Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

forever 150 mcg cok fazla bi dozmus sen kontrol gununu gecirmemelisin cunku mesela dr sana su tarihte gel diyo ve sen gitmiyosun ama ayni dozu hala kullaniyosun bu cok yanlis dr seni kontrole cagirdigi gun doz ayarlamasi yapacak benim yaptigim gibi normalde bana eylulde yeni doz ayarlamasi yapilmasi lazim di ama ben kasimda gittim.bu konuyu dikkate al gerci rahatsizlik veriyomu bilmiyorum ama bende asiri derecede carpinti yapiyodu.....bir an once kontrolunu yaptir arkadas...

Allahim sifani versin insallah cok gecmis olsun derdi veren dermanini da verir insallah

vallahi bende sskliyim ama iyi bi dr bulamadigim icin ozele gittim bnmde durumum pek iyi degil ama gittigim dr un ucreti 200 lira muayene+35 tsh olcumu icin verdim.memnunum prof. dr. cetin onsel nisantasinda muayene hanesi var. zaten 6 ayda bir gidicem.kucuk ssk hastanelerinde endokrinoloji yok buyuk hastanelere git mesela capaya filan git

Yalnız değilsin canım bende de
ayni hastalık var
doktor iyotdan uzak durmamı söylemişti
2 ayda bir de tahlil yaptırcan dedi
ben iyota devam ne de tahlile gittim
3 sene oldu

Haşimato hastalığı vücudun bir parçası (troid bezini) olan fakat bunu yanlış tanıyıp antikor üretip onu vücüddan atmaya çalışmasıdır.Teyzem de bu hastalığa sahip,onun ki de haşimato, annanem annemde troid rahatsızı fakat onlardaki farklı türü...ve nitekim ben de muzdaribim bu hastalıktan, benimki hipertroidi yani hızlı çalışıyor devamlı kontrol altındayım belirli aralıklarda ilacı kesip ara verdirilip tekrar içmeye başlıyorum ve baş belası 2 nodülüm var şubat ayında tekrar kontrolüm var, bakalım olmazsa ameliyatla bu nodülü haklamaya çalışıcaz.inanın arkadaşlar ukalalık olsun diye söylemiyorum bu hastalığı o kadar çok araştırıp bilgi sahibi oldum ki size oturup kitap bile yazabilirim .En önemli olan moralinizi yüksek tutun o yokmuş gibi davranın, stresli ortamlardan kaçının inanın tedavide başarı sağlarsınız.Bu rahatsızlık öyle bir şey ki çoçuk sahibi olmanızı bile engelleyebilir lütfen ihmal etmeyin dr. gidin.Bu rahatsızlık tahlilleri pahalı tedavisi ucuz, malesef tahlilleri el yakıyor bir biyopsi yaptırdım 210 ytl. tabiki de sağlığım için ödemek zorundayım başkada elimden gelen bir şey yok, hepinize acil şifalar diliyorum...

Arkadaşlar, canlarım...iyi dilekleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim..Epeydir giremiyorum nete...

Bu arada gçen gün dr. gittim.TSH bu seferde 0.00 inmiş..Bu haşimoto hastalığının bi özelliği de, ani çıkış- iniş şeklindeymiş..Şimdide 1.5 tefor içmeye devam dedi, doktorum.1 ay sonra gitcem yine..Bakalım biraz da kilo verdim..dr.hipertiroidi belirtileride yaşayabilirsin...TSH 0. düşmüş bundan sonraki 4 ay içinde kilo vermeye başlarsın dedi...

İnş.bir dahaki kontrolümde yine yazıcam kızlar...Kendinize iyi bakın..
Ama bu hastalık beni çok yoruyor...Dua edin bana, olurmu???

sitarem ayni sey bendede oldu 3.05 den 0.004 e dustu 15 gun ilac kullanmadim ama bnmki yuksek doz ilactan olmus simdi daha dusuk doz kullaniyorum

Nix canım ya bilmiyorum ama moralim bozuk,
boğazımda bir tür yanma hissi var, ayrıca dolgunluk hissediyorum,nefes almakta zorlanıyorum.Kontrole gitcem,hayırlısı ama moralim çok bozukk:çok üzgünüm:

canim benim moralini bozma dolgunluk hissi bendede var ya senbide bekarsin bide bu hastaligin cocuk olmama derdiylede ugrasiyorum

Bende 4 yıldır haşimatoluyum, bebek isteğiyle testler yaptırırken ortaya çıktı. Hala bebek sahibi olmak için uğraşıyorum. Çok hızlı kilo aldım, bugünlerde ödemim çok fazla.

Aşkolsun arkadaşlar kardeşimin hashimatosu için konu açmıştım hiç ilgilenmediniz bu kadar mesaj görünce alındım doğrusu....

bu hastalıkla ilgili bilgi topladıkça canım sıkılmaya başladı.:çok üzgünüm:
malesef bende haşimato hastasıyım.:a015:
tedaviye başlıyalı bir ay bile olmadı.
hergün euthyrox isimli ilacı alıyorum.
her sabah aç karınla 25 mg bu haptan bir tane alıyorum.
sanırım uzun bir süredir bu hastalıkla yaşıyorum.
fakat teşhiş yeni konuldu.:çok üzgünüm:

bende 1 yıl oldu öğreneli ...hergün euthyrox 50 mcg kullanıyorum ....en son nisanda kan tahlili
yaptırdım ilk defa tsh ım normal seviyede çıktı 2.50 di...........

merak ettiğim birşeyde ben şu an 48 kiloyum.
bu hastalıktan sonra kilo alacakmıyım diye endişelerim var.:çok üzgünüm:
duyduğum kadarıyla tefor kullanan çoğu arkadaşlar kilo alıyormuş...
kilo almak istemiyorum arkadaşlar...
saçlarımda dökülmesin...
bazen kel kalacağımdan korkuyorum...
o kadar çok saçlarım dökülüyorki...
arkadaşlar bu hastalıkta ilaç tedavisi başlıyınca saç dökülmesi duruyormu acaba...:a015:

bende 1 yıl oldu öğreneli ...hergün euthyrox 50 mcg kullanıyorum ....en son nisanda kan tahlili
geçmiş olsun canım.sen tedaviye başlıyınca ne gibi değişiklikler oldu.ben tedaviye başlıyalı daha bir yıl olmadı.fakat kaygılarım çok arttı.yani kaygılı bir hal aldı ruh halim.aslında özünde çok güçlü ve kendisini teselli eden bir insanım.fakat saçlarımın çok dökülmesi beni üzüyor...
sendede böyle bir durum var mı?saç dökülmesi.
birde kilo aldınmı ilacı kullanmaya başladıktan sonra.merakımı bağışla ama eminimki buradaki paylaşımın herkese faydası olacaktır...
şimdiden teşekkürler...

nix birde 3 ay sonra tahlil yapmaya gideceğim yani bu nasıl oluyor ben daha 3 ay olmadı ilaçları kullanalı.yani doktora testleri yaptırmaya gitmeden birkaç gün önce ilacı bırakacakmıyım yoksa ilaca devammı o gün doktora gitsem bile.şimdiden teşekkürler...a.s.

canım ben 10 kilo almıstım ama tedaviye başlayınca 10 unu verdim 2 sini geri aldım............
benimde saçlarım çok dökülüyo ama yapıcak bişey yok.ilaçlarını düzenli kullan asla aksatma..........
eğer hastalığını kontrol edersen kilo almazsın tabi biraz da yediğine içtiğine dikkat et çünkü metabolizmamız yavaş çalıştığı için yediğimizi normal insanlardan daha zor eritiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…