• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

arkadaşlar doktor bana açlık kan şekerimi ölçtürmemi söylemişti.bu arada 2 sene önce başka bir sebeple açlık kan şekerime de baktırmıştım 98 çıkmıştı.şimdi internette 90'ın üstü gizli seker belirtisi olabilir yazıyordu. zaten 100 olursa direk gizli şeker yazıyor. of ya zaten haşimotoyu yeni öğrendim sayılır bir de şeker çıkmasa bari:( Şimdi ölçtüreceğimde ne çıkacak endişeleniyorum..Daha çocuğum bile yok:( sizlerin açlık glukozu kaç çıkmıştı, baktıran var mı?

benim 12 saatlik açlık kan şekerim 46 çıkmıştı,oldukça düşük.hipoglisemi ( gizli şeker ) teşhisi kondu.ondan önce glikoz yükleme testi yaptırmıştım,iki saat sonunda 60 civarı çıkmıştı sanırım.doktorum nedenini araştırmak için tonla test istedi.çünkü bir çok nedeni olabiliyormuş,pankreasta,böbrek üstü bezlerinde,bağırsaklarda vs vs daha vardı unuttum,buralardan kaynaklı bir sorundan dolayı gizli şeker olabilirmiş.Allahtan benim hepsi temiz çıktı.ilaç vermedi,sadece öğün saatlerime ve yediklerime dikkat ederek normalde tutuyorum.eğer gizli şekerden şüpheleniliyorsa mutlaka ama mutlaka glikoz yükleme testi yaptırmanız şart.öyle açlık ya da tokluk şekerine bakmakla anlaşılmayabiliyor.çünkü benim çok daha önce o şekilde bakılmıştı ve normal çıkmıştı ama sonradan kendim glikoz yükleme testi istedim ve o şekilde anlaşıldı.kesin ama kesin glikoz yükleme testi isteyin.
ayrıca moralini bozmana gerek yok,çocuk yapamaya engel bir durum değil bu.bu konuda kendine yeni bir korku yaratma.güzel bir diyet listesi ile zaten normale gelmeyecek bişey değil canım inan bana.

kızlar bugün doktora gittim. doktor cok güzel ilgilendi. ince ince herseyi sordu not aldı. muayenede etti. yarın kan verecem. daha önce mesaya gidiyordum ve bu kadar incelememişti doktor. hamile oldugum için ilac tedavisine baslamalıyız dedi. hasimatonun bebege cok olumsuz etkileri lurmus :((

doktor olasılıkları söylemek zorunda olduğu için söylemiştir.sonuçta benim doktorum da k...r olasılığından bahsetmişti yıkılmıştım,ama şimdi hiç kafama takmıyorum,umrumda bile değil,stres stresi getirir.o yüzden içini ferah tut diye boşuna söylememişler canım,sen yeterki olumlu düşün,bebeğinin çok sağlıklı bir şekilde doğduğu sonucuna odaklan ve mutlu ol,başka şey düşünme.

burcudeniz ve begoooonya cevap verdiğiniz için teşekkür ederim...Sormayın benim ailemde bir çok hastalık var, kanser vs. ..Zaten bu sepeple pinpirikliydim, şimdi ne duysam endişeleniyorum...Aslında doğru değil, biliyorum ama elimde olmuyor işte.Ailemin sağlık sorunları nedeniyle çok üzüldüm.Şimdilik bildiğim bende haşimoto var. İnşallah başka olmaz diyorum...İşin kötüsü doktora gitmekten korkar oldum.

kızlar ben geldim. begonyacım doktora gittim ultrason cekti. bebegim saglıklıymıs. hasimatom simdilik etkilememiş bebişi :))) ilac tedavisine baslayacaz

kızlar ben geldim. begonyacım doktora gittim ultrason cekti. bebegim saglıklıymıs. hasimatom simdilik etkilememiş bebişi :))) ilac tedavisine baslayacaz

harikaaa,süper canım :) hep sağlıklı olacağına gönülden inan canım,göreceksin sağlıkla bebeğini kucağına alacaksın inanıyorum :)

kızlar merhaba dünkü kan tahlillerim sonucu tsh larım normal değerlerde çktı ama antikorlarım 360larda çıktı arkadaşımın doktoru haşimeto demiş benim için moralim çok bozuldu yardımcı olursanız sevinirim ultrasonumda temiz çıktı.
dahiliye uzmanına gitmiştim oda ilerisi için troid hastası olabileceğimi 2 ayda bir kan vermem gerektiğini söyleldi moralim çooook bozuk

kızlar merhaba dünkü kan tahlillerim sonucu tsh larım normal değerlerde çktı ama antikorlarım 360larda çıktı arkadaşımın doktoru haşimeto demiş benim için moralim çok bozuldu yardımcı olursanız sevinirim ultrasonumda temiz çıktı.
dahiliye uzmanına gitmiştim oda ilerisi için troid hastası olabileceğimi 2 ayda bir kan vermem gerektiğini söyleldi moralim çooook bozuk

