Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Tebrik ederiz...Allah tamamına erdirsin..darısı başımıza...sizin kaçtı hamile kaldığınızda antikor ve tsh değerleriniz...Bir de tabi referans aralıkları ile yazarsanız sevinirim..

Antikorlarım en yaptırdıgımda 293 dü ama daha bakmadı doktor en son dediğimde 2 yıl önce..Doktor tekrar antikor bakamya geek yok diyor
Ben hamile kalmak istediğimi söylediğimde tsh değerim 2,67 doktor bebek için 2'nin altında olmalı dedi ve ilaç dozumu arttırdı ..hamileyken baktırdıgımda ise 1,67 ye inmişti..TSH ın referans değeri 0,35-5,5

Aminnnn inşalah bitanem naptınız brezil nut'u? :))) en son orda kalmısım ben ??
canım metroda var demişlerdi ben gidemedim arkadaşımı yolladım ama izmirdekinde yoktu yada bitmiş bilemiyorummafoldumben
bulamıyorum şu fıstığı ya buaralar çok yoğunum birde, sinirlerim iyice gerildi nişanlımın gelmesine de az kaldı askerden ama artık sabrımda kalmadı...çok gerginim şu aralar eğer sinir krizlerim devam ederse selenyum hapı alıcam başka çarem kalmadıkisenağlama

burcudeniz, yanlış aklımda kalmadıysa kilo sorunum yok demiştin...bi değişiklik olmadı di mi? benim de kilo sorunum yok..olmasını da istemiyorum..şu an tshım normal sınırlarda ama ben de gebelik planlıyorum..herhalde 2 nin altına düşürmek için bana da ilaç verirler. tshım yükselince kilom da artmaz umarım..

hayırlısı canım inşallah bebeğin olur:CüvCüv:
evet canım allaha şükür yok
şuan benimde normal sınırlarda, düzeni oturtmak istiyorum evlenince problem olsun istemiyorummafoldumben
antikorlarım çok yüksek çıktı ama son tahlilde, 21 aralıktaki inşallah normal seviyelerde çıkar yoksa selenyum hapı alıcam=(
nix hiç önermiyo hapı ama napıyım antikorlar düşmüyokimafoldumben

kızlar benim tsh 2,70 çıktı, ft3 ve ft4 normal, doktor hiçbir ilaç vermedi, bu değerlerle hamile kalabilirsin dedi, anti tpo ve anti tg yüksek, neye inansam şaştım bu işe ama artık umursamıyorum da, kazdıkça sorunlar çıkıyor şimdi de rahim inceliği çıktı, 6mm, 8-10 mm ideali dedi doktor, sanırım geçirdiğim küretajlar olumsuz etkilemiş şimdi hangisini düşünsem bilmiyorum

hayat 77 hayırlı olsun canım bu arada, inşallah sağlıkla bebişini kucağına alırsın, darısı tüm isteyenlere bana olsun inşallah :)

Kızlar brezilya fıstığı ebayden sipariş verebilirsiniz, gönderim ücreti pahalı ama, atıyorum 10 ytl fıstığa veriyorsanız 30-40 ytl gönderim ücreti, bir deneyin denerim.

Kıslar merhaba ,
Uzun zamandır giremiyorum hamile oldugumu öğrendim darısı sizlere inşallah

canım allah tamamına erdinsin bizlerede dua et olurmu bende epyedir girmiyodum girince seni gördüm sevindim darısı başımıza artık:Saruboceq:

kızlar bizim işyeri hekimimize sordum geçen gün antikorlarımqa baktırmak istiyorum diye..
nix istersen bakalım ama antikorlar düşmez.vücut artık kendini tiroit hücrelerini öldürmeye karşı şartlamış,savaş açmış öylede devam eder .kafanı onlara takma sen tsh ını normal sınırlar altında tut yeter dedi..
açıkcası banada mantıklı geldi..kim ben şunu kullnadımda antıkorum su kadar düştü diyebiliyor..tamamen farklı merkezlerde yaptırdıgımızdan kaynaklanan bikaç sayı fark ediyor.
valla bıktım artık bebek problemim olmasa haşimato fılan umrumda değil..ne dr a gıderım nede ilaç içerim..

