam ayrıntılı referans aralığıyla yazarım sonuçlarımı

anjelic saol canım bilemiyorum biraz yüksek ama önce bi tam teşhis konulsun anca öyle ben hastayım diye inanırım ve gerekeni yaparım heralde

yeni tahlil sonuçlarım tdh:8.14 anti tg:443 peroksidaz antikoru:861 dr konuştum bunlar düşmeş diyor ya anlamadım düşmezse neden işlaç içiyorum oazamamn bi anlatın kızlar ya

serbest t3:3.64----------referens:2.30 --- 3.90
serbest t4: 0.88---------referans: o.58 --- 1.64
tsh : 3.94---------referans: 0.34 --- 5.60
insülin : 11.43-------referans: 1.9 --- 23
anti-tpo :59.1---------referans: 0-------9

sonuçlarım böyle

sonuçlarım böyle

yeni tahlil sonuçlarım tdh:8.14 anti tg:443 peroksidaz antikoru:861 dr konuştum bunlar düşmeş diyor ya anlamadım düşmezse neden işlaç içiyorum oazamamn bi anlatın kızlar ya

tsh belliki yüksek
antikorlar yüksek
hipotiroid+haşimato
haşimatonun ilacı yok
hipo için ilaç verilecektir,kullanıyosan da ilaca devam tabiki,yani ilacı hipo için içiyosun
çok geçmiş olsun
ama "düşmez" şeklindeki bir cümleyi kabullenme arkadaşım ve hiç moralini bozma
sen bunu kabul ettikçe o zaten düşmeyecektir

sonuçlarım böyle

tshın 2 civarında olması makbüldür diyor doktorlar
normal aralıkta görünüyor şu an ama biraz daha düşse hiç fena olmaz
doktor ilaç verir mi bilmem ama tshının arada kontrol edilmesinde fayda var
antikor yüksek,yani haşimato
belki de yeni başladı yükselmeye sıkıntı ile birlikte
çünkü benim de ilk ölçüldüğünde sınırın üstünde ama yine de çok yüksek değildi,ama sınırın üstünde diye canımı sıktım artı başka sıkıntılar derken sonradan daha da yükseldi
o yüzden arkadaşım belki de başındasın,belki de normal aralığa düşürebilirsin,üzüntü ve stresten uzak durarak.sanırım çocuğun hastaydı,çok geçmiş olsun.ama kendini üzme çünkü Allah beterinden korusun ne hastalıklar var,doktorlar ilacı iç bu hastalığı unut diyorlar.o ilaç da bir hormon takviyesi zaten diyorlar.o yüzden bu konuda kendini çok yıpratma.annelik mutlakaki başka bişeydir ama işin bir de bu tarafından bak.olumlu olmaya çalış,hem kendin hem evladın için.

arkadaşlar hastalıkların düşünsel boyutlarda nedenleri olduğunu zaten biliyoruz değil mi,bunu daha önce konuş muyduk hatırlamıyorum.tekrar konuşalım.
tiroid söylenmemiş sözlerin hastalık olarak yansımasıymış arkadaşlar.
yani kısaca içimize atmak,gerçek duygu ve düşüncelerimizi karşı tarafa söylememek.
evet ben aynen böyleydim,her zaman herkese karşı gerçek tepkimi dile getiremediğim zamanlar olmuştu noldu tiroid oldum.misal kayınvalidem,birine çok kızdı ama ona olan kızgınlığını istediği gibi dile getiremedi,ama kendini yedi bitirdi,o kişiyle konuşmayı çok istedi ama olmadı,sonra noldu tiroid oldu.
bir de bu noktada kendimizi değiştirmemiz gerekiyor,gerçek duygu,düşüncelerimizi,tepkimizi olduğu gibi dile getirmeyi öğrenmek gerekiyor.yani en azından bu benim için geçerli :) siz ne dersiniz bilmiyorum tabi :)

Lolocum çocuğunu bir de bu açıdan değerlendir,normalde herşeyi anlatır mı,gözlemlerine göre herkese karşı açık mıdır,tepkisini belli eder mi vs vs

ben de yarın tahlil yaptırıcam ve cumartesi doktora gidicem bakalım
şimdilik bazı gelişmeler var ama en son doktorla konuştuktan sonra size yazmak istiyorum net bilgiyi :)

evet stre o kadar çok sıkıntı yaşadımki hala da yaşıyorum
kimseyle pek konuşmam dertleşmem hep içime atarım atmak zorundayım ama yapacak bişey yok ben bu stresi asla yenenmem imkansız

oğlum evet sinirli bi yapıya sahip hatreketli
o da çok sıkıntı çekti çok stres yaşadı
ben ne kadar onu bu sıkıntıların dışında tutmaya çalışsamda olmadı sonuçta herşey evde yaşanıyo
ama bundan sonra oğlumu sıkacak üzecek her şeyi engellemeye çalışcam
oğlumu üzen beni karşısında bulucak
tabiki bunu ona belli etmeden yapıcam sonuçta çocuk hastalığını kullanabilir
mecbur bu dengeyi oğlum için sağlamam lazım

begonya senin sıkıntını bilmiyorum canım umarım değerlerin çok art mamıştır iyi haberlerini bekliyorum

Back