Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

fakat şimdi gördüm yine,vücudumuzda çakralar var.her bölgenin,başın,boğazın,karın...bizim boğaz bölgesini temsil eden 5.rakam.rengi mavi

galiba rengi mavi olan taşları öneriyorlar,boğaz bölgesinde bi rahatsızlığı olanlara...

Eklentiler

• $cakralar.jpg
    5,6 KB · Görüntüleme: 111

çok çooook geçmiş olsun arkadaşım
Allah kimseye hastalık vermesin ve de beterinden de korusun.
bundan sonrası hepimiz için çok daha iyi olsun inşallah.

hmmmmmmmmmmmmm evet çok mantıklı bir sonuç
iyice araştıralım bakalım bu konuyu
bir de araştırılması gereken ama henüz vakit bulamadığım bir konu da şu çakralar,hazır yeri gelmişken yazayım dedim.
yogada boğaz bölümündeki ve bağışıklıkla ilgili olan çakraları açıcı hareketler var,onlara da detaylı bakmak lazım.
aramızda yogayla uğraşan,bu konuda detaylı kaynak önerisinde bulunabilecek olan var mı ?

yogayla hiç ilgilenmemiştim
ama araştırırım bi

geçmiş olsun arkadaşım.İnşallah hepimiz iyileşiriz.Ben korktum şimdi allerjik reaksiyon akyuvar sayısı fazlalığında daha çok oluyor demek?

canım çok geçmiş olsun ya ufff allah göstermesin bi daha o günleri sana evet kızlar bende çok korkuyorum öyle ağrı kesici almaya bide benim başım çok ağrır ama yinede dişimi sıkarım içmem ne olur ne olmaz bu hastalık insanı daha çok hasta ediyor allah şifanı verisn evet burda nardeyse hemen hemen hepimiz çocuk istiyorus allahım hepimize tez vakkiiitte verir inşallah benimde yokkkkkkk:Saruboceq::Saruboceq::1no2::1no2:

-alıntı-
boğaz çakranızın az çalışması,kendinizi gösterme ve ifade etme yeteneğinizi engeller.iç benliğinizi tamamen kısıtlarsınız;utangaç,sessiz ve eziksinizdir ve dış yaşamla ilgili yalnızca önemsiz şeylerden konuşursunuz.derin düşünce ve duygularınızı ifade etmeye çalıştığınızda boğazınız düğümlenir ve sesiniz zorlukla çıkar.bazen kekeleyebilirsiniz.başkalarına karşı belirsiz duygular besler,onların yargılarından korkarsınız.kim olduğunuzu ve neden dünyaya geldiğinizi inkar ederseniz,bu durum bedeninizde rahatsızlık olarak kendini belli eder.kendimizden kaçmak çok yaygın olduğu için,boğaz çakrasını etkileyen rahatsızlıklara çok rastlanmaktadır.bunların arasında en sık görüleni,diş hastalıkları,boğaz ağrısı,işitme kaybı,tiroid bezi rahasızlığı,astım,baş dönmesi,alerji,yorgunluk ve adet sorunlarıdır.
bir boşluk hissi ve kendinizi ifade etme zorluğu gibi sorunlarlada karşı karşıya kalabilirsiniz.

bu çakrayı açmak için,suçlamaktan vazgeçmeyi öğrenin,bu şekilde kendi gerçeğinizi bulabilir ve onu yaşayabilirsiniz.hayatınızdaki insanlar ne kadar sorun yaratıcı olurlarsa olsunlar çözüm her zaman sizsiniz.bir başkasını değiştiremeyiz,ancak ısrarla patronumuzu,eşimizi,çocuklarımızı değiştirmeye çalışırız.ama şunu unuturuz her zaman,değiştirebileceğimiz tek şey vardır o da kendimizdir.
-alıntı-

bu yazıyı buldum.bana çok uyduğu için paylaşmak istedim mafoldumben
yazı baya bi uzun.kendim yazdığım için bu kadarını yazabildim.bu yazıda da mavi renkteki taşları önermişler.sodalit ve azurit

Teşekkürler arkadaşım, hoşbuldum.
taşların enerjisine inanırım bende. araştırmalarının neticesini paylaş bizimle.

çok çooook geçmiş olsun arkadaşım
Allah kimseye hastalık vermesin ve de beterinden de korusun.
bundan sonrası hepimiz için çok daha iyi olsun inşallah.
teşekkür ederim. amiinnn. Allah dermansız hastalık vermesin, şükür ki bizim hastalığımızın dermanı var.

