• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

arkadaşlar merhaba size bir soru sorsam cevaplar mısınız???

ben de hasimato hastasıyım. son tahlillerde tsh 0, 016 ve t3 t4 norma aralığa ulaşmış. 8 aydır bebek için uğraşıyoruz adetlerim çok düzensiz. progesteron hormonum 0,23 çıktı çok çok düşük. yani yumurtlama olmuş ama çatlamamış.

benim sorum, hasimatonun progesteronla ya da yumurta çatlamasıyla ilgisi var mı?

bi de adetler ne zaman düzene giriyor?

ısrarla sormaya devam ediyorum arkadaşlar sizde cevaplamamakda ısrarlısınız haşimeto hastalığı olanların agzı kuruyormu

ben de hasimato hastasıyım. son tahlillerde tsh 0, 016 ve t3 t4 norma aralığa ulaşmış. 8 aydır bebek için uğraşıyoruz adetlerim çok düzensiz. progesteron hormonum 0,23 çıktı çok çok düşük. yani yumurtlama olmuş ama çatlamamış.

benim sorum, hasimatonun progesteronla ya da yumurta çatlamasıyla ilgisi var mı?

diğer soruların için bişey diyemeyeceğim ama adet düzensizliğiyle ilgisi olduğunu sanmıyorum
benim yüksek olduğunda bile(tsh-5.5) çok düzenliydi.

kuruyo mu kurumuyo mu hala cevap alamadım komık bı hal almaya başladı evet yada hayır cevap vermek bu kadar mı zor

fatma hanım teşekkür ederim öncelikle cevapladığınız için... benım agzım yutkunamayacagım kadar kuruyorda

diğer soruların için bişey diyemeyeceğim ama adet düzensizliğiyle ilgisi olduğunu sanmıyorum
benim yüksek olduğunda bile(tsh-5.5) çok düzenliydi.

canım cevabın için tedşekkür ederim. ama senin tsh'ın çok yüksek değilmiş. 1 ayda düzelmiştir eminim. benim de doğum kontrol hapı kullanmadan önce çok düzenliydi, bıraktım tiroid çıktı bi de düzensizlik. Allah yardımcımız olsun.

canım cevabın için tedşekkür ederim. ama senin tsh'ın çok yüksek değilmiş. 1 ayda düzelmiştir eminim. benim de doğum kontrol hapı kullanmadan önce çok düzenliydi, bıraktım tiroid çıktı bi de düzensizlik. Allah yardımcımız olsun.

:Saruboceq: inş ya bazen umutsuzluğa düşüyorum ama napalım
fazla yüksek değildi ama hemende düşmedi benimki,hep yavaş yavaştı
1ay sonra 4.8
2.ay 4.5
3ay sonra gittim 2.8 gibi bişiydi
tabi cvp veririm ne demek,insan karşılaştırmak istiyor,sonuçta bizi burda buluşturan bu hastalık
ortak noktamız

ayyy çok teşekkür ederim oradakı kuruyo yazılarını görmedim bende hem sinırlenıyorum cevap vermiyolar dıye hemde ısrarla sormaya devam etmişim:) ne yapayım kızlar agız kuruluğundan çok şikayetciyım yutkunamıyorum bıle degerlerim yuksek çıkdı ama doktor ilaç vermedi 3 ay sonra gel dedi neden ole yağtı anlayamadım bu tahlıl sonuçları değişkenmı yanı ben 3 ay sonra iyileşebılırmıyımkı de ilaç yazmadan yolladı

:Saruboceq: inş ya bazen umutsuzluğa düşüyorum ama napalım
fazla yüksek değildi ama hemende düşmedi benimki,hep yavaş yavaştı
1ay sonra 4.8
2.ay 4.5
3ay sonra gittim 2.8 gibi bişiydi
tabi cvp veririm ne demek,insan karşılaştırmak istiyor,sonuçta bizi burda buluşturan bu hastalık
ortak noktamız

canım benimkide 6.45 ti. 50'lik eutrox içtim 45 gün sonra 0,16 ya düşmüştü. şimdi doktorum dozu düşürdü. tam onu çözdüm derken progesteron çıktı.

ayyy çok teşekkür ederim oradakı kuruyo yazılarını görmedim bende hem sinırlenıyorum cevap vermiyolar dıye hemde ısrarla sormaya devam etmişim:) ne yapayım kızlar agız kuruluğundan çok şikayetciyım yutkunamıyorum bıle degerlerim yuksek çıkdı ama doktor ilaç vermedi 3 ay sonra gel dedi neden ole yağtı anlayamadım bu tahlıl sonuçları değişkenmı yanı ben 3 ay sonra iyileşebılırmıyımkı de ilaç yazmadan yolladı

merhaba ankarada hangi hastaneye gidiyorsun benimde tsh 5.58 di dr ilaca başlamamı söylemişti numune hastanesine gitmiştim

merhaba bende hamileligi düşünmedigim icin dogum kontrol hapı kullandım 1 sene bırktım adetim düzensizleşti ve hamileligimdede bu hastalıgı ögrendim bende hep düşünüyordum dogum kontrol hapından olabileceginden hormonları altüst ettigi icin..

