arkadaşlar doktor bana açlık kan şekerimi ölçtürmemi söylemişti.bu arada 2 sene önce başka bir sebeple açlık kan şekerime de baktırmıştım 98 çıkmıştı.şimdi internette 90'ın üstü gizli seker belirtisi olabilir yazıyordu. zaten 100 olursa direk gizli şeker yazıyor. of ya zaten haşimotoyu yeni öğrendim sayılır bir de şeker çıkmasa bari Şimdi ölçtüreceğimde ne çıkacak endişeleniyorum..Daha çocuğum bile yok sizlerin açlık glukozu kaç çıkmıştı, baktıran var mı?
benim 12 saatlik açlık kan şekerim 46 çıkmıştı,oldukça düşük.hipoglisemi ( gizli şeker ) teşhisi kondu.ondan önce glikoz yükleme testi yaptırmıştım,iki saat sonunda 60 civarı çıkmıştı sanırım.doktorum nedenini araştırmak için tonla test istedi.çünkü bir çok nedeni olabiliyormuş,pankreasta,böbrek üstü bezlerinde,bağırsaklarda vs vs daha vardı unuttum,buralardan kaynaklı bir sorundan dolayı gizli şeker olabilirmiş.Allahtan benim hepsi temiz çıktı.ilaç vermedi,sadece öğün saatlerime ve yediklerime dikkat ederek normalde tutuyorum.eğer gizli şekerden şüpheleniliyorsa mutlaka ama mutlaka glikoz yükleme testi yaptırmanız şart.öyle açlık ya da tokluk şekerine bakmakla anlaşılmayabiliyor.çünkü benim çok daha önce o şekilde bakılmıştı ve normal çıkmıştı ama sonradan kendim glikoz yükleme testi istedim ve o şekilde anlaşıldı.kesin ama kesin glikoz yükleme testi isteyin.
ayrıca moralini bozmana gerek yok,çocuk yapamaya engel bir durum değil bu.bu konuda kendine yeni bir korku yaratma.güzel bir diyet listesi ile zaten normale gelmeyecek bişey değil canım inan bana.
kızlar bugün doktora gittim. doktor cok güzel ilgilendi. ince ince herseyi sordu not aldı. muayenede etti. yarın kan verecem. daha önce mesaya gidiyordum ve bu kadar incelememişti doktor. hamile oldugum için ilac tedavisine baslamalıyız dedi. hasimatonun bebege cok olumsuz etkileri lurmus (
doktor olasılıkları söylemek zorunda olduğu için söylemiştir.sonuçta benim doktorum da k...r olasılığından bahsetmişti yıkılmıştım,ama şimdi hiç kafama takmıyorum,umrumda bile değil,stres stresi getirir.o yüzden içini ferah tut diye boşuna söylememişler canım,sen yeterki olumlu düşün,bebeğinin çok sağlıklı bir şekilde doğduğu sonucuna odaklan ve mutlu ol,başka şey düşünme.