• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

begooonyacım dr. söyledikleri doğru benm de dr. aynısını söyledi..sanırım biz bu işin üstüne çok düşüyoruz...biraz bu hastalığın yan etkisinden kaynaklanıyor sanırım...endişe kaynaklı bir hastalık aynı zamanda..depresyona eğililimli paranoyak bir yapımız var :)) birazcık geniş yürekli olursak daha ii olacak inş. hastalığın üstüne vardıkça daha kötü oluyor...
herkese sağlıklı günler a.s.
çok haklısın lalehancım :))

ben de ceviz vs vs olayını otomatiğe bağlıcam işallah.

begooonya sana mesaj attım bakar mısın?

yazdım hayatcım.

begonyacım çok saol canım, bende haptan korkuyorum arada alıyım gitsin diyorum ama cesaret edemıyorum hiç. tsh ını tammı alıyosun canım?
kızlar size bişey sorcam, benim tshım ilaçtan önce 5.6 filandı, yarım levotıronla 2 ayda 1.28 oldu ama doktora gösteremedim.Sizce bu dozda devam etsemmi yoksa ceyregemi insem bidahaki tahlilim 21 aralıkta üstelikmafoldumben

canım ben ilacı iki günde bir 50 alıyordum.eut..x
az gelmeye başlamış o yüzden doktorum her gün 50 al dedi,bir daha ocak sonu gidicem,yani üç ay böyle devam edecek

valla bana dozu azaltırmış gibi geliyo bakalım doktorun ne diyecek

canım ben aslında tefor kullanıyodum ama o yokmus pıyasada, levotıronla esdegermıs.
burda genelde levotıron bulunuyo sanırım

canım ben aslında tefor kullanıyodum ama o yokmus pıyasada, levotıronla esdegermıs.
burda genelde levotıron bulunuyo sanırım

Anladim canim,tesekkür ederim.Peki ilaci ilk kullanmaya basladiginizda problem yasadiniz mi?
Cünkü ben ilk iki gün cok kötü oldum.Ilk iki gün bütün gün yemek yemedim.Elim ayagim cekildi.Halsizlikten öldüm.Basim catladi.

Ama ücüncü günden beri bisey olmuyor daha.Sizde nasildi?

kızlar bende sabah yarım levotiron kullanıyorum başım çok ağrıyo
hapın etkisi olabilirmi???
birde bişeyler yemek istiyorum ama sonra başına oturunca canım çekmiyo
buzdolabını açıyorum bakıyorum bakıyorum kapatıyorum
bir hafta olldu
ama inşlhhh bölelikle kilolarda gider kaydirigubbakcemile3

ben euthyrox 25 kullanıyorum 3 ay oldu ama ilk kullandıgımda hic birşey olmamıştı aynıydım

kızlar bende sabah yarım levotiron kullanıyorum başım çok ağrıyo
hapın etkisi olabilirmi???
birde bişeyler yemek istiyorum ama sonra başına oturunca canım çekmiyo
buzdolabını açıyorum bakıyorum bakıyorum kapatıyorum
bir hafta olldu
ama inşlhhh bölelikle kilolarda gider kaydirigubbakcemile3

Insallah bari böyle devam eder de kilon varsa manken olursun:lepi:

Anladim canim,tesekkür ederim.Peki ilaci ilk kullanmaya basladiginizda problem yasadiniz mi?
Cünkü ben ilk iki gün cok kötü oldum.Ilk iki gün bütün gün yemek yemedim.Elim ayagim cekildi.Halsizlikten öldüm.Basim catladi.

Ama ücüncü günden beri bisey olmuyor daha.Sizde nasildi?
canım evet zaten yavaş yavaş başlatıyolar. bendede ilk kullanmaya başladıgımda olmuştu, hiçbişey anlamıyodum ve ellerim titriyodu.
birde metin özatanın yazısında bu hastalıkların tedavisinde şikayetlerin 1 sene gibi uzun dönemler içinde geçebileceği yazıyo, birden iyileşme olmazmış çünkü tüm hücrelerin tiroide doyması uzun zaman alırmış.

kızlar hepinize şifalar diliyorum.
bende yaklaşık 10 yıldır guatr hastasıyım.hani şu halk dilinde çok çalışan cinsinden..
ve 9 yıldır sürekli te....r kullanıyorum.. arkadaşımızın dediği gibi piyasada bulunmadığı için. v...ron kulanıyorum. yan etkileri elbette oluyor.. artık bende yoruldum sürekli hastaneye git kan ver sonuç göster çok uzatıyorlar..
aslında bitkilerle olan tedavilere başlamak istiyorum ama devamını getirmiyorum.örneğin cevizin iç ince kabuğu veya her gün aç karnına dere otunu çiğnemeyi gibi..
yani dr demesine göre ömür boyu bu ilaçlara devamm.

canlarım selam ben geldim ama yoksunuz zaten fazlada giremeiyorum kk ya bende ilk belli olduguna banada levotiron vermişti sonra başka bi doktora daha gittik oda eutrox verdi şimdi bu doktor levotirona devam dedi ban aynı elim ayağım bir türlü ısınmıyor doktor bana bayram sonuna kadar üç kilo ver dedi ama veremiyorum çünkü çok zor vermek bizim gibi bu hastalığı yaşayanlara dimi varmı bana katılan bayanlar çok zor oluyor

