netten daha önce bulup sakladığım ama hala uygulamaya geçirmediğim bilgiler şöyle :)
Quartz:"Kaya Cristali": Çok çeşidi ve formu vardır. En çok bilinen şifa taşıdır. Bir enerji deposudur, alır, şekillendirir ve geri yollar. İdeal bir meditasyon taşıdır. Doğal kristaller dokuları ve vücuttaki tüm sıvıları yenilerken, taze sağlık frekansları yayarlar. Mavi veya gri-morumsu kristal kalp ve boğaz bölgelerinde etkindir, yaratıcılık verir, zihinsel iletişimi kolaylaştırır. Bağışıklığı arttırırken, B vitaminini ve iyodu güçlendirerek tiroide yardımcı olur. Mavi kuartz kristali cam gibi parlatılmalıdır, evrimsel kaynak gücünü arttırır. Pembe kristal, aşk, güzellik, barış, bağışlama, duygusal denge oluşturur. Yumuşak ve ısıtıcıdır. Duygusal yaraları, stresi, incinmeleri ve öfkeyi iyileştirir. İtibar kayıplarında duyulan güvensizliğe yararlı olur. Temizleyici ve şarj edicidir H-CTR.
Safir: Mavi, yeşil, pembe, mor renkleri vardır, yakutla ilişkilidir. Mavi safir, ilhamı, ruhsal gücü geliştirir, tiroide iyi gelir, epilepsiye karşı kullanılır, cildi . Koruyucu ve güçlendiricidir. Kötü olaylardan önce taşındığında, yararlı olduğuna inanılırdı H-CTR-T.
Mavi Kuvars: Tiroit ve metabolizma dengeleri üzerinde güçlendiricidir. Öksürük azaltıcı ve ateş düşürücüdür. Zihin açıklığı ve güven duygusu sunar. Cinsel problemlere iyi gelir.
Merhaba, ben de haşimotolular kervanına yeni katılanlardanım. Bu hastalık yüzünden saçlarımın yarıya yakınını kaybettim. antikor seviyem doktorun bile gözlerini yerinden fırlattı:1shok: 2630 bu boru değil. tsh ise 14 küsür civarındaydı. bir aydır levotironu günde1 tablet içtim, kontrolde tsh 0.075 çıktı, yani ilacın dozajı fazla gelmiş yarıma düşürdük. Doktor kilo vermedin mi dedi. malum metabolizmayı deli çalıştırıyor bu ilaç. Heyhat ne mümkün kilo vermek. safra kesemde iltihap oluştu bir ay neredeyse yataktan kalkmadım. Tiroit hormonundaki dengesizlik safra kesesini de etkiliyor arkadaşlar dikkatli olun. benim iki haftam dehşet sancılarla ve sarılık olarak geçti. yemek yiyip yatmakla geçti bir ayım. boşuna demiyorlar vücudun orkestra şefi diye tiroit için. hee başıma gelen bununla da bitmedi aşırı antikor üretimi sonucu vücut alerjiye karşı çok hassaslaşıyormuş. Bir gün baş ağrısı ilacı içtim (minoset) heryerim kabardı hemen hastaneye koştuk orda bayıldım tansiyonum sıfıra düşmüş, anafilaksi geçirmişim. Biraz geç gitsem ölürmüşüm öyle dedi doktor. Artık ömür boyu ilaç alırken hastane ortamında içmem gerekiyor. başka ilaca karşıda oluşmuş olabilirmiş alerji. Ağrı kesiciler tamamen yasak, ve bende migren ve bel fıtığı var düşünün. :çok üzgünüm: Ya işte böyle arkadaşlar. Bu haşimoto imanımı gevretti imanımııı..:bbo: İlk başlar kabus gibiydi ama artık bununla yaşamayı öğrenmem(iz) lazım. Şimdi tek dileğim sağlıklı bir çocuk sahibi olabilmek. burda benimle aynı dilekte olan arkadaşlar var okudum. Hepimizin gönlüne göre versin Rabbim. Bu tür bi paylaşım, yalnız olmadığımızı bilmek ve birbirimize destek olmak çok güzel bişey... :teselli:
fakat şimdi gördüm yine,vücudumuzda çakralar var.her bölgenin,başın,boğazın,karın...bizim boğaz bölgesini temsil eden 5.rakam.rengi mavi
galiba rengi mavi olan taşları öneriyorlar,boğaz bölgesinde bi rahatsızlığı olanlara...
hmmmmmmmmmmmmm evet çok mantıklı bir sonuç
iyice araştıralım bakalım bu konuyu
bir de araştırılması gereken ama henüz vakit bulamadığım bir konu da şu çakralar,hazır yeri gelmişken yazayım dedim.
yogada boğaz bölümündeki ve bağışıklıkla ilgili olan çakraları açıcı hareketler var,onlara da detaylı bakmak lazım.
aramızda yogayla uğraşan,bu konuda detaylı kaynak önerisinde bulunabilecek olan var mı ?
