Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

benımde kontrolüm 21 aralıkta cok merak edıyorum son durumum ne...
kızlar ben bu brezilya fıstıgını hala bulamadım=))

ben de hala brezilya cevizi için metroya yada reale gidemedim.çok da takmıyorum artık alıştım bu duruma.haşimotolu olup da bebeklerini doğuran arkadaşlar olduğunu gördüm çok moral oldu,artık haşimotoyu sorun olarak görmüyorum.Bu arada begonyacım sen naptın geldimi brezilya cevizlerin,yiyor musun bakalım.

ozi selam ,bencede moral olsun çünkü bende haşimatoluyum ve hamileyim..çok korkuyordum hamile kalamamktan ama çok şükür güzel haberi aldım,allah tamamına da erdirir umarım..
Darısı tüm isteyenleree..

canım nasıl tedaviylemi kaldın ya adet düzensizliğin filan varmıydı ben daha adette olmadım inşallah bende hamileyimdir uffffffffff uffffffffffffff

evet kardeşim realden almış
daha önce de konuştuğumuz gibi paşa nutun ürünü
bir kutu içinden 4 adet brezilya cevizi çıktı
eveeeeeeeeet doğru duydunuz sadece "4" adet
nasıl ama
yuh dedim yaaaaaaa
bir kutu da 5,39 muydu neydi öyle bişey
hiç ama hiç hesaplı bir alışveriş değil
kalkıp da 4 adetine 6 tl vermek saçmalık ötesi olur,nihayetinde bir gün değil iki gün değil çok uzun süreli bir kullanım amaçlıyoruz
ve ben hayatımda bu kadar kötü kuruyemişi bir arada görmedim,karışık çerez,hepsi birbirinden kötü Allah günah yazmasın ama bildiğimiz yer fıstığının tadı bile o kadar kötüydüki,hayatımda normal fıstık yememiş olsam hiç,gerçek tadını bilmemiş olsam bi daha yer fıstığı yemem derim ,yani bu firmanın ürününü hiç ama hiç beğenmedim,Allahtan sadece 3 kutu almış kardeşim.bir daha da almam,hem kalite açısından fosssssss hem de bizim için fiyatı hesaplı olmuyor
ne yapıp edip ebayden sipariş vericem

begonyacım bende bugün realden aldım paşa kuruyemiş.hakikaten dediğin gibi çok kalitesiz,fıstıklar paramparça çıktı içinden.artık nasıl çözeriz bu konuyu bilmiyorum.ebaydan da çok pahalı geliyo sanırım.gümrük vergileri falan nekadar tutacak belli değil.

Kızlar az bir miktar da olsa brezilya fıstklarına kavuştum, eşimin bir iş arkadaşı ingiltereye gitmişti, gelirken 500 gr kadar getirdi saolsun, herhalde 2 ay kadar gidecek, bakalım antikorlara etki edecek mi, inşallaaaaah ümitliyim :)

arkadaşlar selenyum sadece brezilya cevizinde değil ..biçok besin öğesnde var..illaki bu brezilya cevizinden almak zorunluluğumuz da yok...haşimato hastalığında yorgunluk, depresyon, sinirlilik, cilt sorunları, vs. gibi yan etkileri var..ve bu etkilerde selenyum eksiklikliğinde olan şeyler..her bünyenin selenyuma ihtiyacı var..özellkle kanserden korunma açısından çok yararlı...tabi bunun dozajını abartmamk gerek...ve bu konuda bizim hassasiyetimiz elbette önemli...ülkemizde brezilya cevizi olmayabilir ama bi çok selenyum içeren besinler mevcut... Allah ın nimeti sonsuz bu güzelliklerden hepimize yer var... sadece bir tek besinde takılı kalmayalım...selenyum açısından balık en öemli besin değeri...bunun yanında soğan sarımsak yumurta hindistan cevizi baklagil grubu ve yulaf...vs....ben özelikkle bu sıralar yulaf ezmesi kullanıyorum...biraz yorgunluğuma ii geldi...alternetifleri değerlendirelim ve sadece bir besin üzerinde durmayalım...herkese sağlıklı günler...

ama brezilya fıstığındaki kadar selenyum hiçbirinde yok malesef.

lalehancım brezilya fıstıgının 1 tanesi gerekli selenyum ihtıyacımızı karsılıyo, ton balıgında da var ama hergün ton balıgı yıyemeyızki ve ondaki miktar çok daha az...
ben bulamazsam bu ay içinde hap alıcam yok baska caresi

arkadaşlar, brezilya fıstığını yiyen arkadaşlarımız vardı geçmiş sayfalarda,azeri kızı hatırladığım ve birkaç kişi daha.onların hiç sesi çıkmıyor, bir sonuç alabildiler mi acaba.bizi bilgilendirirlerse çok sevineceğiz.taktık bu brezilya fıstığına,hani boşuboşuna mı bukadar peşine düştük diye düşünmeden de edemiyorum bazen.

Merhaba arkadaşlar, sanırım ben de haşimato hastasıyım.anti tpo ve anti tg değerlerim yüksek çıktı.Ultrason için de gün aldım, bekliyorum...İnternette yaptığım araştırmada canımı sıkan şeyler oldu.."A.B.D. nin ünlü Wisconsin Üniversitesi araştırmacılarından Repplinger D ve arkadaşları 1994 ile 2007 yıları arasında bu üniversitede tiroid ameliyatı edilen binlerce hasta arasından tiroid’in en yaygın kanseri olan papiller kanser tanısı konmuş kadın hastaların %95’inde, erkek hastaların ise %81’inin aynı zamanda Haşimato hastası da olduğunu ortaya koymuşlardır. O nedenle Haşimato hastası olanlarda nodül olup olmadığı, nodül varsa da kanser olup olmadığı mutlak surette gerekli ve doğru tetkiklerle araştırılıp ondan sonra tedavi kararı verilmelidir" .Ailemde tiroit olmasa da diğer kanser öyküsü çok olduğu için tedirgin oldum.Sizlerin bu konuda bilgisi var mı?

ekimaralık nodül varsa kanser riski vardır doğru..
benim nodüllerim 1 cm den küçük ve ilithaplı nodülmüş o yüzden bunların kanser olma riski yokmuş..ama yinede 6 ayda 1 usg ye giriyorum..

Kıslar merhaba ,
Uzun zamandır giremiyorum hamile oldugumu öğrendim darısı sizlere inşallah

Tebrik ederiz...Allah tamamına erdirsin..darısı başımıza...sizin kaçtı hamile kaldığınızda antikor ve tsh değerleriniz...Bir de tabi referans aralıkları ile yazarsanız sevinirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…