• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Başınız sağolsun, anneniz huzur içinde yatsın..Size de geçmiş olsun.Haşimaoto hamile kalmaya engel değilmiş. Sadece geciktiriyormuş.Bir çok hamile kalan arkadaşımız var sonuçta.Ben de çocuk sahibi olamamaktan korkuyorum.Ama aslında sanıyorum çocuk sahibi olmanın önündeki engel haşimoto değil, stres! o nedenle olumlu düşünmekte fayda var...

HAŞıMATO HASTALIĞI NASIL TEDAVı EDıLıR?

Haşimato hastalığı bir çok sağlık sorununa neden olur. Bu sağlık sorunlarının tümü ele alınıp tedavi edilirken asıl sorunun kaynağı olan tiroid hormon yetersizliği tedavi programının eksenine oturtulmalıdır. Ancak, uygulanacak tiroid hormon dozu tedavi eden hekimin tecrübesi ve bilgi derinliği ile yakından ilgili olup her hastanın hastalığının ayrıntıları ve vücudunun ihtiyaçlarına göre ayarlanır. Diğer yandan hastadaki ant-tg ve anti-tpo antikorlarının yüksekliği için de tedavi uygulanmalıdır ancak bu amaçla artık kortizol türevi ilaçların kullanılmasını önermediğimiz belirtmek isteriz. Diğer yandan antikorların yükselmesini "tetikleyen"aşırı yüksek miktarda iyot alımı (iodine intake) da azaltılamalıdır.

Bu sitede, hekimlerin hastalarını nasıl tedavi edeceğine dair daha fazla ayrıntı vermek mümkün ve uygun değildir. Ancak, Haşimato hastalığı sadece pasif takip veya basit bir tiroid hormon tableti verilerek tedavi edilmez. Ayrıca, hastaların kendi kendilerini tedaviye yeltenmelerini ise kesinlikle önermiyoruz.

bu yazı doğrultusunda düşüncemde bazı ikilemler yaşıyorum...dr. gittiğimde antikorları düşürecek bir ilaç yok diyor....çaresiz ve umutsuz bir hale kapılmamak elde değil bu sözle ..hele ki bir yandan bu yazının aksini yazanlar olunca kafam baya karışıyor...antikorları düşürecek bir ilaç yoksa yda tedavi şekli ?neden bu bilgiler doğrultusunda böyle ikilemler oluşuyor...internette araştırma yaptığımda da sadece ilaç tedavisi yeterli değil diyor..ama şuan bizler sadece senteik hormon ilacı kullanıyoruz....birde diyet yani.... açıklamalı alterntif tedavi şeklini yazmıyorlar...

bırakın antikor tedavisini... dr. lar bir kereye mahsus antikor ölçüm değeri yapıyorlar...başka gittiğinde gerek yok diyorlar...eğer yoksa gerek internetteki dr. lar olsun gerekse bizlerin gittiği dr. lar olsun sadece bir doğru söylesinler bize...kafamız karıştıkça haşimato değerimiz artıyor....

merhaba, banada haşimato teşhisi koydular. ağır üzüntü sonucu çıktığını söylüyorlar, çıkmasından yakız zaman önce erken denebilecek bi yaşta annemi kaybettim. şimdi tek korkum bebeğimin olmaması ve bu durumun evliliğime zarar vermesi :(((

başınız sağolsun,mekanı cennet olsun inş :Saruboceq:
bu hastalıkla hamile kalan var,anket var başka bi konuda,kimisi hiç uğraşmadan kalmış,nasip işte...
bu hastalığın depresyonada neden olduğunu gördüğüm zaman eşimede gösteriyorum ki bilsin,ve asabiyete ve başka şeylere...mafoldumben
inş beklemeden tez zamanda bebeğine kavuşursun :Saruboceq:

benım tsh t3 t4 normal ama antı tpo yüksek doktor ilaç başladı eutrox25mg

başınız sağolsun,mekanı cennet olsun inş :Saruboceq:
bu hastalıkla hamile kalan var,anket var başka bi konuda,kimisi hiç uğraşmadan kalmış,nasip işte...
bu hastalığın depresyonada neden olduğunu gördüğüm zaman eşimede gösteriyorum ki bilsin,ve asabiyete ve başka şeylere...mafoldumben
inş beklemeden tez zamanda bebeğine kavuşursun :Saruboceq:

amin, teşekkür ederim..evet,bu hastalık çıktığından beri ben bile kendimi tanıyamıyorum; hep depresiflik hep sinir hali, uyku bozuklukları insanın tüm yaşamını etkiliyor...