Merhaba, ben de haşimotolular kervanına yeni katılanlardanım. Bu hastalık yüzünden saçlarımın yarıya yakınını kaybettim. antikor seviyem doktorun bile gözlerini yerinden fırlattı:1shok: 2630 bu boru değil. tsh ise 14 küsür civarındaydı. bir aydır levotironu günde1 tablet içtim, kontrolde tsh 0.075 çıktı, yani ilacın dozajı fazla gelmiş yarıma düşürdük. Doktor kilo vermedin mi dedi. malum metabolizmayı deli çalıştırıyor bu ilaç. Heyhat ne mümkün kilo vermek. safra kesemde iltihap oluştu bir ay neredeyse yataktan kalkmadım. Tiroit hormonundaki dengesizlik safra kesesini de etkiliyor arkadaşlar dikkatli olun. benim iki haftam dehşet sancılarla ve sarılık olarak geçti. yemek yiyip yatmakla geçti bir ayım. boşuna demiyorlar vücudun orkestra şefi diye tiroit için. hee başıma gelen bununla da bitmedi aşırı antikor üretimi sonucu vücut alerjiye karşı çok hassaslaşıyormuş. Bir gün baş ağrısı ilacı içtim (minoset) heryerim kabardı hemen hastaneye koştuk orda bayıldım tansiyonum sıfıra düşmüş, anafilaksi geçirmişim. Biraz geç gitsem ölürmüşüm öyle dedi doktor. Artık ömür boyu ilaç alırken hastane ortamında içmem gerekiyor. başka ilaca karşıda oluşmuş olabilirmiş alerji. Ağrı kesiciler tamamen yasak, ve bende migren ve bel fıtığı var düşünün. :çok üzgünüm: Ya işte böyle arkadaşlar. Bu haşimoto imanımı gevretti imanımııı..:bbo: İlk başlar kabus gibiydi ama artık bununla yaşamayı öğrenmem(iz) lazım. Şimdi tek dileğim sağlıklı bir çocuk sahibi olabilmek. burda benimle aynı dilekte olan arkadaşlar var okudum. Hepimizin gönlüne göre versin Rabbim. Bu tür bi paylaşım, yalnız olmadığımızı bilmek ve birbirimize destek olmak çok güzel bişey... :teselli:
uuffff neler yaşamışsın çok geçmiş olsun
hoşgeldin aramıza a.s.
evet tiroidin etkilemediği şey yok nerdeyse kafamçokkarıştı,altüst ediyor
şöyle bir yazı buldum:
-kehribar-
soğuk algınlığı,astım,bronşit,guatr ve alerji tedavisi için boyun bölgesinde kullanılır.boğaz ve tiroid enfeksiyonlarını tedavide diğer taşlardan daha üstündür.
daha araştırıyorum...
teşekkür ederim. amiinnn. Allah dermansız hastalık vermesin, şükür ki bizim hastalığımızın dermanı var.çok çooook geçmiş olsun arkadaşım
Allah kimseye hastalık vermesin ve de beterinden de korusun.
bundan sonrası hepimiz için çok daha iyi olsun inşallah.
canım çok geçmiş olsun ya ufff allah göstermesin bi daha o günleri sana evet kızlar bende çok korkuyorum öyle ağrı kesici almaya bide benim başım çok ağrır ama yinede dişimi sıkarım içmem ne olur ne olmaz bu hastalık insanı daha çok hasta ediyor allah şifanı verisn evet burda nardeyse hemen hemen hepimiz çocuk istiyorus allahım hepimize tez vakkiiitte verir inşallah benimde yokkkkkkk:Saruboceq::Saruboceq::1no2::1no2:
geçmiş olsun arkadaşım.İnşallah hepimiz iyileşiriz.Ben korktum şimdi allerjik reaksiyon akyuvar sayısı fazlalığında daha çok oluyor demek?
kızlar mesela benim bugün başım çok feci şekilde ağrıyor biz burda baş ağrısı oluyor bu hastalıkta bi arkadaş hiç alakası yok dedi beni en az haftada üç kez ağrır hemde dayanılmaz ama miğren yok sinüzit yok neyin nesi bilmem
kızlar mesela benim bugün başım çok feci şekilde ağrıyor biz burda baş ağrısı oluyor bu hastalıkta bi arkadaş hiç alakası yok dedi beni en az haftada üç kez ağrır hemde dayanılmaz ama miğren yok sinüzit yok neyin nesi bilmem
-alıntı-
boğaz çakranızın az çalışması,kendinizi gösterme ve ifade etme yeteneğinizi engeller.iç benliğinizi tamamen kısıtlarsınız;utangaç,sessiz ve eziksinizdir ve dış yaşamla ilgili yalnızca önemsiz şeylerden konuşursunuz.derin düşünce ve duygularınızı ifade etmeye çalıştığınızda boğazınız düğümlenir ve sesiniz zorlukla çıkar.bazen kekeleyebilirsiniz.başkalarına karşı belirsiz duygular besler,onların yargılarından korkarsınız.kim olduğunuzu ve neden dünyaya geldiğinizi inkar ederseniz,bu durum bedeninizde rahatsızlık olarak kendini belli eder.kendimizden kaçmak çok yaygın olduğu için,boğaz çakrasını etkileyen rahatsızlıklara çok rastlanmaktadır.bunların arasında en sık görüleni,diş hastalıkları,boğaz ağrısı,işitme kaybı,tiroid bezi rahasızlığı,astım,baş dönmesi,alerji,yorgunluk ve adet sorunlarıdır.
bir boşluk hissi ve kendinizi ifade etme zorluğu gibi sorunlarlada karşı karşıya kalabilirsiniz.
bu çakrayı açmak için,suçlamaktan vazgeçmeyi öğrenin,bu şekilde kendi gerçeğinizi bulabilir ve onu yaşayabilirsiniz.hayatınızdaki insanlar ne kadar sorun yaratıcı olurlarsa olsunlar çözüm her zaman sizsiniz.bir başkasını değiştiremeyiz,ancak ısrarla patronumuzu,eşimizi,çocuklarımızı değiştirmeye çalışırız.ama şunu unuturuz her zaman,değiştirebileceğimiz tek şey vardır o da kendimizdir.
-alıntı-
bu yazıyı buldum.bana çok uyduğu için paylaşmak istedim mafoldumben
yazı baya bi uzun.kendim yazdığım için bu kadarını yazabildim.bu yazıda da mavi renkteki taşları önermişler.sodalit ve azurit
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?