Amin canım sağolasın. Kimselere göstermesin. evet ilaç olayından mümkün olduğunca uzak durmak gerek aslında. masaj yaptırıyorum bende artık başıma.

kızlar mesela benim bugün başım çok feci şekilde ağrıyor biz burda baş ağrısı oluyor bu hastalıkta bi arkadaş hiç alakası yok dedi beni en az haftada üç kez ağrır hemde dayanılmaz ama miğren yok sinüzit yok neyin nesi bilmem

neyse ben sayfayı doldurdum sabah sabah kafanızı şişirdim bende uçum gidim byyyyyyyyyyy

geçmiş olsun arkadaşım.İnşallah hepimiz iyileşiriz.Ben korktum şimdi allerjik reaksiyon akyuvar sayısı fazlalığında daha çok oluyor demek?

sağol arkadaşım. Evet doktorum öyle söyledi. Benim antikor seviyem çok yüksekti. normalde 34 ve altı olması gereken rakam bende 2630 çıktı. biraz sıradışı bi örneğim yani ben :) ama yine de ilaç içerken dikkat etmek gerek tabi.

merhaba canım. bu kadar çok ağrıların varsa bence bi uzmana gitmelisin. bu hastalıktan kaynaklandığını sanmıyorum.

bir arkadaş geçmiş sayfalarda baş ağrısına neden olabilecek olasılıkları detaylı olarak yazmıştı
çıkan sonuç şu ki,bir doktora gitmelisin baş ağrısı için
haşimotoyla ilgili tonla şey okudum ama hiç baş ağrısı semptomuna rastlamadım
üstelik doktorum da benim yaşadıklarımı ben anlatmadan bana kendi anlattı,arasında baş ağrısı yoktu :)
eğer seni sürekli yoklayan bişeyse bence vakit kaybetme ve doktora git

süper,harika bir bilgi bulmuşsun canım,emeğine sağlık.
bu konuyu çok detaylı araştırmak istiyorum ben de,olmadı bi kitap filan araştırıcam.

sol tuş engeli koymuşlar ama kaynak kodlarına girip yazının hepsini kopyaladım,artık kusura bakmasınlar bizi birebir ilgilendiren bir konu çünkü,aksi taktirde ticari bir kaygımız yok yazıyı kopyalarken :)
yazı uzun,ilgisini çeken varsa ki çekmeli :) okumasını tavsiye ederim,arada PPP ler çıkabilir,onlar kaynak kodu dikkate almayın.

bu arada içerikle ilgili konuşacak olursak,yazılanlar ne kadar da doğru,ben kendi adıma şunu söyleyebilirim,insanları suçlamaktan kendimi alıkoyamıyorum ve insanları bir türlü affedemiyorum,kendimi çok zorluyorum affedebilmek için,hoşgörülü olmaya çalışıyorum ama bir noktada tıkanıyorum,insanları da kıramıyorum,ee noluyo içine atıyosun ve sende patlıyo işte.bunun için mevlananın felsefesini de bi araştırayım bari :)))
bu boğaz çakrası tam da bizi ifade etmiş galiba,demekki doğru iz üzerindeyiz ve dikkate almalıyız.şu konunun üzerine gidelim bakalım.

