• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

bir de vakti olan "evrensel enerji tıp ekibi" diye aratıp araştırsın derim
alternatif ve etkili yöntemlerden biriymiş
iki arkadaşım bu yöntemi aktif olarak kullanıyor ve etkili olduklarını söylüyorlar

bir arkadaş geçmiş sayfalarda baş ağrısına neden olabilecek olasılıkları detaylı olarak yazmıştı
çıkan sonuç şu ki,bir doktora gitmelisin baş ağrısı için
haşimotoyla ilgili tonla şey okudum ama hiç baş ağrısı semptomuna rastlamadım
üstelik doktorum da benim yaşadıklarımı ben anlatmadan bana kendi anlattı,arasında baş ağrısı yoktu :)
eğer seni sürekli yoklayan bişeyse bence vakit kaybetme ve doktora git

haklısın canım aslında ama ben doktora gitmeyi hiç sevmiyorum o zamn bende ya sinüzit var yada migren hele bide hafta sonları geç kalkınca daha çok ağrıyor ne yapsam acep gitsem yalnız da gidemiyorum eşimde müsait olmuyor:1no2::1no2:

Merhaba, ben de haşimotolular kervanına yeni katılanlardanım. Bu hastalık yüzünden saçlarımın yarıya yakınını kaybettim. antikor seviyem doktorun bile gözlerini yerinden fırlattı:1shok: 2630 bu boru değil. tsh ise 14 küsür civarındaydı. bir aydır levotironu günde1 tablet içtim, kontrolde tsh 0.075 çıktı, yani ilacın dozajı fazla gelmiş yarıma düşürdük. Doktor kilo vermedin mi dedi. malum metabolizmayı deli çalıştırıyor bu ilaç. Heyhat ne mümkün kilo vermek. safra kesemde iltihap oluştu bir ay neredeyse yataktan kalkmadım. Tiroit hormonundaki dengesizlik safra kesesini de etkiliyor arkadaşlar dikkatli olun. benim iki haftam dehşet sancılarla ve sarılık olarak geçti. yemek yiyip yatmakla geçti bir ayım. boşuna demiyorlar vücudun orkestra şefi diye tiroit için. hee başıma gelen bununla da bitmedi aşırı antikor üretimi sonucu vücut alerjiye karşı çok hassaslaşıyormuş. Bir gün baş ağrısı ilacı içtim (minoset) heryerim kabardı hemen hastaneye koştuk orda bayıldım tansiyonum sıfıra düşmüş, anafilaksi geçirmişim. Biraz geç gitsem ölürmüşüm öyle dedi doktor. Artık ömür boyu ilaç alırken hastane ortamında içmem gerekiyor. başka ilaca karşıda oluşmuş olabilirmiş alerji. Ağrı kesiciler tamamen yasak, ve bende migren ve bel fıtığı var düşünün. :çok üzgünüm: Ya işte böyle arkadaşlar. Bu haşimoto imanımı gevretti imanımııı..:bbo: İlk başlar kabus gibiydi ama artık bununla yaşamayı öğrenmem(iz) lazım. Şimdi tek dileğim sağlıklı bir çocuk sahibi olabilmek. burda benimle aynı dilekte olan arkadaşlar var okudum. Hepimizin gönlüne göre versin Rabbim. Bu tür bi paylaşım, yalnız olmadığımızı bilmek ve birbirimize destek olmak çok güzel bişey... :teselli:

Vera, yalnız değilsin. 5 yıldır haşimotoluyum ve düzenli ilaç kullanıyorum. Başta inanılmaz inişli çıkışlıydı hormonlarım, sürekli ilaç dozu ayarlaması gerekiyordu. Tabi bunun sürekli tüp bebek tedavileri görmemle de alakası olabilir. Geçen yıl yine tüp bebek tedavisine başladığımda tetslerimi yenilettim ve hacettepe üniversitesinde anti-tpo değerim ilk kez 3000'den büyük rakamını gösteriyordu, yani daha da üstü demekki ama laboratuvar ölçememiş. Tedavinin başarısız olacağını baştan anladım ve öylede oldu. Sonra ben artık bu bebek işlerini bırakıyorum dedim, hemde bu tedavilerle 20 kilo fazlılığım oldu, bunlarda bana yeterince mutsuzluk vermişti. Spora başladım, kafamdan bebek düşüncesini sildim. Düzenli olarak coraspin ve folik kullanmaya başladım. (pıhtılaşma sorunum için bunu tüp bebek tedavilerimden önce yapılan testlerde anlaşıldı, mthfr 677 heterozigot) O dönemde gögüslerimde sanki akıntı varmuş gibi bir hisse kapıldım, prolaktin mi yükseldi diye test yaptırmak için gittiğimde, troit testlerimi de yaptırdım ve hayatımda ilk kez anti-tpo değerim 40'a düşmüştü. Normalde 5 yıldır en düşük 500'ler falan olmuştu.

Diyeceğim, üzülme bu değer bir inip bir çıkıyor ama belli bir stres altındaysak asla düşmüyor. Örneğin: benim yıllardır bebek mücadelem, beni ne kadar geriyor ki, antikorlarımdan hırsımı çıkarıyorum. Ama elde değil, hiç bir şeyi takmamak.

Alerji konusuna gelince, son bir kaç yıldır özellikle el bileğimde naylon poşet taşıdığımda, bluzumun kol kısmı elimi yıkarken ıslandığında ve makinaya deterjan koyarken deterjanın kokusundan hemen kabarcıklar oluşuyor. Ben kaşınmasından anlıyorum, bakıyorum, kırmızı kırmızı tümsekler ve kaşıdıkça büyüyor, bir süre sonra kayboluyor. Sanırım bu da haşimotonun bozduğu bir şeylerden kaynaklanıyor.

anammmmmmmmmmmmmmm bu topiteresmen terkedilmiş ya üffffffff nerdesiniz kızlar yokmu bi gelişme

evettttttttt... kızlar,haşimotolular kervanına bende katılmış bulunuyorum.geçen hafta öğrendim ve hemen ilaca başladım..bu arada bende kolestrol ve hipoglisemide olduğunuda öğrendim.her sabah ilacımı aç karnına alıyorum.arkadaşlar bende çok fazla saç dökülmesi vardı ne yaptımsa geçirememiştim.ilaca başladığımın ertesi günü saç dökülmemin durduğunu fark ettim.aynı zamanda sırtımda sürekli bir ağrı gerginlik vardı enteresandır oda geçti ve ben çok şaşkınım:nazar:.demekki bu ilaçlara vücudumun çok ihtiyacı varmış.bu arada selenyumda alıyorum.yılbaşından sonra troid ultrasonu çekilecek bakalım neler çıkacak.merak ediyorum.sizlerle en kısa zamanda çıkan sonuçları paylaşıcam.sevgiyle kalın.a.s.

evettttttttt... kızlar,haşimotolular kervanına bende katılmış bulunuyorum.geçen hafta öğrendim ve hemen ilaca başladım..bu arada bende kolestrol ve hipoglisemide olduğunuda öğrendim.her sabah ilacımı aç karnına alıyorum.arkadaşlar bende çok fazla saç dökülmesi vardı ne yaptımsa geçirememiştim.ilaca başladığımın ertesi günü saç dökülmemin durduğunu fark ettim.aynı zamanda sırtımda sürekli bir ağrı gerginlik vardı enteresandır oda geçti ve ben çok şaşkınım:nazar:.demekki bu ilaçlara vücudumun çok ihtiyacı varmış.bu arada selenyumda alıyorum.yılbaşından sonra troid ultrasonu çekilecek bakalım neler çıkacak.merak ediyorum.sizlerle en kısa zamanda çıkan sonuçları paylaşıcam.sevgiyle kalın.a.s.

