Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

ben daha ultrasona girmedim.Ama anti tpo ve anti tg'nin yanına referans değerlerini yazmamışsın.tsh'ın kaç çıktı? beni de adet düzensizliğim var.Senin nasıl bi düzensizlik?

agdetlerim çok düzensiz ilaç kullanmasam 3 ayda 5 ayda bazen 6 ayda bı oluyorum tshım 3.8956 çıkdı yanı ben şimdi kesin tiroid hastasıyım demi doktor neden bana 3 ay sonra bıdaha gel dedi ilaç yazmadı ultarasondakı kız tiroidin çok az çalışıyo yakında durabılır deddi

slm ozi.dr kime gidiyorsun?ben hastalığımı yeni öğrendim dr arıyorum da yardımcı olursan sevinirim.özelden yazamıyorum.

gizems meraba,
ben hiç endokronoloji uzmanına gitmedim.eşimin dahiliyeci bir arkadaşı var.onunla görüştü hastalığımı öğrendiğimizde daha sonra o arkadaşı endokronoloji konusunda uzman olan hocasıyla telefonda görüştü ve ilaç ayarlamasını yaptık.benimde daha çok yeni zaten.2,5 aydır ilaç kullanıyorum.tsh çok yüksek değildi oyüzden ilaçla 2.44 e düştü işte.topiğin önceki sayfalarına bakarsan bazı arkadaşlar gittikleri dr.ların isimlerini vermişlerdi.genellikle de özel ve muayene ücretleri de biraz yüksek.oyüzden biz şimdilik bu yolu denedik canım.

kujum geçmiş olsun canım.benim de ilk tsh ölçümüm kadın doğum dr.umun isteği üzerine yapılmıştı ve değer 3,65 çıkmıştı.çok yüksek olmamasına rağmen dr.um beni uyarıp bir endokrin uzmanına danışmamızı istemişti ve antikorlarıma da baktırmamı istemişti aynı zamanda.yani ben hastalığımı öğrendiysem kadın doğumcumun ilgisi sayesinde öğrendim ve hemen ilaca başlattılar.seninde değerin çok yüksek değil ama o yazdığın diğer değerlerle ilgili bir şey mi var acaba onlarımı takip etmesi gerekiyo ilaca karar vermek için bilmiyorumki.normalde bu tsh değeriyle ilaca başlaman gerekirdi.başka bir dr.a daha gitmeyi düşünsen iyi olur sanki.

tsh ım hormon dengeneyıcı ilaç kullanıyorum ondan öle çıkdı diğeri varya degerlerime baksana orada bıtanesi normal değerin tAM 50 katı çıkdı gittiğim yer ankara tatürk endekrınoloji bölümü

kujum referans aralıklarını yamadığın için 50 katı çıkan değer nedir anlamadım ben.anti tpo yu diyorsan bu değer haşimoto da zaten yüksek çıkar.sen hormon ilacı da içiyormuşsun zaten.ozaman dr.un seni takip edecek yani ben şimdi senin başka ne demek istediğini anlamadım.

ya doktor bana haşimoto hastasısında demediki tpo çok yüksek çıkdı doktorda değerlerin çok yüksek 3 ay sonra gel dedi göndernı ultrasondakı bayanda tiroidin çok az çalışıyo yakında durabılır dedi benı korkuttu ama genel olarak bana hiç bi açıklama yapılmadı 3 ay sonra gel deyıp gönderdiler ben bu işden hiç bişey anlamadım maden tiroidim durabılecek sevıyeye geldi neden ilaç vermediler tpo 270.72 falan çıkdı ben ne hastasıyım onu bile kavrayamadım yanı görünüre göre haşimeto hastasıyım ama doktor neden demıyo karışdı iyice kafam

kujum,tsh ını normal seviyelere çekmek için ilaç kullanılıyor.sende kullandığını söylemişsin zaten.hangi ilacı kullanıyorsun.ben eutrox kullanıyorum 25 lik.haşimoto için ayrıca birşey yapılmıyor zaten.zaman zaman tsh değerim kontrol ediliyor bukadar.oyüzden sen de canını sıkma.