İnternetten okuduğum kadarıyla; hamilelik esnasında bu antikorlar düşüyor, hamilelik bitince tekrar yükseliyormuş.Hamilelikte ostrojen seviyesi yükseliyo bildiğiğim kadarıyla. Ayrıca haşimato genelde orta yaşta ortaya çıkıyomuş yani menapoza doğru, menepozda ise ostrojen düşüyor. Sanki bu antikorlarla ostrojen hormonu arasında ters ilişki var gibi geldi...Sanırım saçmaladım, sonuçta öyle bi şey olsa bunu doktorlar bilirlerdi...Ama yine de aklıma takıldı sizlerle de paylaşmak istedim.Doktor olmadığıma ve bunun bilimsellik taşımadığına göre saçmalama hakkım olabilir belki:) benim de estradiol e2 seviyem normal aralıkta, ama alt sınıra daha yakın, sizlerin nasıl acaba?merak ettim

nixcim valla bende aynı senin gibi.bebek olmasa işin içinde ne haşimotoyu düşünecem ne ilaç içecem.öğrenmeden önce nasıldıysam yine aynı olacağım.ama bebek olunca sözkonusu mecburen takıyorum.şu brezilya fıstığıyla kendini tedavi ettiğini söyleyen bir arkadaşımız vardı eski sayfalarda o artık yazmıyor herhalde.acaba herkeste aynı sonucu verir mi çok merak ediyorumbi bulamadık şu fıstığı adam gibi :çok üzgünüm:

merhaba kızlar.
bende 2ay önce haşimato hastası olduğumu öğrendim. tsh t3 t4 değerlerim normal fakat anti tpo yüksek çıktı bana doktorum ilaç vermedi 6ayda bir takip ve iyotsuz tuz kullancan dedi. cocuk düşünmüyoduk eşimle daha erken diye ama bu hastalıktan sonra korkar oldum yrn öbür gün bide cocuk ısteriz degerlerim daha cok bozulur olmaz bide, allah herkesin yardımcısı olsun.

karakız merhaba,
peki eğer tsh normalse antikorlarının yüksek olduğunu nasıl öğrendin.daha doğrusu şöyle sorayım.antikorlarına eğer tshın normal çıkmazsa bakıyorlar,önce tsh bakılıyor neden şüphelendiler de senin antikorlarına baktılar onu merak ettim.

kızlar sayfamız çok sakin,herkes arada bir uğruyor,canlı tutalım sayfamızı.hep hastalık mı konuşacağız hem,başka neler yapıyorsunuz.valla ben bugün pek bi moralle güne başladım nedense.heyecanla ayın 16 sını bekliyorum acaba çalışmalarım sonuç verecek mi diye merkalanıyorum ama hiç bir belirti de yok çok ümitli değilim aslında ama yine de moralim iyi eninde sonunda olacak biliyorum kaydirigubbakcemile2

ozi moralinin yüksek olması güzel, inşallah güzel haberler alırsın, haşimatonun gebeliğe engel olduğunu sanmıyorum, başka bir sürü etken de giriyor araya, moralimiz ve sağlığımız iyi olsun anacım :) Brezilya fıstığını ben 1 haftadır kullanıyorum, ne derece etkili oldu 3 ay sonraki kontrolde görücem, haber veririm size.

tamamen tesatüf sonuçu öğrendim psikiyatri doktoruna gidiyodum sıkıntılarım sıkılmalarım var diye doktorum bana bazı testleri yaptırmamamı söyledi bunların içinde anti tpo da vardı ordan çıktı öylelikle haşimato hastası olduğumu öğrendim, bilmekmi iyi yoksa bilmemekmi bilmiyom ama ztn birgün öğrencekmişim ya hamile kalınca ztn degerler degişcektı yada anti tpo birgun tshıyda bozucaktı ve öğrencektim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…