İnsanın ifade, iletişim ve yaratıcılığının merkezi olan, dürüstlük yeteneğini de içinde barındıran boğaz çakrasına hoşgeldiniz. Diliniz ne kadar güçlüyse, evreniniz de o kadar geniştir derler.</P><P>Bu çakra birinci, ikinci ve üçüncü çakralarınız ile başınızın üzerindeki taç çakra arasında önemli bir bağlantı kurar. Düşüncelerimizle duygularımız, dürtülerimizle tepkilerimiz arasında bir köprü işlevi görür. Aynı zamanda tüm çakralarla dış dünya arasında iletişim sağlar. Boğaz çakra</a> yoluyla içimizde olan herşeyi ifade ederiz: gülmemiz ve ağlamamız, sevgi ve mutluluk duygularımız, endişe ve saldırganlığımız, niyetlerimiz ve arzularımız ve iç dünyamızı algılamamız gibi. Fakat yalnızca içimizde bulunanı ifade edebileceğimizden, bu çakranın görevlerinden biri de, belli bir iç genişlik sağlaması, düşünce ve eylemlerimizi yansıtmaya yardımcı olmasıdır. </P><P>Tamamen açık bir boğaz çakrasıyla, duygularınızı, düşüncelerinizi, ve iç bilginizi özgürce, korkusuzca ifade edebilirsiniz. Zayıflığınızı açığa çıkartma veya gücünüzü gösterme yeteneğine sahip olursunuz. Kendinize ve başkalarına karşı dürüstlüğünüz tavrınızda görülür. Yalan söylemezsiniz. Kendinizi çok rahat ifade edebilirsiniz. Başkalarını sözünü kesmeden sonuna kadar dinleyebilirsiniz. Konuşmanız yaratıcı ve renkli, aynı zamanda da sesiniz gür çıkar. Zorluklar ve dirençle karşılaştığınızda, kendinize karşı dürüst olup &#8220;hayır &#8220; diyebilirsiniz. Diğer insanların düşünceleri sizi yolunuzan saptıramaz veya kandıramaz. Bu çakra iletişim merkezidir. Bu çakra açık olduğu zaman eski arkadaşlarla kurulan iletişimin yönetilmesi güç hale gelir. Kişinin enerjilerinde değişmeler olur ve bu değişmeleri hisseden eski arkadaşlar karşılarındaki kişi ile iletişim kurmakta zorlukla karşılaşırlar. Bu enerjiler aynı türden düşüncelere sahip yeni arkadaşları çeker. Gerçek dostlarınız hep yanınızda olacağı için, bürünmeye başladığınız yeni kişilikten rahatsızlık duyanlar sizden uzaklaşabilirler. </P><P>Boğaz çakrasındaki enerjiler engellenmişse, bu, zihinle, beden arasındaki iletişimi bozar. Bu olay iki şekilde görülebilir. Ya duygularınızı yansıtmakta zorluk çekersiniz ve dolayısıyla çözümlenmemiş duygularınızı düşüncesiz eylemlerle ifade edersiniz, ya da kendi zihninize kapanır ve duygularınıza yaşama hakkı tanımazsınız. İzin verdiğiniz duygular, yalnızca kendi yargı filtrenizden geçebilen ve ayrıca çevrenizdeki insanların yargısıyla çatışmayan duygulardır. Bilinçdışı bir suçluluk duygusu ve içten kaynaklanan korkularınız gerçek benliğinizi görmenizi ve göstermenizi, en dipte kalmış düşüncelerinizi duygularınızı, gereksinimlerinizi, serbestçe ifade etmenizi engeller. Gerçek benliğinizi gizleyen bir yığın söz ve hareketle onları örtmeye çalışırsınız. Sesiniz nispeten yüksek ve sözleriniz derin anlamlardan yoksundur. Zayıflığınızın görünmesine izin vermez, her ne pahasına olursa olsun güçlü görünmeye çalışırsınız. Sonuç olarak taktığınız maskelerle kendinizi baskı altında tutuyor olabilirsiniz. İfade yeteneğinizi başkalarını kandırmak için yada sürekli konuşarak başkalarının ilgisini çekmek için de kullanabilirsiniz</P><P>Boğaz çakranızın yetersiz çalışması, kendinizi gösterme ve ifade etme yeteneğinizi engeller. İç benliğinizi tamamen kısıtlarsınız; utangaç, sessiz ve eziksinizdir ve dış yaşamla ilgili yalnızca önemsiz seylerden konuşursunuz. Derin düşünce ve duygularınızı ifade etmeye çalıştığınızda boğazınız düğümlenir ve sesiniz zorlukla çıkar. Bazen kekeleyebilirsiniz. Başkalarına karşı belirsiz duygular beslersiniz ve onların yargılarından korkarsınız. Kim olduğunuzu ve bu dünyada neden olduğunuzu inkar ederseniz, bu durum bedeninizde rahatsızlık olarak kendini belli eder. Kendimizden kaçmak çok yaygın olduğu için, boğaz çakrasını etkileyen hastalıklara da çok sıkça rastlanmaktadır. Bunların arasında en sık görülenleri, diş hastalıkları, boğaz ağrısı, işitme kaybı, tirioid bezi rahatsızlığı, astım, baş dönmesi, alerji, yorgunluk ve adet sorunlarıdır. Aynı zamanda cild ve solunum sistemi sorunları yaratmaya da eğilimi vardır. Bir boşluk hissi ve kendini ifade etme zorluğu gibi sorunlarla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Detaylara olan dikkatinizi tamamen kaybedersiniz. Bu bir depresyon nedenidir.