sunflowers,
hangi taşı kullandığın konusunda bilgi verebilir misin rica etsem

ben de tiroide iyi gelen taşlar konusunda bir ara araştırma yapmıştım,şifalı olduklarına kesinlikle inanıyorum.Yaratılan herşeyin bir amacı var bu dünyada,nitekim bu çeşitli taşlar da boşa yaratılmamış olsa gerek..
Ancak herhangi bir deneyimim olmadı,çünkü Maranki'den dinlediğim bişey kafamı karıştırdı,herkes kendi burcuna tekabül eden taşı kullanmalıymış,yani herkesin taşı farklı olurmuş,farklı bi taş ters etki yapabilirmiş,ayrıca bazı taşlar birbirine zıt olabiliyormuş,bir araya geldiklerinde de ters etki yaratabiliyorlarmış.yani bu konuyu çok detaylı araştırıp ona göre bir yol haritası çizicem taşlar konusunda ama hiç vaktim olmadı.bu konuda detaylı engin bilgiye sahip olan varsa bizi bi aydınlatıversin :)

netten daha önce bulup sakladığım ama hala uygulamaya geçirmediğim bilgiler şöyle :)

Quartz:"Kaya Cristali": Çok çeşidi ve formu vardır. En çok bilinen şifa taşıdır. Bir enerji deposudur, alır, şekillendirir ve geri yollar. İdeal bir meditasyon taşıdır. Doğal kristaller dokuları ve vücuttaki tüm sıvıları yenilerken, taze sağlık frekansları yayarlar. Mavi veya gri-morumsu kristal kalp ve boğaz bölgelerinde etkindir, yaratıcılık verir, zihinsel iletişimi kolaylaştırır. Bağışıklığı arttırırken, B vitaminini ve iyodu güçlendirerek tiroide yardımcı olur. Mavi kuartz kristali cam gibi parlatılmalıdır, evrimsel kaynak gücünü arttırır. Pembe kristal, aşk, güzellik, barış, bağışlama, duygusal denge oluşturur. Yumuşak ve ısıtıcıdır. Duygusal yaraları, stresi, incinmeleri ve öfkeyi iyileştirir. İtibar kayıplarında duyulan güvensizliğe yararlı olur. Temizleyici ve şarj edicidir H-CTR.

Safir: Mavi, yeşil, pembe, mor renkleri vardır, yakutla ilişkilidir. Mavi safir, ilhamı, ruhsal gücü geliştirir, tiroide iyi gelir, epilepsiye karşı kullanılır, cildi . Koruyucu ve güçlendiricidir. Kötü olaylardan önce taşındığında, yararlı olduğuna inanılırdı H-CTR-T.

Mavi Kuvars: Tiroit ve metabolizma dengeleri üzerinde güçlendiricidir. Öksürük azaltıcı ve ateş düşürücüdür. Zihin açıklığı ve güven duygusu sunar. Cinsel problemlere iyi gelir.

bu arada doktoruma domuz gribi aşısını sordum
yani bizim bağışıklık sistemi şaşkın ya o amaçla
her ne kadar aşıya sıcak bakmasalar da bizim haşimotoda bağışıklık biraz deli olduğu için aşı konusunu napalım dedim,gerek yok dedi :))

sagolasın paylaşimın icin benimde aşıya kafam takılıyodu yaptırsammı yaptırmasammı diye ama yaptırmayalım o haldeeeeeeee

ya ben bugün tesadüfen sülük tedavisini izledim tv de bizim hastalıgada iyi gelirmi acep

sülük tedavisi ile yazdığım konuya cevap verdiğin için teşekkür ederim.Ben bunu kafaya koydum.Gidip gözlerimle bahsettiğim sülük tedavi merkezini görücem İnşallah.Gerçekden ikna olursam bu tedaviyi olmak istiyorum.Tedaviden önceTSH,FreeT3,FreeT4 tahlilimi yaptırıcam bir de sülüklü tedaviden sonra...Bakalım ne olacak.fayda veya zarargörürsem burada paylaşmayı düşünüyorum.Bardağın son damlasını yaşıyorum artık.Bu sülükle tedavi ile troidden kaynaklanan kilolara da elveda diycekmişim.Hadi bakalım hayırlısı...fisfisfis

iyi haberlerini bekliyoruz.sunflowers:Saruboceq:

inşallah yararını görürsün sen yaptır iyi gelirse bizlerde cesaretlenir sülük tedavisi oluruz
aslında dogal bir tedavi şekli sülüklerin hic bir zararı olmadıgını duymuştum avrupa ülkeleri
sülük yöntemiyle hastalıklarından kurtuluyormuş proflar anlatıyordu tv de ama hayırlısı..
inşallah emeklerin boşa cıkmaz