Bence bir endokrin doktoruna git.Onlar daha doğru teşhis ve tedaviyi yapıyorlar,Tsh'ın kaç çıktı? bir de anti tpo mu anti tg mi 360 çıkan? normal değerleri neydi peki?

Bence bir endokrin doktoruna git.Onlar daha doğru teşhis ve tedaviyi yapıyorlar,Tsh'ın kaç çıktı? bir de anti tpo mu anti tg mi 360 çıkan? normal değerleri neydi peki?

tsh 2.37 t3-2.54 t4üm 13.68 bunlar galiba normal değerler ama anti tıroglobinim 360 değilmiş 320.4 müş
bunun normal aralığı0-115 imiş ama benim 320.4 çıktı

sunflowers83 canım tedavin hakkında bilgi verirmisin merakla cvb bekliyorum

Sülük tedavisini biraz erteledim onu sona saklıyorum.Amacım bu hastalıkdan kökten kurtulmak."İmknsızz" dediğinizi duyar gbiyim.Ama bana göre imkansız yok.Samatyaya hashimoto ilaçlı tedavisi için başladım.Ama muayeneye girmemle çıkmam bir oldu sanki.Doktor tahlillerime baktı "sende bir şey yokki"dedi.Bende şaşırarak " Hashimotoyu gözümde çok büyütüyorum"dedim.Küçümseyen bakışlarla hashimoto sadece adamın ismi büyütecek bir şey yok dedi.Kabızlık ve çok kanamamın olup olmadığını sordu.İkisininde olmadığını söyleyince yalan söylüyormuşum gibi şöyle bir yüzüme baktı.Bu dahiliye dokrotuydu.Endokrinolojiye yönlendirmeyecek misiniz? dedim."Yooo öyle bir şeye gerek görmüyorum.Ben seni yönlendirmem"dedi.Ve çantasını aldığı gibi benden önce odayı terketti.Bu davranışı hem hoş değildi hem de kendimi iyi hissettirdi.Çünkü en azından hastalığı gözümde küçültmeme sebep oldu.Ama bir daha ki sefere endokrinolojiden randevu almayı düşünüyorum.

Diğer gittiğim yerde bitkisel tedavi başladım.Günde 1 kere burnuma 1'er damla damlattığım ve nefesimi inanılmaz açan damla,günde 3 defa 25'er damla limonlu su ile içtiğim toksin atıcı damlalar,bitkisel organları yenileyen ve temizleyen karışım,boynuma dışardan sürdüğüm bitkisel yağlar var.Zaman zaman aksatsam da devam ettim fayda görmedim dersem yalan olur.Şimdilik iyi gidiyor.Birde poleni asla ihmal etmiyorum.Bir doktor genetik hastalıkların bile sadece polenle tedavi olabildiğini söylemişti araştırdım gerçekden öyle.Bana gün içinde ihtiyacım olan enerjiyi veriyor.Enerjinizi arttırmak için mtlaka düzenli kulanın.Gördüğüm fayd ve zararları sizlerle paylaşmaya devam edicem inş.Sağlıcakla kalın.zemuszemus

Sülük tedavisini biraz erteledim onu sona saklıyorum.Amacım bu hastalıkdan kökten kurtulmak."İmknsızz" dediğinizi duyar gbiyim.Ama bana göre imkansız yok.Samatyaya hashimoto ilaçlı tedavisi için başladım.Ama muayeneye girmemle çıkmam bir oldu sanki.Doktor tahlillerime baktı "sende bir şey yokki"dedi.Bende şaşırarak " Hashimotoyu gözümde çok büyütüyorum"dedim.Küçümseyen bakışlarla hashimoto sadece adamın ismi büyütecek bir şey yok dedi.Kabızlık ve çok kanamamın olup olmadığını sordu.İkisininde olmadığını söyleyince yalan söylüyormuşum gibi şöyle bir yüzüme baktı.Bu dahiliye dokrotuydu.Endokrinolojiye yönlendirmeyecek misiniz? dedim."Yooo öyle bir şeye gerek görmüyorum.Ben seni yönlendirmem"dedi.Ve çantasını aldığı gibi benden önce odayı terketti.Bu davranışı hem hoş değildi hem de kendimi iyi hissettirdi.Çünkü en azından hastalığı gözümde küçültmeme sebep oldu.Ama bir daha ki sefere endokrinolojiden randevu almayı düşünüyorum.