</P><P>Günümüzde görülen bir diğer rahatsızlık da madde bağımlılığıdır. Tabii ki insanların bağımlılık gösterdiği pekçok şey vardır, fakat ilginç olan, en çok raslanan bağımlılığın madde bağımlılığı olması, alkol, sigara, yemek gibi ve bunların bedenimize boğaz çakrasının olduğu bölge yoluyla girmesidir. Bazen enerjimiz çok düşük olduğunda buzlu bir viski, bir çikolata ya da bir sigara veya uzak durmaya çalıştığımız şey herneyse ondan istersiniz, iradenizi kaybedersiniz. Bağımlılıklar, kendi gerçeğimizi yaşamadığımız zaman etken olurlar, Bağımlılıklar gerçeklerden kaçmak içindir. Aslında gereksinim duyduğunuz şey, başa çıkamadığınız ya da hakkında konuşmak istemediğiniz bir gerçekten kaçınmaktır. İnkar etmek ya da gerçeği söylememek, hayatınızda geçerli bir davranış ve yaşamı sürdürme süreci olabilir, yaşamayı tasarladığınız yol değildir. İnsanlar belirli davranış kalıplarını çocuklukta kazanırlar. Bu kalıplar, bir yetişkin olduklarında gerçek kimliklerini gölgeler.</P><P>Bu çakrayı açmak için neler yapılabilir:</P><P>Suçlamaktan vazgeçmeyi ögrenin, böylece kendi gerçeğinizi bulabilir ve onu yaşayabilirsiniz. Bu dünyadaki diğer insanlar üzerinde gücümüz yoktur, sadece kendi üzerimizde gücümüz vardır. Hayatınızdaki insanlar ne kadar sorun yaratıcı olurlarsa olsunlar çözüm herzaman sizsiniz. Bir başkasını değiştiremeyiz, ama ısrarla bizler işyerinde patronumuzu, evde eşimizi, çoğu zamanda arkadaşlarımızı ve olayları değiştirmeye çalışırız. Ama şunu unuturuz herzaman değiştirebileceğimiz tek şey vardır o da kendimizdir. Ancak kendimizin bakış açısını değiştirdiğimizde olaylardan en az etkilenmeyi sağlayabiliriz.</P><P>Bir komediye gitmek, eğlenceli bir film izlemek, bir mizah kitabı okumak harika ve eğlenceli şeylerdir. Bedensel sağlığımızın düzelmesine yardımcı olurlar. Tabii ki, mizahın iyileştirici etkisi yeni bilinen birşey değildir, sadece bu konu üzerine yazılmış pekçok kitap vardır. Gülme eylemi daha derin nefes alıp vermeye neden olur; diyaframınızın, gülmek için gerekli hızlı hareketleri yapabilmesi için ciğerlerinize daha fazla hava çekmeniz gerekir. İşte bu çekilen hava boğaz çakranızın açılmasına yardımcı olur. Solunum sistemimiz, neredeyse sadece burnunuzdan nefes alacak şekilde tasarlanmıştır. Burnunuz, karmaşık ve son derece ustalıkla yapılmış bir hava filitre sistemidir. Çok sık olarak insanlar gerilim altındayken, yaptıkları ilk şeylerden biri burunlarından nefes alıp vermektir. Yine burnundan soluyorsun deriz. Genel olarak ağzınızdan nefes alıp vermek panik halindeyken verilen bir tepkidir. Bunu yapmaya başladığınızda, bedeninize kriz durumunun gerçek olduğunu söyleyen endorfin salgılanmasını da tetiklersiniz. Sadece dikkatinizi burnunuzdan nefes alıp vermek üzerine yoğunlaştırarak, kendinizi daha az stresli bir duruma sokarak bedeninizdeki ihtiyaç fazlası endorfin salgısının seviyesini azaltırsınız. Bu çakramızın enerji dengesi, günlük hayatımızda yaşadığımız önemsiz tacizler sonucu bozulur ve küçük hareketlerle de neredeyse tamamen düzelir. Size ne zaman birisi susmanızı söylese, boğaz çakranızın da bir bölümü kapanır. Burnunuzdan aldığınız her temizleyici nefesle birlikte, boğaz çakranız da açılmaya ve iyileşmeye başlar.