geçmiş olsun nila.İzmir'de hangi doktora gidiyorsun ?
hipoglisemi bende de var maalesef,Allahtan o da endokrinin alanı da başka doktora gitmek zorunda kalmıyorum :)

geçmiş olsun nila.İzmir'de hangi doktora gidiyorsun ?
hipoglisemi bende de var maalesef,Allahtan o da endokrinin alanı da başka doktora gitmek zorunda kalmıyorum :)

erdal duman a gidiyorum canım.çok iyi bir dr olduğunu kk dan öğrendim ve direk ona gittim.çok memnunum şimdilik.cnm zaten bu hastalıkların hepsi birbirini tetikliyormuş.haşimoto kolestrolde hipogilisemide yapıyormuş.yani hepsi metabolizma hastalığı.tek dr da inş.hepsinin çaresini bulucaz.hihoyyyt

hmmmm güzel :) ben de erdal duman'a gidiyorum :)

valla sistemde bişey bozulsun başka şeyleri de etkiliyor
kansızlığı da tetikliyormuş mesela
bir ara kolestrol de çıkmıştı bende,çok yüksek değildi ama yine de o kadar sağlıklı beslenmeye şaşırmıştım gerçekten.en son normaldi.

ultrason için de ocak sonunda gidicem ben de
bu arada bana selenyum hapı vermedi doktor,istersen yazarım ama gereksiz demişti,sana selenyumu erdal duman mı yazdı ?

arkadaşım çok geçmiş olsun sıkma canını bak ilaçlar etkili oluyormuş sitres ve sıkıntı dahada tetıklemesın..
gönlünu ferah tut bekle baklım bır ay sonra testler nasıl çıkacak tekrar geçmiş olsun...

hmmmm güzel :) ben de erdal duman'a gidiyorum :)

valla sistemde bişey bozulsun başka şeyleri de etkiliyor
kansızlığı da tetikliyormuş mesela
bir ara kolestrol de çıkmıştı bende,çok yüksek değildi ama yine de o kadar sağlıklı beslenmeye şaşırmıştım gerçekten.en son normaldi.

ultrason için de ocak sonunda gidicem ben de
bu arada bana selenyum hapı vermedi doktor,istersen yazarım ama gereksiz demişti,sana selenyumu erdal duman mı yazdı ?

evet cnm erdal bey verdi.neden gerek gördü bilmiyorum ama,bana faydası olduğuna inanıyorum.

arkadaşım çok geçmiş olsun sıkma canını bak ilaçlar etkili oluyormuş sitres ve sıkıntı dahada tetıklemesın..
gönlünu ferah tut bekle baklım bır ay sonra testler nasıl çıkacak tekrar geçmiş olsun...

teşekkür ederim canım.dr umda aynı şeyi söyledi zaten şu kafanın içini biraz boşalt düşünme çok dedi ama yapı işte değişmiyor.a.s.

kızlar kan aldılar ama ultrasonu 7 aralıga verdiler. özel hastane olmasına ragmen cok kalabalıktı

teşekkür ederim cnm.bu hastalıktan muzdarip herkese de ,sana allah şifa versin inşallah.:1hug:

amin canım cümlemize :)

kızlar kan aldılar ama ultrasonu 7 aralıga verdiler. özel hastane olmasına ragmen cok kalabalıktı

7 aralık mı ?????? 7 ocak mı demek istedin acaba ???? :))
hayır aksi taktirde bir yıl kadar beklicen de o nedenle :)))

Arlkadaşlar yeni yıl geliyor..Umarım hepimiz sağlıklı, mutlu,huzurlu bir yeni yıl geçiririz. 2010 da haşimoto ve diğer otoimmun rahatsızlıkların ve kanserin tedavisinde çok olumlu gelişmeler yaşanır.Hepimiz iyileşiriz. Bebek isteyen hepimizin 2010 da bebekleri olur...Sevgiler

ha haa 7 ocak :))
biraz önce aradılar ne yaptılarsa kan yetmedi pıhtılastı dediler. 5 tüp kan almıslardı tekrar verecemmm sinir oldummmm

Back