Diğer gittiğim yerde bitkisel tedavi başladım.Günde 1 kere burnuma 1'er damla damlattığım ve nefesimi inanılmaz açan damla,günde 3 defa 25'er damla limonlu su ile içtiğim toksin atıcı damlalar,bitkisel organları yenileyen ve temizleyen karışım,boynuma dışardan sürdüğüm bitkisel yağlar var.Zaman zaman aksatsam da devam ettim fayda görmedim dersem yalan olur.Şimdilik iyi gidiyor.Birde poleni asla ihmal etmiyorum.Bir doktor genetik hastalıkların bile sadece polenle tedavi olabildiğini söylemişti araştırdım gerçekden öyle.Bana gün içinde ihtiyacım olan enerjiyi veriyor.Enerjinizi arttırmak için mtlaka düzenli kulanın.Gördüğüm fayd ve zararları sizlerle paylaşmaya devam edicem inş.Sağlıcakla kalın.zemuszemus

canım senin adına cok sevindim dr bir şeyin yok demesinea.s. aslında bu hastalıgı
kafamıza cok taktıgımızda hastalık oluyor bitkisel tedavinin sonuclarınıda bekliyoruz

kızlar kan sonuclarım cıktı
ANTI-TPO (ANTI-M) 9373.00 U/mL cıktı 0.00 ile 60.00 arasında olması gerekmiş. cok yüksek dimi? sizin nasıl?

ANTI-TIROGLOBULIN 63.00 U/mL 0.00 ile 60.00
TSH RESEPTOR ANTIKORU 2.4 U/L 0.00 ile 10.00

kızlar kan sonuclarım cıktı
ANTI-TPO (ANTI-M) 9373.00 U/mL cıktı 0.00 ile 60.00 arasında olması gerekmiş. cok yüksek dimi? sizin nasıl?

ANTI-TIROGLOBULIN 63.00 U/mL 0.00 ile 60.00
TSH RESEPTOR ANTIKORU 2.4 U/L 0.00 ile 10.00

evet yüksek çıkmış canım, benimde antitpo hep tavan yapmış olarak çıkıyo.
seninki hamileliktende yükselmiş olabilir bence..

canım benim 77 çıkmıştı ama bendekide cok düşüktü banada gizli şeker olabilir dendi.
ama bunların hepsine seker çıkacak diye bişey yok benim tahlilim 26sında, tokluga ve tsha bakılcak

cevap yazdığını görmemişim.o nedenle sana teşekkür etmemiştim, teşekkür ederim. 77 düşük dediler demek ama normal değerleri 60 ile 110 arası gösteriyordu hastane..ne yani 80 altı kötü, 90 üstü kötü o halde bir tek 80li rakamlar mı iyi..herkesin de standart olamaz ya...Bu tahlil sonuçlarını anlayamıyorum troit için kimi yer 4 kimi yer 5i üst sınır kabul ediyor. ama değerin üç bile çıksa normal bulmuyorlar..

bufteriy sen ankarada hangi hastaneye gidiyosun
canım ben özel doktora gidiyorum. önceden mesaya gidiyordum bu doktora gidince 3 sene bosa zaman gecirmişim diyorum. Prof. Dr. ilhan yetkin. cok güzel inceliyor. herseye bakıp seni iyice tanıdıktan sonra tedaviye geciyor.

evet yüksek çıkmış canım, benimde antitpo hep tavan yapmış olarak çıkıyo.
seninki hamileliktende yükselmiş olabilir bence..
evet canım 1000 lerden 9000e cıktı :((( bugün tekrar gidecem doktora yazarım tedaviyi

simdilik gün de 1 tane ac karnına deneyecez işe yararsa devam yaramazsa dozaj artacak

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar doktor bana euthyrox ilacını verdi. siz kullandınız mı? yan etkileri var mı? simdilik gün de 1 tane ac karnına deneyecez işe yararsa devam yaramazsa dozaj artacak

canım bende aynı ilactan kullandım yan etkisi olmadı 4 ay 25 lik kullandım tsh 0,002 düşmüştü 2 aydır ilacı kullanmıyorum.

Back