</P><P>Bedeninizi bir araç olarak kullanarak ruhunuzun iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Bu çift taraflı işleyen bir ilişkidir, çünkü kendi aralarında ilişkili oldukları için, bedeniniz iyileştiğinde, zihniniz ve ruhunuz da iyileşir. Eğer boyun ağrıları, diş sorunları, boğaz ağrısı, işitme kaybı, tiroid bezi sorunu çekiyorsanız ya da bağımlılıklarınız varsa ve bunlar uzunca bir süre hayatınızı etkiliyorsa, bedeniniz sizi uyarmak için bildiği tek dil olan acı ve rahatsızlığı kullanarak size bir dengesizliğin sürüp gittiğini söylemektedir. Bu rahatsızlıklara neden olan sadece kalıtımsal koşullar ya da bedeninizi toksinle doldurmanız değildir. Bunlar, ruhunuzun kendi gerçeğini bağırarak söyleme gereksinimi ile doğrudan ilişkilidir. Ruhunuz gerçeği arzular, meditasyon yaparak, bedeniniz sizi bunu keşfetmeye yönlendirebilir.</P><P>Boğaz çakrasını açmanın diğer bir kolay yolu da renkleri kullanmaktır. Bu çakra ile ilişkili olan renk mavidir. Boğaz çakra hava öğesiyle ve işitme duygusuyla ilişkilidir. Masmavi bir denizi hayal etmek, gökyüzünün o uçuk mavisinin derinliklerine dalmak bu çakraya çok iyi gelir.</P><P>Taşlar yine bu çakrayı açmak için bir seçenektir. Sodalit üstünde beyaz benekler bulunan lacivert bir taştır ve lapise benzer. Bu taş sizi hem bu dünyanın gerçeklerinde tutar, hem de ruhunuzla güçlü bir bağ kurmanızı sağlar. Zihninizdeki gereksiz sesleri susturarak, gereksinim duyduğunuz konuya yoğunlaşmanıza yardım eder. Böylece asıl düşüncelerinizin farkına vararak amaçlarınızı belirleyebilirsiniz. Konsantrasyonu artırmak amacıyla kullanılabilir. Depresyona giren kişilerin, uyuşturucu madde kullanan kişilerin normal hallerine dönmesine yardım eder. Duygularınızı ve düşündüklerinizi kolayca ifade edemiyorsanız bu taşı boyun bölgenizde kullanmanız sizi rahatlatır. Böylece gerginlikleriniz kaybolur ve kelimeler rahatça ağızınızdan dökülür. Diğer bir taşımızda azurittir, buna lacivert taşı da denir. Yüzde beşi su olan bakırkarbonattan oluşan bu güzel mavi taş düşüncelerinizi ve duygularınızı rahatça ifade etmenizi sağlar, ruh dünyanızı hissedip, onu dışa vurma yeteneğinizi arttırır. Derin konular üzerinde konuşma yeteneği ve arzusuyla dolarsınız. Boğaz bölgesinde işlenmemiş bir parça azurit kullanmak, sizin içine gömdüğünüz duygularınızın ortaya çıkmasını sağlar. Boğaz çakrasını harekete geçirerek, ses tellerine ulaşır ve böylece konuşma arzusuyla dolarsınız. Bu taş aynı zamanda güzel bir mücevherdir. Kolye ya da küpe olarak takarsanız, ruhsal olarak uyanık kalırsınız. Ayrıca sizi merkezde tutar ve konuşkan olmanızı sağlar.</P><P>Boğaz çakrası özellikle söylenmiş kelimelerin yaratıcılık merkezidir. Bu merkezin iletişimde kullanılması sadece insanlara özgü bir özelliktir. Her sesin bir titreşim, bir görünmez enerji olarak değeri vardır, bu yüzden sadece gerektiği zaman kullanılır. Günümüzde belirli olmayan konular üzerinde sürekli konuşuyoruz bu yüzden ses duyumuz giderek köreliyor. Doğu ezoterizminde ses, herzaman mantralar halinde kullanılarak farkındalığın ve bilinç seviyesinin arttırılmasına araç olmuştur. Bu merkez şarkı söylemek için de kullanılır. Ses kullanılarak üretilen müziğin iyileştirici özellikleri vardır. Herhangi bir şekilde görsel sanatlar boğaz çakrasıyla çalışırlar. Bu çakra film sanatçıları ve tiyatrocuları yakından ilgilendirir, aynı zamanda detaycılığı da içine alır. Güçlü bir boğaz çakrasına sahip olan kişiler ince eleyip sık dokurlar. Eger bu çakra çok aşırı çalışıyorsa kişi mükemmelliyete boğulur kalır. Eger boğaz çakranız birikimle dolu ise bu da takıntıya sebep olur. </P><P>Vücudunuzdaki yağ dokusu tamamen metabolizmanızın yakma hızına göre azalır veya fazlalaşır. Özellikle hanımlar eğer kilo almak istemiyorsanız, cildinizin sorunsuz ve saçlarınızın parlak olmasını istiyorsanız bağaz çakranıza çok dikkat edin. Bir sonraki alın çakrasında görüşünceye kadar sevgiyle kalın</P></span>

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…