çocuktan sonramı kilo vermesi zor oluyo?
aslında bu hastalık kilo aldırıyo ve ilaçla veriyosun diye biliyorum ben, hatta bazı diyet yapanlar kilo vermek için durduk yere bunu kullanıyolarmıs

valla ben hayatım boyunca 54-55 kilodaydım,evlendikten sonra 6 ay içinde 61e kadar çıktım.başka nedenlerden sanıyordum ama hiç alakası yokmuş.sonra tiroid anlaşıldı,e...x kullanmaya başladım,doktor kilo verirsin bu ilaçla dedi,aynı zamanda demir ilacı da içiyordum,baktım kilo milo vermiyorum,doktora söyledim,e demir ilacı içtiğin için biraz zorlanabilirsin dedi,e..xun prospektüsünde de kilo kaybı olabileceği yazıyordu ona rağmen tık yoktu.sonra demir ilacı bitti,e..x tek içmeye başladım baktım gene kilo vermiyorum,doktor herhangi bir açıklama getiremedi,kilon normal falan filan dedi.ben kendi çabalarımla incelmiştim,plates filan yapmıştım.yani ilaç bana kesinlikle kilo falan verdirmedi.hatta ben ilacı bir ay boyunca sal...k gibi iki katı içmişim :)))
50 yerine 100 içmişim :))) aldığımız ilacın mg.ına dikkat etmediğim için.fazla doz almama rağmen bile hiç bir şey olmadı :))) tık yok :)
şu son iki haftada iki kilo verdim,59 oldum ama o da son gittiğim doktorumun yanındaki diyetisyenim sayesinde.ilaçla falan alakası yok yani.
gerçi diyetim zayıflama diyeti değil,gizli şeker diyeti idi ama yine de kilo vermeme yardım etti diyet.

Son düzenleme:
Evet malesef çok zor.ben geçen yıl diyetisyen sayesinde 2,5-3 ayda 4 kiloya yakın verdim..O son oldu maleseef..Şimdi 168 boya 68 kiloyum..Ve 3 ay spora gittim sadece 2 kilo yağdan verebbildim ve bırakıncada hemen aldım.Gerçi diyet ve sporu birlkte öneriyorlar ama onada gücüm yok ki...Dün tam diyete başladım tekrar,bu sefer televizyonda şu domuz gribi olayına rejm yapmayın şu sıralar ,güçsüz vücuda daha çok geçebiliyor bu hastalık denince yine vazgeçtim :]]] amannnn öffff pöff yaniiii

kızlar hepinize şifalar diliyorum.
bende yaklaşık 10 yıldır guatr hastasıyım.hani şu halk dilinde çok çalışan cinsinden..
ve 9 yıldır sürekli te....r kullanıyorum.. arkadaşımızın dediği gibi piyasada bulunmadığı için. v...ron kulanıyorum. yan etkileri elbette oluyor.. artık bende yoruldum sürekli hastaneye git kan ver sonuç göster çok uzatıyorlar..
aslında bitkilerle olan tedavilere başlamak istiyorum ama devamını getirmiyorum.örneğin cevizin iç ince kabuğu veya her gün aç karnına dere otunu çiğnemeyi gibi..
yani dr demesine göre ömür boyu bu ilaçlara devamm.

ablacım gecmiş olsun Allahım hepimize acil şifa versin :Saruboceq:

kızlar ben şu metin öataya gidicem mutlaka
adam bikere güven veriyo ya, tecrübe akıyo yüzünden
hücrelerin tiroide doyması durumuda çok mantıklı, 2 sene filan düzenli kullandıktan sonra geçer diye düşünüyorumopuyorumnanaktan
mutlutyum mutlusun mutlu=))))

arkadaşlar hepimize geçmiş olsun..

benim 2 sorum olacak..
1. İstanbul'da (özellikle Anadolu yakasındaki hastanelerde (devlet/özel) çalışan) iyi bir endokrinolog önerebilecek olan var mı?
2. Hipotiroid için ilaç kullanıldığında kilo alma gibi bir yan etki var mı? Okuduğum kadarıyla, hipotroid'te troidin yavaş çalışmasına bağlı kilo da zor veriliyo ve ilaç alındığında troid normalleştiği için metobolizmanın çalışması da normale dönüyo..ama birinden böle bişey duymuştum, yani kilo aldığına dair..kilo verdirmesi gibi bir isteğim yokta, iştah açıcı kilo aldırı bir yan etkiyle karşılaşan var mı?

...ben hep 55 kgydim evlenirken düğün stresinden 51 e düştüm..evlendikten 1 sene sonra 25 gün bi tatil yaptım orda 63 oldum..bunda deniz suyundaki iyotun etkisi varmıdır bilemicem sonra 68 oldum...zaten haşimato oldugumu kg için dr a gittiğimde öğrendim...dr zayıflamak istiyomusun bi ilça vericem dedi bende evet dedim tabiki bufalo gibi olmuştum..ben ilacı kullandığım ilk 2 ayda 8 kg verdim 60 a düştüm dr glucophage diye bi ilaç vermişti aslında şeker ilacı ama pkolularda kullanıyor..sanırım beni zayıflatan bu oldu...2 yıldır 60 kgydim ramazanda 2 kg verdim şimdi 58 kgyim boyum 165 cm..

Back