Serbest T3 2.89
Serbest T4 0.77
TSH 2.594
kızlar dünki sonuçlarım...t3 ile t4 üm hep normal sınırlar içindeydi zaten..tsh ımda normal sayılır..usg de çektirdim değişen kötü bişey yok.

ya ben 3-4 gündür ilacımı almayı unutuyorum
inşallah çok zararı olmaz ya=(((

nixcim değerlerin iyi çıkmış maşallah sana

kızlar oğlumu aile hekimine götürdüm kan tahlili yaptırdım
serbestT3 4.6
TSH 4.16
çıktı doktor tiroit dedi çocuk doktoruna götür derecesini o söyler dedi
2 gün sonra çocuk dr götürdüm bir gün önce diş etleri ve yanağı baya bi şişmişti doktor testle ilgilennmedi pek yanağına baktı kan tahlili istedi kanındda mikrop olabilir dedi
bu tiroit testi içinse ben sordum söyledi 3 ay sonra tekrar bir test yaptır dedi

doktorun verdiği testtede hafif kansızlık ve hafif mikrop çıktı oğlum
antibiyotik kullanı yo şu an düzeliyo yanağı
fakat benim içime sinmedi 2 gün önce yaptırdığım testte tiroit demişti diğer doktor
bu doktor ise önemsemedi
kızlar sizin testler nasıl acaba tiroitmi değilmi
kafam çok karışık
bu değer yüksekmi değilmi beklemelimiyim 3 ay ypksa başka doktoramı götürmeliyim

sağol cevabın için
bu gün genel cerrahi doktoruna götürücem sonucu doktor çok iyi çok ilgileniyo kesin bu sorunumuzlada ilgilenir
burda endokrin uzmanı yok doktor eğer gönderirse
araştırıp bulurum artık
bide bendede tiroit varmıdır acaba bende yoksa eşimdede yok zaten oğlumda nasıl oluyo anlamadım daha 10 yaşında oğlum bu yaşta bu hastalık normalmi
inanın kafam çok karışık canım çok sıkkın bi sağlık sorunumuz bitmeden diğeri başlıyo
allahıma şükürler olsun dermensız dert vermesin yarabbim
ama neden bende değilde yavrumda var

sağol cevabın için
bu gün genel cerrahi doktoruna götürücem sonucu doktor çok iyi çok ilgileniyo kesin bu sorunumuzlada ilgilenir
burda endokrin uzmanı yok doktor eğer gönderirse
araştırıp bulurum artık
bide bendede tiroit varmıdır acaba bende yoksa eşimdede yok zaten oğlumda nasıl oluyo anlamadım daha 10 yaşında oğlum bu yaşta bu hastalık normalmi
inanın kafam çok karışık canım çok sıkkın bi sağlık sorunumuz bitmeden diğeri başlıyo
allahıma şükürler olsun dermensız dert vermesin yarabbim
ama neden bende değilde yavrumda var

çok geçmiş olsun,yeni bebelerde bile oluyormuş bu
başka bi doktora götürmeniz isabet olmuş,3 ay beklenirmi hiç :bbo: doktorda yani...
sıkmayın canınızı,hapla kontrol altına alınabiliyor :1hug:

Lolocum canını sıkacağın bi durum değil ki bu, şükürler olsun çaresi olan bir rahatsızlık, bir de tiroid genetik bir rahatsızlıktır, sen de kendine baktır, sende veya eşinde yoksa da önceki kuşaklarda vardır canım, önemli değil sıkma canını, Rabbim başka dert vermesin.

bu gün doktora gittim ama doktor yoktu yarın tekrar gidicem
başka doktora gösterdim çocuk doktoruna götürün dedi
içime sinmedi
acilde bi doktor vardı ona gösterdim sonuçları tiroidi yüksek dedi 3 ay sonra kontrol vermiş 3 ay bekle dedi
benim içime sinmiyooo
yaa ne var adam gibi baksalar ultrasonda bakılmıyomu biye erteliyolar anlamadım
yarın inşallah test sonuçlarını göstermek istediğim doktor yerinde olurda gösteririm

bende yarın sabah kan vercem bakalım bendede çıkıcakmı

bide bu hastalık başka hastalıklara yol açarmı nasıl bişey yani sizler ne gibi sıkıntılar yaşıyosunuz ve ne gibi tetkikler yapıldı şu an ilaç kullanıyomusunuz tiroid geçici bişeymi yoksa ömür boyu bu hastalıkla uğraşmak zorunlumu

kızlar biliyorum çok soru sordum ama ayrıntılı bilmek istiyorum neler yaşadığınızı
şimdiden sabrınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim

Back