Desteğiniz için teşekkür ederim.Benim gibi bu hastalıkdan muzdarip o kadar çok insan var ki...İnşallah fayda görürüm de sizinle burada paylaşırım ve belki pek çok kimsenin fayda görmesine ve bu illet hastalıkdan kurtulmasına vesile olurum.Bunu en az kendim kadar sizler içinde istiyorum.Hayat boyu bu hastalığı çekmeye hiiiç niyetim yok.Derdi veren dermanını da verir mutlaka.Sülük tedavisinin fayda vereceğine %100 inanıyorum ama önemli olan doğru adrese gidip doğru kişiye kendimizi teslim etmek.İnsan sağlığını hiçe sayıp para için insan harcayanların eline düşürmesin Allah.

evet canım aynen katılıyorum sana güzel haberlerini bekliyorum..

o kadar çok akyuvar sayısı ile bizi hiç bir mikrop yenemez herhalde:):lepi:

Merhaba, ben de haşimotolular kervanına yeni katılanlardanım. Bu hastalık yüzünden saçlarımın yarıya yakınını kaybettim. antikor seviyem doktorun bile gözlerini yerinden fırlattı:1shok: 2630 bu boru değil. tsh ise 14 küsür civarındaydı. bir aydır levotironu günde1 tablet içtim, kontrolde tsh 0.075 çıktı, yani ilacın dozajı fazla gelmiş yarıma düşürdük. Doktor kilo vermedin mi dedi. malum metabolizmayı deli çalıştırıyor bu ilaç. Heyhat ne mümkün kilo vermek. safra kesemde iltihap oluştu bir ay neredeyse yataktan kalkmadım. Tiroit hormonundaki dengesizlik safra kesesini de etkiliyor arkadaşlar dikkatli olun. benim iki haftam dehşet sancılarla ve sarılık olarak geçti. yemek yiyip yatmakla geçti bir ayım. boşuna demiyorlar vücudun orkestra şefi diye tiroit için. hee başıma gelen bununla da bitmedi aşırı antikor üretimi sonucu vücut alerjiye karşı çok hassaslaşıyormuş. Bir gün baş ağrısı ilacı içtim (minoset) heryerim kabardı hemen hastaneye koştuk orda bayıldım tansiyonum sıfıra düşmüş, anafilaksi geçirmişim. Biraz geç gitsem ölürmüşüm öyle dedi doktor. Artık ömür boyu ilaç alırken hastane ortamında içmem gerekiyor. başka ilaca karşıda oluşmuş olabilirmiş alerji. Ağrı kesiciler tamamen yasak, ve bende migren ve bel fıtığı var düşünün. :çok üzgünüm: Ya işte böyle arkadaşlar. Bu haşimoto imanımı gevretti imanımııı..:bbo: İlk başlar kabus gibiydi ama artık bununla yaşamayı öğrenmem(iz) lazım. Şimdi tek dileğim sağlıklı bir çocuk sahibi olabilmek. burda benimle aynı dilekte olan arkadaşlar var okudum. Hepimizin gönlüne göre versin Rabbim. Bu tür bi paylaşım, yalnız olmadığımızı bilmek ve birbirimize destek olmak çok güzel bişey... :teselli:

Son düzenleme:

uuffff neler yaşamışsın çok geçmiş olsun
hoşgeldin aramıza a.s.
evet tiroidin etkilemediği şey yok nerdeyse kafamçokkarıştı,altüst ediyor

şöyle bir yazı buldum:
-kehribar-
soğuk algınlığı,astım,bronşit,guatr ve alerji tedavisi için boyun bölgesinde kullanılır.boğaz ve tiroid enfeksiyonlarını tedavide diğer taşlardan daha üstündür.

daha araştırıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…