:roflol:canım çok şekersin yaaa :))) olsun arada sırada sor sen kuruyo mu diye :))

benim de dikkat çekici nitelikte bir kuruma olmuyo

değerlerim yüksek çıktı derken ? mesela tsh kaç çıktı ?

adet düzensizliği bazı haşimato hastalarında olabilir...herkes te aynı belirti olmayabilir ama çoğunlukla ortak belirtiler aynıdır..mesala yorgunluk bitkinlik vb.
bir tanıdığım anlatmıştı bu hastalık hakkında bazı bilgileri... ne derece doğru bilemiyorum ama...şöyle guatr rahatsızlığı en çok vücudn 3 bölgesinde daha çok tesir yapıyor..baş (beyin) orta (kalp) aşağı (rahim) olarak ...beyin yapısal özelliklerinde biri hipofiz bezidir..ve hormonları etkileyen tsh ile bağlantısı vardır...ve bizim gibi hastaların çoğunda depresyon yada psikolojik rahatsızlıklar mevcuttur...2. kalp ve bu durumda dha çok kalp ritm bozukluğu hemen hemen hepimizde vardır...3. aşağı kısım olarakta rahim aşamasında da adet düzensizliği olabiliyor...zaten haşimatonun belirtilerini incelerken bu konu da geçmişti...
Hashimato tiroiditi yalnız başında bulunduğu gibi diğer otoimmun hastalıklarla birlikte olabilir. Bu kişilerde halsizlik, çabuk yorulma , kilo alma, kabızlık ödem, ciltte kuruluk adet düzensizliği, saç dökülmesi, kolesterol yüksekliği, fazla uyku, üşüme, kansızlık gibi belirtiler görülür.

a.s.

:1shok: ne çabuk düşmüş
ben çeyrekle başlamıştım,belki ondandır
inş pro.da kısa zamanda düzelir a.s.

evet canım çok çabuk düştü. aslında dozu yavaş yavaş artırmak daha doğru ama belki ben bebek istediğim için dozu birden 50'lik verdi doktor. ama şimdi 25'lik tam ve yarım içiyorum. yani 1,5. inşallah diğeride düzelir de sağsalim bebeğime kavuşurum. gerçi bu hastalığın hamileliği de çok tedirgin ediyor beni off of ...

merhaba bende hamileligi düşünmedigim icin dogum kontrol hapı kullandım 1 sene bırktım adetim düzensizleşti ve hamileligimdede bu hastalıgı ögrendim bende hep düşünüyordum dogum kontrol hapından olabileceginden hormonları altüst ettigi icin..

valla doğum kontrol hapı kimine hiç yaramıyor. resmen ilacı kullanırken hormonları altüst ederek kısırlaştırıyor. şimdi ki aklım olsaydı hiç kullanmazdım. tesadüf mü bu kadar hastalığın çıkmasının ilacı bırakmamla ortaya çıkması.

adet düzensizliği bazı haşimato hastalarında olabilir...herkes te aynı belirti olmayabilir ama çoğunlukla ortak belirtiler aynıdır..mesala yorgunluk bitkinlik vb.
bir tanıdığım anlatmıştı bu hastalık hakkında bazı bilgileri... ne derece doğru bilemiyorum ama...şöyle guatr rahatsızlığı en çok vücudn 3 bölgesinde daha çok tesir yapıyor..baş (beyin) orta (kalp) aşağı (rahim) olarak ...beyin yapısal özelliklerinde biri hipofiz bezidir..ve hormonları etkileyen tsh ile bağlantısı vardır...ve bizim gibi hastaların çoğunda depresyon yada psikolojik rahatsızlıklar mevcuttur...2. kalp ve bu durumda dha çok kalp ritm bozukluğu hemen hemen hepimizde vardır...3. aşağı kısım olarakta rahim aşamasında da adet düzensizliği olabiliyor...zaten haşimatonun belirtilerini incelerken bu konu da geçmişti...
Hashimato tiroiditi yalnız başında bulunduğu gibi diğer otoimmun hastalıklarla birlikte olabilir. Bu kişilerde halsizlik, çabuk yorulma , kilo alma, kabızlık ödem, ciltte kuruluk adet düzensizliği, saç dökülmesi, kolesterol yüksekliği, fazla uyku, üşüme, kansızlık gibi belirtiler görülür.

a.s.

canım, doktordan çok daha güzel ve anlaşılır açıklamışsın. anlattığın tespitler çok doğru. bir çoğu var bende. son zamanlarda birden burnum tıkanıyor ağzımdan sık sık kısa kısa nefes alıyorum, ağlıyorum, yüzümün sıcaklığı artıyor. sonra geçiyor. bu da yeni başladı. noluyo panik atak mı oluyorum dedim kendi kendime ve burada okudum ki birkaç arkadaş daha panik ataktan söz etmiş. bebek istemesek bu kadar kafaya takmazdım. doktor düşmanı olmam da yakındır.

Back